Italia - Vårblomstring og vandring i de Italienske alper og gran paradiso

Dato: 3 - 10 juni 2018
Pris: 14 500,-

HØYDEPUNKTER:

  • Norsktalende, lokalboende og dyktig turleder Veronica Sparre
  • Fjellturer med flotte panoramautsikter og til Mont Blanc
  • Unik natur, dyreliv fauna i nasjonalparken Gran Paradiso
  • Koselig overnatting på matva Sei hos Veronica og Spa hotell G.P
  • Fjelllandsbyen Cogne (der vi bor)
Last ned program

Turleder: Veronica Sparre

Bli med på et eventyr av en vårblomstring og en spennende vandringsreise til de italienske Alpene og inn i hjertet av nasjonalparken Gran Paradiso! 

 

Vi begynner reisen med to dager i Piemonte og starten på Alperyggen, i et vakkert dalføre som heter Valchiusella. Her skal vi bo 2 netter på det nydelige stedet MATVA SEI, som er der guiden vår Veronica selv bor. Hun ønsker å gi deg en behagelig start på denne turen med en vandringsdag i dette nydelige natur-omårdet. Deretter drar vi videre rett inn i smørøyet, til Cogne i nasjonalparken Gran Paradiso. Vi bor 5 netter på et av landsbyens bedre hotel med SPA og deilig restaurant. Vi vandrer flotte dagsturer, som alle har det til felles at det er fabelaktig panaroma-utsikt,  til Mont Blanc, som på bildet ovenfor, eller til Gran Paradiso på 4061 moh, Matterhorn, Monte Rosa og andre alpe-topper.

Nasjonalparken Gran Paradiso er den eldste i Italia og ble opprettet i 1921 av daværende Konge i Italia, Vittorio Emanuelle. Området var Savoia-kongenes jaktområde i mange hundre år, men kongen ville frede området for å bevare Steinbukkene mot utrydding. Savoia-familien har etterlatt seg en mengde slott og flotte bygg i regionen, også i den lille landsbyen Cogne, der vi skal bo.  Cogne er populært utgangspunkt for vandringer, og er en sjarmerende landsby med koselige restauranter, butikker og attpåtil eget Enoteca, eller vinbar. Så når vi ikke vandrer har vi alltids noe trivelig å foreta oss i landsbyen. 

Nivå: Denne turen krever middels god kondisjon.  For å oppleve de fantastiske panorama-utsiktene, må du regne med noe oppstigning og nedstigning hver dag, mellom 300-500 meter. Nest-siste dagen går vi den lengste og mest krevende løypen, som gir størst uttelling  med en stigning på 900 meter. Stiene er imidlertid meget gode med fint underlag, og bare innimellom er det partier med stein laget som trappetrinn. Vi begynner med lettere dagsturer i Gran Paradiso, for at du skal vende deg til å vandre opp mot 2600 moh.  Fra ca 2000 moh er det nødvendig å gå langsomt og ta pauser oftere, også for de sprekeste. Vi kan gjøre endringer i vandrings-programmet avhengig av snø-og værforhold, og hvor tidlig eller sent våren kommer i 2018.

Max antall deltakere: 12 stk  Denne vandringsreisen krever middels kondisjon, se ovenfor.    Tillegg for enkeltrom 7 netter: kr 2 000,- (kun 3 stk)   Tillegg for enkeltrom 5 netter: Kr 1500                                                                                                                                  

Ord fra tidligere reisende:

Veldig fornøyd. Det var en av mine beste turer med JR så langt! Veronica Sparre har skapt en virkelig reise til eventyr! Tusen❤️takk til Veronica og alle deltagere for en fantastisk tur.

Opplevelsene var større enn mine forventningene. Å bli kjent med Veronica Sparre var også ett av turens høydepunkt.

Pris:
14 500,-
Dager:8
Inkludert i reisen
• Flyreisen Oslo – Milano t/r
• 5 netter med frokost i twin-rom på Hotel Sant’Orso/Gran Paradiso
• 2 netter i twin /3 mannsrom med frokost på Matva Sei
• Alle måltider på Hotel Sant’Orso/Gran Paradiso
• alle piknik-lunsjer vi har ute i det fri
• Transfer t/r Milano flyplass, all felles transport
• Guidingen og vandringen med Veronica
• Vann til maten
Bestill reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
03/06Oslo Italia - Vårblomstring og Vandring i de italienske Alper og Gran Paradiso814 500,-Bestill