Italia, Piemonte - Sykkel og gourmet med våre venner

Dato: 3 - 7 oktober 2018
Pris: 11 900,-

Sykkel- og kulturhelg på «norsk» vingård i Italia

Velkommen til en helg spekket med opplevelser! Inkludert i denne reisen er 5 dager på vingården Cascina Desderi, transfers, to sykkelturer, guidet utflukt, flere lunsjer og middager. Her har vi plukket ut noe av det beste området har å by på sammen med våre norske verter som bor og driver vingården. Dette er en reise vi varmt kan anbefale! 

Vin, gourmetmat og kultur i Piemonte

Vi skal til området kjent som Piemonte. Her produseres mange av Italias beste viner, og vi finner restauranter som lever av å levere god mat med ærlighet og kjærlighet. Vi skal til steder som «vanlige» turister ikke klarer å finne på 1-2-3! Vi blir godt veiledet av sykkelguider og våre norske verter. Piemonte er kanskje Italias aller største fylke når det gjelder vin, mat og kulinariske opplevelser. Her er det fruktbart og grønt omtrent hele året. Piemonte har frodige hager, bakketopper, slake skråninger og åsrygger, men det er først og fremst vin og vingårder Piemonte er mest kjent for. På hver åsrygg, sydhelling og vestvendt mark står vinrankene på geledd, snorrette med grenene intrikat flettet sammen for å gi mest mulig lys og sol til drueklasene som bugner i høstmånedene.

Kjente vinbyer og kulinariske hvite trøfler

Byer som Barolo, Barbaresco, Asti og Alba assosieres med fyldige, kraftige og spenstige rødviner laget på druetypene Nebbiolo og Barbera. Begge trives best i jordsmonnet og klimaet i nettopp denne delen av Italia. Asti forbinder du kanskje med Asti Spumante, den litt søte musserende vinen – men la deg ikke lure! Her produseres også tørre musserende viner, fullt på høyde med champagnen på den andre siden av fjellene. Om du synes Alba lyder kjent, er det kanskje fordi det finnes omtaler om stedets hvite trøfler, en sjelden kulinarisk delikatesse som kun vokser i denne delen av nordvest-Italia – nettopp rundt Asti og Alba.

Vi bor på vingården, Cascina Desderi

Vest for Milano og øst for Torino hviler vingården Cascina Desderi i et mykt og bølgende bakkelandskap på toppen av en morene. Gårdsbygningen Cascina Desderi er den eldste og mest rustikke, mens Villa Desderi er elegant i en mer kontemporær stil – mindre og mer intim. Cascina Desderi tilbyr fem leiligheter i forskjellig stil, innredning og størrelse. Leilighetene ligger i La Cascina – med to leiligheter i første etasje og tre i annen etasje. Totalt 15 senger i en kombinasjon av ett-roms og to-roms leiligheter. Alle soverom har bad ensuite. Det er også privat svømmebasseng på gården.

Sykkelturer og fellesskap i skjønn forening

En herlig utflukt i området med inspirerende informasjon er inkludert og 2 sykkelturer med lokale guider. En vanlig god sykkel er inkludert i pakken, men det er mulig å leie el-sykkel med tillegg i prisen om du er litt usikker på sykkelformen. Vi vil også være fleksible hvis det er slik at du ikke vil ut å sykle. Avhengig av hvor mange dette er, vil vi tilby dere en alternativ aktivitet. Men fellesskapet på vingården er det viktigste! Det er en inspirerende utflukt med norsk guide i området rundt vingården. Og en av våre viktigste aktiviteter denne helgen er absolutt å nyte maten vi får servert, drikken vi tilbys, området vi skal speide ut over og ikke minst fellesskapet med andre jenter på tur.

Det er mulighet å leie el-sykkel og det koster kr 600 i tillegg.

Høydepunkter

  • Gourmetmat- og vinopplevelser
  • To sykkelutflukter med lokal guide
  • Utflukt med vår norske vert 
  • Nyte livet på vingården Cascina Desderi
     

NB: Vin er ikke inkludert i denne ferien, men det tilbys en vinpakke av god kvalitet og pris til gruppen.  Det er også blitt pålagt med turistskatt i Italia på overnatting. Så alle gjester på Cascina Desderi må betale dette direkte til vingården, beløpet er 2€ pr natt. Dvs totalt 8€ pr person.  Dette er nytt fra 15.2.2018. 

Hjertelig velkommen på en langhelg full av nytelse hos våre venner i Piemonte! 

Se detaljert program nedenfor!

Pris:
11 900,-
Dager:5
Inkludert i reisen
- Flyreisen t/r Oslo – Milano med bagasje
- Transfer mellom Malpensa og Cascina Desderi tur/retur
- 3 rause smakfulle måltider på gården
- Frokost daglig
- Leie av sykkel i to dager
- 2 sykkelturer – en rundt Cascina Desderi, en i Barbaesco- og Barolo-traktene
- Det er sykkelguide med på begge turene fredag og lørdag
- Utflukt i Vinens og Savoianes Verden med stor middag på Ristorante Bovio
- Norske verter/guider
- Italienske hotellskatter og moms/IVA
Bestill reise

Program - dag for dag

Dag 1 - Onsdag 03.10.
Direkte fly fra Oslo til Milano. En minibuss møter gruppen på Milano flyplass som er den mest benyttede i forhold til Cascina Desderi. Transferen til gården tar omtrent 1,5 time. Innsjekk på Cascina Desderi – eventuelt også i Villa Desderi, alt avhengig av størrelsen på gruppen. Ved syvtiden serveres en fire retters ankomstmiddag på gården – og gårdens viner kan kjøpes til «cantina-priser» - meget gunstig.
Inkludert: Ankomstmiddag 

Dag 2 - Torsdag 04.10.
Etter en typisk italiensk gårdsfrokost starter den første av de to sykkelturene i området rundt Asti. Minibussen henter gruppen på gården og kjører til sykkelutleien i Asti. Her får hver enkelt utdelt sin sykkel, og dagens tur er klar til å begynne. Det blir en sykkeltur i «Vinens Verden» der ruten går langs Piemontes vinveier. Denne første morgenen på sykkel går turen langs elven Tanaro og litt rundt i Tanaro dalen, før vi ved lunsjtid ender opp på Cascina Desderi og får servert en lett lunsj her. Tid til litt avslapping før ettermiddagsturen fortsetter til de små landsbyene som ligger nord for Cascina Desderi. Middag er på egenhånd i kveld – ta sykkelen og tråkk til nærmeste landsby og den lokale ristorante som serverer herlige pastaretter. Hjemturen på sykkel tar ikke mer enn et kvarter.
Inkludert: Frokost & Lunsj

Dag 3 - Fredag 05.10.
Etter en lang og behagelig gårdsfrokost venter sykkelen på å bli tatt med på ny utflukt. I dag er vanskelighetsgraden noe høyere, og bakkene noe brattere. Turen går gjennom Asti, på landeveien til Govone og videre til Barbaresco. Her passer det fint å ta en pause og innta en bedre lunsj på ristorante Anticcha Torre (ikke inkludert) før turen går videre til Alba. Turen tilbake er på små landeveier. I Asti leveres syklene tilbake, minibussen henter gruppen og kjører tilbake til Asti. I aften serveres vinmakermiddag på gården – rett etter rett! Gårdens viner kan kjøpes til gunstige vinkjeller-priser.
Inkludert: Frokost & Vinmakermiddag

Dag 4 - Lørdag 06.10.
Etter en lang og god gårdsfrokost er det på tide med en fridag! Ikke gjøre noe… «Far niente!» Bare nyte haven, bassenget og terrassen. Utpå ettermiddagen starter turen i ”Vinens og Savoianes Rike”. Først besøker vi Asti sin storslagne duomo – katedralen Santa Maria Assunta. Via småveier kjører vi videre til bakketopplandsbyen Govone og besøker slottet med samme navn – et imponerende palass som i sin tid tilhørte kongehuset Savoia. Herfra går turen videre til Treiso, den høyest beliggende av de tre berømte vinbyene i Barbaresco. Herfra skrår vi gjennom vindistriktet Barolo og kjører opp til La Morra hvor avskjedsmiddagen inntas på den navngjetne Ristorante Bovio. Herfra nytes utsikten over Barolo distriktet og Valle Tanaro. Vi er tilbake på Cascina Desderi ved fire/halvfem-tiden. Middagen i dag er en typisk italiensk cena, hvor den ene forretten etterfølger den andre, for så å inkludere pasta, hovedrett og konkluderer med dolce. Det tilbys en vinpakke til som matcher de forskjellige rettene. Retur til gården rundt klokken 22.
Inkludert: Frokost & Middag

Dag 5 - Søndag 07.10.
Frokosten serveres før busstransfer tilbake til Malpensa lufthavn. Avgang er ca. 4 timer før flyavgang.
Inkludert: Frokost

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
03/10Oslo GardermoenItalia, Piemonte - Sykkel og vin hos våre venner Fullbooket, venteliste11 900,-Book på venteliste