Skip to main content

Italia, Piemonte- Vandring, vin og italienske delikatesser

Gruppereise til italia
Dato: 20 - 27 oktober 2019
Pris: 16 950,-
Inkludert:
 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r flyplassen til hotell med minibuss
 • Transport mellom overnattingstedene og vandringsetappene
 • 7 netter i delt dobbeltrom med frokostbuffé (La Morra og Asti)
 • 3 italienske middager med ferske lokale råvarer (uten drikke)
 • 1 lunch i truffelbyen Alba
 • 1 Picnik med lokale oster, skinker og noe friskt & grønt
 • Vinsmaking i vinkjeller og omvisning på vingård i Italias mest berømte vindistrikt
 • Bar to bar vinsmaking på små perler av vinbarer (Barolo og Barbera vin)
 • Besøk til ærverdig vinkjeller med smak av Moscato d’Asti bobler
 • Vandring med Nordic Walking staver med lokal guid inkludert lite teknikk kurs.
 • Italiensk vin og matdelikatesser fra Piemonte
 • Vandring og opplevelser i vakkert landskap
 • Kostholdscoach og turleder Kaisa Hafredal med hele veien fra Norge
 • Forsikring i Reisegarantifondet
 • Påmeldingsfrist 15.juli 2019

Reisedager: 8
Bestill reise

Vakre Piemonte - Ny reise med Kaisa til Italia!

Piemonte er det perfekte reisemål om en ønsker å kombinere vakker natur med utsøkt mat og vin! Vandring og naturopplevelser kombineres med lokale Italienske delikatesser fra Piemonte.

Piemonte ligger nord i Italia og grenser mot Frankrike i vest og Sveits i nord. Regionens hovedstad er Torino i Langhe-regionen. Piemonte er Italias paradis for alle som er interessert i mat og fantastiske viner. Vindristriktet er velsignet med et fruktbart klima som gir grunnlag for produksjon av noen av Italias mest prestisjetunge røde viner. Piemonte er også rikt på kunst og kulturskatter. Vinlandskapet i Piemonte er på unesco word heritage liste og er et vakkert skue med alpefjellene ruvende i bakgrunn.

Oktober fullbooket! Det blir ny mulighet i påsken 2020 Dato 5-12 april

Vi drar til hjerte av Piemonte og får oppleve Italias berømte vindistrikt. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo, barbera og Barbaresco. Vi besøker stolte Italenske vinprodusente og skal smake på mye god vin. Vi besøker en av Italias største vinkjeller hvor de produserer den berømte Moscato d’Asti boblene. Kremet risotto, ferske pastaretter, steinovspizza, håndlaget oster og selvsagt gelato, Italiensk is vil fryde smaksløkene våre. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter og er også fødestedet for det globale "Slow Food" bevegelsen som startet i 1989. Piemonte er området for legendariske hvite trøffel jaking- Tuber Magnatum. Trøffelsesongen begynner med trøffelhøstingen i oktober hvor når vi er tilstede!

Vi opplever et storslått landskap med bølgende åser med små pittoreske landsbyer, elegante slott, kirker, kloster og utallige vinbarer langs stier som går gjennom Italia's mest berømte vinranker og igjennom hasselnøtt skog. De høye snøkledde fjelltoppene fra Alpene omringer oss underveis. Vi besøker perlene La Morra, Barolo, Novello, Monteforte d’Alba, Alba, Canelli og Asti i Vakre Piemonte.

Høydepunkt:

 • Vandring og naturopplevelser. Langhe vinlandskap i Piemonte er på Unesco world heritage liste og er et vakkert syn.
 • Italiensk vin og lokale matdelikatesser fra Piemonte
 • Vinvandring etterfulgt av vinsmaking i vinkjeller med Italias beste viner Barolo og Barbera
 • Bar to Bar vinsmaking på flotte små vinbarer mellom vandringsetappene i Langhe
 • Besøk til den berømte vinkjelleren Contratto i vinbyen Canelli med smak av den kjente Moscato d’Asti boblene
 • Besøk til vakre og kjente truffelbyen Alba med lunch og sightseeing.
 • Vi går den kjente La morra vandringen mellom Barolos vakre vingårder i pitorresk landskap opp til Novello og videre til Monforte d'Alba med flotte utsiktspunkt.
 • Vandring med Nordic Walking staver med lokal guid og et lite teknikk kurs. Avslutter med hyggelig picnik med lokale smaker.

Her skal vi bo

Rocche Costamagna Art suites

Vi overnatter 4 netter i den utrolige sjarmerende lansbyen La Morra som ligger på 513 moh og har en fantastisk utsikt over vindalene og alpene. Her er det utallige eksklusive delikatesse og vinbutikker. Samt resturanter av ytterst kvalitet. Vi bor midt i sentrum av La Morra som har svært få overnattingsteder. Gruppen vil bo i utrolig sjarmende rom delt på to steder, Villa Katrina (bilde 3) og Rocche Costamagna Art suites (bilde 1 &2), rett i nærheten av hverandre med nydelig frokostbuffet og nylaget cappucino. Vi avslutter 3 netter sentralt i Asti som er en by med handlegater, kirker, museum, etc. Vi skal bo på Hotel Liz 3* med veldig god beliggenhet og god frokostbuffet.

Vandringsnivå og etapper

Nivå: Middels
Kaisa tar deg med på en middels vandringsreise med fokus på naturomgivelsene og maten i det kjente vindistriktet i Italia . Vandringsdager av 9-14 km, ca 3 timers vandring, opp mot 350 meter opp/stigning enkelte dager.

Vandringen mellom Barolos vakre vingårder. I pitorresk landskap med kloster, kirker og smale gater.

Terreng: Alt fra fin sti i skogen, sti mellom vinrankene og bil vei (mindre bilvei og traktorvei). Relativt lett terreng og underlag (kan bli litt gjørmete mellom vinrankene med mye nedbør).

Tips for turen: Godt fottøy er et «must». Terrenget krever ikke fjellstøvler, men gode tursko/hikingsko med god støtte og såle. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader i Piemonte i oktober. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske (vi kan fylle fjellvann på flaskene underveis på alle turene), gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Din turleder, Kaisa Hafredal

Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hennes favorittland er Italia og hun gleder seg til å ta deg med til Piemonte. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2019 er: Kreta, Italia- Amalfi og Piemonte, India- Himalaya, Mont Blanc og Sør- Afrika.

Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

Søk reise

Flytider

Flytid direkte til Milano 2 t 40 min
Oslo-Gardermoen - Milano
Utreise Søndag 20 oktober kl. 09:40- 12.20 

Milano - Oslo-Gardermoen
Hjemreise Søndag 27 oktober  kl.14.40-17.20
 

 

Dag for dag program

Dag 1 Avreise Oslo - ankomst Piemonte

Direkte fly kun 2,5 time til Milano flyplass. Ankomst kl 12.20 og transport med minibuss til La Morra(ca 1 time 50 min ). Tid for litt avslapping og sighting i den lille vakre perlen La morra.  Velkomstmiddag på kvelden med Italienske deliktatesser på menyen og kort presentasjon om ukens program.

• Overnatting: 4 netter i sentrum av La Morra som er en liten by med svært få overnattingsteder. Gruppen vil bo i utrolig sjarmende rom delt på to steder ( Villa Katrina og Rocche Costamagna Art suites)med nydelig frokostbuffet og nylaget cappucino. 

Dag 2 La Morra- Barolo- via Sorello La Morra

Etter en god frokost starter vi vår første vandring fra La Morra (513 moh) og følger Sentiero del Barolo ruten igjennom vinranker og på traktorveier ned til vinbyen Baroloa (310 moh). Her blir det egentid med sightseeing og lunch. Kanskje et besøk til vinmuseumet eller vinsmaking på de utallige vinbutikkene og vinbarene i Barolo. Vi fortsetter øvre rute via Sorello i åpent landskap og igjennom skogen tilbake til La morra. Vi nyter felles italiensk middag på kvelden (inkludert).

• Distanse/tid: -11,5 km Ca 2,5-3 timers vandring + pauser.  250 m opp-/nedstigning. Enkelte bratte oppstigninger, ellers relativt lett terreng.

 

Dag 3  Barolo- Novello- Monteforte d' Alba- Barolo med vinsmaking

I dag fortsetter vi vandringen fra Barolo. Vi følger en ny rute mot Novello (470 moh) som ligger fantastisk til på en høyde med panoramautsikt mot alpene. I Novello tar vi en "bar to bar stopp" i en sjarmerene liten vinbar med morsom innredning og godt utvalg av vin. Her blir det vinsmaking og hygge før vi forsetter ruten nedover før vi begynner på oppstigningen mot Monteforte d' Alba (480 moh). Vi kommer til nok en sjarmerende by med gamle kirker, smale gater med utallige osteria som serverer vin og mat. Det blir  egentid med sightseeing og lunch før vi tar nok en "bar to bar stopp" i ny liten Enoteca- vinbutikk hvor vi skal nyte litt mer vin sammen med de berømte ristede hasselnøttene og truffel chips. Vi følger en ny rute nedover igjennom en flott skogsti med utsikt utover vindalen tilbake til Barolo. Transport tilbake til La Morra. Kvelden fri til egen disposisjon. Gruppen arrangerer gjerne felles middag.

• Distanse/tid: 14 km - Ca 3,5 timers vandring + pauser.  350 m opp-/nedstigning

Dag 4 Tur til truffelbyen Alba - besøk til vingård

Etter frokost drar vi til den sjarmerende og kjente truffelbyen Alba (172 moh) som ligger kun 20 min fra La Morra. Alba er også kjent for byen med 100 tårn og er et knutepunkt med utallige vinbutikker og hvor den årlige truffelfestival arrangeres i oktober. Det er morsomt å gå i gatene å se og smake. Vi spiser felles lunch med smak av truffel i Alba. (inkludert). Transport tilbake til La Morra. På ettermiddagen skal vi på en spennende omvisning på vingård. Vi blir møtt i La Morra og følger liten bilvei ned til vinrankene til vingården som produserer Barolo, Barbera og Nebbiolo vin. I vinkjellern får vi smake de ulike variantene. Vinprodusenten er en liten familiebedrift som har hatt vinranker i generasjoner. Vinprodusenten har en liten produksjon men et stor hjerte for kvalitet og vinrankene sine. Vinen har blitt populær og den selges blant annet på vinmonopolet i Norge. Kvelden fri til egen disposisjon.

• Distanse/tid: 4-5 km - Ca 1 timers vandring med omvisning i mellom vinrankene til de ulike druesortene.

Dag 5 Tur i Vinbyen Canelli og besøk til vinkjeller Contratto

Etter frokost og utsjekk kjører vi til vinbyen Canelli (157 moh). Vi kjøper med oss noe godt å spise til lunch i de uttallige delikatesse butikkene som vi tar med å nyter på vår rundtur igjennom Moscato di Canelli Wine route. Vi følger veien opp mot St Antonio og til den lille lokale kirken. Herifra går vi på små veier igjennom vakkert vinlandskap med de snøkledde alpene i bakgrunn opp til Torre del Contino (367 moh). Her har vi 360 graders utsikt og kan nyte vår medbrakte lunch. Om du vil kan du klatre helt opp i tårnet for å få enda bedre utsikt. Vi følger en ny vei tilbake til Canelli. Her skal vi besøke den vakre vinkjellern Contratto som ble bygd i 1867 og er på unesco's heritage verdens liste. Vi får en guidet tur i vinkjellern som har et lager med over 1,5 millioner vinflasker. Vi avslutter med vinsmaking av de kjente Moscato d' Asti boblene. Vi forsetter videre til Asti og sjekker inn på vårt hotell. Kvelden fri til egen disposisjon. Gruppen arrangerer gjerne felles middag.

• Distanse/tid: 9 km  - Ca 2 timers vandring + pauser  220 m opp-/nedstigning på lett underlag

• Overnatting: 3 netter i Asti Hotel Liz 3* med veldig god beliggenhet og god frokostbuffet

Dag 6 Asti- egentid

Hele dagen er fri til å nytes i Asti - shopping, sightseeing eller egne utflukter. Asti (123 moh) er en relativ stor by med 70.000 innbyggere og har mange flotte kirker, bygninger og smale shopping gater. Gruppen kan avtale seg i mellom om hva som ønskes å gjøre.

Dag 7 Monferrato med piqnick i vindalene- Nordic walking

I dag blir det både en lærerikt og morsom opplevelse. Vi skal gå med den lokale guiden i Nordic Walking Asti en flott runde i Monferrato ( 20 min nord for Asti). Vi skal gå med staver og guiden skal lære oss smarte stave teknikker underveis. I Monferrato er landskapet også utrolig vakkert. Vi skal nyte en herlig piqnick med lokale oster, skinker, noe friskt og grønt i de vakre vindalene med utsikt over alpene. Vi avslutter uken med et fantasisk måltid med mye gode italinske delikatesser på menyen. (inkludert). 

• Distanse/tid: 12 km Nordic Walking med staver- Ca 3 timer vandring + pauser. 250 m opp-/nedstigning. Her kan du lese mer om Nordic Walking

 

Dag 8 Hjemreise.

Utsjekking fra hotellet kl. 11:00. Minibuss fra Asti til Milano flyplassen (ca 1t 40 min). Avreise kl.14.40.

Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
20/10Oslo GardermoenItalia, Piemonte - Vandring, vin og italienske delikatesser
Leder: Kaisa Hafredal
Fullbooket, venteliste16 950,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo