Thailand, Koh Samui - Skjulte perler, spa og yoga med Rebecca

Det beste av Thailand samlet på en øy, Koh Samui

Vi nyter dagene på langstrakte strender under palmene. I et tropisk paradis, midt ute på rismarken skal vi gjøre yoga hver morgen. De late dagene krydres med spennende utflukter og magiske opplevelser underveis. Vi lærer å lage thaimat på tradisjonelt vis, besøker buddhistiske templer, snorkler over vakre korallrev og spiser middag på cruise i solnedgang. Kanskje viktigst av alt, vi unner oss en fantastisk spaopplevelse.  

Reisen i korte trekk

Vi reiser til Maenam, i et tropisk paradis, midt i et risfelt. Her finner vi ro og kan observere daglilivet på rismarka, kanskje til og med delta. Vi nyter både stranden i nærheten og spennende utflukter. Vi har gratis shuttle buss til stranden som ligger 1 km unna. En av dagene skal vi ta båt til vakre Koh Tao. Koh Tao er kjent for sitt dramatiske landskap, frodige jungler, vakre strender og fantastisk dykking. Dykkingen og snorklingen skal være blant verdens beste, vi får utdelt snorkelutstyr får oppleve det vakre korallrevet under vann. Øya har et litt roligere tempo enn sine naboøyer og her finner du mer av det genuine Thailand. Det blir mulighet for å melde seg på tur til Chaweng, et av Koh Samui mest populære feriesteder med sin utrolige sandstrand. På fridagene blir det også mulighet til å besøke tropisk regnskog, fossefall, bli med på trekking eller spennende tempelbesøk. Les reisens detaljer i dag for dag programmet nederst på nettsiden.

Hver morgen blir det yoga for de som ønsker:
75 minutter yoga før frokost er en fantastisk måte å starte dagen på. Vi starter helt fra scratch så du kan fint være nybegynner. Yogaklassene er helt frivillig å bli med på, og du kan selvfølgelig være med på noen økter om du kun vil ha en smakebit. Er det stemning for mer yoga setter Rebecca opp flere klasser etter gruppens ønske, det blir også mulighet for privattimer.
Mulighet for å lære litt om reisefoto:
Rebecca jobber hos Jomfrureiser som grafisk designer, og tar mange av våre reisebilder. På utfluktene kan du få tips og triks til å ta gode reisebilder, både med speilrefleks og mobil. 

Din yogalærer og leder Rebecca

Rebecca har selv kjent på hvordan det er å ha en kropp som ikke lystrer, og har brukt yoga som medisin for å få rygg og skuldre til å fungere i hverdagen. Slik ble hun introdusert for flere fordeler ved yoga, som det å lære å puste, slappe av og forbedre selvtilliten. Hun har sin 200 TTC (Yogautdannelse) fra Goa. Rebecca underviser i Vinyasa, yin, hatha og restorativ yoga. Rebecca brenner for økoturisme som er en form for turisme der målet er at det ikke skal bli noen negativ påvirkning på naturen eller kulturen på stedet en reiser til. Derfor velger Rebecca ofte selv ut hoteller og samarbeidspartnere til sine reiser, og sørger for at vi skaper positive ringvirkninger i lokalsamfunnet dit vi reiser. I Thailand har hotellene vi besøker en sterk miljøprofil og de sørger for god forankring i lokal arbeidskraft. 

 

Overnatting på Koh Samui, Farmers Boutique Resort

Her bor vi på en skjult perle i rolige omgivelser. Kun en halvtime fra flyplassen med bil ligger Farmers Boutique Resort og Spa. Hotellet har 3 stjerner og ligger midt i det naturskjønne risfeltet, og er et tropisk paradis på Koh Samui. Villaene ligger rundt på området, i nærheten av et deilig basseng og med utsikt mot risfeltet. Hver "Lotus villas"  interiørdesign er tydelig forskjellig, noe som gir hver gjest unik opplevelse. De er innredet i en vakker blanding av moderne teakmøbler og kokosnøttgulv. Dette er et perfekt tilfluktssted for å koble av og nyte de vakre omgivelsene. Det går gratis buss til og fra Maenam Beach hver dag.

The Farmer Restaurant & Bar, viser en unik spisestue med utsikt over padden, hvor gjestene kan nyte en rekke thailandske og internasjonale retter. Midt i den vakre lotusdammen ligger Farmers' spa, med sine private behandlingsrom og deilige boblebad, klare til å gi oss revitaliserende og gode spabehandlinger. Menyen byr på et bredt spekter med ulike massasjer og aromaterapi. 

Villaens fasiliteter:
Dobbeltseng (+ ekstra enkeltseng ved bestilling av dobbeltrom).
50 kvadratmeter inkludert privat terrasse. Romslig regndusj på badet.
På rommet:
Hårføner, wifi, telefon, daglig rengjøring, skrivebord, TV, safe til verdisaker, nedkjølt privat bar inkludert kaffe og te, sandaler og 2 flasker vann hver dag er inkludert

Se video fra Farmers Boutique her: 

Status:
Fullt

Program dag for dag

18. juli. Dag 1. Avreise, Oslo – Bankok:
Mat på flyet. Vi bytter fly i Bankok.

19.juli. Dag 2. Ankomst og vi blir kjent på Farmers Boutique Resort:
Vi blir hentet på flyplassen, turen tar ca 30-60 minutter. Vi spiser «brunch» i fellesskap og nyter dagen. På ettermiddagen samles vi for litt informasjon og en et rolig møte med yoga for å få reisen litt ut av kroppen. Deilige øvelser for å få tilbake blodsirkulasjon i ben, og for å «lande litt» Dagen avsluttes med en deilig middag ute på Farmers Boutique.
Måltid: Felles middag

20.juli. Dag 3. Båttur til Koh Tao med snorkling og lunsj:
Vi starter dagen med yoga ved bassenget, vi vekker kroppen med pust og lærer solhilsen. Kanskje et lite morgenbad? Etter frokost reiser vi ut med speedbåt til Koh Tao for en morsom dag med svømming, snorkling og soling. Vi skal til Turtle Beach, et perfekt sted for snorkling, her ser vi fargerike koraller og rikelig tropisk fisk. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før du drar til Koh Nang Yuan, går opp til liten høyde for å ta bilder. Rebecca reserver bord på kvelden til alle som har lyst til å spise middag felles.
Måltid inkludert: Frokost, lunsj.
Inkludert på utflukt: Drikke, snorklingsutstyr og lunsj, transport til og fra utflukt

21. juli. Dag 4. Yoga og strandliv. Dagen skal nytes:
75 minutter deilig morgenyoga før frokost. I dag gjør vi akkurat som vi vil, gå eller ta shuttlebuss til stranden (1 km), nyte en av hotellets spabehandlinger eller kanskje shoppe litt. Rebecca setter opp en ekstra rolig yin yogatime på ettermiddagen for de som ønsker det.
Måltid inkludert: frokost

22. juli. Dag 5. Kokkekurs på tradisjonelt vis og meditasjonsmuligheter:
Morgenyoga, frokost og egentid frem til lunsj. I dag lærer vi mer om den thailandske kulturen, vi skal på kokkekurs. Damp din egen ris og lær å lage hjemmelaget curry på den tradisjonelle måten. Dette er et matlagingseventyr fra start til slutt. Du lærer praktiske og spesielle retter du kan lage hjemme. Vi får opplæring av privat kokk på Farmers Boutique, og når alt er klar nyter vi måltidet sammen. Du får kursbevis og oppskriftshefte når vi er ferdig. Vi får litt drikke underveis mens vi smaker. Etter kokkekurset vil det bli mulighet for å melde seg på en meditasjonsøkt med lokal instruktør. Felles middag ved stranden, Rebecca booker bord.
Måltid inkludert: Frokost og lunsj
Inkludert: kurs, oppskriftshefte og drikke til maten. 
*De som vil være med på meditasjon betaler en liten sum direkte til instruktøren. Vi får prisen av hotellet ved ankomst.

23. juli Dag 6. Yoga og egentid, muligheter for å plante ris eller reise på utflukt:
(Vi har fått anbefalt en full dagsutflukt til ANG THONG ISLAND av hotellet. Ang Thong består av 42 øyer med rolige blå laguner, rev og øde sandstrender. Her finnes fascinerende fjellformasjoner, vakre naturlige grotter og til og med en saltvann eller "nøkkelhull" innsjø omgitt av rene steinvegger. Kom og bli med på en tur som gir det ultimate innen tropisk avslapning. Det blir tid for snorkling, svømming og kajakkpadling. Lunsj og brus er inkludert. Det er en liten avgift for inngangen til Ang Thong National Marine Park. Prisen for utflukten er ca 700 kr. Vi får mer informasjon om denne ved ankomst. Rebecca sjekker ut andre muligheter for utflukter i forkant og vi tar en påmelding på denne eller alternativ utflukt på de som ønsker å være med. På utflukten vil også Rebecca komme med mange nyttige tips og triks for å ta flotte reisebilder, så ta med kamera og ekstra batteri 😊
Felles middag på hotellet for de som ønsker å delta.
Inkludert: Frokost, lunsj på utflukt hvis man deltar her.

24. juli. Dag 7. Severdigheter, shopping og spa:
En halvdags utflukt fylt av jentefavoritter, sightseeing, shopping og deilig spa i vakre omgivelser. I dag skal vi se noen av øyas beste attraksjoner, Big Buddha statuen og Big Buddha-tempelet på nordsiden av øya, vi skal også se Grandma and Grandpa Rocks i nærheten av Lamai. Vi utforsker øyas hovedstad Na Thon, her er suvenirer litt rimeligere enn andre steder på øya, vi finner saronger, håndklær, lokale smykker og noen mer «trendy» butikker. Her kan vi finne litt å knaske på før vi kjører videre til Peace Spa. Her får vi hver vår 20 minutters behandling. Den inkluderer Thailandsk urte- og boblebehandling i 30 min, 60 min kroppsmassasje (thai, aromaterapi eller svensk massasje). Den himmelske opplevelsen avsluttes med 30 min fotmassasje og refleksologi. Ettermiddagen nytes etter eget ønske. Rebecca booker bord til alle som vil spise felles. 
Inkludert på utflukt: transport og guide på alle attraksjoner, spabehandling.
Lunsj må vi selv kjøpe underveis.

25. juli. Dag 8. Yoga og egentid:
Yoga før frokost. Dagen nytes etter eget ønske. Rebecca setter opp ekstra yoga på kvelden. Det er også muligheter for å booke privattimer i yoga eller bare være med å «leke» litt på stranden.
Inkludert: frokost

26. juli. Dag 9. Fridag og mulighet for utflukt til Chaweng:
Etter yoga og frokost reiser de som ønsker til Chaweng. Her venter litt shopping på et travlere marked og en vakker sandstrand på et av øyas mest populære områder. Utflukten vil koste litt ekstra, og Rebecca vil hjelpe til med priser og booking i forkant av utflukten. Rebecca blir også med denne dagen, og booker felles transport og lunsj for alle som vil delta. 
Inkluderte måltid: Frokost.

27. juli Dag 9. Cruise i solnedgang:
Bli med på et ​​luksuriøst solnedgangscruise ombord på Red Baron. Vi drar fra Koh Samui ut mot Koh Som, med sitt fantastiske landskap - slapp av og nyt utsikten mens vi seiler videre gjennom solnedgang. Cruiset inkluderer en "velkomstdrink" og buffetmiddag med brus, te og kaffe. En vakker slutt på en perfekt dag på Samui.
Måltid inkludert: Frokost, Middag
Utflukten inkluderer: cruise og middag

28. juli Dag 10. Fridag:
Dette er siste dag, etter yoga og frokost skal vi bare nyte dagen og på kvelden spiser vi en god avskjedsmiddag sammen.
Inkluderte måltid: Frokost, middag

29. Hjemreise. Koh Samui – Bankok:
Yoga om morgenen. Vi får tid til å nyte noen timer på stranda eller litt siste liten shopping. Vi blir hentet på hotellet i god tid. Vårt fly hjem går 17.15.
Inkluderte måltid: Frokost

30. Reisedag og ankomst:
Vi får mat på flyet, og vi lander i Oslo. 07.25. Farvel for denne gang.