Skip to main content

Italia, Toscana - Kultur og lett vandring i påsken

Dato: 13 - 20 april 2019
Pris: 14 900,-
Inkludert:
 • Flyreise Oslo - Pisa - Oslo med skatter og avgifter
 • 2 netter med frokost på 4* Hotell Palazzo San Niccolo
 • 5 netter med frokost på 4* Grand Hotell Nizza et Suisse
 • 1 middag på Hotell Palazzo San Niccolo
 • Privat transfer fra Pisa flyplassen til Radda i Chianti. Pisa mover shuttle på flyplassen er ikke inkludert
 • Private transfer fra Volpaia Castle til Montecatini terme
 • Privat transfer fra Montecatini terme til Pisa flyplassen. Pisa mover shuttle ikke inkludert
 • 1 togbillette Montecatini-Firenze-Montecatini.
 • 1 togbillette Montecatini-Lucca-Montecatini.
 • 3 vandringer ifølge program
 • 3 timers guided tur i Firenze (entre ikke inkludert)
 • Engelsktalende guide med på hele reisen
Reisedagar: 8
Bestill reise

Kombiner kultur, severdigheter og lett vandring i påsken.

Kulturparadiset Toscana er perfekt for en aktiv påskeferie. Italiensk mat og vin skal nytes i 3 flotte destinasjoner; Firenze med sine renessansebygninger, vakre kirker og historiske museer. Luca som oser av sjarm og kultur og Montecatini Terme regnes som Italias beste spaby. Med lokalkjent og vil gi oss gode tips og dele sine kunnskap på alle utflukts og vandringsdager. Det er mye som skjer, men det er også god tid til egne aktiviteter. Det er påskeuken så vi anbefaler at du får med deg minst en av påskeprosesjonene i byen. Det feires påske med bravur i Italia!

Vi opplever flere steder, med buss, tog og til fots

Vi blir møtt av vår egen engelsktalende guide på flyplassen i Pisa og hun er så med oss hele uken. Det er ingen som sier at du trenger å nøye deg med kun ett reisemål i ferien, vi har inkludert flere byer i vår påskeferie i Toscana; med buss og tog.

 • Radda in Chianti
  Midt i vindistriktet Chianti ligger Radda in Chianti og ønsker deg velkommen til et hav av verdensberømte viner. Vinbyen er en del av den berømte sammenslutningen for Chianto Classico-viner ved navn Il Gallo Nero. Vi skal bo i Radda de to første nettene.

 • Montecatini Terme er vårt neste mål
  Det ligger omtrent midtveis mellom Firenze og Pisa. Montecatini Terme er den største og mest berømte av Toscanas kurbyer, og har vært høyt ansett for sine helbredende kilder siden 1500-tallet, da de første kurbadene ble bygd her.
 • Firenze
  Firenzes historiske sentrum er forholdsvis lite, men tettpakket med severdigheter og opplevelser. Det gjør det lett å utforske byen til fots, og å utforske Firenze er en sann fornøyelse som frakter deg tilbake i tid.

Enkel vandring i Toscana

Våre vandringsutflukter er enkle men forfriskende og gjør at vi får sett enda mer av vakre Toscana. Vil du ikke delta en dag er du velkommen til å bruke tiden som du ønsker. Se eget detaljert program vedlagt på siden.

 • Vandring 1: Radda i Chianti- 15 km, 5 timer, 586 meter oppstigning 586 meter nedstigning - en rolig, avslappende spasertur gjennom skoger, olivenlunder og vingårder, med klassiske gårdshus for å berike skjønnheten i områdets landskapet. Du kan spise lunsj i den vakre landsbyen Vertine, og på ettermiddagen kan du unne deg glass av Chianti-vin på Colle Bereto, en berømt lokal vingård som du møter på veien tilbake til Radda.
 • Vandring 2: Radda i Chianti - Volpaia: 10 km - 3,5 timer - 506 stigning 668 nedstigning - en tur fra Radda i Chianti til den fantastiske middelalderske landsbyen Volpaia, som ligger midt i vingårder og slott: turen tar deg gjennom det typiske Chianti landskapet, skog og vingårder, forbi Pieve di Santa Maria.
 • Vandring 3: Når det gjelder Montecatini gange, er det flere spaserturer som går fra den nedre delen av byen til den øvre delen gjennom vakre stier i det grønne. Noen av dem er kortere og enklere, andre krever litt mer tid og mer utfordrende oppstigninger. Vi går fra 2 til 5 timer avhengig gruppens ønsker

Her skal vi bo

I Radda in Chianti bor vi på Hotel Palazzo San Niccolo, 4* personlig og familiedrevet hotell. Det ligger sentralt i byen Radda. Velkommen til ekte Italia, med Italiensk frokostbuffet og god service.

Hotel Palazzo San Niccolo:
italia chianti palazzo niccolo hotel

I Montecatini bor på vi Grand Hotel Nizza et Suisse, 4* hotell rett i sentrum av Montecatini. Hotellet ligger rett vis a vi byparken og det mest kjente spaanlegget; Exelsior Thermal Spa. Hotellet har eget utendørs svømmebasseng, god plass til å nyte sol og slappe av, store gjesterom og tilbyr delikat frokost buffet.

Reisen passer for deg som:

 • er kulturinteressert
 • vil ha sol og varme i påsken
 • liker italienks mat og nyte herilg vin
 • vil sitte på fortauskafe og se på folk
 • for deg som vil shoppe
 • for deg som vil nyte lange frokoster

Søk reise

Program

Italia, Toscana - kultur og severdigheter       Dato: 13.-20. april 2019

Radda in Chianti Midt i vindistriktet Chianti ligger Radda in Chianti og ønsker deg velkommen til et hav av verdensberømte viner. Vinbyen er en del av den berømte sammenslutningen for Chianto Classico-viner ved navn Il Gallo Nero. Vi skal bo i Radda de to første nettene.

Radda in Chianti er en bitteliten by med en meget typisk toskansk middelalderlig byplan (avlang elliptisk), og ligger på en bakketopp mellom dalene Pesa og Arbia, 533 meter over havet. Byen er svært billedskjønn så det er helt naturlig at det kommer mange turister hit som vil beundre byen, nyte de vakre utsiktene over vinmarkene og de mange gode tilbudene til smaksløkene byen byr på.

Dag 3 skal vi vandre til Volpaia Castle – en av områdets mest kjente vingård. Den ligger rundt middelalderbyen Volpaia 617 m o h. PÅ slutten av 1100 tallet begynte man å dyrke vin her og gjør det fortsatt – med stor suksess. Deler av byen har bevart sin bymur.  En hyggelig fottur med vår lokale leder som informerer underveis.             

Montecatini Terme er vårt neste mål.   Det ligger omtrent midtveis mellom Firenze og Pisa. Montecatini Terme er den største og mest berømte av Toscanas kurbyer, og har vært høyt ansett for sine helbredende kilder siden 1500-tallet, da de første kurbadene ble bygd her. 200 år senere begynte kongelige i området å fatte interesse etter åpningen av byens første store kurbad, og Montecatini Terme ble for alvor et sted for høyadelen. I tillegg til alle kurbadene, med en rekke både klassiske og nyere behandlingstilbud, kommer dagens besøkende hit for å shoppe og spise godt. Her skal vi bo våre resterende 5 netter og ta dagsutflukter her fra til Lucca, Firenze og for de som ønsker det på kurbad.

Lucca – midt i hjertet av Toscana  Her ligger kafeer på hvert hjørne, og trattoriaer tett på hverandre innenfor bymuren til Lucca.  Et opphold i Lucca anses som en uforglemmelig opplevelse. Det historiske sentrum av Lucca er omringet av en vakker bymur på 4,2 km, hvor du kan ta deg en lang og rolig spasertur. Bymuren er en av de best bevarte bymurer i hele Europa, og hadde 500 års jubileum i 2013.

Severdighetene i Lucca er det mange av og hele byen oser av sjarm og kultur. Besøk Piazza dell’ Anfiteatro hvor du finner det romerske amfiteateret som stammer helt tilbake til romertiden. Plassen er fylt med spennende historie og det er mange restauranter og caféer hvor en kan sitte og oppleve den vakre utsikten over plassen. Hvis religion interesserer deg kan du ta deg en tur innom San Martino kirken som er den viktigste kirken i byen. Den gotisk inspirerte stilen er unik, og selve kirken har vært oppreist i over 700 år. Du kan også besøke Piazza san Frediano hvor du finner den vakre gullmosaikkfasaden til San Frediano kirken. Går du inn i kirken kan du se den mumifiserte kroppen til Santa Zita, en av Lucca´s helgener.

Firenze Firenzes historiske sentrum er forholdsvis lite, men tettpakket med severdigheter og opplevelser. Det gjør det lett å utforske byen til fots, og å utforske Firenze er en sann fornøyelse som frakter deg tilbake i tid.

Firenzes historie er like storslått som den er turbulent. Byen var en av de rikeste i middelalderen, og anses vanligvis for å være renessansens fødested. Renessansen var en åndelig vekkelse innen kunst, kultur, litteratur, teknologi og utdannelse som skylte over Europa fra 1400-tallet til 1700-tallet. Vekkelsen dreide seg kort sagt om at mennesket ble sentrum i vårt verdensbilde fremfor Gud. Dette skapte grunnlaget for en stor del av våre moderne tenkemåter, og i lys av dette kan Firenzes betydning for Europas og hele den vestlige verdens utvikling neppe overvurderes.

Du glemmer aldri det fascinerende synet av Ponte Vecchio ("Den gamle broen") som umiddelbart transporterer deg tilbake til en eventyrlig, italiensk middelalder. Det er nemlig fortsatt fullt liv i butikkene på broen, der generasjon etter generasjon har drevet sine butikker. Før i tiden var det vanlig at butikkene ble bygget på broer, men denne tradisjonen har stort sett forsvunnet, men i Firenze har denne tradisjonen blitt bevart og bidrar til byens sjarm. Broens historie er like rik som Firenzes, og mange bemerkelsesverdige fakta knytter seg til den. Eksempelvis ble alle broene i Firenze bombet av tyskern under 2. Verdenskrig unntatt Ponte Vecchio. Det sies at broen ble skånet som følge av direkte ordrer fra lederen.

Flere av verdenshistoriens mest betydningsfulle kunstverk kan oppleves i Firenze. Et av dem er marmorstatuen David, som ble utformet av billedhuggeren Michelangelo i perioden 1501-1504. David står som et symbol på det perfekte renessansemennesket; intelligent og sterk - rolig, men klar til kamp hvis noe skulle true. Han ble essensen av menneskelig skjønnhet i renessansens øyne, og du kan beundre ham på Accademia di Belle Arti di Firenze.

Nest siste dagen oppsummerer vi vår ukes lange ferie i Toscana med en fottur med vår lokale leder.  Vi vandrer i området rundt Montecatini Terme. 

Her skal vi bo

I Radda in Chianti bor vi på Hotel Palazzo San Niccolo, 4* personlig og familiedrevet hotell. Det ligger sentralt i byen Radda. Velkommen til ekte Italia, med Italiensk frokostbuffet og god service.

I Montecatini bor på vi Grand Hotel Nizza et Suisse, 4* hotell rett i sentrum av Montecatini.  Hotellet ligger rett vis a vi byparken og det mest kjente spaanlegget; Exelsior Thermal Spa. Hotellet har eget utendørs svømmebasseng, god plass til å nyte sol og slappe av, store gjesterom og tilbyr delikat frokost buffet.

Informasjon om vandringer

Vandring 1: Radda i Chianti- 15 km, 5 timer, 586 meter oppstigning 586 meter nedstigning - en rolig, avslappende spasertur gjennom skoger, olivenlunder og vingårder, med klassiske gårdshus for å berike skjønnheten i områdets landskapet. Du kan spise lunsj i den vakre landsbyen Vertine, og på ettermiddagen kan du unne deg glass av Chianti-vin på Colle Bereto, en berømt lokal vingård som du møter på veien tilbake til Radda.

Vandring 2: Radda i Chianti - Volpaia: 10 km - 3,5 timer - 506 stigning 668 nedstigning - en tur fra Radda i Chianti til den fantastiske middelalderske landsbyen Volpaia, som ligger midt i vingårder og slott: turen tar deg gjennom det typiske Chianti landskapet, skog og vingårder, forbi Pieve di Santa Maria.

Vandring 3: Når det gjelder Montecatini gange, er det flere spaserturer som går fra den nedre delen av byen til den øvre delen gjennom vakre stier i det grønne. Noen av dem er kortere og enklere, andre krever litt mer tid og mer utfordrende oppstigninger. Vi går fra 2 til 5 timer avhengig av valget.

Inkludert i reisen: 
- Flyreise Oslo - Pisa - Oslo med skatter og avgifter
- 2 netter med frokost på 4* Hotell Palazzo San Niccolo
- 5 netter med frokost på 4* Grand Hotell Nizza et Suisse
- 1 middag på Hotell Palazzo San Niccolo
- Privat transfer fra Pisa flyplassen til Radda i Chianti (dag 1). Pisa mover shuttle ikke inkludert
- Private transfer fra Volpaia Castle til Montecatini terme (dag 3)
- Privat transfer fra  Montecatini terme til Pisa flyplassen (dag 8). Pisa mover shuttle ikke inkluder
- 1 togbillette Montecatini-Firenze-Montecatini.
- 1 togbillette Montecatini-Lucca-Montecatini.
- 3 vandringer ifølge program
- 3 timers guided tur i Firenze (entre ikke inkludert)
- Engelsktalende guide med på hele reisen

Dag for dag program

 

 

Overnatting

Måltider

Program

1

13.04

Radda in Chianti,
Hotell Palazzo San Niccolo

 

Transfer fra Pisa flyplassen til Radda in Chianti

2

 14.04

Radda in Chianti,

Hotell Palazzo San Niccolo

Frokost

Middag

Guided vandring I Radda in Chianti

Felles velkomst middag på hotellet

3

15.04

Montecatini Terme,

Grand Hotell Nizza et Suisse

Frokost

Morgen vandring  Radda-Volpaia Castle, fri tid for lunsj, vingård besøk og vin smaking (ikke inkludert).
Transfer til Montecatini Terme med stopp i Greve i Chianti

4

16.04

Montecatini Terme,

Grand Hotell Nizza et Suisse

Frokost

Tog til Lucca

Besøk Lucca med vårt turleder og tid til egen disposisjon
Tog tilbake til Montecatini

5

17.04

Montecatini Terme,  Grand Hotell Nizza et Suisse

Frokost

Dagen til egen disposisjon: Besøk Montecatini Alto, Spa dag, eller en togreise til Firenze

6

18.04

Montecatini Terme, Grand Hotell Nizza et Suisse

Frokost

Tog til Firenze  og 3 timers guided tur I Firenze med lokal guide
Lunsj pause i Mercato Centrale (ikke inkludert)
Tid til egen disposisjon (for museer og  shopping) eller delta på Maundy torsdag fest. Du får mer info av vår guide
Tog tilbake til Montecatini

7

19.04

Montecatini Terme,   Grand Hotell Nizza et Suisse

Frokost

Vandring i Montecatini area. Turleder forlater gruppen etter vandringen.

8

20.04

 

Frokost

Dagen til egen disposisjon. Transfer til Pisa flyplassen, direktefly til Oslo.

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
13/04Oslo GardermoenItalia, Toscana - kultur, severdigheter og lett vandring414 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo