Italia, Piemonte – Fottur og utflukter i matparadis i påsken

Dato: 28 mars - 1 april 2018
Pris: 12 300,-

HØYDEPUNKTER:

  • Kunnskapsike Veronica Sparre som turleder
  • Mat og vin mekka
  • Fotturer i vakker natur
  • Besøk i Torino
Last ned program

Reiseleder: Lokalkjente og norske Veronica Sparre

En helg spekket med opplevelser: 5 dager på gården Matva Sei, transfers, to lette vandreturer i vakker natur, utflukt påskeaften til Torino med besøk på Savoia-slottet og  måltider på café/restaurant, vinsmaking på Piemontes bedre viner, stenovnsbakt pizza-aften, stor lunsj Påskemorgen på gourmetrestaurant i dalen – her har vi plukket ut noe av det bedre området har å by på. Matva Sei ligger i den vakre dalen Valchiusella i Alpefoten i Nord-Italia, noen mil nord for Torino.  Her har norske Veronica Sparre , sammen med 4 norske og svenske kvinner, bygget sitt eget paradis med egenartede og vakre rom

Om Matva Sei

Vi er heldige som kjenner Veronica – en modig norsk kvinne som har restaurert og er medeier i denne sjarmerende gården i Piemonte. Matva Sei ligger fredelig til i en vakker dal med mange tur-muligheter - akkurat i Alpefoten. På gården som drives som et fellesskap som en gammel, norsk storgård, er det felles storkjøkken og storstue/spisestue. Det er innredet fine, store hotellrom som har minst to senger, hvor alle har private og pene bad. Alle sengene har gode madrasser og norske dyner for både sommer og vinter. Alle rom har også egen uteplass med balkong eller sitteplass, og har tilgang til vakre hager med uteplasser, skog og et keltisk naturtempel-område. Matva Sei ligger på et område med eldgammel keltisk forhistorie.

Fotturene

Det blir to turer i dalen Valchiusella. Begge er lette turer uten utfordring for knær og krever ikke vandre-erfaring.  Turene går i ulike retninger i dalen og gir forskjellige opplevelser. Begge vandringene har vakker natur med blomstring som kan være ganske spektakulær. Den ene turen har fantastisk utsyn over mange blåner, den andre gir overraskende opplevelser med smålandsbyer oppe i høyfjellet.

Piemonte er Italias mat- og vinmekka                                                                                                                                                        

I tillegg til at Piemonte er Italias mat- og vinmekka, er det også Italias nest største «fylke», men muligens med den aller største innflytelsen når det gjelder vin, mat og kulinariske opplevelser.  Her er det frodig og grønt hele året, med grønne hager, skoger og daler med turmuligheter allerede i mars-april.  De mest kjente druene og vinene i Piemonte er knyttet til Barolo, Barbaresco, Barbera, Nebbiolo, Asti og Alba. Sistnevnte er også kjent for sin hvite trøffel og Ferraro sjokoladen.   Det var i byen Torino man oppfant sjokoladen i sin tid, og på elegante kafeer serveres fortsatt varm sjokoladedrikk med valg fra egne menuer – helt vidunderlig!  Det er ingen tilfeldighet at Italias kongehus Savoia, som er den lengst regjerende kongefamilie i Europa gjennom 900 år, nettopp valgte Torino som sitt kongesete.

Pris i delt rom per person: Kr 12 300,-   Enkeltrom: kr 2.300,- i tillegg

Begrensede antall plasser.

Ikke inkludert: Vin til måltidene,  måltidene fra valgfrie menuer påskeaften

Pris:
12 300,-
Dager:5
Inkludert i reisen
-Flyreise Oslo - Milano t/r
-4 netter i delt rom på Matva sei
-All transport i program
-Alle måltider (Med unntak Torino påskeaften
-Inngangsbilletter til Savoia slott
-vinsmakingen
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
28/03Oslo Italia, Piemonte – Fottur og utflukter i påsken512 300,-Bestill