Skip to main content

Italia, Piemonte- Vandring, vin og italienske delikatesser

Dato: 20 - 27 oktober 2019
Pris: 16 950,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r flyplassen til hotell med minibuss
 • Transport mellom overnattingstedene og vandringsetappene
 • 7 netter på flott overnattingsted i delt dobbeltrom med frokostbuffé (La Morra og Asti)
 • 3 italienske middager med ferske lokale råvarer (uten drikke)
 • 1 lunch i truffelbyen Alba med vin
 • Vinsmaking i vinkjeller og omvisning på vingård i Italias mest berømte vindistrikt
 • Bar to bar vinsmaking på små perler av vinbarer (Barolo og Barbera vin)
 • Besøk til ærverdig vinkjeller med smak av Moscato d’Asti bobler
 • Italiensk vin og matdelikatesser fra Piemonte
 • Vandring og opplevelser i vakkert landskap
 • Kostholdscoach og turleder Kaisa Hafredal med hele veien fra Norge
 • Forsikring i Reisegarantifondet
 • Påmeldingsfrist 15.juli 2019

Reisedagar: 8
Bestill reise

Vakre Piemonte- Ny reise med Kaisa til Italia!

Piemonte er det perfekte reisemål om en ønsker å kombinere vakker natur med utsøkt mat og vin! Vandring og naturopplevelser kombineres med lokale Italienske delikatesser fra Piemonte.

Piemonte ligger nord i Italia og grenser mot Frankrike i vest og Sveits i nord. Regionens hovedstad er Torino i Langhe-regionen. Piemonte er Italias paradis for alle som er interessert i mat og fantastiske viner. Vindristriktet er velsignet med et fruktbart klima som gir grunnlag for produksjon av noen av Italias mest prestisjetunge røde viner.

Vi drar til hjerte av Piemonte og får oppleve Italias berømte vindistrikt. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo, barbera og Barbaresco. Vi besøker stolte Italenske vinprodusente og idylliske vingårder. Vi skal smake på hvit og rød vin, kjente dessertvinen grappa og bobler Moscato d’Asti. Kremet risotto, gode pastaretter, steinovspizza, håndlaget oster og selvsagt gelato, Italiensk is vil fryde smaksløkene våre. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter. Piemonte er også fødestedet for det globale "Slow Food" bevegelsen som startet i 1989. Det er også området for legendariske hvite trøffel jaking- Tuber Magnatum. Trøffelsesongen begynner med trøffelhøstingen i oktober hvor når vi er tilstede! Her opplever du et storslått landskap med bølgende åser med små pittoreske landsbyer, elegante slott, kirker, kloster og vingårder. Vi besøker perlene La Morra, Barolo, Novello, Monteforte d’Alba, Alba, Canelli og Asti

Piemonte er også rikt på kunst og kulturskatter med vakker natur. Og stier som går gjennom Italia's mest berømte vingårder og hasselnøtt skoger.

Høydepunkt:


- Vandring og opplevelser i vakkert landskap
- Italiensk vin og lokale matdelikatesser fra Piemonte
- Vinvandring etterfulgt av vinsmaking i vinkjeller med Italias beste viner Barolo og Barbera
- Bar to Bar vinsmaking på flotte små vinbarer mellom vandringsetappene i Langhe

- Besøk til den berømte vinkjelleren Contratto i vinbyen Canelli med smak av den kjente Moscato d’Asti boblene
- Besøk til vakre og kjente truffelbyen Alba med lunch og sightseeing. I Alba foregår også truffelfestival.

- Vi går den kjente La morra vandringen mellom Barolos vakre vingårder i pitorresk landskap opp til Novello og videre til Monforte d'Alba med flotte utsiktspunkt. Langhe vinlandskap i Piemonte er på Unesco world heritage liste og er et vakkert syn.

Kaisa drar til Piemonte i februar for å gå opp vandringsetappene, håndplukke vingårder og kvalitetsikre. Fullstendig dag for dag programmer kommer!

Her skal vi bo

Vi overnatter 4 netter i den utrolige sjarmerende lansbyen La Morra som ligger på 513 moh og har en fantastisk utsikt over vindalene og alpene. Her er det utallige eksklusive delikatesse og vinbutikker. Samt resturanter av ytterst kvalitet. Vi avslutter 3 netter sentralt i Asti som er en by med handlegater, kirker, museum og etc.

Vandringsnivå og etapper

Nivå: Middels
Kaisa tar deg med på en middels vandringsreise med fokus på naturomgivelsene og maten i det kjente vindistriktet i Italia . 5 vandringsdager av 10-14 km, ca 2-4 timers vandring, opp mot 500 meter opp/stigning enkelte dager.

Vandringen mellom Barolos vakre vingårder. I pitorresk landskap med kloster, kirker og smale gater.

Terreng: Alt fra fin sti i skogen, sti mellom vinrankene og bil vei (mindre bilvei og traktorvei). Lett terreng og underlag (kan bli litt gjørmete om nedbør).

Tips for turen: Godt fottøy er et «must». Terrenget krever ikke fjellstøvler, men gode tursko/hikingsko med god støtte og såle. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader i Piemonte i oktober. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske (vi kan fylle fjellvann på flaskene underveis på alle turene), gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Din turleder, Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun inkluderer ofte yoga & mindfulness underveis på sine reiser. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2019 er: Kreta, Italia- Amalfi og Piemonte, India- Himalaya, Mont Blanc og Sør- Afrika.

Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.


Søk reise

Flytider

Flytid direkte til Milano 2 t 40 min
Oslo-Gardermoen - Milano
Utreise Søndag 20 oktober kl. 09:40- 12.20 

Milano - Oslo-Gardermoen
Hjemreise Søndag 27 oktober  kl.14.40-17.20
 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
20/10Oslo GardermoenItalia, Piemonte - Vandring, vin og italienske delikatesser
Leder: Kaisa Hafredal
Mer enn 816 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo