Skip to main content

Egyt, Kairo, Nilencruise & Sharm El Sheikh - Sightseeing, cruise, sol og bad

Status:
Fullt

Endelig - eventyrlige Egypt er tilbake!

Egypt er verdens eldste kulturland, historiens vingeslag har til tider vært like voldsomme som en ørkenstorm. I løpet av denne rundreisen viser vi deg noen av Egypts fremste severdigheter. Vi skal oppleve Kairo, cruise på Nilen og nytelsesdager i Sharm el Sheikh. Bli med på 9 herlig opplevelsesrike døgn!

Noen av reisens opplevelser

Vi innleder i Kairo med to dager by- og pyramidebesøk, så tar vi fly til Luxor og ut på fasinerende Nilen-cruise. Mellom Luxor og Aswan finner vi de mest praktfulle templene og Nilens vakreste landskap. Vi skal i Faraoenes fotspor med sightseeing og på cruise. Her har vi 3 opplevelsesrike døgn. Vi kommer til nye historiske og interessante steder flere ganger daglig. Innimellom nyter vi latmannsliv på dekk, mens verden passerer forbi. Reisen avsluttes med herlige ferie dager i badeparadiset Sharm El Sheikh ved Rødehavet. Her kan du bare nyte livet fra solsengen, bli oppvartet, ta dykkerkurs, snorkle eller flyte rundt i Rødehavet. Mange utfluktsmuligheter her for de som ønsker, vår leder er med og organsier. 4* hoteller/cruisebåt og flinke guider møter oss på hele reisen.


Om Kairo

Bare å være i Kairo er en opplevelse i seg selv. Få byer har bevart atmosfæren av flere tusen år med kultur, samtidig som de har tatt innover seg utvikling og fremgang. Selv om Babylon, reist av Romerne i det 4. århundre, regnes som den eldste strukturen i Kairo, framstår Saladin-Citadellet og Khan El-Khalili, begge fra middelalderen, like fascinerende.

Men det mest imponerende av alt i Kairo er Pyramidene i Giza. Et kraftig steinkast fra basarene, knapt utenfor bysentrum, troner Kheops, blant totalt ni pyramider, bygget rundt 2500 år før vår tidsregning. 2,3 millioner steinblokker med gjennomsnittsvekt på 2,5 tonn. De største steinene opp mot 15 tonn. Nærmere 100.000 arbeidere jobbet i 20 år med å fullføre mesterstykket. Vi har sightseeing om formiddagen dag 2 før vi reiser videre til Luxor og starten av vårt cruise på Nilen.

Hva kan jeg forvente meg av et cruise på Nilen?

Avslappet og rolig hviler Aswan ved Lake Nasser. En særdeles behagelig kontrast til kaotiske Kairo, og et godt utgangspunkt for et Nilen-cruise nedover mot Luxor. Vi skal cruise langs Nilens bredde og palmelunder til Philae tempelet Luxor som domineres av ruinene fra det store Karnak-tempelet, bygget ca. 1300 år før vår tidsregning. Utenfor byen ligger Wadi el-Mulik, Kongenes dal, hvor Faraoenes overdådige gravplasser er hugget inn i kalkstein. Vi skal nyte dager ombord på skipet vårt, dra på utflukter og spise herlige måltider. Noen ganger vil du sikkert føle at du blir satt 2000 år tilbake i tid...

Om cruiset på Nilen

Selve cruiset varer i 3 netter og 4 dager. Vi bor luksuriøst på vårt skip som seiler rolig langs Nilens bredde. Mye å se bare ved å sitte på dekk og se livet gå forbi og noen ganger ta deg helt tilbake 2000 år i tid. Det er eget stort soldekk med solstoler og basseng, stor spisesal til alle våre måltider ombord og behagelig senger og lugarer med god plass til 2 personer. Privat toalett og dusj til hver lugar.

så endelig ... feriedager i Sharm el Sheikh

Egypt er et stort land og for å bruke minst mulig tid på reiseaktiviteter mellom steder, må vi fly for å komme oss til Røde Havet og velfortjente feriedager på lekkert hotell rett ved stranden. Så vi flyr ut fra Luxor på ettermiddagen dag 7 (etter besøk i Hatchepsut's tempel) via Kairo og til Sharm El Sheikh. Vel fremme her er det kort transfer (10 min) til vårt hotell. Da tenker vi at det frister med et bad i Røde Havet før vi møtes til middag?
Så er det tid å nyte og kose seg - vi har felles samling hver morgen før frokost med enkel og rolig Qi Gong. Du velger helt selv hva du vil bruke de resterende feriedager til, men vi kommer med forslag om felles båt- og snorkeltur en av dagene. Bli med om du vil. Sharm El Sheik er - av Daily Times - rangert som verdens 4.e beste reisemål. Her er det varmt klima hele året, fristende badvann, super snorkling, dykking og lave priser. Så her finnes litt av hvert av aktiviteter å velge mellom - inkludert det å tillate seg å velge å gjøre ingenting!

Om hotellet i Sharm:

Hotellet er 4* og ligger rett ved stranden. Lido Sharm Hotel gir fantastisk utsikt over Naama-bukten, og har et takbasseng omgitt av en solterrasse. Hotellet tilbyr romslige rom med balkong og en flytende serveringsterrasse.
Rommene på Lido har flisgulv, moderne møbler, klimaanlegg, minibar, satellitt-TV og balkong med panoramautsikt over sjøen.
Lido Sharm Hotel har 3 restauranter og 3 barer. Dolphino serverer en buffé, mens flytende On Deck Restaurant servererer sjømat og internasjonale gourmetretter. Vi har frokost inkludert alle dager på hotellet. Hotellet har også en bassengbar og en strandbar. La Foli Terrace Bar restaurant, lounge og bar tilbyr cocktailer, á la-carte-retter, avslappende bakgrunnsmusikk og utsikt over Naamabukt-området.
Som gjest på Lido Sharm Hotel kan du nyte en massasje eller bade i bassenget på solterrassen på taket, som gir utsikt over sjøen. Du kan også slappe av på den private stranden med solsenger.

Reisen passer for deg som :

  • er interessert i kultur og historie på en bekvem måte

  • forstår engelsk så pass at du har glede av våre dyktige lokale guider som er aktivt tilstede på alle utflukter (Kairo og Nilen)

  • er innforstått med at vi forflytter oss med fly innrikes 2 ganger - det må noen reiseaktiviteter til, Egypt er et stort land!

  • vil ha en berikende ferie med garantert sommervarme i april

  • vil reise sammen med andre jenter - vi har romkamrat til deg så du trenger ikke å tenke på enkeltromstillegg (du får eget rom

  • om du vilbetale ekstra for det) vil nyte livet, bo godt og lære litt mer om qi gong (enkel, rolig morgentrening)

Vår leder på reisen

Det er Charlotte Ehde-Eliassen, sjefsjomfru og damen som startet Jomfrureiser for 28 år siden. Det har blitt mange reisemål siden og Nilencruise er helt klart en favoritt. Det er så mange opplevelser, interessant og gir virkelig perspektiv på livet. Kombinasjonen med kultur, severdigheter, behagelig reise og at alt avsluttes med herlige feriedager - det kan ikke bli bedre i mine øyner. Jeg vil lede ca 30 minutters qigong øvelser de morgener vi har anledning til det, og ellers blir det godt sosialt fellesskap og mange opplevelser.

Jeg gleder meg til å hilse deg velkommen til Egypt i 2020 - velkommen!

Søk reise

Viktig informasjon Egypt

 

GENERELL INFORMASJON OM EGYPT     Offisielt navn: Den arabiske republikk Egypt
Hovedstad:   Cairo
Største byer:   Cairo, Alexandria
Språk:   Arabisk
Flateinnhold:  997 739 km2
Folketall:   Ca. 80 mill.
Befolkningsvekst:  Ca. 2,1 %

 


VISUM: Nordmenn trenger visum for opphold i Egypt. Visum kan søkes på forhånd fra egyptisk ambassade eller konsulat, eller kjøpes ved ankomst for 25 USD. Egyptiske myndigheter har opprettet en nettportal for søknader om visum til Egypt (e-visa). Nettsiden skal kunne benyttes for borgere av 46 land, inklusive Norge.  Man kan også kjøpe ved ankomst men vi anbefaler å ordne  dette på forhånd. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra innreise datoen - meget viktig!
Pass må være maskinlesbart for innreise til Egypt. Det vil si at håndskrevne nødpass ikke er gyldig for innreise til Egypt.

LEGE:  Sykehus og legetjenester utenfor Kairo har ofte lav standard. Du bør derfor søke medisinsk hjelp i Kairo hvis du ikke er akutt syk.  Søk råd hos lege i god tid før avreise om eventuelle vaksiner.

KLIMA:  Vær forberedt på varmt klima (februar ca. 25 grader om dagen/ ca. 15 grader om natter). Bruk solkrem med høy solfaktor for å beskytte huden. Drikk rikelig med vann for å unngå uttørring. Vann fra springen kan drikkes, men vann på flaske er å foretrekke. Sjekk forseglingen på flasker.

STRØM:  220 volt. Moderne bygninger har stort sett samme type stikkontakter som i Norge.

KREDITTKORT:  Visa, Diners og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank.
Normale åpningstider:
Banker: mandag- fredag 08.30 til 14.00,
Butikker: har åpent det meste av dagen til ca. 22.00. Noen forretninger er stengt søndag.
TIDSFORSKJELL: I forhold til Norge: + 1 time

Egypts ambassade
Drammensveien 90 A
0244 Oslo
23 08 42 00
Kons.avd.: 23 08 42 02
22 56 22 68 0
www.egypt-embassy.no

Norsk ambassade
Kgl. norsk ambassade

8 El Gezirah street, Zamalek, Cairo
Tlf.: + 202 7353340
Fax: + 202 7370709
E-post: embcai@mfa.no
 
HUSK:
• Ta alltid med deg kopi av passet.
• På gaten og andre offentlige steder bør klærne dekke skuldre, knær og navle.
• Religion er et følsomt tema, og man bør unngå adferd som kan tolkes som respektløs overfor islam.
• Det er forbudt å fotografere militære anlegg, offentlige bygninger og deres omgivelser.
• Besittelse av enhver form for narkotika er strengt forbudt og straffes hardt.
• Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk og noen snakker fransk.

Dag for dag

18.-28. april 2020 10 dagers reise i Egypt 

Dag 1: Ankomst Kairo
Vi reiser med Turkish Airlines og har et flybytte i Istanbul (avreise kl 11.25 så du rekker fint til Oslo om du bor andre steder i Norge). Vi lander 19.55 og reiser rett til hotellet for sjekk inn. Bor på 5* hotell - Cairo Pyramids hotel eller tilsvarende.  Vi overnatter i Kairo i 2 netter, og vi får føle pulsen til denne spennende byen.

Dag 2: Verdens underverker Sphinxen og pyramedine
Etter en god nattog deilig froksot reiser vi ut på sightseeien for å oppleve Egyptiske museet, Sphinxen, de berømte pyramidene i Giza. Videre skla vi oppleve det ekte og aktive dagens Kairo med et besøk i Khan El Khalil Bazaarene. Overnatter i Kairo

Dag 3:  Til Aswan og all onboard - Nilcrusiet starter
Etter frokost reiser vi til flyplassen og tar den korte flyturen til Aswan. Her går vi ombord i cruisebåten og skal seile på verdens lengste elv! Vi nyter lunsj ombord go første stopp er Aswandammen og Philae tempelet som er Egypts fremste severdighet. Her få vi også se den Uferdige obelisken. Vi overnatter på båten. Det er helpensjon ombord og en deilig middag venter oss. 

Dag 4: Dobbeltempel til gudene Haroeris og Sobek
Vi seiler videre mot byen Kom Ombo, hvor de som vil kan besøke tempelet Kom Ombo. Utflukten er inkudert og går med buss fra skipet.  Dette er Egypts eneste dobbeltempel til gudene Haroeris og Sobek. Om kvelden seiler vi videre langs Nilen mot Edfu og spiser middag og overnatter på skipet.

Dag 5: Hourstempelet   
Om morgenen seiler vi videre langs elven hvor Egypts best bevarte tempel - Hourstempelet, befinner seg. Her får vi oppleve et imponerende syn av den vakre Hours granittstatuen, og vi seiler deretter videre mot den fascinerende severdighetsbyen Luxor, og overnatter ved Nilens elvebredd. God tid å nyte livet ombord!

Dag 6: Dronningens og Kongens dal og reise til Sharm El Sheikh
Vi sjekker ut av vårt cruiseship og drar på sightseeing. Vi besøker dronningens og kongens dal, området de mektige Faraoene valgte som sitt siste hvilested. Turen går videre til det kvinnelige og komplette gravtempelet Hatshepsut, og videre til Karnak og Luxortempelet. Så er det videre til flyplassen i Luxor og vi går ombord på flyet som med flybytte i Kairo tar oss til feriedager i Sharm El Sheikh. Vel fremme her har vi meget kort transfer til vårt hotell rett ved stranden. Et fristende bad kansje før vi tar enkvledstur langs promenaden og gjør oss kjent med et helt annet Egypt. Sharm er regnet for å være verdens 4e beste turistdestinasjon! 

Dag 7 til 10: Sharm El Sheikh og Rødehavskysten
Vi lader opp batteriene i dette avslappende ferieparadiset ved Rødehavet. Charlotte innleer alle dager med Qi Gong øvelser - før frokost. Bli med om du har lyst å lære mer om denne nyttige og enkle trening. Små lette øvelser som gjør underverker. Ellers er det bare å nyte livet som du ønsker - det er inkludert med froksot alle dager. Vi vil ha 2 felles middager her og mer info om det får du på stedet. Vi vil også foreslå en felles utflukt med båt - alldeles fantastisk snorkling her. Har du lyst å dykke er det også mulighet for det. Kameltur, tur i ørkenen, shopping og det å gjøre ikke noe - her er alt lagt til rette og du velger! Krystallklart blått hav med korallrev og fisker i regnbuens alle farger venter deg...

Dag 11:  Sjekk ut og mot flyplassen
Vi spiser frokost og har hele dagen til å nyte livet - om kvelden må vi sjekkeut fra hotellet før du spiser middag. Deretter går bussen til flyplassen for sjekk inn. Vi har nattfly tilbake til Oslo. 

Dag 12 
Vi flyr tilbake til Norge med sterke minner og uforglemmelige opplevelser. Flyavgang kl 00:30 fra Sharm og vi bytter fly i Istanbul og lander i Oslo idag på formiddagen kl 10:30. Tusen takk for nå! 

 

 

Om cruisebåten

 

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo