Skip to main content

Italia, Val di Fiemme - Høyfjellsvandring for den erfarne

Dato: 19 - 26 juli 2019
Pris: 14 500,-
Inkludert:
 • Fly Oslo - Verona - Oslo
 • Transfer t/r flyplassen - hotell
 • 7 netter i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • 4 guided fjellturer med Paola
 • All felles transport
 • Green card (tog/buss/avgangskort til bruk i regionen)
 • Sosialt samvær og mye moro
 • MEDLEM AV RGF
 • Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig forbruk
 • Drikke til maten bortsett fra vann
 • BESTILLINGSFRIST: 10. APRIL 2019
  Reisedagar: 8
  Bestill reise

  Høyfjellsvandring for den erfarne vandrer

  Vandringsleder: Paola Vivre

  I de østlige Dolomittene ligger Val di Fiemme, en av hoveddalene i Syd-Tirol, Italia. For oss er dalen mest kjent som stedet for Tour de Ski og siste etappe, som avsluttes opp slalåmbakken i Val di Fiemme.P å sommerhalvåret tilbys et bredt utvalg av utflukter og turer. Vi har valgt å tilby fjellturer for den erfarne fjellvandrer. Denne reise anbefaler vi til personer med god kondisjon, fjellerfaring, og som er komfortabel med høyder og utholdenhet.

  Dolomittene

  I de østlige Dolomittene ligger Val di Fiemme, en av de hoveddalene i Syd-Tirol. For oss er dalen mest kjent som stedet for Tour de Ski og siste etappe, som avsluttes opp slalåmbakken i Val di Fiemme. På sommerhalvåret tilbys et bredt utvalg av utflukter og turer. Deltagere på denne reisen bør ha normal kondisjon og utholdenhet, erfaring med fottur i fjellet og være komfortabel med høyder. Vanskelighetsgrad: middels+.

  Om programmet og vår leder Paola

  Vi har valgt å inkludere 4 guidede fjellturer og 1 heldagsutflukt. Vi møter også hotellets eier og vertinne Paola. Hun har virkelig funnet sitt sted i verden, elsker fjellet og er en tøff dame. Forvent deg noen flotte fotturer i spektakulær natur med henne. Alle turene er middels krevende og med varighet på 4-7 timer. Vi har også inkludert et «frikort» i oppholdet – det betyr at bruk av skiheiser, busser og entreer er inkludert. En av fotturene blir en topptur til fjellet Mulaz på hele 2906 meter. Paola eier og driver hotelelt vi skla bo på og har lærtseg godt norsk siden det stadig er mange nordmenn i området.
  Dette er en aktiv ferie der vi får se noen av Dolomittenes perler. På vandringene får vi pulsen opp, når vi går i variert og kupert terreng for
  å nå flotte utsiktspunkter. Våre guider og Paola kjenner område som sin egen lomme og har anbefalt disse 5 fotturene. En av vandringen er også en del av en heldagsutflukt med blant annet vin og grappasmaking.

  Måltider

  De fleste måltider er inkludert med frokost, matpakke-lunsj på fotturene og middag. Frokostbordet er variert med frisk frukt, eggerøre, bacon og spekemat, hjemmelagde kaker og brød. Middagsbuffeten har flere tradisjonelle italienske retter, alle fra lokale råvarer. Mmmm, gled deg!

  Høydepunkter

  • Flott natur
  • Utfordrende og sporty fotturer som får pulsen opp
  • Fantastiske utsiktspunkter
  • Lokalkjent og fjellguiden Puala
  • Koselig fjellby Cavalese
  • Bli kjent med likesinnede

  Vi bor på sjarmerende Bien Vivre Hotel Bellavista

  Vi flyr til Verona med transport videre til "hovedstaden" i Val di Fiemme region - Cavalese. Her skal vi bo på sjarmerende Bien Vivre Hotel Bellavista 4*. Hotellet ligger midt i byen på ca. 1.000 moh og er innredet i typisk italiensk-tirolsk fjellstil, med romslige resepsjon og oppholdsrom og flott utsikt fra restauranten og terrassen. Kjøkkenet tilbyr italiensk gourmetmat med lokale råvarer og selvsagt også italiensk vin.

  Cavalese

  Byen vi skal bo i ligger på en solrik hylle ved fjellkjeden Lagorai. Klokketårnet i kirken er dedikert til San Sebastiano og er et dominerende syn i landsbyen. I gamlebyen finner du kunst og håndverksatelierer, sportsbutikker, et diskotek, puber, vinbarer, restauranter, nyrenoverte
  bygninger, elegante villaer og sportsarenaer. Her ligger skøytebanen, hvor man kan gå på skøyter både sommer og vinter og svømme-bassenget, med både innendørs og utendørs massasjebasseng. Fra Cavalese kan vi ta taubanen til Alpe Cermis, detbeste stedet i Lagorai for å nyte det fantastiske landskapet. I byen finnes også et urbant byliv - men midt i naturen – hvor du kan slappe av eller rusle rundt i de sjarmerende gatene. To av de mest besøkte naturfenomenene er fossen i Cavalese og det århundregamle treet «Pezo del Gazolin».

  NB! Denne vandringsreisen er medium+, og det er påkrevet god erfaring og gode fjellstøvler!

  Søk reise

  Dag for dag program

  Dag 1. Reisedag og velkomst
  Vi flyr om kvelden fra Oslo til Verona med transfer til Val di Femme. Sen ankomst.
  Dag 2. Alpe Cermis
  Vi innleder med frokost og infomøte med Paola.
  Så skal vi besøke etsmykke av ett landskap - Lagorai med sine mange fjellvann. Vår fottur starter fra Paion del Cermis (2.240 m.o.h) for så å nå Cimon del To de la Trapola (2.480 m.o.h. Her finner du en 360 ° utsikt til de mest spektakulære fjellkjeder i Dolomittene: Pale di San Martino, Catinaccio, Latemar og Marmoladabreen. Underveis på turen får du også se de små innsjøene i Bombasel og vi vandrer ned til Lagorai innsjøen, som er den største (28 m dyp og 106 kvm). Denne turen tar 6-7 timer. Taubane og stolheis direkte fra Cavalese.
  Dag 3. Lavaze og Oclini passet
  Vi tar rutebuss til vårt utgangspunkt for dagens fottur. Ved foten av White and Blackhorn ligger Oclinipasset (1.900 m.o.h). Vi starter fra Lavazè-passet (som har fabelaktig langrenn i løpet av vinteren) og vi vandrer til Ora Hut (ca 1 time) før vi fortsetter og når Oclinipasset på ca. 30 minutter. Frem til dette punktet er stien lett med små høydeforskjeller. Så kommer en tøffere del av denne turen, vi vandrer 45 minutter oppover før vi kommer til Whitehorn og får en fantastisk 360 graders utsikt. Herfra kan vi observere det svært berømte geologiske område Bletterbach.
  Dag 4. Fridag
  Ønsker du kanskje å restituere og lade opp til de neste fotturene? Paola kommer med forslag på utflukter og ting å gjøre om du ønsker det.
  Dag 5. Latemar
  Privat transfer til dagens utgangspunkt. Vi starter turen fra Pampeago, vandrer videre til Passo Feudo, og fortsetter langs sti nummer 516
  «Coston del
  Latemar» og opp til Torre di Pisa Refuge (2.670 moh). Vi kommer etter hvert til Latemar amfi da Forcella dei Camosci og ankommer stolheisen Absam. Vi vandrer tilbake til Pampeago langs sti nummer 23 «Passo Pampeago». Latemar området er spesielt attraktivt grunnet sitt enorme naturlige «amfiteater» og det mangfoldige «Rockens tårn» Denne fotturen tar ca 4-5 timer.
  Dag 6. Pordoi
  Dagens fottur er til Passo Pordoi (2.240 moh) som ligger over Canazei i Val di Fassa. Turen starter med at vi tar taubanen opp til 2.947 meter til Mount Sass Pordoi. Det ligger sørvest på grensen til Sella fjellkjeden. Herfra fører en sti opp til Pordoi fjellpasset, hvor alpinløype nummer 627 (mot Rifugio Boé ) begynner. Her kan vi nyte et bisarr og månelignende landskap. Vi tar sti nummer 638 mot Mount Piz Boé og til høydepunktet: korset. Så kommer vi til trehytten Rifugi Capanna Fassa (mt 3.156.) Her blir det en fantastiske 360 graders utsikt over de omliggende fjelltoppene i Dolomittene - Fanes, Marmolada, Sassolungo og Odle.
  Dag 7. Utfluktsdag i Cembra Valley
  I dag skjer det litt forskjellig. Vi skal på en 90 minutters fottur + mat og vinsmaking. Vi skal også besøke den fasinerende steinpyramiden «Earth pyramids of segonzano». Vi reiser til Verla di Giovo (ca. 12 km) for en apertif på en anerkjent og prisberømt vinkjeller. Vi reiser videre til Palù di Giovo (1 km) for lunsj før vi besøker landsbyen Faver og Pilzer Destilleri (ca. 11 km). Mulighet for grappa smaking.
  Dag 8. Hjemreise
  Flyavgang om kvelden fra Verona, vi lander i Oslo rett før midnatt.
  Programmet kan bli endret og vi tar forbehold om været.

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
  19/07Oslo GardermoenItalia, Val di Fiemme - Høyfjellsvandring i de italienske Alpene Mer enn 814 500,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo