Skip to main content

Italia, Val di Fiemme - Høyfjellsvandring for den erfarne

Dato: 7 - 14 august 2020

Høyfjellsvandring for den erfarne vandrer

I de østlige Dolomittene ligger Val di Fiemme, en av hoveddalene i Syd-Tirol, Italia. For oss er dalen mest kjent som stedet for Tour de Ski og siste etappe, som avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme. På sommerhalvåret tilbys et bredt utvalg av utflukter og vandreturer. Vi har valgt å tilby fjellturer for den erfarne fjellvandrer. Denne reise anbefaler vi til personer med god kondisjon, fjellerfaring, og som er komfortabel med høyder og utholdenhet.

Om programmet og vår leder Paola

Vi har valgt å inkludere 4 guidede fjellturer og 1 utflukt med smaking og tur på el sykkel. Vi møter også hotellets eier og vertinne Paola. Hun har virkelig funnet sitt sted i verden, elsker fjellet og er en tøff voksen dame. Forvent deg noen flotte fotturer i spektakulær natur med henne. Alle turene er middels krevende og med varighet på 4-7 timer. Vi har også inkludert et «frikort» i oppholdet – det betyr at bruk av skiheiser, busser og entreer er inkludert. En av fotturene blir en topptur til fjellet Mulaz på hele 2906 meter. Paola eier og driver hotellet vi skal bo på og har etter hvert lært seg godt norsk siden det stadig er mange nordmenn i området.

Om Dolomittene

Dette er en aktiv ferie der vi får se noen av Dolomittenes perler. På vandringene får vi pulsen opp, når vi går i variert og kupert terreng for å nå flotte utsiktspunkter. Våre guider og Paola kjenner område som sin egen lomme og har anbefalt disse fotturene. En av dagene er også en del av en utflukt med blant annet besøk hos enlokal osteprodusent, vin og grappasmaking og en tur med el sykkel opp Monsterbakken. Gøy! Om det er behov for det kan vi dele opp gruppen i to daglige vandringer/vanskelighetsgrader slik at man kan få kortere og enklere vandringer.

Måltider

De fleste måltider er inkludert med frokost og middag på hotellet og matpakke-lunsj på fotturene. Frokostbordet er variert med frisk frukt, eggerøre, bacon og spekemat, hjemmelagde kaker og brød. Middagsbuffeten har flere tradisjonelle italienske retter, alle fra lokale råvarer. Mmmm, gled deg! Hotellet har også gode alternativ for gjester med glutenallergi og som er vegetarianer.

Høydepunkter

 • Flott natur
 • Utfordrende og sporty fotturer som får pulsen opp
 • Fantastiske utsiktspunkter
 • Lokalkjent og fjellguiden Paola
 • Koselig fjellby Castello di Fiemme
 • Bli kjent med likesinnede

Vi bor på sjarmerende Hotel Los Andes Hotel

Vi flyr til Verona med transport videre til Castello di Fiemme. Her skal vi bo på sjarmerende Hotel Los Andes 3*. Hotellet ligger midt sentralt i byen på ca. 1.000 moh og er innredet i typisk italiensk-tirolsk fjellstil, med romslige resepsjon og oppholdsrom og flott utsikt fra restauranten og terrassen. Kjøkkenet tilbyr italiensk gourmetmat med lokale råvarer og selvsagt også italiensk vin. Det er kun 2 km til landsbyen Cavalese. Nesten alle hotellrom har balkong, alle har privat badrom, safe, wifi, tv og hårføner.

Cavalese

Byen ligger på en solrik hylle ved fjellkjeden Lagorai. Klokketårnet i kirken er dedikert til San Sebastiano og er et dominerende syn i landsbyen. I gamlebyen finner du kunst og håndverksatelierer, sportsbutikker, et diskotek, puber, vinbarer, restauranter, nyrenoverte bygninger, elegante villaer og sportsarenaer. Her ligger skøytebanen, hvor man kan gå på skøyter både sommer og vinter og svømme-bassenget, med både innendørs og utendørs massasjebasseng. Fra Cavalese kan vi ta taubanen til Alpe Cermis, detbeste stedet i Lagorai for å nyte det fantastiske landskapet. I byen finnes også et urbant byliv - men midt i naturen – hvor du kan slappe av eller rusle rundt i de sjarmerende gatene. To av de mest besøkte naturfenomenene er fossen i Cavalese og det århundregamle treet «Pezo del Gazolin».

NB! Denne vandringsreisen er medium+, og det er påkrevet god erfaring og gode fjellstøvler!
Se egen side om dag for dag programmet.

Vi gleder oss til å hilse DEG velkommen til denne høyfjellsvandringen sammen med Paola og våre venner i Val di Fiemme!

Din leder: Paola Vivre

Paola Vivre er vår hotelldirektør, guide og meget lokalkjent vandringsleder i Italia. Hun er en tøff dame som virkelig har funnet sitt sted i i verden - Val di Fiemme. Hun elsker fjellet og naturen - så her kan du forven...

Pris: 14 950,-
Inkludert:
 • Fly Oslo - Verona - Oslo
 • Transfer t/r flyplassen - hotell
 • 7 netter i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • 4 guided fjellturer med Paola
 • All felles transport
 • Green card (tog/buss/avgangskort til bruk i regionen)
 • Fellesskap med andre - både i vår gruppe og på hotellet ellers
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Reisedag og velkomst
Vi flyr om kvelden fra Oslo til Verona med transfer til Val di Femme. Sen ankomst.
Dag 2. Passo Lavaze and White Horn
Vi innleder med frokost og infomøte med Paola. Så tar vi rutebuss til vårt utgangspunkt for dagens fottur. Ved foten av White and Blackhorn ligger Oclinipasset (1.900 m.o.h). Vi starter fra Lavazè-passet (som har fabelaktig langrenn i løpet av vinteren) og vi vandrer til Ora Hut (ca 1 time) før vi fortsetter og når Oclinipasset på ca. 30 minutter. Frem til dette punktet er stien lett med små høydeforskjeller. Så kommer en tøffere del av denne turen, vi vandrer 45 minutter oppover før vi kommer til Whitehorn og får en fantastisk 360 graders utsikt. Herfra kan vi observere det svært berømte geologiske område Bletterbach.
Dag 3: Forza Rossa
Vandring er den beste måten å bli kjent med disse vakre fjell på. Idag skal vi på en liten men utfordrende vandring. Vi starter ved Rifugio Flora Alpina og vandrer til Valfrdda som er en helrig solrik dal med makaløs utsikt mot Focobon. Vandringen er lett til å begynne med, vi går oss varme og så begynner stigningen som varer i ca 1 time. Det er absolutt verdt det for plutselig står vi på toppen av fjellpasset som heter Forca Rossa - døpt av den unike fargen av steinmassa (rød). Vi er på 2490 moh. 

Dag 4. Passo Pordoi
Dagens fottur er til Passo Pordoi (2.240 moh) som ligger over Canazei i Val di Fassa. Turen starter med at vi tar taubanen opp til 2.947 meter til Mount Sass Pordoi. Det ligger sørvest på grensen til Sella fjellkjeden. Herfra fører en sti opp til Pordoi fjellpasset, hvor alpinløype nummer 627 (mot Rifugio Boé ) begynner. Her kan vi nyte et bisarr og månelignende landskap. Vi tar sti nummer 638 mot Mount Piz Boé og til høydepunktet: korset. Så kommer vi til trehytten Rifugi Capanna Fassa (mt 3.156.) Her blir det en fantastiske 360 graders utsikt over de omliggende fjelltoppene i Dolomittene - Fanes, Marmolada, Sassolungo og Odle.
Dag 5. Fridag
Ønsker du kanskje å restituere og lade opp til de neste fotturene? Paola kommer med forslag på utflukter og ting å gjøre om du ønsker det. Ellers nyter du dagen akkruat som DU ønsker!
Dag 6. Latemar
Privat transfer til dagens utgangspunkt. Vi starter turen fra Pampeago, vandrer videre til Passo Feudo, og fortsetter langs sti nummer 516 «Coston del Latemar» og opp til Torre di Pisa Refuge (2.670 moh). Vi kommer etter hvert til Latemar amfi da Forcella dei Camosci og ankommer stolheisen Absam. Vi vandrer tilbake til Pampeago langs sti nummer 23 «Passo Pampeago». Latemar området er spesielt attraktivt grunnet sitt enorme naturlige «amfiteater» og det mangfoldige «Rockens tårn» Denne fotturen tar ca 4-5 timer.
Dag 7. Utfluktsdag i Cembra Valley
Vi innleder dagen med et besøk til  den lokale osteprodusent og smaker på de forskjellige lokale produktene. Ekte vare og mye godt! Vi se også hvordan de produserer sine oster etc. På ettermiddagen er det tid for en tur i Monsterbakken - nå har vi sett den såå mange ganger på tv ogt da er det tid for å teste den ut selv!  Men vi gjør det ganske så behagelig - på el-sykkel! Vi skal sykle en del av Marcialonga ruten på el-sykkel, bare gøy. Middag på hotellet og etter middag blir den lokal grappa smaking - er bare et must når man er i denne delen av Italia. 
Dag 8. Hjemreise
Frokost på hotellet og nyt siste dagen før det blir transfer på ettermiddagen. Flyavgang om kvelden fra Verona, vi lander i Oslo sent på kvelden. 


Programmet kan bli endret og vi tar forbehold om været.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
07/08Oslo GardermoenItalia, Val di Fiemme - Høyfjellsvandring i de italienske Alpene
Leder: Paola Vivre
Mer enn 414 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo