Skip to main content

Italia - Sykkelferie ved Gardasjøen

Status:
Fullt

Reisen er åpen for menn og kvinner

Sykkelferie i vakre omgivelser ved Gardasjøen

Vi tar deg med på en ukes sykkelferie ved vakre Gardasjøen (Lago di Garda) som er Italias største innsjø. Du blir kjent med både den glitrende sjøen og byene som ligger rundt. Vi har inkudert el-sykkel til alle, så dette er en reise for absolutt alle som liker å sykle. Vi har med vår sosiale og sykkelglade turleder Wenche Lia Spidsberg.

Koselig hotell med basseng i Riva del Garda

Vi flyr direkte til Verona og reiser videre til Riva del Garda. Her skal vi bo på et koselig 3-stjerners hotell, og våre dyktige engelsktalende sykkelguider gir oss et meget godt utgangspunkt for våre daglige utflukter. Hotellet ligger i gamlebyen og like ved mange restauranter og butikker og ca 15 minutter å gå til nærmeste badested. Hotellet vi bor på har eget svømmebasseng og solterrasse. Hotellet heter Casa Canarino og du kan se mer om hotellet her: HER

Italiensk gelato - verdens beste is?

I Riva del Garda er det et yrende liv med kafeer, restauranter og butikker. Ved havnen kan du nyte en deilig middag, se på båter og folk og bare nyte livet med en herlig gelato. Italienerne er ekstperter på god is - og selvsagt pizza! Stranden er upåklagelig og du du kan skue vakre fjell som omringer stedet. Det er mange aktivitetsmuligheter her, for eksempel windsurfing, trekking, ridningo og seiling. Eller kanskje du som de fleste andre bare ønsker å slappe av på stranden eller ved bassenget etter dagens sykkeltur.

4 flotte sykkelutflukter i eventyrlig natur

Vi skal utenfor de store veiene og sykle på veier og stier. Vi kommer blant annet til et vakkert vannfall, gjennom olivenlunder og sykler forbi mange vinstokker og innsjøer. Naturen er et rent eventyr! (Detaljert program finner du litt lenger nede på siden.)

Sykkelnivå - middels

Sykkelturene er laget for å passe alle som er glade i å sykle, det er på et lett og medium nivå. VI har 4 dager med egne sykkelguider og vi sykler fra 40 til 60 km pr dag. Skulle du være sliten en dag så går det an å ta en pause og nyte sommer og sol istedet. Vil du sykle mer er det også fullt mulig, da det er utrolig mange flotte sykkelveier i området.

Fottur til Monte Baldo

En dag har vi lagt inn en vandring/fottur som vi innleder med båttur til Malcesine, og så linbanen til toppen av fjellet Monte Baldo. Her kommer vi opp på 2200 m uten problemer og har en herlig vandringsdag med fantastisk utsikt, før linbane og båt tilbake. Alt i alt er dette en herlig uke med mye fellesskap, glede og aktivitet!

Din reise- og sykkelleder, Wenche

Vår tur- og sykkelleder heter Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad, voksen jente med stor interesse for alt som har med «uteliv» å gjøre. Livet er best ute på sykkel, fjellturer, padling mm. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av utendørsaktiviteter. Her er sykkel er et fantastisk fremkomstmiddel da man får sett mye, trent og får påfyll for kropp og sjel! El-sykkel må bare prøves, den gir det lille ekstra der du trenger! Wenche avslutter med: "Gleder meg til å komme tilbake til Riva del Garda for opplevelsesrike sykkelturer og fjelltur sammen med deg – velkommen!"

Gode el-sykler

El-sykkel er inkludert til alle! Rett og slett fordi det blir for slitsomt å sykle med vanlige sykler. Som du kan se på bildene over er det noe fjell og det betyr at man må sykle oppover noen ganger. Og med elektrisk motor går dette som en lek, veldig lett og utrolig morsomt å sykle forbi «Tour de France-gutta»! Vil du bruke dine egne sykkelsko så har de pedaler som kan byttes ut. Gi oss beskjed ved påmelding om du ønsker dette. Hjelm er også inkludert. Det er ingen veske på sykkelen, men har du en fra før kan det lett festes foran. Alternativt er at du har lett dagstur ryggsekk med plass til vannflaske og litt energisnacks. Helt nye og fine sykler av beste kvalitet. Setet kan gjøres høyere og senkes slik at det passer deg best.

En lokal turistskatt kommer i tillegg. Den betales direkte til hotellet av hver deltager. Det er € 1,50 pr idag pr natt og person (pris, juni 2017).

Ukas høydepunkter

 • 4 herlige sykkelutflukter
 • Vandringsdag på toppen av Monte Baldo
 • El-sykkel inkludert i prisen
 • Båttur på Gardasjøen til Malcesine
 • Hotell i Riva del Garda i 7 netter
 • Magiske utsiktspunkter
 • Sprudlende turleder Wenche + flink lokal sykkelguide

Gardasjøen - alternativ 2

Bli med til vakre Gardasjøen - nå også UTEN sykkel :)
Du nyter dagene som du ønsker ved sjøen og blir med oss på felles frokost og middager.
Kun kr 13900,- i eget rom med flyreise, transfer, frokost daglig og 7 overnattinger.
Vil du bli med på dette så send mail til charlotte@jomfrureiser.no (spesialopplegg og kun 3 plasser)

Søk reise

Program - dag for dag

Dag 1, 27. sept. Avreise fra Oslo til Verona
Fyavgang på formiddagen fra Oslo. Vi møtes ved utgangen til flyet til Verona. I Verona blir vi møtt på flyplassen og kjørt med buss (ca 1 time) til Riva del Garda. Informasjonsmøte og felles middag i kveld.
Måltider: Middag

Dag 2, 28. sept. Sykkeltur til Marocche - Toblino
Etter frokost skal vi ut å sykle. Vår sykkelguide møter oss på hotellet. Det lagt godt til rette for sykkelturisme i området og vi sykler nesten bare på egne sykkelstier. Dagens tur innledes med en tur gjennom Riva så du blir kjent med byen vår. Deretter sykler vi langs kanalen (helt flatt) til byen Arco. Så stiger det noe til vi kommer til Dro og Pietrumarata. Her er det en herlig vingård som vi stopper ved. Vi fortsetter gjennom et vakkert landskap fylt med oliventrær og med utsikt over sjøen! Vi fortsetter å sykle omgitt av olivenlunder og terrasser beplantet med vinstokker, etterfulgt av en svært vakker utsikt over sjøen og dalen. Vi tar pauser under veis og har ingen hast med å komme frem, det er veien som er målet! Sent på ettermiddagen er vi tilbake til utgangspunktet i Riva del Garda – da kan det være godt å ha hjelp av motoren på sykkelen din!
Nivå: middels, 60 km, ca 200 m stigning, 5-6 timers tur + pause
Måltider: Frokost

Dag 3, 29. sept. Sykkeltur Val Di Ledro – Rifugio Faggio
Fra Riva del Garda tar vi den lille stien ved Ponale. Til slutt kommer vi til slutten av Ponale-tunnelen til Gallery. Deretter sykler vi til Molina di Ledro. Det er en del grusveier, men det er absolutt verdt det for å komme opp til vakre innsjøen Ledro. Husk badedrakt! Herfra er det nydelig utsikt over fjellene, Gardasjøen og små landsbyer. Vi sykler hele veien frem til lunsjtid på toppen. Deretter returnerer vi til Riva del Garda.
Nivå: middels, 45 km, ca 700 m stigning totalt, 4 timer + pauser
Måltider: Frokost

Dag 4, 30. sept. Vandretur Battelo-Funivia Macesine – Monte Baldo
Vi starter med å gå om bord på båten fra Riva til Malcesine. En herlig båttur hvor du får sett mye av området og de magiske fjellene. Vel fremme i byen Malcesine tar vi taubane opp til Monte Baldo. Fjellkjeden er hele 2200 meter over havet. Her oppe er det flatt terreng og mange flotte turstier for vandring. Magisk! På toppen er det en vel anerkjent restaurant som anbefales til lunsj. På sen ettermiddagen kommer vi tilbake til Riva del Garda. En opplevelsesrik dag!
Nivå: middels – vi vandrer så langt/lenge dere ønsker
Måltider: Frokost og middag i Riva

Dag 5, 1. okt. Fridag
Dagen er avsatt til egen disposisjon. Godt å få hvile både bein og setemuskulatur!
Måltider: Frokost

Dag 6, 2. okt. Sykkeltur til Malga Zanga
Dagens tur starter som vanlig ved hotellet. Vi sykler gjennom Riva til Torbole – hele veien langs kysten. Herfra tar vi innover landet mot byen Nago og vi kommer snart ut i vakker natur. Etter hvert kommer en 
moderat stigning, og da kan det være godt å ha et «gratis gir» i bunn som hjelper med syklingen. I nydelig terreng kommer vi opp til Malga Zanga – herfra igjen en fantastisk utsikt utover området. Målet for turen er en familiedrevet restaurant med god mat og herlig miljø. Vi tar en god pause før vi sakte beveger oss nedover og en litt annen rute tilbake til Riva.
Nivå: middels, 40 km, ca 1100 meter stigning ca 4 timer
Måltider: Frokost

Dag 7, 3. okt. Sykkeltur Lago di Tenno S. Giovanni
Vi starter ved hotellet. Dagen innledes med en sykkelklatring fra Deva til Sjøen Tenno. Når vi når Tenno er det første vi møter det imponerende slottet som dominerer dalen nedenfor. Her lar vi syklene stå på parkeringsplassen og går for å beundre den vakre utsikten over den turkise innsjøen. Og kanskje lar noen seg friste av et deilig bad? Videre sykling til toppen og S. Pietro Refuge,der et kapell og tårn står igjen. Tid for lunsj og deretter kommer den enkle biten; returen til hotellet. Felles avskjedsmiddag i kveld – det fortjener vi!
Nivå: lett, 50 km, ca 600 m stigning, ca 4 timer
Måltider: Frokost og felles middag

Dag 8, 4. okt. Hjemreise
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen og hjemreise.
Måltider: Frokost

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo