Skip to main content

Færøyene - Strikkefestival i april

Dato: 22 - 27 april 2020
Pris: 12 950,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur direkte Bergen - Færøyene inkludert bagasje
 • 4 netter i delt rom i privat hus
 • 1 natt på hotell - her kan du velge enkeltrom mot tillegg
 • Entre strikkefestival med 2 valgfrie workshops
 • Frokost 4 dager (ikke siste dagen)
 • Lunsj på strikkefestvalen (3 dager) samt dag 5
 • Alt nevnt i programmet med privat buss transport samt utflukt og aktiviteter
 • En avskjedsmiddag
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.
 • Ikke inkludert:
 • Reise til og fra Bergen, Flesland flyplass
Reisedager: 6
Bestill reise

Strikkeglade damer - blir dere med til Færøyene?

Færøyene med sine vakre grønne klippeøyer langt ute i Atlanteren, mellom Norge og Island, har blitt kåret til en av verdens beste reisemål med fristende opplevelser. Det er mest natur her, deretter sauer og så - veldig mange strikkedyktige folk! Derfor arrangerer de hvert år en strikkefestival! Vi har klart å få noen plasser her, så er du interessert - meld deg på raskt. Det er meget begrenset antall senger i Fuglafjørður. Bestillingsfrist 15. januar 2020.

Hjerte

Magiske og dramatiske Færøyene

Færøyene er en øyverden med dramatiske klipper og myke bølgende fjell. Du vil bare omfavne hele naturen, den er så magisk, dramatisk og uendelig vakker og variert. Klimaet preges av beliggenheten i Golfstrømmen, dette medvirker til milde vintre og kjølige somre. Temperaturen i mai varierer fra 7 til 10 grader, i august fra 10 til 13 grader. Men det er ingen som reiser hit grunnet temperatur - hit reiser vi for å puste inn livsglede, lære mer om strikking og få mange nye venninner!

Færøyene består av 18 øyer av vulkansk opprinnelse. Dansk er første fremmedspråk så alle lærer det i skolen, så det er lett å kommunisere her og alle snakker skandinavisk. De er ikke medlem av EU og lokal valuta er DKK. Det bor ca 50 000 innbyggere her - og 70.000 sauer :) Et utrolig godt veinett knytter sammen øyene med tunneler og gode, brede veier.

Strikkefestival

Strikkefestival med tradisjoner

Fuglafjørður er en bygd med sterke håndarbeidstradisjoner, og på festivalen skal vi lære mer om færøyske tradisjoner, teknikker og mønstre, og også moderne design. Det blir foredrag, strikkekafeer og mange spennende workshops hvor man kan lære alt fra strikk med inspirasjon fra havet til plantefarging. Det er to workshops inkludert i prisen, andre kan kjøpes etter egne interesser og ønsker. Byen er relativt liten og det er lett å gå mellom de forskjellige aktivitene og tilbudene. Mange aktiviteter foregår rundt om i bygda, også hjemme hos folk og lunsj serveres på festivalen. Det er flott natur her (som alle andre steder på øyene) og om du vil er det fint å ta små turer og se nærmiljøet.

Strikkekulturen er viktig her på øyene, så viktig at de til og med har frimerke med strikketøy. Velkommen på strikkefestival med oss og våre lokale venner på Færøyene.

Fiskebyen Fuglafjørður

Fuglafjørður er en liten bygd og ligger innerst i fjorden med samme navn på nordøstkysten av Eysturoy. Her bor det ca 1500 innbyggere. Byen er lett å komme til med fine veier. Fuglafjørður er en viktig eksporthavn med stor fiskeindustri, skipsverft for trålere samt et større oljelager. Her produseres fiskemel, noe man til tider kan kjenne igjen duften av. En stor del av den færøyske fiskeflåten har sin hjemmehavn i Fuglafjørður.

Praktisk om programmet

Vår reise går med direkte fly fra Bergen om kvelden (reise til og fra Bergen er ikke inkludert), flyreisen tar litt over 1 time og plutselig er vi fremme. Lander på flyplassen som ligger ca 45 minutter utenfor Torshavn, verdens minste hovedstad. Vi blir møtt av vår lokale guide og kjører til Fuglafjørður(ca 1,5 time). Vi innlosjerer oss og så er vi klar for strikkefestival neste morgen. Strikkefestivalen begynner torsdag morgen kl 08 og varer til lørdag kveld. Du får ditt entrebånd som inkluder entre til festivalen alle dager og 2 workshops samt lunsj daglig. Så er det bare å velge og bestemme seg for hvilke workshops du vil delta på. Her er det 3 herlige intensive dager med alt mulig spennede som har med garn, strikking, farging, mønster etc å gjøre. Vi har (som alle andre besøkende) innlosjering privat da det ikke finnes hotell her. Så her blir vi raskt og godt kjent. Det er damer fra hele verden som kommer hit! Mankan kjøpe adgang på flere workshops om man vil det og det koster 450 DKK. Det kjøper manpå nettet til strikkefestvialen - det blir en egen hjemmeside som blir kommunisert til dere som melder dere på.
Under strikkefestivalen får du servert frokost i hjemmet hvor du bor, og lunsj på festival området. Begge deler er inkludert. Så er det flere steder man kan kjøpe seg middag, blir en god del å velge mellom men middager er ikke inkludert.
Vil du vite mer om festivalen - som er flere år gammel - kan du sjekke på Facebook Bindifestivalurin í Fuglafirði.

Søndag morgen reiser vi videre til Gjogv, en alldeles nydelig bygd nord på øya. Her skal vi vandre sammen med vår guide og komme enda tettere på naturen. Lunsj på Gjesthuset før vi kjører videre mot Vagar igjen og sjekker inn på hotellet like ved flyplassen. Her skal vi bo den siste natten og har da meget kort vei til flyplassen neste morgen - tidlig flyavgang tilbake hjem til Bergen. Du kan velge enkeltrom den siste natten (mot tillegg) men på strikkefestivalen er det kun delte rom.

Faeroyene

Vi gleder oss til å hilse deg velkommen på vår strikkefestival til Færøyene i 2020!
Husk: Meget begrenset antall plasser og bestillingsfrist er 15. januar 2020.

Søk reise

Dag for dag program

Program august 2020

12.08 Dag 1:
Avreise fra Bergen flyplass Flesland kl 19.50 ankomst Færøyene 20.10
Her blir vi møtt av vår lokale guide og vi har buss til Fuglafjordur, ca 1 time.  Innlosjering her (privat) det finnes ikke noen hoteller i denne lille bygden.  Her blir vi godt tatt vare på i fellesskap med med mange mange andre kvinner fra hele verden. 

23.04 Dag 2  Fuglafjordur og strikkefestival 
Frokost og lunsj er inkludert samt entre festival

24.04 Dag 3  Fuglafjordur og strikkefestival 
Frokost og lunsj er inkludert samt entre festival

25.04 Dag 4  Fuglafjordur og strikkefestival 
Frokost og lunsj er inkludert samt entre festival
Avslutting av festivalen ikveld

26.04 Dag 5
Frokost
Vi blir hentet med egen buss og guide og vi kjører til koselige bygden Gjogv. Det er c 30 min å kjøre. Her er det magsik flott natur og vi skal vandre en tur her med vår lokale guide.  Vil du ikke vandre naturen kan du ta en liten tur i bygda på egen hånd og beskue de små husene og den naturlige havnen. Lunsj på Gjaargardur - gjestehuset med sjarme i denne koselige lille byen.
På ettermiddagen kjører vi til Vagar og sjekker inn på flyplasshotellet. Vi har felles middag her inkludert.
 

27.04 Dag 6   
Meget kort veil til flyplassen - her kan man kjøpe frokost 
Kl. 05.30      Til flyplassen
Kl. 06.45 Flyavgang til Bergen
Kl. 09.00 Ankomst Bergen       takk for nå! 
                          

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
22/04BergenFærøyene, Fuglafjordur - Strikkefestival med vandring og fellesskap Mer enn 412 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo