Skip to main content

Norge, Gaustablikk - Isbading og yoga på høyfjellet

Dato: 17.- 20.mars 2022

Isbading og yoga på høyfjellet i Telemark

Vinterens store trend isbading tok virkelig av i 2020/2021. Vi kaster oss på bølgen og tilbyr isbading, badstu, meditasjon og yoga på høyfjellet, midt i mars når vinteren er på hell. Sammen med Christina skal vi lære oss pust og mindfulness før vi tar oss ned i en kald kulp i vannet og varmer oss i en delig badstue etter badet. Akkopanjert med yoga og dyp avspenning, felles måltider og herlig fellesskap skal vi nyte disse dagene i eksotiske vinternorge på Gaustablikk.

Høydepunkt

 • Isbading
 • Flytende private badstue
 • Yoga og meditasjon, pust og mindfulness
 • Lokal mat og felles måltider
 • Spa og velvære
 • Vinternorge på sitt beste

Isbading - et kick for helse og humør

Ved University of Oulu har de studert isbadere over en periode. I denne studien fant de at isbadere hadde lavere blodtrykk i avslappet tilstand, hadde bedre blodsirkulasjon, redusert smerte og at deltakerne følte seg mer våken, lykkeligere, mer aktiv og hadde bedre selvfølelse.
Hva skjer da i kroppen når du bader kaldt:
Kulden frigjør endorfiner (akkurat som når vi trener) som reduserer smerter og får oss til å føle oss bra.
Bading i iskaldt vann utløser en stressreaksjon som aktiverer det sympatiske nervesystemet. Det gir blant annet økt reaksjonsevne, bedre konsentrasjon og undertrykker negative følelser. Kroppen blir flinkere til å regulere stress i hverdagen, litt som en stressvaksinasjon.

I tillegg til disse positive effektene, sier nesten alle som tar et iskaldt bad at de føler seg sterkere, modigere og mer selvsikker etter å ha overvunnet utfordringen med en kald dukkert
.

Iskaldt vann og varm badstue

Badstue er en tradisjon som kom til Norden for rundt 2000 år siden. Nå viser forskning at det er mer enn bare en hyggelig følelse; badstue og isbad forbedrer hjertehelsen, reduserer smerte, styrker immunsystemet og forbedrer også kognitive evner. Det er dermed et velvære som er mer effektivt enn tidligere antatt.

Helhetlig opplevelse for kropp, tanke og sjel

På disse dagene skal du få hjelp til å bryte uønsket tanker og vanemønster. Ved ulike metoder skal du få lære seg nye måter å tenke og handle på. Nå er det på tide å bryte vaner som gjør deg redd og stresset og trene på å bli modig, takknemmelig og dynamisk. Du skal lære deg å være tilstede i alle deler av livet. Christina skal veilede deg igjennom disse tre metodene i tillegg til isbading:

Pust - en enestående teknikk for å utforske seg selv både psykisk, emosjonelt og åndelig. Metoden hjelper mange med å ta mer plass i sitt eget liv, mot til å ta utfordringer og øke ens indre frihetsfølelse.

Meditasjon - å komme i kontakt med sin kreaktive inteligens. Meditasjon menes å hvile i seg selv, slippe tanker, observere seg selv, sine tanker og sin rekreasjon. Stille sinnet og roe tankene.

Yoga - øker blant annet sirkulasjon av ryggmargsvesken, øker blodsirkulasjon til indre organ, løser og myker opp muskler og leddbånd.

Gaustablikk Høyfjellshotell midt i Telemark

Ved foten av Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen, finner du Gaustablikk på 960 m.o.h. Det som i 1970 startet som Gaustablikk Fjellstue, består i dag av 90 hotellrom med alle fasiliteter man kan tenke seg. Her bor du sentralt på Gausta tett på Gausta Skisenter og Gaustatoppen med fjellheimens fantastiske opplevelser rett utenfor døren.

Som gjest kan du fritt benytte deg av en herlig velværeavdeling med svømmebasseng, jacuzzi, steambad, badstue og relexavdeling i tillegg til flytende badstuer som vi har leid kun for vår gruppe.

Med snøen dalende utenfor skal vi nyte den varme og herlige atmosfæren med felles måltider, glede og masse fellesskap.


Leder på reisen - Christina Nordstjärna

Dette nydelige konseptet med isbading, yoga, meditasjon, sammen med yoga og pust har Christina brukt store deler av hennes karriere på å utvikle. Metodene er satt sammen av personlige erfaringer og det som har fasinert og hjulpet Christin på sin egen sjelereise. Kurset er unikt og gir en helhetlig opplevelse av av kropp, tanke og sjel. Les mer om Christina her

Din leder: Christina Nordstjärna

Christina Nordstjärna, er utdannet spesialsykepleier, akupunktør, hypnoterapaut, yoga og mediasjonslærer samt Osho Breathwork terapeut. Tidligere har hun bodd i India med visdomslærere i over 10 år. Siden 2010 har Christ...

Pris: 8 550,-
Inkludert:
 • Innkvartering i delt twinrom (enkeltrom mot 1000,- i tillegg)
 • Yoga med meditasjon morgen og ettermiddag
 • Felles middag hver kveld
 • Daglig frokost
 • Badstue og isbading to dager
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 4
Bestill reise

Søk reise

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Mars 2022

17/03Norge, Gaustablikk - Isbading og yoga på høyfjellet
Leder: Christina Nordstjärna
Mer enn 48 550,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo