Skip to main content

Italia, Roma - Pust deg igjennom ukjente Roma

Dato: 17.- 21.november 2022

Pust deg igjennom Romas ukjente gater med lokalkjente Anette

Les mer om reisen på våre nye hjemmesider - klikk her!

For over 30 år siden var Anette operastudent i Roma. Hun ble hodestups forelsket i byen og har siden reist tilbake omtrent hvert eneste år. Nå inviterer hun deg med til den evige stad! Opplev folkelivet, lokale restauranter og piazzaer. Unngå klassiske turistfeller, og oppdag det unike og autentiske. Som tidligere innbygger i Roma, vet Anette hvor vi går uten å bli overstrømmet av turister. Vi reiser i Oktober, en fin tid å være i denne vakre storbyen - Rett før vinteren setter inn herhjemme.

Høydepunkt

 • Opplev det unike og autentiske Roma
 • Vin på en herlig italiensk piazza
 • Vandre gatelangs i Roma
 • Lokalkjente Anettes "Hotte Romatips"
 • Gelato på stamplassen
 • Villa Doria Pamphili med piknik og pusteteknikk

Velkommen til Anettes Roma

Dette er kanskje ikke reisen for deg som elsker å få guidede turer på museer hvor det fortelles nøye om hver enkelt statue eller maleri. Men for deg som elsker å ta inn atmosfæren, nyte et glass vin og deilig lokal mat og se de viktigste severdighetene er det perfekt.

Et par timer hver dag etter frokost får du en introduksjon i pusteteknikker av Anette. For det er jo nettopp pust Anette er kjent for. Les mer om Anette her

Opplev det autentiske Roma!

Innkvartering ved nydelige Hotel Ponte Sisto

Midt i hjertet av den evige by skal vi tilbringe kveldene og nettene i Roma. Hotel Ponte Sisto er hyggelig og elegant hotel like ved Trastevere og kort vei til flere av serverdighetene. Rommene er innredet for å gi deg ro og harmoni i den ellers travle byen. Ved hotellet serveres det også en enkel, men deilig frokost hver dag. Er været med oss kan vi nyte en herlig kaffe i hagen eller på tak terrassen også.

La oss sammen vandre gatelangs akkurat slik Anette både gjorde da hun bodde her, og som hun fortsatt gjør hver gang hun besøker byen, Velkommen til ROMA!

Din leder: Anette Sutter Aarsland

Anette Aarsland er Norges mest profilerte pusteveileder og innehaver av firmaet Pusteteknikk AS. Hun kom i mars 2014 ut med boka "PUSTEN - Hvordan puste deg trygg, sunn og avslappet". I tillegg er hun opphavskvinnen til...

Pris: 14 400,-
Inkludert:
 • Flyvning tur/retur Oslo - Roma med bagasje
 • Transport tur/retur flyplass - hotell
 • Delt rom ved Hotel Ponte Sisto
 • Frokost under hele oppholdet
 • Lokalkjent leder
 • Noen felles middager
 • Pusteøvelser og meditasjon
 • Tre i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 5
Bestill reise

Søk reise

Opplevelser i Roma

Kjente og ukjente piazza

I løpet av denne langhelgen vil du få mulighet til å besøke flere av de kjente piazzaene. Piazza Navona, Piazza Pantheon (det fantastiske "alle guders tempel" med hullet i taket), Piazza di Spagna med den berømte spansketrappa, Piazza del Campidogli og Campo dei Fiori hvor en munk i sin tid ble brent levende for kjetteri. Piazza San Pietro i Vatikanstaten skal vi også besøke. Om du ønsker kan du ta turen til selve Peterskirka og Piazza Santa Maria di Trastevere. Det er viktig med gode sko på denne reisen, for det blir mye vandring rundt i gatene og piazzane. Men med deilige pustepauser, hvor vi sammen skal nyte et glass eller to mens vi observerer det yrende folkelivet.

Piknik og pust i Trastevere

En av dagene tar vi turen opp til Villa Doria Pamphili, som er et stort parkområde like ovenfor Trastevere -  perfekt for en piknik. Vi spaserer sammen fra Trastevere, opp erverdige Via Aurelia Antica og tar med oss noe godt å spise og drikke. Denne dagen skal vi ha pusteleksjonen i parken under pinjetrærne før lunsj. Etter lunsj i parken spaserer vi videre til utsiktispunktet Gianicolo-høyden. Dette er en av de syv høydene i Roma med praktfull utsikt over byen og Petersplassen.  Fra denne høyden spaserer vi videre ned til Petersplassen, hvor de som ønsker kan besøke den enorme katedralen hvor paven holder hus. 

Verdens eldste kirker og enkle lokale skatter

Vi skal vandre i de gamle brosteinsbelagte gatene i den gamle bydelen Trastevere og besøke en av verdens to eldste kirker, Santa Maria di Trastevere ( de eldste delene fra ca 200 år etter Kristus). I samme bydel besøker vi den enkle baren San Calisto. Dette var Anettes stambar da hun bodde her. Her sitter de lokale eldre damene hekler og mennene spiller kort. Utenlandske studenter treffes for et glass Prosecco, en deilig iskrem (Romas beste gelato i følge Anette) eller en øl til en rimelig penge. I samme område spiser vi middag hvor du får smake på ulike lokale retter og tilhørende deilig vin.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2022

17/11OSLOItalia, Roma - Pust deg igjennom ukjente Roma
Leder: Anette Sutter Aarsland
Mer enn 414 400,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo