Skip to main content

Etiopia, Addis Abeba - Great Ethiopian Run samt sightseeing

Dato: 13 - 20 november 2020

Bli med oss til Etiopia - verdens mest særegne land

Etiopia er et av verdens mest særegne land, blant annet på grunn av sin innholdsrike historie med utallige legender og mysterier. I tillegg har landet både variert og spektakulær natur, et unikt dyreliv og behagelig klima året rundt. Etiopia er også forholdsvis billig og det finnes altså mange gode grunner til å bli bedre kjent med Etiopia. Great Run er ytterligere en. Nå får du muligheten å oppleve landet, storbyen, et unikt løp for en god sak og landets flotte severdigheter på en og samme reise!

Great Run Etiopia

Addis Abeba

Overveldende 2500 meter over havet ligger Etiopias hovedstad Addis Abeba, et unikt sted å besøke og starte ferien/opplevelsesreisen. Plassert ved foten av Mount Entoto har Addis Ababa et subtropisk høylandsklima, og temperaturen er relativt konstant gjennom året. I november er det ca 23 grader om dagen behagelig sommertemperatur.
Addis Abebas viktigste attraksjon er Nasjonalmuseet, hvor det blant annet utstilles en del arkeologiske funn, inkludert skjelettet (vel, egentlig en kopi) av Lucy, 3.2 millioner år gammelt, en forløper til det moderne mennesket. Det etnologiske museet befinner seg i Haille Selassies gamle palass inne på universitetsområdet

Etiopia Waterfall

Great Run 2020

Dette er Afrikas største og morsomste løp, her er det bare moro, dans og latter. Vi er ikke her for å løpe på tid men for å ha det gøy sammen med ca 40.000 andre deltagere fra ca 80 nasjonaliteter. Alle løper i tshirt i samme farge - gir en utrolig identitetsfølelse og fellesskap. Ruten er 10 km og det er et yrende liv og underholdning hele veien.

Det er et flaggskip-arrangement som er laget som et ledd i samfunnsansvar. Great Ethiopian Run 10 km International støtter mennesker i nød i Afrika Vår offisielle innsamlingsaksjon "Running for a Cause" fungerer som plattformen for å samle inn donasjoner. Great Ethiopian Run har støttet økonomisk og fremmet arbeidet til forskjellige organisasjoner som arbeider med utsatte barn, kvinner og eldre. i 2019 ble det samlet inn 500.000NOK til dette formål.

Severdigheter i Etiopia

Etter våre 3 herlige dager i Addis Abeba reiser vi videre nord i landet for å oppleve deres unike severdigheter. Vi har med oss lokal engelsktalende guide. Etiopia har en veldig klart definert turistløype, ofte kalt “Northern circuit” som inkluderer stoppestedene Addis Abeba, Bahir Dar, Gonder, Simienfjellene, Lalibela, Aksum og Danakilørkenen. Som navnet antyder befinner alt dette seg i nord i landet. På denne runden får man med seg alle Etiopias udiskutabelt største severdigheter og attraksjoner.

Etiopia Kultur

Om Etiopia

Etiopia er verdens andre kristne land (etter Armenia) og har dermed en lang kristen tradisjon. I motsetning til resten av de afrikanske landene, lot aldri Etiopia seg kolonisere av de europeiske stormaktene. Etiopias fascinerende historie går millioner av år tilbake, faktisk helt til menneskehetens opprinnelse. Alle de eldste fossilene av mennesker er nemlig funnet i Etiopia. Dagens Etiopia er et multietnisk lappeteppe av minst 80 forskjellige etniske grupper.

Etiopia er kjent for å være fødenasjonen til kaffe. Det var her man for første gang oppdaget kaffebønene i Kaffa-distriktet, men det vil nok komme som en overraskelse for mange at kaffebønnene tradisjonelt ble spist, uten å bli brent eller laget som kaffe. Denne tradisjonen kom ikke før på 13. hundretallet. Å holde kaffeseremonier er en tradisjonell etiopisk måte å ønske en gjest velkommen, og å gi gjesten den beste formen for gjestfrihet. Det er sannsynligvis en av de mest feirede etiopiske tradisjonene, og en livsstil – som de fleste etiopiere kan identifisere seg med. Akkurat so at vi nordmenn har en tradisjon med noe søt ved siden av kaffen, så har etiopiere denne tradisjonen også. Man kanskje ikke helt lik den norske tradisjonen... Etiopiere spiser nemelig popcorn ved siden av kaffen. Dette er for dem helt naurlig og tilbys som oftes til gjester når dem serverer kaffe.

Lalibela er kjent for å være det spirituelle senteret av det religiøse livet i landet. Her ligger Etiopia’s mest berømte steinhugde kirker, omtalt av mange som “verdens levende underverker”. Disse kirkene er, og har vært for over 800 år, en aktiv Kristen helligdom. De monolittiske kirkene ble hugget ut av en 2600 kvadratmeter stor steinterrasse på 1100-tallet e.Kr. av kong Lalibela.

Reisen passer for deg som

 • vil ha det moro en uke i november
 • vil danse/løpe/gå 10 km gjennom Addis Abeba sammen med ca 40.000 andre
 • vil oppleve verdens mest særegne land
 • vil kjenne sommervarmen på kroppen
 • vil oppleve unike severdigheter og "musts" med god lokal kjent guide
 • reiser gjerne alene og gleder deg over å bli kjent med nye venninner

Etiopia Great Run Hat

Vår leder

Vår leder denne uken er Wenche Lia Spidsberg, en fjellglad voksen jente med store interesser for alt som har med "uteliv" å gjøre. Livet er best ute med sykling, fjellturer og padling. Wenche brenner for at andre skal få oppleve gleden av aktiviteter utendørs. Og det får vi her, i Etiopia et par og tusen meter over havet. Artigste dagen blir garantert søndagen når vi skal danse, løpe, gå og frmeover de 10 km sammen med alle andre glade deltagere. Så fyller vi på kulturbegeret med våre lokale guider. Her blir det påfyll på alle måter!

Jeg gleder meg til å møtes og hilse dere velkommen til å dele store opplevelser - både for kropp og sjel:) Klem Wenche

Pris: 23 500,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo – Addis Abeba inkludert bagasje
 • All transport i landet med fly og buss
 • 6 netter i delt dobbeltrom
 • Daglig frokost på våre hoteller
 • Sightseeing i Addis Abeba
 • 3 måltider i Addis
 • Entre Great Run med alt som er inkludert i dette (unntatt er retur fra løpet til hotellet, ordnes individuelt)
 • Rundreise i følge program med entreer til severdigheter og helpensjon
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Norsk leder i tillegg til våre lokale engelsktalende guider
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Fredag 13 november:   Avreise Oslo 18.40

Lørdag 14 november:
Ankomst Addis Abeba kl 06.20.  Meet and great på flyplassen. Transfer til hotellet. Noen timer på hotellet til å slappe av. Deretter møtes vi til 3 timer bysightseeing midt på dagen
Pasta Party med mulighet for å møte løpslegenden Heile Gebrselassie på kvelden

Søndag 15 november:
Frokost på hotellet
Transfer til løpsområdet
Great Ethiopian Run (10km gjennom sentrum av Addis Abeba)
Taxi tilbake til hotellet på egenhånd etter løpet
Etiopisk festmiddag med tradisjonell dans og musikk som underholdning

Mandag 16 november:
Tidlig om morgenen, fly fra Addis Ababa til Gonder (50min). Vi vil møte sjåførene våre, som kjører oss til Simien Mountains National Park. Underveis så vil vi besøke “Felasha” eller the black Jewish village. Resten av dagen vil vi ha en avslappende vandring hvor vi kan se flokker av Gelada Baboons, og utforske Snakaber, en del av Simien Mountains National Park.
Overnatting: Simien Lodge-Buyit Ras.

Tirsdag 17. november
Nyt solnedgangen og det vakre landskapet tidlig om morgenen. Etter frokost så kjører vi til Gondar. Etter innsjekk på Gondar Hills Hotel, og lunsj på 4 Sisters Restaurant, vil vi starte en omvisning av Gondar by.
Besøke det kongelige kabinettet, et inngjerdet område bestående av 6 forskjellige slott bygget fra det 17. århundret, av ulike konger som regjerte I de ulike tidene. I tillegg huser det kong Fasilidas basseng, som fortsatt brukes som et dåpsbasseng under Ethiopian Epiphany. Vi vil også besøke den kjente kirken Debre Berhan Silassie, utsmykket med strålende fresker fra innsiden. Etter vårt besøk i kirken og slottet, vil vi besøke Gonder-markedet.
Vi vil være tilbake I tide for en vakker solnedgang på hotellet.
Overnatting: Gonder Hills Hotel.

Onsdag 18. november
Etter en tidlig frokost på hotellet, så vil vi reise til flyplassen, for å fly til Lalibela. Etter innsjekk på hotellet, så vil vi kjøre til plassen hvor man finner en konsentrasjon av noen av Etiopia’s mest berømte steinhugde kirker, omtalt av mange som “verdens levende underverker”. Bete Medhani Alem, den største monolittiske steinhugde kirken i verden, måler 37,7 fot i høyden, dekker et område på nesten 244 kvadratmeter og har vegger som er opptil to meter tykke.
Vi vil besøke de steinhugde kirkene; Bete Medhani Alem, Bete Mariam, Bete Meskel, Bete Denagil, Bete Golgotha Michael og Bete Giorgis.
Sent på ettermiddagen så vil vi besøke en spesiell etiopisk kaffeseremoni, og vi vil få muligheten til å lære om hvordan kaffe blir tilberedt på en urgammel måte.
Overnatting: Tukul Village  Hotel -Lalibela.

Torsdag 19 november
Om morgenen, muldyrridetur og vandring / tur til toppen av Asheten Mariam kloster. Klosteret er kjent for sin klosterkirke fra det 12. Århundre, og sin vakre utsikt på 3100 meter over havet. Vi vil vandre og ri på muldyr gjennom dramatisk høylandskap og som til slutt ender i en vakker rolig landbrukslandsby.
Etter vårt besøk til Yimrhane Kirstos, kjører vi tilbake til villaen i Lalibela, på veien vil vi stoppe innom det lokale markedet for å kjøpe krydder og urter til lunsjen vi skal lage. Etter lunsjen og pause på hotellet fortsetter vi reisen vår inn i Etiopias lange og fantastiske fortid, med et besøk flere av Lalibelas fantastiske kirker. Deres arkitektur og utforming må oppleves for å bli trodd. Når vi er ferdig med å se kirkene, så vil vi gå tilbake til villaen gjennom de komplekse og forvirrende labyrintene av underjordiske tunneler i klosteret, hvor munkene og nonnene bor.
Vi vil besøke de steinhugde kirkene: Bete Gebriel, Bete Merkorios, Bete Amanuel, Bethlehem og Bete Aba Libanos.
På ettermiddagen vil vi lære hvordan man baker Injera, etiopisk brød og annen tradisjonell etiopisk mat på Old Abyssina Restaurant, mens solnedgangen går ned.
Overnatting: Tukul Village  Hotel -Lalibela.

Fredag 20 november
Reise tidlig om morgningen for å delta på den tidlige morgenseremonien ved St. Merry. Det er alltid spesielt å delta på morgenseremonien, og å være vitne til de troendes hengivenhet, lytte til trommeslag, bjeller, bugle og sistra, samt lukte røkelse som kommer ut fra kirkene i den friske luften om morgenen.
Etter frokost så reiser vi til Lalibela flyplass, for å fly til Addis Abeba. Resten av dagen så vil vi kjøre rundt Piassa og Churchill avenue for en last minute souvenirshopping.
På kvelden så vil det være en avskjedsmiddag med tradisjonell buffet og lokale drinker. Det vil også holdes et kulturelt danseshow, fra de ulike etniske gruppene som bor I landet. Med andre ord ikke en bedre måte å avslutte reisen vår på. Etter middagen så reiser vi til Addis Abeba flyplass for fly tilbake til Oslo.
Avreise til Oslo 23.40

Lørdag 21 november:
Ankomst Oslo kl 07.30   - takk for nå!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2020

13/11Oslo GardermoenEtiopia, Addis Abeba - Great Run og kulturopplevelser på Afrikas takMer enn 423 500,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo