Skip to main content

England, Yorkshire - Vandring i nasjonalparken

Dato: 17.- 24.august 2022

Vandring i Yorkshire Dales National Park i England

Les mer om reisen til Yorkshire på vår nye hjemmeside - klikk her!

Yorkshire Dales National Park ligger i Nord-England. Landskapet består av bølgende åser, rosa lyngheier, irrgrønne jorder, kilometer på kilometer med steingjerder, og små pittoreske landsbyer. Dette er et svært populært rekreasjonsområde for engelskmenn, og det er stadig flere som flytter til området, eller kjøper seg feriebolig.
Deler av Nasjonalparken er eid av The National Trust, en organisasjon som jobber for bevaring av gamle historiske bygninger, vern av landskapsområder, videreføring av mattradisjoner, og bærekraftig produksjon av kortreist mat.

Yorkshire nature

Høydepunkt

 • Vandreturer i nasjonalparken
 • Engelsk landsbysjarm
 • Overnatting i historiske bygninger
 • Tradisjonell engelsk pubmat
 • Besøk på The Wensleydale Creamery
 • Vakkert åpent landskap
 • Topptur over Great Shunner Fell

Topptur tur glede

Sporty vandring i Yorkshire Dales National Park

I løpet av uka skal vi følge flere «National trials», som er godt merkede langdistanse vandreruter. I tillegg skal vi også følge vandreruta «Coast to coast» et lite stykke på vår første vandringsdag. Landskapet er ufattelig vakkert, og med stor variasjon. Landsbyene er idylliske og nesten utelukkende bygd av stein. Siden dette er en nasjonalpark, er det svært strenge regler for bygging og restaurering, noe som gjør at hele turen føles som en reise tilbake i historien. Landskapet er grønt og frodig, noe som er typisk for et område med mye nedbør. August er en «normal» måned for nedbør, og temperaturen ligger mellom 10 og 20 grader.

Reisen passer for naturglade vandrere :)

Denne reisen passer for alle som liker vandreturer i vakker natur. Vandringsnivå er middels. Du må være i normalt god form, og kunne klare dagsetapper mellom 12 - 20 kilometer, med 200 – 400 meter høydeforskjell. Vi holder et jevnt tempo, med små stopp for fotografering, korte pauser og et lengre stopp for lunsj. Vi går med dagstursekk og bagasjen blir fraktet mellom overnattingsstedene.

Kearton Country Hotel The George Inn Church Farm i Hubberholme Beck Hall i Malham

Her skal vi bo - hotellene / pubene

Vi skal bo på tre hyggelige og tradisjonelle hotell og puber. De første to nettene skal vi bo på Kearton Country Hotel i Thwaite. Neste stopp er to netter på The George Inn eller Church Farm i Hubberholme, før vi avslutter med tre netter på Beck Hall i Malham.
Det er få hotell med nok to-sengs rom til en damegruppe, men vi har funnet frem til disse tre veldig hyggelige stedene. Vi har svært begrenset plass på denne turen, og det er kun fem 2 to-sengs rom og 2 single rom tilgjengelig. I Hubberholme har vi alle rommene på puben, samt to ekstra rom på Church Farm, som ligger 100 meter unna puben.
Ingen av stedene har heis, og det er bratte trange trapper. Alle må være i stand til å bære sin egen bagasje opp til rommet. Bygningene er mange hundre år gamle, men har alle blitt oppgradert til bra moderne standard, uten at det er luksus.

Damene på steinbro

Hjerlig velkommen på vandringsreise - det blir en mindre gruppe på maks 12 personer.

Din leder: Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider til vanlig som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun er utdannet innen reiseliv fra høyskolen på Lillehammer, men har først de senere årene begynt å jobbe i bransjen. I 2014 startet hun...

Pris: 17 400,-
Inkludert:
 • Flyvning tur/retur direkte Oslo-Manchester inkludert bagasje
 • Transporter mellom flyplass og hoteller
 • 2 netter i delt rom med halvpensjon Kearton Country Hotel
 • 2 netter i delt rom med frokost The George Inn
 • 3 netter i delt rom med frokost Beck Hall
 • Bagasje transport mellom hotell
 • Middager på The George inn og Beck Hall
 • Norsk Vandringsleder
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Reisen i 2022 er med forbehold om prisendring grunnet flyvning og valuta. Forbehold også om små endringer i programmet.
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Oslo – Manchester og transfer til hotellet i Thwaite
Vi flyr med SAS fra Gardermoen til Manchester. Ankomst England midt på dagen, og vi blir hentet i minibuss for transport til Kearton Country Hotel som ligger i Thwaite ca 2 timer unna. Etter innsjekk møtes vi til et informasjonsmøte. Det blir mulighet for en rusletur ned til den idylliske lille landsbyen Muker, før vi møtes til felles middag på kvelden. 

Dag 2. Vandretur fra Thwaite til Gunnerside ca 20 km
Dagen begynner med en deilig «English breakfast» på hotellet, før vi tar fatt på dagens vandring. Dette er et utrolig idyllisk landskap, med irrgrønne jorder, gamle steingjerder og flotte grå steinhus som er mange hundre år gamle. Høyt over dalen ser vi de rosa lyngheiene som står i full blomst. Fra Muker følger vi elva Swale innover i dalen, og opp mot lyngheiene. Fra Gunnerside kan de som ønsker en litt kortere tur, ta «The Little White Buss» tilbake til Thwaite. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3. Vandretur fra Thwaite til Hawes ca 15 kilometer
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen sørover på The Pennine Way. Etter få meter starter oppstigning mot Great Shunner Fell. Dette er en av de høyeste toppene i området, og den ligger på 718 m.o.h. Vi nyter utsikten og fyller på med en energibar, før vi fortsetter nedover mot Hardraw og lunsjstopp. Etter lunsj er det bare et par kilometer til Hawes, som er handelssenter og den største byen innenfor grensene til Yorkshire Dales nasjonalpark. Her tar vi oss tid til noen timers stopp for litt shopping i den lille hyggelige byen, og ostesmaking på Wensleydale Creamery. Sent på ettermiddagen blir vi kjørt videre til The George Inn i Hubberholme. Felles middag på hotellet om kvelden. 

Dag 4. Hviledag i Hubberholme
Denne dagen er satt av til hviledag for de som ønsker det. Hubberholme er et idyllisk lite sted med noen få hus, en gammel kirke, et par gårder, samt den gamle prestegården vi bor i. Kirken St Michael & All Angels Church er fra 1200-tallet og vel verd et besøk. Et par kilometer unna ligger Buckden og Cray, hvor man kan ta bussen til Grassington eller Skipton for litt ekstra shopping, eller besøk på Skipton Castle. For de som har lyst, tilbyr reiseleder en hyggelig og idyllisk rundtur i området rundt Hubberholme på ca 10 kilometer. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5. Vandretur fra Kettlewell til Malham ca 19 kilometer
Vi spiser en god frokost, sjekker ut fra hotellet, og tar bussen til Kettlewell hvor vandreturen til Malham starter. De første kilometerne går ruta over et høydedrag, før den fortsetter innover i Littondale til Arncliff. Fra Arncliff blir det en god stigning opp mot Malham Moors. Vi krysser over heden før vi kommer til Malham Tarn og treffer The Pennine Way, som vi følgere videre ned til Malham Cove og landsbyen Malham. Der sjekker vi inn på historiske Beck Hotel. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6. Vandretur fra Malham til Grassington ca 18 kilometer
Dagens etappe starter med en tur innom Janet’s Foss, før vi fortsetter på veien østover mot Grassington. Etter en god stigning kommer vi opp til den gamle romerske veien, som vi følger ned til Kilnsey, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig kafe ved den lille fiskedammen. Etter lunsj fortsetter vi sørover langs den idylliske elva Wharfe. Fra Grassington tar vi buss tilbake til Malham. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7. Vandretur til Airton og Kirkby Malham ca 10 kilometer
Etter et par dager med lange turer, tar vi det litt mer med ro den siste hele dagen i Yorkshire. Vi går sørover langs elva Aire i ca 4 kilometer, før vi kommer frem til den lille landsbyen Airton. Derfra går vi nordover mot Kirkby Malham, hvor vi spiser lunsj på den lokale puben. Etter lunsj, fortsetter turen de siste kilometerne tilbake til Malham, hvor det er mulig å handle med seg litt suvenirer hjem, eller stikke innom nasjonalpark senteret for å få litt mer informasjon og kanskje inspirasjon til å utforske mer av Yorkshire Dales ved en annen anledning. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8. Transfer og fly fra Manchester til Oslo:
Etter en svært tidlig frokost, er det tid for hjemreise. Vi beregner ca 2 timers kjøring til Manchester, og ankomst Oslo er på ettermiddagen. Takk for turen og vel hjem.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

August 2022

17/08Oslo GardermoenEngland, Yorkshire - Vandring i nasjonalparken
Leder: Signe Rosland Jensen
117 400,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo