Italia, Piemonte - Vandring i de Italienske Alper og Gran Paradiso

Dato: 5 - 12 september 2018
Pris: 13 950,-

HØYDEPUNKTER:

  • Norsktalende, lokalboende og dyktig turleder Veronica Sparre
  • Fjellturer med flotte panoramautsikter og til Mont Blanc
  • Unik natur, dyreliv fauna i nasjonalparken Gran Paradiso
  • Koselig overnatting på matva Sei hos Veronica og Spa hotell G.P
  • Fjellandsbyen Cogne (der vi bor)
Last ned program

Turleder: Veronica Sparre

Bli med på et vandringseventyr i Piemonte!

Bli med på et eventyr av en vårblomstring og en spennende vandringsreise til de italienske Alpene og inn i hjertet av nasjonalparken Gran Paradiso!

Panoramautsikt til Mont Blanc og andre alpetopper

Vi begynner reisen med to dager i Piemonte og starten på Alperyggen, i et vakkert dalføre som heter Valchiusella. Her skal vi bo 2 netter på det nydelige stedet Matva Sei, som er der guiden vår Veronica selv bor. Hun ønsker å gi deg en behagelig start på denne turen med en vandringsdag i dette nydelige naturområdet. Deretter drar vi videre rett inn i smørøyet, til Cogne i nasjonalparken Gran Paradiso. Vi bor 5 netter på et av landsbyens bedre hotell med spa og deilig restaurant. Vi vandrer flotte dagsturer, og som alle har til felles en fabelaktig panaromautsikt til Mont Blanc, Gran Paradiso, Matterhorn, Monte Rosa eller andre alpetopper.

Fra nasjonalpark til sjarmerende landsby, koselige restauranter - og enoteca (vinbar)

Nasjonalparken Gran Paradiso er den eldste i Italia og ble opprettet i 1921 av daværende konge i Italia, Vittorio Emanuelle. Området var Savoia-kongenes jaktområde i mange hundre år, men kongen ville frede området for å bevare steinbukkene mot utrydding. Savoia-familien har etterlatt seg en mengde slott og flotte bygg i regionen, også i den lille landsbyen Cogne, der vi skal bo. Cogne er populært utgangspunkt for vandringer, og er en sjarmerende landsby med koselige restauranter, butikker og attpåtil eget Enoteca, eller vinbar. Så når vi ikke vandrer har vi mye trivelig å foreta oss i landsbyen. 

Vandringsnivå - middels

Denne turen krever middels god kondisjon. For å oppleve de fantastiske panorama-utsiktene, må du regne med noe oppstigning og nedstigning hver dag, mellom 300-500 meter. Nest siste dagen går vi den lengste og mest krevende løypen, som gir størst uttelling med en stigning på 900 meter. Stiene er imidlertid meget gode med fint underlag, og det er bare innimellom det er partier med stein laget som trappetrinn. Vi begynner med lettere dagsturer i Gran Paradiso, for at du skal vende deg til å vandre opp mot 2600 m.o.h. Fra ca 2000 m.o.h er det nødvendig å gå langsomt og ta pauser oftere, også for de sprekeste. Vi kan gjøre endringer i vandringsprogrammet avhengig av snø- og værforhold, og hvor tidlig eller sent våren kommer i 2018.

Her bor vi

Matva Sei ligger fredelig til i en vakker dal med mange turmuligheter - akkurat i Alpefoten. Gården drives som et fellesskap som en gammel, norsk storgård. Her er det felles storkjøkken og storstue/spisestue. Det er innredet fine, store hotellrom som har minst to senger, hvor alle har private og pene bad. Alle sengene har gode madrasser og norske dyner for både sommer og vinter. Alle rom har også egen uteplass med balkong eller sitteplass, og har tilgang til vakre hager med uteplasser, skog og et keltisk naturtempel-område. Matva Sei ligger på et område med eldgammel keltisk forhistorie.
Hotel du Gran Paradis er et boutique hotell, full av koselig sjarm med mørke trebjelker som minner deg om 1899, da hotellet ble bygget. Her har de en flott spaavdeling med fyr i peisen og boblebad.

 

/HER ER PROGRAMMET FOR SEPTEMBER VANDRING

Max antall deltakere: 12 stk. 
Tillegg for enkeltrom 7 netter: kr 2 000,- (kun 3 stk)
Tillegg for enkeltrom 5 netter: Kr 1500

                                                                                                                                  

​Tilbakemeldinger fra tidligere reisende: 

«Veldig fornøyd. Det var en av mine beste turer med Jomfrureiser så langt! Veronica Sparre har skapt en virkelig reise til eventyr!»
«Tusen❤️lig takk til Veronica og alle deltagere for en fantastisk tur.»

«Opplevelsene var større enn mine forventninger. Å bli kjent med Veronica Sparre var også ett av turens høydepunkt.»

Pris:
13 950,-
Dager:8
Inkludert i reisen
• Flyreisen Oslo Gardermoen – Milano t/r
• 5 netter med frokost i twin-rom på Hotel Sant’Orso/Gran Paradiso
• 2 netter i twin /3 mannsrom med frokost på Matva Sei
• Alle måltider på Hotel Sant’Orso/Gran Paradiso
• Alle piknik-lunsjer vi har ute i det fri
• Transfer t/r Milano flyplass, all felles transport
• Guidingen og vandringen med Veronica
• Vann til maten
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
05/09Oslo GardermoenItalia - Vårblomstring og Vandring i de italienske Alper og Gran ParadisoMer enn 813 950,-Bestill