Etiopia - Kontrastenes land

C

HØYDEPUNKTER

  • Lucy - "historien om verdens eldste menneske"
  • Afar i «The Rift Valley» - enestående på denne planet
  • 3000 kameler i karavanene – med salt til markedet
  • Lalibela - kirkene hugget ut i fjellet
  • Fottur i vakker og spennende natur
  • Flere besøk hos forskjellige stammer
  • Pelikaner, snille aper, krokodiller og flodhester
  • Engasjert og meget kunnskapsrik reiseleder Kristi Alfredsen
Last ned program

Etiopia - landet og folket som kan ta pusten fra de fleste, som berører deg langt inn i sjelen.


På denne reisen opplever du store ting som Timkatfestivalen (Epiphany), den enestående vulkanske Afar-regionen der skjelettet til «Lucy» - verdens eldste menneske ble funnet, Aksum der Kong Salomo og Dronningen av Saba styrte. Det blir hjemmebesøk, og av kaffens fødested, de gåtefulle kirkene hugget inn i fjellet (ofte kalt Afrikas Petra). Du får oppleve Nilens utspring – The Blue Nile, vandring i vakker natur, dyreliv, besøk hos flere av de spennende stammene i syd og overnatting under et mylder av stjerner. Etiopia byr på en mosaikk av mennesker med hele 80 språk og 200 dialekter, forskjellige livsstiler, klær og kulturell dans.
 
Å reise rundt i Etiopia er som å komme til et nytt land hver dag.

Mer enn 50% av landet ligger ca. 1000 m.o.h. eller mer, og er som «Afrikas tak». Den høyeste toppen, Ras Dashen, rager 4620 m.o.h. Fortidens mangel på utvikling har ført til beskyttelse av noen fantastiske, historiske steder. I de første 10 årene etter militær-diktaturets fall i 1991, virket ingen til å være bevisst over at det var et potensiale for turisme. I løpet av de siste årene har dette begynt å snu, men mange av Etiopias turistattraksjoner kan ikke motta mengder av turister. Lalibela er et aktivt religiøst sted, Simien-fjellene har svært begrenset med overnattingsmuligheter og i sør-vest bor noen av verdens raskest forsvinnende stammer.

Blir du med kan du være sikker på en varm velkomst og ubegripelige minner for livet, i dette vakre, eldgamle landet, tidligere ABYSSINIA.

Kristi Alfredsen, en utviklingscoach i næringslivet og en erfaren reiseleder er opptatt av hvordan mennesker kan utvikle et samspill som gir mer stabilitet, glede og vitalitet i livet. Hun har stor interesse for og kunnskap om kultur, historie og religion. Har bodd med urfolk på flere kontinenter, slik som beduiner i Jordan, munker i Burma, en indianerstamme langt inne i Amazonas' jungel i Brasil, stammer i Etiopia, aboriginene i Australia, stammer i Indonesia samt nomadefolket i Tibet og vakre Kashmir.

Påmeldingsfrist 3 måneder før avreise, dvs. 15. oktober 2017 

 

 

 

Status:
Fullt

Kart