Skip to main content

India, Kerala - Pleie for kropp og sjel

Yoga og Ayurveda - Pleie for kropp og sjel i Kerala

Kerala, lengst sør i India og mellom Det Indiske Hav og Det Arabiske Hav, er Ayurvedaens hjemland. Ayurveda er en mange tusen år gammel kunnskap om livet. Kerala- området er også kjent for sine kanalsystemer ”Backwaters”. Det er en herlig følelse å flyte stille langs risfelt og indiske landsbyer med dens intense aktivitet. Vi har lagt opp til 10 døgn med egenpleie og fokus kun på DEG. Programmet vi har valgt ut heter Rejuvenation pakke. Din innside speiler din utside. Etter en konsultasjon med en lege/terapeut, vil du få et behandlingsopplegg til beste for deg. I tillegg til behandlinger blir det også daglig yoga og meditasjon. Du skal bo på en koselig hytte. Ro og hvile er en viktig del av denne reisen.
Vår yogaleder Heidi Satya Bakk underviser yogaklassene og vil gi en innføring i Ayurveda.

Høydepunkt:

 • Spennende kulturer
 • Sol og varme på strender og hav
 • Daglig yoga og meditasjon
 • Nydelig vegetarisk mat – det meste dyrket på stedet
 • 100 % avkopling
 • Ekte India følelse
 • Vennlige mennesker
 • Norsk leder

Vi kan også oppleve

 • Elvetur in the backwaters
 • Besøk i et autentisk yoga ashram
 • Og mye mer... alt dette tilbyr vi på stedet og det er rimelige utflukter/ opplevelser

Om Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Manaltheeram retreat ligger i det sørlige India i delstaten Kerala, som også er kjent som ”Guds eget land”. Stedet ligger 21 km fra den Internasjonale flyplassen i Trivandrum og 9 km sør for den berømte Kovalam stranden. Kerala er landet med kokostrær, rismarker, innsjøer og elver som kan nytes på sitt beste i dette området. Vårt sted ligger på en høyde med utsikt over havet.

Manaltheeram Ayurveda Beach Village tilbyr det meste for din kropp, sinn og sjel. Ayurveda er et urgammel medisinsk helsesystem som er en vanlig praksis i India. Massasje og oljeterapi gjør at alt stress og bekymring vaskes bort. Manaltheeram tilbyr blant annet behandlinger som er effektive i behandling av leddgikt, revmatisme m.m. Yoga er kunsten i å reflektere, sanse og å vende seg innover - noe alle har nytte av å vite og lære om. De unike og herlige ayurvediske behandlingene er foreskrevet av erfarne leger. De skal forynge, slanke eller legge på, motvirke stress, rense etc.

Høsten er en perfekt tid å reise til Sør-India. Klimaet er behagelig og det er mindre hektisk.

Slik er programmet:

Vi har delt opphold i to deler.

- Første 7 netters program er med Rejuvenation pakke (23.-30. September). Tre måltider om dagen basert på ayurvediske prinsipper er inkludert.

Rejuvenation pakke: Kroppsmassasje med medisinert/urtebehandlet olje eller krem utført av to massører som bruker hender og føtter.(Denne er heelt fantastisk) + Indre rensing med urter og oljer samt urte - dampbad. Denne behandlingen er i 90 minutter til 2 timer per dag. Terapien er ment for å forynge sinn, kropp og sjel, tone opp huden og å styrke immunforsvaret. En inspirerende og oppløftende vei å begynne for å oppnå ideell helse og lang levetid :)
Daglig yoga, meditasjonspraksis og ayurvedisk behandlinger i kombinasjon med den nydelige rene maten fra stedets ayurvediske kjøkken vil gjøre deg godt! Du vil garantert merke at du vil få en ny energi som vil jobbe lenge og godt i deg. Dette blir en stor og livgivende gave til deg selv.

- Siste 3 netters opphold er fri til egen disposisjon (30. September - 03. October). Frokost og middag inkludert. Lunsj må ordnes selv.

Ayurvediske behandlinger, yoga, mindfulness, god tid til å hvile, oppleve natur, kultur, vennskap og spise sunn god mat - DET ER KILDE TIL GOD HELSE.

Din yogalærer Heidi Satya Bakk forteller:

Heidi dro på sin første tur til Kerala, India for snart 20 år siden. Møtet med Kerala var kjærlighet ved første blikk. Og siden har hun vært tilbake utallige ganger og tok blant annet sin første yogalærerutdannelse her. Når hun ikke er på reise med Jomfrureiser så driver Heidi sin fulltidspraksis som Gestalt psykoterapeut, yogaterapeut og gir Ayurvedisk yogamassasje i Bærum.

Les mer om Heidi på heidibakk.no«Min første reise til India gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg fikk en umiddelbar følelse av å komme hjem til noe jeg hadde lengtet etter. India er brutalt, men de har også en sterk kultur når det gjelder å ta vare på hverandre på tross av klasseskiller og samfunnslag. Jeg ble møtt med imøtekommenhet og respekt og opplevde at de utviser grunnleggende vennlighet og respekt seg i mellom.

Sør- Inderne kjenner jeg som positive og smilende og de aller fleste snakker engelsk. Så er du en kunnskapshungrig og nysgjerrige besøkende som meg så er det mulig få mye interessant kunnskap - hvis du spør. Det ser ut som om de bærer på en stolthet uansett hva de driver med og alle som har et arbeide har en viktig funksjon for at samfunnet henger sammen. Eldgamle håndverk og materialkunnskap holdes i hevd og er manges levebrød ennå. Inderne er også stolte av å vise frem landet sitt og de skattene de har å by på.

Jeg er veldig stolt over å kunne ta med en gruppe hit, og vise frem litt av «mitt India». Du vil få oppleve det autentiske India uten for mange andre turister. Jeg er sikker på at du vil reise hjem med mange inntrykk; både sjelelig, mentalt og kroppslig.»

Reisen passer for deg som:

- Ønsker å utvikle mer kunnskap om yoga og Ayurveda
- Er nysgjerrig på hvordan du kan bedre din egen helse
- Er åpen for ny kunnskap og ønsker å styrke deg mentalt og fysisk
- Har lyst å utforske litt av hva Kerala har å by på, eller kun ønsker fokus på ro og hvile
- Verdsetter gode råvarer og hjemmelaget mat
- Ønsker en avkopling fra hverdagen

Hjertelig velkommen til en annerledes reise - du kommer garantert hjem med en sunnere og gladere kropp og sjel!

Status:
Fullt

Søk reise

Hva er Ayurveda og hvordan kan du få bedre livsstil og helse?

Ayur-Veda er et av verdens eldste naturlige helsesystem. Nå også anerkjent og godkjent i WHO. 
Det har sine røtter fra india fra flere tusen år tilbake.  Ayur -Veda kalles « den medisinske vugge» og det betyr kunnskap om livet.

Dette medisinske systemet har et helhetelig syn på menneskers helse, og det virker inn på både fysiske, følesesmessige og mentale aspekter. Alle individer blir sett på som unike, og det fokuseres mer på hvilken person som har en sykdom, enn hvilken sykdom en person har.

Ut fra dette blir det gitt spesifikke behandlingstilbud og livsstilsråd tilpasset hver enkel. Dette er hovedpoenget i Ayurvedisk filosofi.

Etter en konsultasjon med en ayurvedisk lege, vil din grunnkonstitusjon bli kartlagt. Det betyr at du er født med en grunntilstand som inneholder 3 styringsprinsipper eller også kalt  Doshaer: Disse kalles VATA, PITTA og KAPHA og  forskjellige egenskaper og funksjoner såvel i kroppen som i omgivelsene.

Vi har alle disse energiformene i oss, men i ulik grad. Det er det som gjør oss unike og forskjellige. Hvis det er ubalanse i doshaene kan det manifestere seg i symptomer som tilslutt kan føre til sykdom. 

Det kroppen trenger er å gjenvinne balansen. Det søkes alltid å styrke de selvhelende kreftene i hver enkelt. Slik kan alle organer og prosesser fungere optimalt, immunforsvaret styrkes og muligheten for selvheling økes. 

Ayur-Veda omfatter blant annet kunnskap om naturmedisiner/urtepreparater, kosthold, massasje, eteriske oljer, yoga og pusteøvelser, meditasjon, chakra-systemet, samt flere helende energipåvirkninger. 
Ayur-Veda terapeuten hjelper deg å finne din grunnkonstitusjon og eventuelle ubalanser gjennom forskjellige teknikker som pulsdiagnose, urindiagnose, samtale m.m.

Ved å tilnærme seg Ayur-Veda kan man oppnå kraftfulle resultater og mange endringer i livet. 

EN NY BEVISSTHET GIR NYE MULIGHETER!

Flyreise

Flyreise med Qatar Airways:

1 QR 180 22SEP OSLO 0855 DOHA 1625 
2 QR 506 22SEP DOHA 1925 TRIVANDRUM 0245+1 


3 QR 507 03OCT TRIVANDRUM 0345 DOHA 0620 
4 QR 175 03OCT DOHA 0730 OSLO 1310

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo