Skip to main content

Italia, Lombardia - 8 dagers selvguidet vandringstur ved foten av De italienske alper

Italia, Lombardia - 8 dagers selvguidet vandringstur i foten av De italienske alper!


Litt om Italia og Lombardia-regionen:


Lombardia-regionen ligger helt nord i Italia og grenser mot Sveits. Landskapet i nord er et typisk alpelandskap med høye fjell, dype daler og store innsjøer. I sør domineres landskapet av Po-sletten og elven Po.
Helt i nord ligger de to vakre innsjøene Como og Lugano. De har vært et populært feriemål helt siden romertiden, noe rekken av overdådige villaer og hager er et bevis på. Tross dette finner man uberørte skogkledde daler, fjelltopper og tradisjonelle landsbyer som har beholdt sin unike karakter. Dette 5-dagers vandringsprogrammet lar deg nettopp oppleve høydepunktene i Monti Lariani og Ticino-fjellene, turer med et utvalg av varierende lengde og vanskelighet. På turen har du også tid til å besøke noen av de vakre villaene og oppleve det utmerkede regionale kjøkken. Slik får du en komplett opplevelse av området. Regionen er den meste folkerike i hele Italia, samt den rikeste og mest produktive. Hovedstaden i regionen er Milano. ​
Fra Norge kommer du lettest til reisemålet med fly til Milano. Fra flyplassen går det både buss og tog til Milano Centrale, og herfra tar du tog og buss frem til hotellet i Menaggio, som tar ca 3 timer.
Vi er behjelpelig både med flybestilling og reiseruten til/fra flyplassen og reisemålet.​

Litt om reisen og turens vanskelighetsnivå:

Sesongen for selv-guidede vandringsturer i Lombardia-området starter 01. april og strekker seg frem til 25. oktober, derfor kan du bestille reisedatoer som passer for deg.
På selv-guidede turer går du etter kart og en detaljert beskrivelse av rutene på engelsk. Det er derfor påkrevet at du kan lese kart og beskrivelsen og har en grei retningssans. Med GPS og kartinformasjon på mobilen, kan man i tillegg i dag alltid komme ut av en situasjon hvis man er usikker på veien og hvor man er. Vår erfaring er at etter et par dager på veien får man tak på det og følger enkelt kart og beskrivelse direkte frem til reisemålet. I tillegg finnes en 7-dagers åpen hot-line til vår agent dersom du skulle trenge det!


Turen går langs godt merkede turstier og veier. Enkelte steder kan det være bratt og du bør derfor ikke være redd for høyder og flott utsikt. Selv om disse turene ikke er spesielt krevende, anbefaler vi at du er i god form. Da har du mer energi til å nyte utsikten, ta bilder og utforske severdigheter. ​

​For mer om reisen, se program!

Søk reise

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo