Frankrike, Provence - Yogaretreat i sjarmerende landsby

Yogareise til vakre Provence

I hjerte av den Franske Rivieraen ligger denne spesielle yogaretreaten som vil gi næring til både kropp og sjel. Vi tilbyr Hatha yoga klasser i vakker natur. På reisen vil du forbedre din meditasjonsteknikk og videreutvikle dine yogateknikker. Vi bor i i en mindre fransk landsby, får servert lokalprodusert mat og oppleve den franske kulturen fra innsiden.

Høydepunkter

 • Vandring og utflukter
 • Lokalprodusert mat
 • Fransk kultur og landsbyliv
 • Sosialt hygge og avslapping

Froghouse yoga retreat

Middelaldersk landsby med utsikt over den franske riviera

16 km fra Nice og den Franske rivieraen ligger Saint Jeannet. I denne gamle middelalderske lille byen finner vi vårt bostede, The Frogs House (lokale franskmenn kalles frogs på fransk). Det er en fantastisk utsikt ut over kysten, da hotellet ligger på en høyde av 450 m over havet.

Her føler vi oss velkomne fra første stund. Benoît, som er en av eierne, har studert yoga på Bali og er en av de lokale yogalærerene. Det vil være yogaklasser de fleste dager, i tillegg til forskjellige utflukter. Det blir vandring, en annen dag besøk i middelalderbyen Tourrettes sur Loup. Vi besøker ostemakeren Bruno, hvor vi får smake flere produkter samtidig som vi nyter den flotte utsikten. På vei tilbake vil vi stoppe ved det berømte Chapelle du Rosaire i Vence. Er vi heldige vil det også bli tid til vinsmaking på den lokale vingården. Côte d'Azer- Antibes er den andre utflukten, hvor vi blant annet vil besøke museet som er dedikert til Pablo Picasso. For de som ønsker vil det også være mulig å melde seg på Yoga med lydbad og et eget kokkekurs. Dette mot et tillegg, da det ikke er inkludert i vår pakkepris.

Corinne, som er den andre eieren, vil møte oss med varme croissanter til frokost på den solfylte terrassen. Hun vil dekke opp til flere herlige og typiske franske retter i løpet av reisen. Corinne er også den som vil vise sine franske hemmeligheter på kjøkkenet, dersom du ønsker å delta på kokkekurset hennes.

frogs house provance hotel yogareise jomfrureiser

Enkelt og sjarmerende hotell - Frogs House

The Frogs House er et Bed & Breakfast med mye hjerterom og sjarm. Det er et personlig lite bosted hvor hvert rom er ulikt det andre. Ta gjerne en nærmere titt på hjemmesiden deres; Thefrogshouse. Det er begrenset med rom så vi har kun få enkeltrom å tilby. Det er tre forskjellige romtyper. Dobbeltrom med utsikt mot fjellet, dobbeltrom med balkong og havutsikt samt suite med balkong og havutsikt, hvor det også er plass til opptil tre personer. Begge enkeltrom er uten havsutsikt og balkong. Dersom Frogs House er fullt, har vi mulighet til å tilby et annet Bed & Breakfast i landsbyen. Du vil fremdeles være med på hele opplegget, men bo i Saint Jeanne og i gåavstand til Frogs House.
Romfordeling vil være utifra førstemann til mølla prinsippet. De som booker først vil få tildelt rommene med havutsikt og balkong.

Reisen passer for deg som vil:

 • Prøve yoga for første gang
 • Videreutvikle din yogapraksis
 • Oppleve fransk mat og kultur
 • Nyte fransk landsbystemning
 • Delta på sosialt og hyggelig samvær med nye internasjonale venner

Du bestemmer selv hvor mye og hva du deltar på. Stedet er herlig for å bare nyte omgivelsene, mat og vin. Kanskje benytte tilbudet huset tilbyr om massasje. Ta lokalbussen inn til Nice, hvor du kan leie sykkel og sykle på fine turstier i området rundt Nice og Saint Jeannet. Eller finn stillheten med yoga og meditasjon.

Dette er en reise uten reiseleder fra Jomfrureiser, og de kan bookes individuelt for en uke fra hver søndag hele året (på forespørsel) ikke som en gruppe fra Norge. Det vil også være andre Yoga interesserte gjester som bor her samtidig med oss.

Velkommen til vakre Provence!

NB: Reisen er også åpen for menn.

Status:
Fullt

Dag for Dag Program

Dette er et fast program som arrangeres av Frog House. Samme aktivitetsprogram hver uke og vi deltar i programmet sammen med andre som bor på huset. 

SØNDAG:
Ankomst avhengig av flytider. Rom er tilgjengelig fra kl 15:00. Vi holder gjerne på baggasje inntil da hvis det er nødvendig.
18:30-20:30 Velkomst møte med introduksjon av Frogshouse og vårt Yogaretreat, etterfulgt av velkomstdrink.  

MANDAG:
07:00-09:00 Mindfulness Yoga-sesjon med Benoît: meditasjon og Asana
09:00-10:30 Hjemmelaget frokost på den solfylte terrassen

10:30-17: 00 Vandringsdag
Vår og høst:
I de omkringliggende åsene kalt Baou, et guidet besøk i landsbyen; St Jeannet, før vi når toppen av fjellet hvor vi nyter en hjemmelaget piknik lunsj (laget av lokale og økologiske produkter), får en fantastisk utsikt over hele den franske riviera og de sørlige alpene.
Vandringen er på ca 8 km, +350 høydemetre på steinet sti, -350 høydemetre på steinet sti. Ca 4 timer + piknik lunsj på toppen

Om sommeren: En "akvatisk" tur, som tar deg inn i en kløft / canyon; å gå langsetter, eller noen ganger inn i elveløpet, La Cagnes. Her ser vi på fosser og ferskvannsdammer som er dagens høydepunkter og hvor du kan hoppe i det og ta en forfriskende svømmetur; en perfekt aktivitet i de varme sommermånedene.
Vandringen er på ca 5 km, -100 høydemetre på steinet sti + 100 høydemetre på steinet sti. ca 2 timer+ piknikk lunsj og bading.

Nødvendig utstyr; The FrogsHouse tilbyr ryggsekk med camelback og vandrestaver på forespørsel. Deltagere må selv sørge for gode vandringssko, solbriller og solkrem, solhatt/caps eller om været tilser det ekstra yttertøy/vind- eller regnjakke. På sommervandringen bør du ha med badetøy og badehåndklær.
 

18:30-19: 45 Introduksjon til Vipassana meditasjon med Anthony
20:00 Middag på egen hånd

TIRSDAG:
07:30-09:00 Ashtanga Yoga med Jean 
09:00-10:30 Hjemmelaget frokost på den solfylte terrassen
10:30-12:30 Workshop; Kommunikasjon basert "Non Violent Communication Approach" med Helene. Introduksjon
12:30-14:30 Egentid. Nyt en massasje, lunsj på en av de lokale restaurantene, mediter for deg selv, utforsk de billedskjønne sjarmerende gatene i St Jeannet, eller hvorfor ikke prøve seg på skattejakt og oppdag alkymistens hemmelighet...?
14:30-16:30 Workshop; Kommunikasjon basert "Non Violent Communication Approach" med Helene. Praktisk
18:30-19:45 Hatha Yoga session Sarah
20:00 Middag på egenhånd

Tirsdagens workshop er ikke inkludert i pakkeprisen; 
60 EUR pr person (minst 4 påmeldte)

ONSDAG:
07:30-09:30 Mindfulness Yoga-sesjon med Benoît: meditasjon og Asana
08:30-10:30 Hjemmelaget frokost på den solfylte terrassen
10:30-17:00  Besøk til "De perched" landsbyene; denne dagen tar vi deg med på de små veier og krokete stier; en kort spasertur for å oppdage den gamle middelalderbyen Tourrettes-sur-Loup, kjent for kultur og blomsterprakt. Deretter kjører vi for å møte Bruno, en lokal ostemaker som har slått seg til med sine geiter i et godt bevart og beskyttet område, som tilbyr ost og med en fantastisk utsikt over Cannes-bukta. Her nyter vi vår hjemmelagde piknik lunsj kombinert med ostprøver. På vei tilbake, stopper vi på den verdensberømte "Chapelle du Rosaire" i Vence, som er oppbygget og dekorert av den berømte franske kunstneren Henri Matisse (inngangspartiet), og om tiden tillater det, besøker vi den lokale vingården St Jeannet for en vinsampling.
18:30-19:45 Ashtanga yoga økt med Jean
20:00 Middag på egen hånd

TORSDAG
09:00-10:30 Mindfulness Yoga med Benoit; meditasjon og Asana
10:30-12:00 Brunsj
12:00-13:30 Workshop med Anthony. Om medisinske og aromatiske planter, diskusjon om kosthold og næring
13:30-15:30 Egentid
15:30-18:30 Kokkekurs med vår venn Noel Picard, en profesjonell fransk kokk, i vårt store åpne kjøkken. Vi benytter friske lokale og økologiske produkter. 
18:30-19:45 Hatha Yoga med Carline.
Middag på egenhånd
20:00 Felles middag med Noel hvor vi nyter resultatet av kokkekurset vårt for de som har deltatt på dette

Torsdagens kokkekurs er ikke inkludert i vår pakkepris
Pris 90EUR pr person (minst 4 påmeldte)

FREDAG:
07:30-09:00 Mindfulness Yoga med Benoît: Meditasjon og Asana
09:00-10:30 Hjemmelaget frokost på den solfylte terrassen
10:00-17:00 La Côte d'Azur: Denne dagen tar deg til en av de vakreste byene på Cote d'Azur, Antibes, bl.a. kjent for sin milliardær havn og sitt museum dedikert til Pablo Picasso. Du vil spise lunsj i en lokal restaurant (lunsj ekstra, fra 10 til 20 EUR / pers uten drikke). La deg friste av et glass Absint på en original bar, eller velg å ta en spasertur i de pittoreske gatene i Safranier. Det blir fritid på dagen for å følge din egen rytme; for å nyte den beste isen på Cote d'Azur eller ta deg en svømmetur.
18:30-19:45 Hatah Yoga med Sarah
20:00 Middag på egen hånd

LØRDAG:
09:00-10:30 Hatha Yoga med Sarah
10:30-12:00 Brunsj
12:00-15:30 Egentid
15:30-18:30 Yoga og avslapning. Vi kjører 15 minutter til Jean sitt Yoga Studio i La Gaude, hvor vi får en Yin Yoga økt etterfulgt av et avslappende "sound Bath"; merk lyden på kroppen og følg vibrasjonene av tibetanske- og krystallboller, gonger og andre originale instrumenter. Hvem vet hvilke effekter disse nesten magiske instrumentene har på deg?

SØNDAG:
Avreise dag
08:00-08:30 Siste meditasjon med Benoit
08:30-10:00 Frokost
10:00 Utsjekk

Til info:
De middager som er på egenhånd kan nytes i en av 4 lokale restaurantene, på et bakeri, eller en av byens to puber/cafeer. Det er også mulig å kjøpe råvarer hos slakter eller i en dagligvare butikk og lage mat selv på vårt kjøkken.
Blant restaurantene i gangavstand anbefaler vi blant annet La Table de Baous som er eid av den franske kokken Sebastien Liprandi og spesielt kjent for sin fantastiske franske gastronomi. Du kan og pørve Le Bivouac hos Claude, eller om du ønsker å teste den beste økologiske pizzaen på Cote d'Azur anbefaler vi at du møter Hugues og Zazou på pizzeriaen le Vieux Four. Her er de og velkjent for sin varme atmosfære. Hos Roamin og Rafael på Maï o Maï har de nydelig take away pizzaer. Og hele sommeren ønskes du velkommen på Le Sainte Barbe og deres store åpne terasse med utsikt over kysten.

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo