Skip to main content

Etiopia, Addis Abeba - Great Ethiopian Run samt sightseeing

Dato: 13 - 21 november 2020
Status:
Fullt

Bli med oss til Etiopia - verdens mest særegne land

Etiopia er et av verdens mest særegne land, blant annet på grunn av sin innholdsrike historie med utallige legender og mysterier. I tillegg har det både variert og spektakulær natur, et unikt dyreliv og behagelig klima året rundt. Etiopia er også forholdsvis billig og det finnes altså mange gode grunner til å bli bedre kjent med Etiopia. Great Run er ytterligere en. Nå får du muligheten å oppleve landet, storbyen, et unikt løp for en god sak og landets flotte severdigheter på en og samme reise!

Great Run Etiopia

Addis Abeba

Overveldende 2500 meter over havet ligger Etiopias hovedstad Addis Abeba, et unikt sted å besøke og starte ferien/opplevelsesreisen. Plassert ved foten av Mount Entoto har Addis Ababa et subtropisk høylandsklima, og temperaturen er relativt konstant gjennom året. I november er det ca 23 grader om dagen behagelig sommertemperatur.
Addis Abebas viktigste attraksjon er Nasjonalmuseet, hvor det blant annet utstilles en del arkeologiske funn, inkludert skjelettet (vel, egentlig en kopi) av Lucy, 3.2 millioner år gammelt, en forløper til det moderne mennesket. Det etnologiske museet befinner seg i Haille Selassies gamle palass inne på universitetsområdet

Etiopia Waterfall

Great Run 2020

Dette er Afrikas største og morsomste løp, her er det bare moro, dans og latter. Vi er ikke her for å løpe på tid men for å ha det gøy sammen med ca 40.000 andre deltagere fra ca 80 nasjonaliteter. Alle løper i tshirt i samme farge - gir en utrolig identitetsfølelse og fellesskap. Ruten er 10 km og det er et yrende liv og underholdning hele veien.

Det er et flaggskip-arrangement som er laget som et ledd i samfunnsansvar. Great Ethiopian Run 10 km International støtter mennesker i nød i Afrika Vår offisielle innsamlingsaksjon "Running for a Cause" fungerer som plattformen for å samle inn donasjoner. Great Ethiopian Run har støttet økonomisk og fremmet arbeidet til forskjellige organisasjoner som arbeider med utsatte barn, kvinner og eldre. i 2019 ble det samlet inn 500.000NOK til dette formål.

Severdigheter i Etiopia

Etter våre 3 herlige dager i Addis Abeba reiser vi videre nord i landet for å oppleve deres unike severdigheter. Vi har med oss lokal engelsktalende guide. Etiopia har en veldig klart definert turistløype, ofte kalt “Northern circuit” som inkluderer stoppestedene Addis Abeba, Bahir Dar, Gonder, Simienfjellene, Lalibela, Aksum og Danakilørkenen. Som navnet antyder befinner alt dette seg i nord i landet. På denne runden får man med seg alle Etiopias udiskutabelt største severdigheter og attraksjoner.

Etiopia Kultur

Om Etiopia

Etiopia er verdens andre kristne land (etter Armenia) og har dermed en lang kristen tradisjon. I motsetning til resten av de afrikanske landene, lot aldri Etiopia seg kolonisere av de europeiske stormaktene. Etiopias fascinerende historie går millioner av år tilbake, faktisk helt til menneskehetens opprinnelse. Alle de eldste fossilene av mennesker er nemlig funnet i Etiopia. Dagens Etiopia er et multietnisk lappeteppe av minst 80 forskjellige etniske grupper.

Reisen passer for deg som

  • vil ha det moro en uke i november
  • vil danse/løpe/gå 10 km gjennom Addis Abeba sammen med ca 40.000 andre
  • vil oppleve verdens mest særegne land
  • vil kjenne sommervarmen på kroppen
  • vil oppleve unike severdigheter og "musts" med god lokal kjent guide
  • gjerne reiser alene og gleder deg over å bli kjent med nye venninner

Etiopia Great Run Hat

Søk reise

Dag for dag program

Fredag 13 november:   Avreise Oslo 18.40

Lørdag 14 november:
Ankomst Addis Abeba kl 06.20.  Meet and great på flyplassen. Transfer til hotellet. Noen timer på hotellet til å slappe av. Deretter møtes vi til 3 timer bysightseeing midt på dagen
Pasta Party med mulighet for å møte løpslegenden Heile Gebrselassie på kvelden

Søndag 15 november:
Frokost på hotellet
Transfer til løpsområdet
Great Ethiopian Run (10km gjennom sentrum av Addis Abeba)
Taxi tilbake til hotellet på egenhånd etter løpet
Etiopisk festmiddag med tradisjonell dans og musikk som underholdning

Mandag 16 november:
Frokost på hotellet
Besøk i museet og møt Lucy - verdens eldste kvinne (skelett). 
På ettermiddagen reiser vi videre for vår sightseeing til Lalibela og Blue Nile.  Mer info kommer

Tirsdag 17. november

Onsdag 18. november

Torsdag 19 november

Fredag 20 november
Vi avslutter sightseeingen i norda og reiser tilbake til Addis Abeba på ettermiddagen. Middag før vi har transfer til flyplassen på kvelden. Avreise til Oslo 23.40

Lørdag 21 november:
Ankomst Oslo kl 07.30   - takk for nå!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
13/11Etiopia, Addis Abeba - Great Run og kulturopplevelserMer enn 818 500,-Ring oss for bestilling
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo