Italienske Alper og nasjonalparken Gran Paradiso med vandringsleder Veronica Sparre

HØYDEPUNKTER:

  • Norsktalende, lokalboende og dyktig turleder Veronica Sparre
  • Fjellturer med flotte panoramautsikter og til Mont Blanc
  • Unik natur, dyreliv fauna i nasjonalparken Gran Paradiso
  • Koselig overnatting på matva Sei hos Veronica og Spa hotell G.P
  • Fjelllandsbyen Cogne (der vi bor)
Last ned program

Turleder: Veronica Sparre

Bli med på en variert og meget spennende vandringsreise til de italienske Alpene og inn i hjertet av nasjonalparken Gran Paradiso! 

Vi begynner reisen med to dager i Piemonte og starten på Alperyggen, i et vakkert dalføre som heter Valchiusella. Her skal vi bo 2 netter på det nydelige stedet MATVA SEI, som er der guiden vår Veronica selv bor.Her er det inkludert enkeltrom til alle.  Hun ønsker å gi deg en behagelig start på denne turen med en vandringsdag i dette nydelige natur-omårdet. Deretter drar vi videre rett inn i smørøyet, til Cogne i nasjonalparken Gran Paradiso. Vi bor 5 netter på landsbyens beste hotel med SPA og deilig restaurant. Vi vandrer flotte dagsturer, som alle har det til felles at det er fabelaktig panaroma-utsikt,  til Mont Blanc, som på bildet ovenfor, eller til Gran Paradiso på 4061 moh, Matterhorn, Monte Rosa og andre alpe-topper.

Nasjonalparken Gran Paradiso er den eldste i Italia og ble opprettet i 1921 av daværende Konge i Italia, Vittorio Emanuelle. Området var Savoia-kongenes jaktområde i mange hundre år, men kongen ville frede området for å bevare Steinbukkene mot utrydding. Savoia-familien har etterlatt seg en mengde slott og flotte bygg i regionen, også i den lille landsbyen Cogne, der vi skal bo.  Cogne er populært utgangspunkt for vandringer, og er en sjarmerende landsby med koselige restauranter, butikker og attpåtil eget Enoteca, eller vinbar. Så når vi ikke vandrer har vi alltids noe trivelig å foreta oss i landsbyen. 

Denne turen krever middels god kondisjon.  For å oppleve de fantastiske panorama-utsiktene, må du regne med noe oppstigning og nedstigning hver dag, mellom 300-500 meter. Nest-siste dagen går vi den lengste og mest krevende løypen, som gir størst uttelling  med en stigning på 900 meter. Stiene er imidlertid meget gode med fint underlag, og bare innimellom er det partier med stein laget som trappetrinn. Vi begynner med lettere dagsturer i Gran Paradiso, for at du skal vende deg til å vandre opp mot 2600 moh. Fra ca 2000 moh er det nødvendig å gå langsomt og ta pauser oftere, også for de sprekeste. Foruten Veronica som har gått opp turene på forhånd, bruker vi den profesjonelle fjell-guiden Mien, som også snakker engelsk. Han er en kløpper på å gå sakte med små skritt på stigninger i høyden, og lærer villig bort sine teknikker. Han er født i området, har mye kunnskap om fjellet, flora og fauna, kulturhistorie, bergarter og mye annet, så bare spør ivei! Vi kan gjøre endringer i vandrings-programmet avhengig av snø-og værforhold, og hvor tidlig eller sen våren kommer i 2017.

Pris: kr 14 300,- Enkeltroms tillegg: 1500,-

Hva er Ikke inkludert:

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Personlig forbruk
  • Måltider på restaurant i Valchiusella
  • Avskjedsmiddag på restaurant i Cogne
  • Drikke til maten utenom vann.

 

Ord fra tidligere reisende:

Veldig fornøyd. Det var en av mine beste turer med JR så langt! Veronica Sparre har skapt en virkelig reise til eventyr! Tusen❤️takk til Veronica og alle deltagere for en fantastisk tur.

Opplevelsene var større enn mine forventningene. Å bli kjent med Veronica Sparre var også ett av turens høydepunkt.

Status:
Fullt

Kart