Skip to main content

Italia, Piemonte - Andrea Bocelli konsert

Status:
Fullt

Velkommen til Piemonte og på konsert med stjernetenoren Andrea Bocelli i hans hjemby, Lajatico

Vi er heldige som har venner i Piemonte som eier egen vingård og gode kontakter i reiselivet. Vi kan derfor tilby en helt unik sommerreise i år. Til vingården Cascina Desderi i Piemonte og til Lajatico i Toscana som er hjembyen til Bocelli. Her holder han en gang i året en unik konsert til ære og glede for alle i hans landsby - og oss få forunt som har fått tak i billetter. Blir du med i år? Reisen er åpen for alle.

Vi bor på vingården, Cascina Desderi

Vingården Cascina Desderi ligger åpent og fritt på en åsrygg – en ”collina”. På gården er det innredet nydelige hotellrom. Det er store rom med minst 2 senger og alle rom har privat og delikat bad. Alle rom er mellom 60-100 kvm. Hver utleieleilighet har også egen uteplass. Rommene i 1. etasje har egen terrasse, mens 2. etasje har balkong. Alle har også tilgang til en flott hage med soldekk og stort basseng. Vårt vertskap er også eventyrlig gode til å lage middager som serveres i vingårdens felles serveringsplass (ute og/eller inne).

Kort om opplegget

Gruppen møtes på Milano flyplass og herfra er det felles program alle dager - godt ledet av våre venner og vingrådseiere Trond og Roald. Se eget utførlig dag for dag program litt lengre ned på siden. Vi skal bo på vingården i 3 netter og her har vi mange aktiviteter inkludert; middager, utflukter med meget dyktig norsk guide (Trond), vinsmaking, herremåltider og tid til avslapping ved bassenget. Så reiser vi til Lajatico og forbereder oss på en magisk konsert opplevelse etter at vi har inntatt en storslagen middag i nabobygget. Vi har valgt billetter av typen Poltrone E8. Etter konserten - som varer i ca 2,5 time og som gjerne deles med hans dyktige sønner - kjører vi den korte veien til Pisa og overnatter her siste natten. Slutt på vårt felles program og du kan eks fly hjem fra Pisa i ettermiddag (direkte fly med Norwegian). Våre første billetter til konserten "fløy" ut og vi har booket opp noen flere, dessverre litt dyrerer nå og derfor er reisen blitt økt i pris etter at vi la ut tilbudet første gang.

Hvem passer reisen for?

Alle som er kultur og musikkinteresserte. Begge kjønn. Ingen fysiske aktiviteter er inkludert men fokus å mat, kultur og opplevelser. Ønsker du å bli bedre kjent med Italias mange kjente sider er dette reisen for deg. Her får du innføring i mat tradisjoner, vinproduksjon, musikk og historie og kultur. En absolutt berikende reise! Velkommen!

Oppgradert sitteplass

Man kan om ønskelig oppgradere til en plass litt nærmere scenen - såfremt det er noe ledig. Her er noen priseksempler på dette:

Tillegg for: (pris i euro pr person)

Poltrone B10: € 30

Poltonissimo B2: € 140

Executive A1: € 290

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1,   24. juli, onsdag

Individuell flyreise til Milano. Det er satt opp buss til SAS’ og Norwegian’s ankomster denne onsdagen. Bussen vil forlate Malpensa flyplass rundt klokken 14.00 og kjøre gjennom Lombardia inn i Piemonte til Asti. Her ligger vingården Cascina Desderi på en åskam litt utenfor byen – med panoramautsikt mot syd, vest og nord. En snack med gårdens viner til serveres etter innsjekking, og vi hilser på vårt verskap Trond og Roald. Finn deg til rette på gården og nyt have, basseng og terrasse. En velkomstmiddag serveres under portico’en ved syv-tiden, rett følger rett og matches med gårdens viner.

Dag 2,   25. juli, torsdag

Etter en behagelig gårdsfrokost er det duket til utflukt – «en reise i Vinens og Savoianes Verden». Først kjører vi gjennom Asti fra øst til vest. Via småveier kjører vi videre over Po, gjennom et bølgende bakkelandskap og små landsbyer mot Torino – Italias tidligere hovedstad og den byen i Italia hvor kongefamilien, hoffet og adelen residerte.

I dag er Torino Piemontes hovedstad med de ruvende fjellene i Alpes Maritimes som bakteppe, mens byfjellet heter Superga. Herfra er det storslagen utsikt over Torino. Helt øverst ligger Superga kapellet, et historisk monument som er Savoia familiens gravkammer. Her hviler en rekke av Italias konger og dronninger. Etter forfriskninger i kapellbaren (!), begynner vi nedstigningen til Torino. Vi krysser den mektige elven Po og kjører inn til sentrum og byens elegante paradegate – Via Roma. Herfra er det kort vei til det meste; enten du velger Palazzo Reale – det gamle kongeslottet eller Palazzo Madama. Det italienske filmmuseet holder hus i 2006-OLs symbolbygg. Det nyåpnede bilmuseet er også verdt et besøk – ikke bare for bilentusiaster. Lunsj inntas på Ristorante Arcadia – nettopp beliggende i en av Torinos elegant arkader. Det blir tid for shopping på Via Roma, før vi kjører hjem til Cascina Desderi – ankomst ved sekstiden. Ingen planlagt felles middag i aften.

Dag 3,  26. juli  fredag  

De som må ha en kopp kaffe tidlig, får den servert på terrassen. I dag er det sen frokost, en brunch som serveres litt utpå formiddagen. Tid til avslapping, refleksjon og carpe-diem innen vi legger ut på tur ved tre-fire tiden i ettermiddag. Vi skal videre inn i «Vinens og Savoianes Rike». Først kjører vi gjennom Asti fra øst til vest og besøker byens storslagne duomo – katedralen Santa Maria Assunta. Via småveier kjører vi videre til bakketoppslandsbyen Govone og besøker slottet med samme navn – et imponerende palass som i sin tid tilhørte Savoia-dynastiet. Herfra går turen videre til Barbaresco, den kjente vinbyen som ligger dramatisk til på en klippe med strålende utsikt over Tanarodalen. Et kort stopp i Alba, før vi skrår gjennom vindistriktet Barolo og kjører opp til La Morra hvor en bedre 7-retters inntas på den navngjetne Ristorante Bovio. Herfra nytes utsikten over Barolo-distriktet og Valle Tanaro. Middagen er en typisk italiensk cena, hvor den ene forretten etterfølger den andre, for så å inkludere pasta, hovedrett og konkludere med dolce – og det serveres hvit Arneis, rød Nebbiolo og til desserten; en Asti spumante. På tilbaketuren gjennom den lyse sommernatten, spilles arier og sanger med Andrea Bocelli. Buena Notte!

Dag 4,    27. juli, lørdag

I dag setter vi kursen sydover. Om gruppen er liten, blir det tog og buss til Pisa – om gruppen blir noe større – blir det buss hele veien til Pisa. Uansett blir det en fin tur langs kysten, før vi skrår inn i landet mot Pisa. Her sjekker vi inn på det sentralt beliggende NH Hotel, bare noen minutter fra jernbanestasjonen og kun 20 minutter til det Skjeve Tårn – som jo Pisa er mest kjente attraksjon. Vi tar en byvandring gjennom Pisa etter å ha sjekket inn på NH hotellet. Ved seks-tiden fortsetter vi videre sydover til den pittoreske byen Lajatico – en typisk Toskansk bakketopplandsby, men den skiller seg fra alle de andre byen rundt om i Toscana da dette er hjembyen til Andrea Bocelli. Hvert år holder han noen få intim-konserter på Teatro del Silenzio, og sommeren 2019 er det 25. og 27. juli Andrea synger i sin kjære hjemby. Det er alltid rift om disse billettene, og vi har sikret oss noen få billetter.

 Vel fremme i Lajatico, setter vi oss til bords på Ristorante il Villaggio di Gabriele Todisco, og nyter en bedre middag før vi spaserer over til Teatro del Silencio og er klare for aftenens konsertopplevelse med den verdensberømte tenoren Andrea Bocelli. Konserten begynner klokken 20.30 og varer to til to og en halv time. Ved 23-tiden begynner vi turen tilbake til Pisa, hvor vi ankommer rundt midnatt.

Dag 5,    28. juli, søndag

Etter frokost er det opp til hver enkelt å velge hva dagen – eller resten av Italia-oppholdet – skal inneholde. Norwegian flyr fra Pisa flyplass til Norge i ettermiddag og det går flybuss fra hotellet. Bli med tilbake til Cascina Desderi, eller opplev Firenze eller mer av Toscana – du befinner deg i Italias hjerte. Reisen avslutes etter frokost og det er individuell flyreise også på returen. Vi er gjerne behjelplig med å bestille flybilletter som du/dere ønkser. 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo