Skip to main content
Dato: 29 mai - 2 juni 2019
Pris: 13 350,-
Inkludert:
 • Flyreise Oslo - Milano t/r med bagasje
 • Transfer mellom Malpensa og Cascina Desderi tur/retur
 • Ankomstmiddag på gården
 • Frokost daglig
 • Leie av sykkel i to dager
 • 2 sykkel utflukter
 • Sykkelguide 2 dager
 • Lunsj på Cascina Desderi
 • Utflukt i Vinens og Savoianes verden
 • Middag på Ristorante Bovio
 • Vinmakermiddag på Cascina Desderi
Reisedagar: 5
Bestill reise

Velkommen til en helg spekket med opplevelser! Inkludert i denne reisen er 5 dager på vingården Cascina Desderi, transfers, to sykkelturer, flere lunsjer og middager. Her har vi plukket ut noe av det beste området har å by på sammen med våre norske verter, Trond og Roald, som bor og driver vingården. Dette er en reise vi varmt kan anbefale og som gir mange og store oppelvelser. Mye er inkludert!

Vin, gourmetmat og kultur i Piemonte

Vi skal til området kjent som Piemonte. Her produseres mange av Italias beste viner, og vi finner restauranter som lever av å levere god mat med ærlighet og kjærlighet. Vi skal til steder som «vanlige» turister ikke klarer å finne på 1-2-3! Vi blir godt veiledet av sykkelguider og våre norske verter. Piemonte er kanskje Italias aller største fylke når det gjelder vin, mat og kulinariske opplevelser. Her er det fruktbart og grønt omtrent hele året. Piemonte har frodige hager, bakketopper, slake skråninger og åsrygger, men det er først og fremst vin og vingårder Piemonte er mest kjent for. På hver åsrygg, sydhelling og vestvendt mark står vinrankene på geledd, snorrette med grenene intrikat flettet sammen for å gi mest mulig lys og sol til drueklasene som bugner i høstmånedene.

Kjente vinbyer og kulinariske hvite trøfler

Byer som Barolo, Barbaresco, Asti og Alba assosieres med fyldige, kraftige og spenstige rødviner laget på druetypene Nebbiolo og Barbera. Begge trives best i jordsmonnet og klimaet i nettopp denne delen av Italia. Asti forbinder du kanskje med Asti Spumante, den litt søte musserende vinen – men la deg ikke lure! Her produseres også tørre musserende viner, fullt på høyde med champagnen på den andre siden av fjellene. Om du synes Alba lyder kjent, er det kanskje fordi det finnes omtaler om stedets hvite trøfler, en sjelden kulinarisk delikatesse som kun vokser i denne delen av nordvest-Italia – nettopp rundt Asti og Alba.

Vi bor på vingården, Cascina Desderi

Vest for Milano og øst for Torino hviler vingården Cascina Desderi i et mykt og bølgende bakkelandskap på toppen av en morene. Gårdsbygningen Cascina Desderi er den eldste og mest rustikke, mens Villa Desderi er elegant i en mer kontemporær stil – mindre og mer intim. Cascina Desderi tilbyr fem leiligheter i forskjellig stil, innredning og størrelse. Leilighetene ligger i La Cascina – med to leiligheter i første etasje og tre i annen etasje. Totalt 18 senger i en kombinasjon av ett-roms og to-roms leiligheter. Alle soverom har bad ensuite. Det er også privat svømmebasseng på gården.

Sykkelturer og fellesskap i skjønn forening

En herlig utflukt i området med inspirerende informasjon er inkludert og 2 sykkelturer med lokale guider. En vanlig god sykkel er inkludert i pakken, men det er også mulig å leie el-sykkel med tillegg i prisen. Vi vil også være fleksible hvis det er slik at du ikke vil ut å sykle. Avhengig av hvor mange dette er, vil vi tilby dere en alternativ aktivitet. Men fellesskapet på vingården er det viktigste! En av våre viktigste aktiviteter denne helgen er absolutt å nyte maten vi får servert, drikken vi tilbys, området vi skal speide ut over og ikke minst fellesskapet med andre jenter på tur.

Høydepunkter

 • Gourmetmat- og vinopplevelser
 • To sykkelutflukter med lokal guide
 • Nyte livet på vingården Cascina Desderi

NB: Vin er ikke inkludert i denne ferien, men det tilbys en vinpakke av god kvalitet og pris til gruppen. Se program. Det er også blitt pålagt med turistskatt i Italia på overnatting. Så alle gjester på Cascina Desderi må betale dette direkte til vingården, beløpet er 2€ pr natt. Dvs totalt 8€ pr person.

Hjertelig velkommen på en langhelg full av nytelse hos våre venner i Piemonte!

Se detaljert program nedenfor!

Søk reise

Program - dag for dag

Dag 1 - onsdag 29.05.19
Direkte fly fra Oslo til Milano. En minibuss møter gruppen på Milano flyplass som er den mest benyttede i forhold til Cascina Desderi. Transferen til gården tar omtrent 1,5 time. Innsjekk på Cascina Desderi – eventuelt også i Villa Desderi, alt avhengig av størrelsen på gruppen. På kvelden serveres en fire retters ankomstmiddag på gården – og gårdens viner kan kjøpes til "vingårds-priser» - meget gunstig.
Inkludert: Ankomstmiddag 

Dag 2 - Torsdag 30.05.
Etter en typisk italiensk gårdsfrokost starter den første av de to sykkelturene i området rundt Asti. Det blir en sykkeltur i «Vinens Verden» der ruten går langs Piemontes vinveier. Denne første morgenen på sykkel går turen langs elven Tanaro og litt rundt i Tanaro dalen, før vi ved lunsjtid ender opp på Cascina Desderi og får servert en lett lunsj her. Tid til litt avslapping før ettermiddagsturen fortsetter til de små landsbyene som ligger nord for Cascina Desderi. Middag idag er pizza-aften på vår vingård. Kvalitetsviner til vingårdspriser. 
Inkludert: Frokost & Lunsj & middag

Dag 3 - Fredag 31.05
Etter en lang og behagelig gårdsfrokost venter sykkelen på å bli tatt med på ny utflukt. I dag er vanskelighetsgraden noe høyere, og bakkene noe brattere. Turen går gjennom Asti, på landeveien til Govone og videre til Barbaresco. Her passer det fint å ta en pause og innta en pik-nik lunsj før turen går videre til Alba. Turen tilbake er på små landeveier. I Asti leveres syklene tilbake, minibussen henter gruppen og kjører tilbake til Asti. I aften serveres vinmakermiddag på gården – rett etter rett! Gårdens viner kan kjøpes til gunstige vinkjeller-priser.
Inkludert: Frokost & Vinmakermiddag

Dag 4 - Lørdag 01.06.
Etter en lang og god gårdsfrokost er det på tide med en fridag! Ikke gjøre noe… «Far niente!» Bare nyte haven, bassenget og terrassen. Har du lyst tar du en fottur i området - nydelig terreng og natur. Pastasalat o vin serveres på vingården til lunsj.
Utpå ettermiddagen starter turen i ”Vinens og Savoianes Rike”. Først besøker vi Asti sin storslagne duomo – katedralen Santa Maria Assunta. Via småveier kjører vi videre til bakketopplandsbyen Govone og besøker slottet med samme navn – et imponerende palass som i sin tid tilhørte kongehuset Savoia. Herfra går turen videre til Treiso, den høyest beliggende av de tre berømte vinbyene i Barbaresco. Herfra skrår vi gjennom vindistriktet Barolo og kjører opp til La Morra hvor avskjedsmiddagen inntas på den navngjetne Ristorante Bovio. Herfra nytes utsikten over Barolo distriktet og Valle Tanaro. Her også serveres det vin til vingårdspriser  - for de som ønsker det.

Inkludert: Frokost & lunsj med vin &  middag

Dag 5 - Søndag 02.06.
Frokosten serveres før busstransfer tilbake til Malpensa lufthavn. Avgang er ca. 4 timer før flyavgang.
Inkludert: Frokost

Vingården tilbyr en en vinpakke med rikelig med vin og vin som passer til alle måltider som serveres - kr 1000,- som betales direkte til gåden.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
29/05Oslo GardermoenItalia, Piemonte - Sykkel, vin og gourmetweekendMer enn 813 350,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo