Skip to main content

Spania, Madrid - Vandringsopplevelse Camino De Santiago

En vandring i sjel og tanker - Pilegrimsled i godt selskap

Opplev gleden av å dele friluftsliv og vakre naturopplevelser samt bruk av kroppen under vandring sammen med likesinnede. Pilegrimsledet frem til Santiago gir deg en solid mestringsfølelse med sine lange vandreetapper flere dager på rad.

Høydepunkt

  • Utfold deg på deilige lange vandreturer i godt selskap
  • Bli kjent med det ekte Spania gjennom fastboende, norsk guide
  • Nyt hver dag med variert og vakkert landskap
  • Spis hjemmelagde og lokale spanske retter
  • Bli revet med av det yrende livet i Spanias hovedstad Madrid

Turglede og naturopplevelser i Spania

Turen gir en følelse av at tiden står stille og du opplever en pilegrimsverden som gir deg tid til å reflektere over livet og utforske egne tanker. Vi finner gleden i hver dag og nyter den til det fulle med vakker natur godt selskap. Både i vår egen gruppe, men også andre vandrere fra hele verden. Dette er den mest kjente og gåtte Camino Santiago. Din vandringsleder, Gunvor, har bodd i Spania i over 25 år, og gir deg et innblikk i Spanias hverdagsliv, om historien bak Camino Santiago og stedene vi går forbi.

Turen i seg selv er ikke veldig krevende og er tilpasset alle nivåer. Hver etappe har ulikt terreng og tilbyr et variert landskap. Det kan være en liten utfordring i seg selv, så Gunvor inviterer til godt humør gjennom lange vandredager på 20 - 25 km. Vi går igjennom skog og landevei, landbruk og små landsbyer.

Den siste dagen blir full av kontraster etter endt vandring. Dagen tilbringes i Madrid med mange muligheter. Her finner du et pulserende storbyliv som det bare er å la seg rive med i.

Bli kjent med nye og spennende mennesker under vandringens natur og ro, eller ved feiringen av endt ferd i storbyen Madrid.

Pilegrimsveien, Camino Santiago

Camino Santiago, den Franske veien, ligger i den nordvestligste delen av Spania, i Galicia. Det er et fylke som har mye landbruk - særlig vinproduksjon, melkeprodukter og mat fra havet. Her dyrkes også korn og mais. Vi smaker enkle tradisjonelle retter under våre daglige middager.

Landskapet er frodig og grønt og kan til tider minne om Norge med skog og landevei. Vi blir kjent med landsbygda og går igjennom, og overnatter i, små koselige landsbyer. Landsbyene har en viktig rolle i det Galisiske samfunnet. Og hadde det ikke vært for Camino Santiago så hadde ikke disse landsbyene kunnet overleve.

Vi blir kjent med Galicias historie med romanske kirker og bygninger som forteller om pilegrimsvandringen sin storhetstid i middelalderen. Katedralen i Santiago er imponerende, og du føler storheten gjennom hele reisen. Vi prøver alltid å delta på pilegrimsmessen i katedralen. Santiago by har et yrende liv med med pilegrimer i fra hele verden, som alle deler den unike vandreopplevelsen.

Turen avsluttes i Madrid, Spanias hovedstad, en pulserende by som aldri sover. Her kan du oppleve flere kulturelle høydepunkt som Retiroparken, Plaza España, Puerta del Sol og Kongelige palasset. Ved å bo sentralt har vi severdigheter, shopping og tapasbarer i gangavstand. Vi avslutter med en felles middag i Madrid.

Fra landsby til landsby, med overnatting på små hoteller

Siden vi går fra sted til sted, er det et nytt hotell for oss hver dag. Det er ganske stor variasjon på hotellene, men de er alle små hotell hvor vi i noen tilfeller har hele hotellet for oss selv. Noen hotell er moderne, mens andre er typiske steinbygninger bygget i tradisjonell stil. Alle hotellene har enkel men god standard. De ligger sentralt til i hver landsby vi besøker, og vi spiser middag på hotellet hver dag foruten i Santiago og Madrid.

Hotellet i Arzua og Palas de Rei ligger litt utenfor landsbyen og det er inkludert transport for å ta seg til hotellet i fra nærmeste by og tilbake dagen etter.

Din vandringsleder Gunvor Guttormsen

Gunvor har bodd i Spania i over 25 år og er en lidenskapelig person. Hun elsker å vandre i Spanias vakre natur og setter stor pris på kunne dele dette med andre damer. Hun er omsorgsfull og skaper fellesskap ute på vandring og deler mer enn gjerne sin kunnskap om hvordan det er å leve i Spania. Les mer om Gunvor her.

Status:
Fullt

Søk reise

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo