Italia, Cinque Terre - Fotturer på egenhånd

Cinque Terre - "de 5 byer" - Fotturer og oppdagelse på egenhånd - Vi legger alt til rette!

Har du sett noe så nydelig som de små pittoreske fiskelandsbyene rett ved Liguriske hav (Liguriske hav, den del av Middelhavet som ligger mellom Korsika og regionene Liguria og Toscana i Italia.) Cinque Terre, nasjonalpark. Byene er på UNESCO’s liste for bevaring, og til byene reiser man lettest med tog eller båt. Vandringen - som er langs kysten og på vel opptråkkede stier - gir en fantastisk utsikt. Noen ganger vandrer man rett på en vingård, gjennom en skjønn blomstereng eller en flott pinjeskog. Det er lagt opp til daglige vandringer, ca. 3-7 timer og vanskelighetsgrad 2, dvs. middels vanskelighetsgrad. Ønsker du en større utfordring, kan du få det gjennom litt lengre dagsturer. Dagsturene kan også kortes ned og man kan ta toget tilbake fra et tidligere sted. Alle stier er godt merket og ivaretatt.

Om reisen

Du bestiller flyreisen selv (vi kan være behjelpelig om du vil det) og nærmeste flyplass er Pisa. Det går fly hit et par ganger i uken. Herfra tar man seg til togstasjon (enten med buss eller taxi) og så er det toget videre. Det går tog flere ganger pr dag og det er lett å kjøpe billett på stasjon. Det går hurtigtog og tog som stopper flere steder. Husk å stemple billetten i den gule boksen som de ser flere steder på stasjon. Dette må du gjøre FØR du går ombord. En flott togresie og mye å se. Men plutseligt er du fremme så det gjelder å følge mede, det er mange tunneller og vårt stopp er rett etter en lang tunnel og toget stopper bare kort tid. Hvis du lander pådagen så anbefealer vi at du reiser videre samme dag - er det sent så vil vi legge til rette for en overnatting i Pisa området og så toget neste morgen.
I Monterosso er det ingen biltrafikk, vi kan bestile så bagasjen blir hentet med tuctuc (ekstra kostnad), men de ter lett å trekke den med seg til hotellet. Ca 10-12 min å gå fra stasjon.

Om vandringen

Vandringen passer for alle som er glade i å vandre, og kan gå ca 5 timer daglig. Vi anbefaler gode fjellstøvler for beste komfort og støtte for anklene. Alternativt er stødige joggesko, ikke noe annet! Dette betyr at det er stigninger og nedstigninger, man har rekkverk å holde seg i og det er gode stier/trapper. En skikkelig god fottur hvor alt er meget godt lagt til rette!

Vi bor Monterosso

Uansett antall døgn dere velger så bor vi i Monterosso på et koselig og privateid hotell i 3 døgn, herifra kan man enkelt ta toget til noen av de andre byene man har lyst til å besøke. Monterosso liggr rett ved havet og har sandstrender, flott restaurantgate, koselige butikker og barer.
Velger dere vårt 5 døgns opplegg så vandrer dere videre dag 4 til Bonassola og bor der i 2 netter. Bagasjen blir transportert. For dere som velger 7 døgns pakken så bor dere 5 døgn i Monterosso og vandrer til Bonassola dag 6 og bor der de siste to nettene. Her er det inkludert med middag på hotellet første kvelden dere ankommer. Du kan delta på reisen uten å vandre, prisen er den samme og da kan du bruke togbilletten som er inkludert til de andre byene og nyte dagen der. Vil du bruke den utmerkede båttransporten som også går, må man betale den utenom (ca 15-25 € pr tur). Cinque Terre vil gi alle et minne for livet og er en opplevelsesrik reise som gir mye for pengene.
3 netters pakken har følgende inkludert:
- 3 netter på 3* Hotel i Monterosso med frokost
- 1 dagers billett til tog “Terre Card” som er all transport mellom de 5 byene (ikke med båt)
- entre til Nasjonalparken i 1 dag
- kart og detaljert beskrivelse over vandringsforslagen (fås ved ankomst)
Priser på forespørsel
5 netters pakken har følgende inkludert:
- 3 netter på 3* Hotel i Monterosso med frokost
- 2 netter i Bonassola med frokost
- bagasjetransport til Bonassola
- 2 dagers billett til tog “Terre Card” som er all transport mellom de 5 byene (ikke med båt)
- entre til Nasjonalparken i 3 dager
- kart og detaljert beskrivelse over vandringsforslagen (fås ved ankomst)
Priser på forespørsel
7 netters pakken har følgende inkludert:
- 5 netter på 3* Hotel i Monterosso med frokost
- 2 netter i Bonassola med frokost
- bagasjetransport til Bonassola
- 2 dagers billett til tog “Terre Card” som er all transport mellom de 5 byene (ikke med båt)
- entre til Nasjonalparken i 2 dager
- kart og detaljert beskrivelse over vandringsforslagen (fås ved ankomst)
Priser på forespørsel.
Priser avhenger av reisetidspunkt, flyløsninger og ledig kapasitet.
All bestilling må skje direkte til oss, kontakt charlotte@jomfrureiser.no eller ring 67 55 80 80
Velkommen!
Byskatt i Italia: Dette betales direkte til hotellet ved avreise - beløpet vareirer mellom 1 - 4 € pr natt avhenger av sted.
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo