Skip to main content

England, Yorkshire - Vandring i nasjonalparken

Status:
Fullt

Endelig! Unikt vandringstilbud til Yorkshire Dales National Park i England

Yorkshire Dales National Park ligger i Nord-England. Landskapet består av bølgende åser, rosa lyngheier, irrgrønne jorder, kilometer på kilometer med steingjerder, og små pittoreske landsbyer. Dette er et svært populært rekreasjonsområde for engelskmenn, og det er stadig flere som flytter til området, eller kjøper seg feriebolig her. Bli med på vår jomfrutur til Yorkshire!

Yorkshire nature

Høydepunkt

  • Vandreturer i vakkert landskap
  • Topptur til Great Shunner Fell
  • Besøk på The Wensleydale Creamery
  • Engelsk landsbysjarm
  • Tradisjonell engelsk pubmat
  • Norsk lokalkjent vandringsleder som er med på hele reisen fra Norge

Topptur glede

Fra pub til pub i Yorkshire Dales National Park

Deler av Nasjonalparken er eid av The National Trust, en organisasjon som jobber for bevaring av gamle historiske bygninger, vern av landskapsområder, videreføring av mattradisjoner, og bærekraftig produksjon av kortreist mat. Dette liker vi - ekte og meningsfylt.

I løpet av uka skal vi følge to «National trials». The Pennine Way og The Dales Way er godt merkede langdistanse vandreruter. I tillegg skal vi også følge vandreruta «Coast to coast» et lite stykke på vår første vandringsdag. Landskapet er ufattelig vakkert, og med stor variasjon. Landsbyene er idylliske og nesten utelukkende bygd av stein. Siden dette er en nasjonalpark, er det svært strenge regler for bygging og restaurering, noe som gjør at hele turen føles som en reise tilbake i historien. Landskapet er grønt og frodig, noe som er typisk for et område med mye nedbør. Oktober er en «normal» måned for nedbør, og temperaturen ligger mellom 5 og 15 grader.

Reisen passer for naturglade vandrere :)

Denne reisen passer for alle som liker vandreturer i vakker natur. Vandringsnivå er middels. Du må være i normalt god form, og kunne klare dagsetapper mellom 12 - 25 kilometer, med 200 – 400 meter høydeforskjell. Vi holder et jevnt tempo, med små stopp for fotografering, korte pauser og et lengre stopp for lunsj. Vi går med dagstursekk og bagasjen blir fraktet mellom overnattingsstedene.

Her skal vi bo - hotellene / pubene

Vi skal bo på 4 veldig hyggelige og tradisjonelle hotell og puber. De første to nettene skal vi bo på Kearton Country Hotel i Thwaite. Neste stopp er to netter på Cockett’s Hotel & Restaurant i Hawes, hvor vi også skal ha en hviledag. Deretter en natt på The White Lion Inn i Cray, før turen avsluttes med to netter på Black Horse Hotel i Grassington. Vi bor på små hyggelige hotell med få rom, så enkelte netter må vi bruke rom med dobbeltseng. Så langt det er mulig, vil alle få tomannsrom. Alle hotellene er hundevennlige, og det er viktig at man ikke har allergi for hund. Ute på landet er det viktig med hund...

The White Lion Inn

Her er link til The White Lion Inn - for en liten smugkikk på atmosfæren :)

Vår leder, Signe Rosland Jensen

Signe Rosland Jensen arbeider som økonomileder ved Risøy Folkehøyskole. Hun har utdanning innen reiseliv, økonomi og ledelse. I 2014 startet hun et lite «hobby»-reisebyrå, og har vært vår samarbeidspartner i 3 år nå. Selv elsker hun å reise, og det har blitt mange reiser til forskjellige destinasjoner de siste årene. En av hennes store lidenskaper er vandreturer til forskjellige steder i Europa. Og nå endelig - Yorkshire!

Damene på steinbro

Hjerlig velkommen på vandringsreise - det blir en mindre gruppe på maks 12 personer.

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Oslo – Manchester og transfer til hotellet i Thwaite

Vi flyr med Norwegian fra Gardermoen til Manchester. Ankomst England midt på dagen, og vi blir hentet i minibuss for transport til Kearton Country Hotel som ligger i Thwaite ca 2,5 timer unna. Etter innsjekk møtes vi til et informasjonsmøte. Det blir mulighet for en rusletur ned til den idylliske lille landsbyen Muker, før vi møtes til felles middag på kvelden.

Dag 2. Vandretur fra Thwaite til Gunnerside ca 17 km

Dagen begynner med en deilig «English breakfast» på hotellet, før vi tar fatt på dagens vandring. Dette er et utrolig idyllisk landskap, med irrgrønne jorder, gamle steingjerder og flotte grå steinhus som er mange hundre år gamle. Høyt over dalen ser vi de rosa lyngheiene som står i full blomst. Fra Muker følger vi elva Swale innover i dalen, og opp mot lyngheiene. Fra Gunnerside tar vi buss tilbake til Thwaite. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3. Vandretur fra Thwaite til Hawes ca 15 kilometer

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen sørover på The Pennine Way. Etter få meter starter oppstigning mot Great Shunner Fell. Dette er en av de høyeste toppene i området, og den ligger på 718 m.o.h. Vi nyter utsikten og spiser lunsj, før vi fortsetter nedover mot Cockett’s Hotel & Restaurant i Hawes. Byen er et handelssenter, og er den største byen innenfor grensene til Yorkshire Dales nasjonalpark. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4. Hviledag i Hawes

Denne dagen slapper vi av, og legger inn et besøk på Wensleydale Creamery som ligger nesten midt i byen. Her skal vi smake oss gjennom masse deilige oster. Dales Countryside Museum ligger også i Hawes, og vi kan besøke Hawes Ropemakers, hvor de lager tau på gamlemåten. For de som er spesielt interessert i tog og flotte viadukter, så er det også mulig å ta turen til Ribblehead Viadukt. Felles middag om kvelden.

Dag 5. Vandretur fra Hawes til Cray ca 25 kilometer

Vi spiser en god frokost, sjekker ut fra hotellet, og kjøper med oss niste for neste etappe på The Pennine Way. Turen starter med en lang stigning opp dalsiden mot Dodd Fell Hill. Like før vi kommer til Cam House, treffer vi The Dales Way som krysser fra vest til øst. Herfra skal vi følge The Dales Way resten av dagen. På ettermiddagen sjekker vi inn på The White Lion Inn i Cray. Den nesten 400 år gamle skysstasjonen er pusset opp og omgjort til pub. Her koser vi oss ved den åpne peisen i historiske omgivelser, og med en god hjemmelaget middag om kvelden.

 

Dag 6. Vandretur fra Cray til Grassington ca 19 kilometer

Etter frokost pakker vi kofferten og fortsetter på The Dales Way. Dagens etappe er en hyggelig enkel vandretur, hvor vi følger elva Wharfe sørover. Her er det litt mer bebyggelse, og vi passerer flere små landsbyer (husklynger). Halvveis stopper vi i landsbyen Kettlewell for lunsj på en av de lokale pubene eller på et «Tea house». På ettermiddagen sjekker vi inn på Black Horse Hotel i Grassington. Felles middag om kvelden.

Dag 7. Vandretur Grassington - Burnsall - Hebden - Grassington ca 12 kilometer

Denne dagen tar vi det litt mer med ro, og koser oss med en lang frokost, før vi fortsetter sørover langs

elva Wharfe på The Dales Way. I den hyggelige lille landsbyen Burnsall, krysser vi elva og går nordover mot Hebden hvor vi stopper for lunsj. Tilbake i Grassington er det tid til litt shopping, før vi møtes til felles middag i hotellets egen restaurant. Etter middag blir det en hyggelig tradisjonell musikkaften i den lokale puben.

Dag 8. Transfer og fly fra Manchester til Oslo:

Etter frokost, er det tid for hjemreise. Vi beregner ca 2 timers kjøring til Manchester, og ankomst Oslo er på ettermiddagen. Takk for turen og velkommen hjem.

Forbehold om endringer

 

 

 

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo