Skip to main content

Italia, Toscana - Kultur og lett vandring i påsken

Kultur, severdigheter og lett vandring i påsken

Kulturparadiset Toscana er perfekt for en aktiv påskeferie. Italiensk mat og vin nytes på 3 flotte destinasjoner; Firenze med sine renessansebygninger, vakre kirker og historiske museer. Lucca som oser av sjarm og kultur og Montecatini Terme regnes som Italias beste spaby. Det er mye som skjer, men det er også god tid til egne aktiviteter. Vi anbefaler å få med seg minst en av påskeprosesjonene i byen. Det feires påske med bravur i Italia!

Vi opplever flere steder, med buss, tog og til fots

Det er ingen som sier at du trenger å nøye deg med kun ett reisemål i ferien, vi har inkludert flere byer i vår påskeferie i Toscana. Vi drar med buss og tog i tillegg til vandring til fots. Vi blir møtt av vår egen engelsktalende guide på flyplassen i Pisa og hun er så med oss alle utflukts- og vandringsdager.

 • Radda in Chianti
  Midt i vindistriktet Chianti ligger Greve in Chianti og ønsker deg velkommen til et hav av verdensberømte viner. Vinbyen er en del av den berømte sammenslutningen for Chianto Classico-viner ved navn Il Gallo Nero. Hit skal vi på vinsmaking en dag.

 • Montecatini Terme er vårt første resiemål
  Det ligger omtrent midtveis mellom Firenze og Pisa. Montecatini Terme er den største og mest berømte av Toscanas kurbyer, og har vært høyt ansett for sine helbredende kilder siden 1500-tallet, da de første kurbadene ble bygd her. Her i byen skal vi bo 5 netter. Hotellet vårt har en liten spa-avdeling og basseng, og man kan besøke de større kildene i byen.
 • Firenze
  Firenzes historiske sentrum er forholdsvis lite, men tettpakket med severdigheter og opplevelser. Det gjør det lett å utforske byen til fots, og å utforske Firenze er en sann fornøyelse som frakter deg tilbake i tid.
 • Lucca
  Lucca er en koselig gammel by med trange brosteinsgater og lite biltrafikk. Her ligger koselige trattoria, kafeer og spesialforretninger tett i tett. Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.
 • Versilia kysten
  Hit reiser vi og bor ved kysten de siste 2 nettene av vår påskeferie. Bor på et hotell i Lido de Camaiore med basseng og kort avstand til havet. Kanskje det frister med et bad i Liguriske havet?


Enkel vandring i Toscana

Våre vandringsutflukter er enkle, men forfriskende - og gjør at vi får sett enda mer av vakre Toscana. Vil du ikke delta en dag er du velkommen til å bruke tiden som du ønsker. Se eget detaljert program lenger nede på siden.

Kulturopplevelser er det mange av

Vi har en halv dag i Firenze med guide.

Her skal vi bo

Hotel Adua i Montecatini Terme
I Montecatini bor vi på Hotel Adua 4* hotell rett i sentrum av Montecatini. Hotellet ligger i gå avstand til det mest kjente spaanlegget; Exelsior Thermal Spa. Hotellet har eget utendørs svømmebasseng og innendørsbasseng, plass til å nyte sol og slappe av, blomstrede gjesterom og tilbyr delikat frokost buffet.

Versilia kysten bor vi på hotel Caesar
Family Giugni ønsker deg velkommen og er nøye med sin gjestfrihet. Her er det kort avstand til havet, de har svømmebassenger med sjøvann, en avslappende og herlig atomosfære og deilig lokal mat servers med kortreiste råvarer. Hotellet har 4*.

Reisen passer for deg som:

 • er kulturinteressert
 • vil ha sol og varme i påsken
 • liker italiensk mat og å nyte god vin
 • vil sitte på fortauskafe og se på folk
 • kanskje shoppe litt?
 • være aktiv og gå på fotturer

Status:
Fullt

Søk reise

Program

Dag 1
13.30 Avresie fra Oslo 
16:25 Ankomst Pisa
Vår lokale engelsktalende guide møter oss og vi har transfer med informasjon til hotellet vårt i Montencatini Terme. Vi skal bo på Hotel Adua som ligger sentralt i Italias mest kjente spaby. Her er det natrulige spakilder og flere steder å nyte velvære. Felles middag på hotellet.

Dag 2:
Frokost på hotellet før det er lokaltog til Firenze. Togturen er flott og tar ca 1,5 time. Fremme i Firenze blir vi møtt av vår lokalguide og begynner vår guidede sightseeing. Vi skall selvfølgelig gå over Ponte Vecchio, gå gjennom distriktet til Sn Nicolo som er den eldste delen av byen. Her er det middelalderatmosfære, takket være den velbevarte muren og smale buegangene fra 1300 tallet. Vigår gjennom gamlebyen, forbi koselige kafeer og tavernaer og får en ide om den bohemeaktige livsstilen i Firenze. Videre skal vi gjennom Rosenhagen og kommer opp til Piazza Michelangelo. Her er det bare å gi seg hen å nyte den fantastiske utsikten. Videre skal vi til kirken San Miniato al Monte, en gjemt juvel med panoramabeliggenhet. Rundvandringen avslutter vi i Oltarmo som er det tradisjonelle kunstnerområdet med små restauranter og vinkjellere - og en deilig pause. Når det passer tar vi toget tilbake og det servers middag på hotellet. 

Dag 3:
Etter frokost idag skal vi ut på en herlig vandring - vi skal til Greve i Chianti. Det er hjertet av Chianti og kanksje de mest kjente vinene fra Italia? Vi skal vandre ca 2 timer i mykt bølgende landskap med cypresser, vinranker, olivenlunder og palasser. En harmoni av farger og lukter - her er det mye godt for våre sanser. Selvfølgelig må vi ha smakssansen aktiv og vi avslutter vandringen med vinsmaking i Chianti. Middag på egenhånd som du ønsker i Montecatini. 

Dag 4: Frokost og ny herlig vandringsdag til San Gimignano. Vi skal gå fra Via Francigena og vandre gjennom vingårder og nyte naturen og stillheten. Passe ti llunsj kommer vi til en unik vingård som produserer safran fra San Gimignano. Her blir det lunsjservering. 
San Gimignano kalles også for middeladerens Manhatten på grunn av sine tårn. Spennede å vandre i den lille byen og nye arktektoniske perler og historiske husfasader.  Retur til Montecatini med buss. Vi vandrer i ca 2 timer og 5 km så det er er enkle vandringer, men opplevelsesrike!  Kvelden til egen disposisjon. 

Dag 5: Frokost og dagen er din - vi kan foreslå et tur med linbanen til Montecatini Alto eller en nytelsesdag i et spaanlegg? 

Dag 6: Dags å sjekke ut og ta med bagasjen i bussen og vi er på vei til Lucca. Byen som er kjent for alle sine kirker og den flotte bymuren som går rundt hele byen. Et flott operahus - til ære for byborgeren Puccini. Lucca er stedet som alle blir glad i, grunnet sin sjarm, sine lukter, sine smågater, ekthet, restauranter og et herlig pust fra en vanlig hverdag. Vi har bytur og blir kjent og tid for lunsj, som du ønsker. På ettermiddagen kjører vi til Versiliakysten og sjekker inn på vårt neste hotell; hotel Ceasar. Middag og bli kjent med kysten! 

Dag 7: Etter frokost skal vi ut på havet - vi skal på båttur og kommer oss til den kjente byen Portovenere. Her er det aner fra middeladeren og her er det hus som minner om små fort og slott. Båten tar oss videre langs den utrolig flotte kysten til byen La Spezia. Her venter bussen på oss og kjører oss tilbake til vårt hotell ved kysten. Middag på hotellet.

Dag 8:  Frokost på hotellet og utsjekk. Bagasjen blir oppbevart mens du kan nyte byen og kanskje de siste solstrålene før vi har transfer til Pisa flyplass.
17.05 er det flyavgang fra Pisa
20.00 ankomst Oslo 

Takk for nå!


 

 

 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo