Skip to main content

Italia, Umbria - Naturlig vin & mat reise

Dato: 18 - 24 september 2019
Pris: 16 995,-
Inkludert:
  • 5 netter i delt dobbeltrom
  • ALT program i henhold til program med transport, mat og drikke
  • Absolutt alt er inkludert av mat og drikke - du kan glemme igjen bankkortet hjemme!
  • Lokalkjent leder og guide fra vingården
  • Medlem i Reisegarantifondet
Reisedager: 7
Bestill reise

Opplev det autentiske Umbria gjennom landsdelens mat, vin, kultur og landskap.

Umbria er et av områdene rundt Roma, rikt på historie – men ikke minst har den lille byen en rekke italienske mat- og vintradisjoner. Vi smaker vin der den blir laget; på gårdene, i kjellerene og ute på vinmarkene – med menneskene som lager den. Opplev selv hvordan det er å høste druer, og følge druenes vei fra vinrankene til tappet flaske. Vi bor på det vakre slottet Castello Costaguti, og her har vi hyret inn 5 forskjellige kokker som skal gi oss de beste matopplevelsene under hele oppholdet!

Reisen ledes av en norsktalende vert fra Pennesi Wines, Trevor van Eck, bistått av eieren Luca Pennesi, som kommer fra dette området.

Pennesi Wines leverer

  • En ukes opphold på slottet Castello Costaguti

  • Besøk og vinsmaking hos 6 forskjellige vinprodusenter
  • Utflukter til flere landsbyer i Umbria og Toscana
  • Deltakelse i høsting av druer, lær og se selv hvordan vin blir til
  • Tradisjonell lokal mat hver dag – og en ny kokk som står for middagen på slottet hver kveld

Dette passer for deg som er over middels interessert i vin, gjerne en «foodie», som vil fordype interessen med egne erfaringer der vinen kommer fra, og de autentiske, originale, lokale italienske mattradisjoner akkurat der du reiser. Det du ser, smaker og opplever blir del av din historie.

Vinreisen i korte trekk

Fra Roma-flyplassen Fiumicino reiser vi til middelalder landsbyen Roccalvecce, og slottet Castello Costaguti. De følgende 5 dager blir det utflukter til vingårder og produsenter i Toscanas vindistrikter Orvieto, Montalcino og «Chianti»; aktiviteter på en vingård, inkludert deltagelse i innhøsting av druer, og en kort tur til Roma, der vi bla. besøker et kjent jordbruksmarked, Campagne Amica.

Turen handler om vin! vin! vin! – men også maten forankret i lokale tradisjoner – og at vi skal få en personlige opplevelse av vinranker, druer, kjeller og hvordan vinen blir til.

Psst... Jenter, her kan dere ta med typen hvis dere vil... Vi har kun et knippe reiser hvert år som er åpen for menn, dette er en av dem.

Dag for dag program - kort fortalt

  • Dag 1. avreise Oslo-Roma, reise til basen vår i Castello Costaguti
  • Dag 2. Orvieto – kort besøk i gamlebyen, før besøk og vinsmaking på to vingårder. Lunch og smaking ved Cantine Falesco, så videre til smaking hos Cantina D’amico.
  • Dag 3. Montalcino – besøk og vinsmaking hos to produsenter. Først Cantine Avignonesi, deretter videre til lunch og smaking hos Fattoria dei Barbi
  • Dag 4. Chianti – vi besøker en av de store produsentene, Cantina Antinori
  • Dag 5. Ute i feltet hos Tenute Casciani. «hands on» opplevelser av vinproduksjon, og en tradisjonell gårdsarbeiders lunch
  • Dag 6. Roma – et besøk i sentrum, og en tur til det kjente markedet Campagna Amica, der det er mye å se og smake på. Etter hvert, reisen til flyplassen, og hjem til Oslo

Fly til Italia

Reisen ligger foreløpig ute uten fly, vi kan bestille fly for deg hvis du ønsker. Er dere flere som kan reise sammen, ring oss gjerne for bestilling så ordner vi billettene samlet.

*Mer info om evt gruppebillett kommer

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
18/09OSLItalia, Umbria - Naturlig vin & mat reise Mer enn 816 995,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo