Skip to main content

Georgia, Tbilisi - Fjellvandring i Kaukasus

Fjellvandring i Kaukasus med norsk leder

Georgia - der Europa møter Asia. Der de mektige Kaukasusfjellene pryder landskapet. Der vi finner ortodokse kirker, katolske katedraler, synagoger og moskeer side om side. Der vi kan besøke oldtidsby og moderne hovedstad på samme dag. Der vin og mat er landets stolthet. Der orientalsk kultur møter moderne byliv. Her skal vi vandre i majestetisk natur. Velkommen til Georgia!

Georgia, Kaukasus, fjell, landskap

Høydepunkt

  • Hovedstaden Tbilisi
  • Det georgiske kjøkkenet
  • Vandring i majestetiske fjellområder
  • Besøk og overnatting i eventyrlandsbyer i fjellet Kaukasus
  • Kombinasjonsreise med det beste av kulturen og vandringer

Om reisen

Vi innleder reisen med et opphold i Tbilisi, som er litt av en hovedstad. Her finner du ortodokse kirker, katolske katedraler, synagoger og moskeer side om side i gamlebyen. Tbilisi har vært hovedstad i Georgia siden 500-tallet og har derfor en lang og spennende historie. Tbilisi har fått navnet etter de varme kildene da tbili betyr ”varm”. Gamlebyen i Tbilisis har en fin blanding av kulturer, stilarter og arkitektur og de vakre, gamle trehusene med balkonger og utskjæringer setter et eget særpreg på byen. Det blir byvandring med lokal engelsktalende guide og vi har i tillegg med oss Elisabeth, som er vår norske sosiale turleder.

Dagen etter begynner vi vår fjellstigning, vi blir kjørt med jeep opp til 1880 moh - til det perfekte utgangspunktet for vandreturer i Kaukasusfjellene. Her i området har vi lagt til rette for 4 vandringsdager, alle har vanskelighetsgrad medium og alle går i fjellterreng. Videre har vi en utfluktsdag og litt hvile for bena, før vi dag 8 tar en kort vandringstur i fjellene før vår retur til Tbilisi. Vi avslutter eventyret vårt i Georgia med en avskjedsmiddag med lokal folkedans og sang.

Info om Georgia:

Georgia er et av verdens eldste kristne land og har vært et kristent kongedømme fra 327. Den 12. september 1801 kom Georgia under tsar-Russlands kontroll og etter den russiske oktoberrevolusjonen i 1918 erklærte Georgia seg som et selvstendig land. Landet var kun selvstendig frem til 1921 da det ble invadert av Den røde armé. Georgia ble da innlemmet i Sovjetunionen og var en del av Den transkaukasiske sosialistiske føderative sovjetrepublikk (TFSSR) sammen med Armenia og Aserbajdsjan.

I 1936 ble landet omdannet til Den georgiske sosialistiske sovjetrepublikk innenfor Sovjetunionen, men ble på ny selvstendig i 1991. Regionene Abkhasia og Sør-Ossetia erklærte seg etter dette som selvstendige republikker, men har ikke blitt godkjent av den georgiske regjering. I november 2003 ble president Eduard Sjevardnadse avsatt etter store massedemonstrasjoner på grunn av mistanker om valgfusk. Et nytt presidentvalg ble avholdt der opposisjonens Mikheil Saakasjvili vant med 93 % av stemmene. Georgia håper på å bli medlem i EU og NATO. I 2008 fikk de avslag om NATO-medlemskap, men NATO har uttalt at et medlemskap er mulig i fremtiden.
Landet grenser til Russland i nord, Aserbajdsjan i sørøst, Armenia i sør, Tyrkia i sørvest og Svartehavet i vest. Drøyt 80 prosent av befolkningen regner seg som georgisk-ortodokse. Georgia er kjent for sitt gode kjøkken og med egen tradisjon for naturvin.

Georgia Tbilisi

Vandringsnivået

Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 17 km på en dag og være forberedt på opp og nedstigninger. Se i dag for dag programmet om hver dags høydemeterforskjell og antall km.

Tips til vandringen:

Det anbefales gode og høye fjellstøvler og en lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til turene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske/camelback og gjerne gåstaver. Vi sender ut detaljert pakkeliste et par uker før avreise.

Vår vandringsleder

Elisabeth Eriksen er en ekte fjellgeit og elsker alle destinasjoner der det finnes fjell! Du finner Elisabeth der hvor det finnes mulighet for å være aktiv på reise. Hun driver reisebloggen GlobetrotterElisa (www.globetrotterelisa.com) og er derfor ofte på farten rundt omkring i verden. Elisabeth har lagt sin elsk på litt annerledes feriedestinasjoner og hun gleder seg derfor ekstra mye til å ta deg med på denne fjellvandringen i Kaukasus!

elisabeth eriksen

Dette er en unik reise med få plasser. 14 deltagere pluss vår lokale og norske leder - er du interessert så ikke vent med å melde deg på!

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1
Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi

Avreise fra Oslo 26.06. ca kl 17:55 Ankomst kl. 03:10 i Tbilisi. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til vårt hotell i Tbilisi. Vi sjekker inn på hotellet og får oss litt søvn. I dag skal vi bli kjent med Tbilisi, hovedstaden og den største byen i Georgia.  Byen ligger vakkert til ved elven Kura som også har varme mineralkilder, noe innbyggerne har hatt glede gjennom århundrer.
Under byvandringen skal vi besøke Metekhi kirken fra 1200-tallet, Narikala-fortet fra 300-tallet og Sameba-katedralen (Holy Trinity Cathedral of Tbilisi) – den viktigste kirken som også er hovedsete for den georgiske ortodokse kirken.


Ca 20 km utenfor Tbilisi, finner vi Mtskheta som er Georgias helligste by. Dette var tidligere landets hovedstad og her finnes noen av de eldste og viktigste kirkene i landet. Disse kirkene finner du på UNESCO´s verdensarvliste. Vi skal besøke Jvari klosteret som ligger på en topp med fantastisk utsikt over elvene Kura og Aragavi, samt over Mtskheta.
Vi besøker også Svetitskhoveli katedralen (1010-1029) hvor det sies at Jesus´ klede skal være begravet. Her ligger flere av Georgias konger begravet.  Egen tid på Tbilisi Mall. Middag på lokal restaurant. Overnatting i Tbilisi 

Dag 2  
Tbilisi – Jeep tour: Alvani – Omalo – Shenako 

Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet. Videre blir vi først kjørt til Alvani hvor vi derfra skal ha jeep til Omalo på det som kalles ”Tusheti Road”. Selv om Omalo er det administrative senteret i Tusheti regionen helt nord i Georgia, finnes ingen butikker, hoteller eller restauranter. Omalo ligger på 1880 moh og er et perfekt utgangspunkt for vandrerturer i Kaukasusfjellene. Veien opp hit er kun åpen mellom mai og september. På vei til Omalo kan vi se flere av de gamle tårnene som opprinnelig ble bygget i 1230. I 2003 ble tårnene bygget opp igjen av et nederlandsk par.  Vandretur i landsbyen. Middag og overnatting på et gjestehus i Omalo.

Dag 3 – 1. vandringsdag 
Vandring fra Omalo – Diklo

Vi spiser frokost og er endelig klare for turens første vandredag. Avmarsj kl 09:00. Vi skal vandre til landsbyen Diklo på 2.150 moh. 

Info om dagens vandring:  Lengde: 14 km
Høydemetre ved start: 1.626 moh
Høydemetre ved slutt: 2.148 moh
Estimert vandretid: 5 timer
Middag og overnatting på gjestehus i Diklo


Dag 4 
Vandring fra Diklo til Darto 

Vi spiser frokost og er igjen klare for avmarsj kl 09:00.  Vi skal vandre til landsbyen Darto som er en av de vakreste landsbyene i Tusheti-regionen og er nesten som en liten eventyr-landsby. Også her bor det bare mennesker om sommeren. Flere av husene er gjort om til gjestehus og det finnes også en café i den nedre delen av landsbyen.

Info om dagens vandring: 
Lengde: 17 km
Høydemetre ved start: 2.148 moh
Høydemetre ved slutt: 1.619 moh
Estimert vandretid: 6 timer
Middag og overnatting på gjestehus i Darto


Dag 5 – 3. vandringsdag 
Vandring fra Dartlo til Jvarboseli

Vi spiser frokost og er igjen klare for avmarsj kl 09:00.  I dag vandrer vi fra Dartlo til Jvarboseli som ligger i Tusheti Nasjonalpark i Gomestrai juvet.. 

Info om dagens vandring: 
Lengde: 17 km
Høydemetre ved start: 1.619 moh
Høydemetre ved slutt: 1.799 moh
Estimert vandretid: 6 timer 
Middag og overnatting på gjestehus i Jvarboseli.

Dag 6 -  4. vandringsdag 
Vandring fra Jvarboseli til Omalo

Vi kjenner rutinene nå; frokost og avmarsj kl 09:00. Denne dag vandrer vi fra Jvarboseli til Omalo hvor vandringseventyret startet. 

Info om dagens vandring: 
Lengde: 12 km
Høydemetre ved start: 1.799 moh
Høydemetre ved slutt: 1.626 moh
Estimert vandretid: 7 timer 
Middag og overnatting på gjestehus i Omalo

Vandringene på alle disse dagene har vanskelighetsgrad medium og går i fjellterreng. Bagasjen blir tranpsort og vi bærer kun en dagstursekk. 


Dag 7 
Omalo – Alaverdi – Ananuri – Gudauri – Kazbegi

I dag skal vi besøke den nest høyeste kirken i Georgia; Alaverdi katedralen. Den rager 55 meter over bakken og ble bygget på begynnelsen av det 11. århundre. Etterfølge av en Jeep-tur til Kazbegi. På veien skal vi besøke Ananuri slottet som også fungerer som et fort. Det finnes også 2 kirker tilknyttet fortet (Church of the Virgin og Church of the Assumtion). Fra toppen av det store tårnet har du kjempefin utsikt over den asurblå Aragvi-elven.  

På denne turen vil vi i tillegg se det vakre Zhinvali vannreservoaret, skianlegget Gudauri på 2.200 moh og på veien til Stepantsminda ved Kazbegi kjører vi over Cross Pass på 2.400 moh.   
Middag og overnatting på hotell. 

Dag 8 
Kazbegi – Tbilisi

Frokost og turens siste vandring blir en kortere tur. Avmarsj kl. 09:00  Vandringen går fra Kazbegi til Gergeti. 

Info om dagens vandring: 
Lengde: 4 km
Høydemetre ved start: 1.733 moh
Høydemetre ved slutt: 2.173 moh
Estimert vandretid: 2 timer
Etter dagens morgentvandring kjører vi tilbake til Tbilisi. Vi avslutter eventyret vårt i Georgia ved Tbilisi, sjekker inn på hotellet og har en avskjedsmiddag med lokal folkedans og sang.  Etter middag slapper vi av noen timer før avreise til flyplassen.

Dag 9

Utsjekk og frakt til flyplass. Avgang ca kl 10:40 og forventet ankomst kl 17:00 i Oslo
Med forbehold om endringer

Piknikpakker får man bestilt på hoteller de dagene vi skal ha det - dette er ikke inkludert og koster 9 € pr person og dag. 
 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo