Ecuador og Galapagos - Eksotisk rundreise og mangfold

Dato: 14.- 27.november 2022

Ecuador og Galapagos - mangfoldige opplevelser

Les mer om reisen på våre nye hjemmesider - klikk her!

Det største mangfold på planeten, finner vi i Ecuador, midt i verden. Med et privilegert klima og det ​​mest fantastiske landskapet man kan tenke seg, er landet essensen av Latin-Amerika - et uforglemmelig og unikt reisemål. Øyer, jungel, fjell og hav. Fire verdener venter på deg sammen med vår norske guide Geir Andersen!

Høydepunkt

 • Andesfjellene
 • Fugletitting
 • Galapagosøyene
 • Fantastisk dyreliv
 • Åpen for både kvinner og menn

Om Ecuador

Befolkningen er like mangfoldig som landet og de fleste med etnisk opprinnelse. Mange indianergrupper, europeere og mestiser i alle kombinasjoner. Utadvendte og impulsive, glade i å snakke og flinke til å løse alle slags utfordringer i hverdagene. Kan du litt spansk får du raskt kontakt. Ellers kan vi snakke med hender, smil og latter - alt er kontaktskapende. Landet er et av kontinentets minste, og på størrelse med Italia. Quito, omringet av fjell, er den nest høyestliggende hovedstaden i verden. Står på Unesco verdensarvliste, ligger på ekvator og har kanskje Amerikas best bevarte historiske bydel fra kolonitiden og må sies å være ganske så sjarmerende. Ecuador gir mye for pengene, bortsett fra Galapagos øyene som naturlig nok er dyre. Stor pågang, begrenset tilbud og større skatter. Men et absolutt «must» når du reiser så langt.

Om reisen

På denne uforglemmelige reisen får du oppleve et helt unikt plante- og dyreliv i kombinasjon med det spektakulære landskapet ved Andesfjellene, lavlandet rundt Amazonas og ikke minst de uforglemmelige Galápagosøyene! Høydepunktet for mange er helt klart våre dager her på Galapagosøyene, som er et natureventyr uten sidestykke! Øygruppens isolasjon fra resten av verden, har utviklet en egen dyreverden, hvor fugler og pattedyr fra sjø og land er mer nysgjerrige enn sky. Det er nesten umulig å ikke komme i nærkontakt med de fleste av artene under denne reisen. Galapagosøyene varierer fra øde vulkanske øyer med enorme lavaområder, til øyer med rik vegetasjon og gylne sandstrender.

Om programmet

Vi innleder reisen i Quito, har bytur og opplever den UNESCO bevarte hovedstaden. Med et bein i hver halvklode. Vi forflytter oss raskt videre til Galapagos - vi skal fly og overnatte på vestkysten av øyene. Herfra har vi daglige utflukter med mange opplevelser, kamera vil gå varmt! En selvfølge er å besøkse Darwins senter. Vi skal vandre på øyene så gode sko er en nødvendighet - vi skal inn i de store landskilpaddenes rike. Men vi får også mulighet for salte bad, snorkling og avslappende dager i paradis. Deretter forflytter vi oss tilbake til fastlandet og mot regnskogen og vår lodge i fjellet. Her er det tid for fugletitting, og zipline for de som vil det. Så følger det vakre Otavalo, før vi besøker indianerlandsbyer og med tid for shopping på de mest magiske markeder med et mangfold av produkter, farger og håndproduserte produkter. Totalt er det 13 meget inneholdsrike dager.

Vår gruppe

I programmet som er i Ecuador har vi vår private norsktalende guide. Da er det et program kun for oss i Jomfrureiser. På oppholdet på Galapagos deler vi opplevelsene med andre i en noe større gruppe. Besøket til Ecuador og Galapagos er lagt opp for å gjøre reisen så behagelig og komfortabel som mulig for deltakerne. Velkommen!

Hvem passer reisen for

For deg som vil oppleve det ekte Ecuador, vil se mer enn bare turistfasaden og som har det ok med å reise rundt og forflytte deg på ferien. Alle aldre er velkommen, det blir naturlig nok en del gåing så reisen passer for deg som er normalt fysisk aktiv. Det er heller ikke noe steder hvor du kan risikere høydeskrekk eller andre tøffere tilstander. Det er kriminalitet i Ecuador, men turister er ikke deres mål. Det dreier seg oftest om interne karteller og narkotika. Og du må forstå engelsk siden våre lokale guider er engelsktalende (og spansk!) men vi har også vår egen norsktalende guide med på reisen, som møter oss i Quito.

Din leder: Geir Andersen

Geir Andersen er gutten fra Tønsberg som la Peru for sine føtter (den kjærligheten)! Geir er vår mann i Peru som gleder seg til å vise andre lands kvinner sitt nye hjemland. Han har god kunnskap om Peru og han deler oppg...

Pris: 49 990,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo – Quito
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • 12 netter i delt rom på hoteller iflg program eller tislvarende kvalitets hotell
 • Daglig frokost
 • Måltider i henhold til program
 • All transport og utflukter som nevnt i programmet
 • Norsk turleder under hele reisen i landet
 • Lokale guider på spesielle severdigheter
 • Inngang til alle oppsatte aktiviteter i programmet
 • Innenriksfly Ecuador - Galapagos
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 14
Bestill reise

Program

Dag 1: Norge - Ecuador, Quito (måltider på flyet)
Vi flyr via Amsterdam til Ecuador på dagen og ankommer Ecuador på ettermiddagen. Det er mulig med  fly direkte til Amsterdam fra våre største flyplasser i Norge (unngår tilslutning Oslo). Flytid fra Oslo kl. 06:30, ankomst Amsterdam kl 08:30.  Videre kl.10:15 og kl.16:15 lokal tid lander vi i Quito. På flyplassen blir vi møtt av vår lokale turleder, som tar oss med til innsjekking på hotellet. Informasjonsmøte.
Overnatting i Quito. 

Dag 2: Ecuador, Quito og byvandring (F) 
Etter frokost tar vi en byvandring og besøker gamlebyen, som står på UNESCOS liste over verdensarven. Vi MÅ bare besøke "mitad del mundo" der vi står med et ben på den nordlige halvkulen og et ben på den sørlige halvkulen. Vi skal også besøke en rekke andre severdigheter i byen. Kvelden er fri til egen disposisjon. 
Overnatting i Quito. 

Dag 3: Ecuador, Quito - Galapagos, Boltra (F, L) 
Vi sjekker ut av hotellet og setter oss på flyet til Boltra, som er en av Galapagosøyene, ca. 1.000 km ute i Stillehavet. Fra flyplassen på Boltra, blir vi kjørt med buss til Itabacastredet og deretter med båt til øya Santa Cruz, som er hovedøya. Derfra tar vi buss til andre siden av øya, til havnebyen Puerto Ayora, hvor vi skal bo. Galapagosøygruppen er hjemstedet til mange dyr og fuglearter som ikke finnes andre steder i verden. Etter lunsj besøker vi Charles Darwin Reserch Senter. Her vil vi få et innblikk i studiene som Darwin gjorde, da han kom hit for første gang i september 1835. Her vil vi også få vårt første møte med kjempeskilpaddene, som kan veie opp til 200 kg. Det er strenge regler for hvor man kan ferdes på Galapagos, alt er lagt til rette for dyrelivet så dette begrenser turismen. 
Overnatting på øya Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 4: Galapagos øysafari (F, L) 
I dag skal vi ut på vandring til Tortuga Bay, som tar ca. 1 time. Vi går gjennom kaktusskogen på en fin sti laget av lavastein. Når vi kommer frem, møtes vi av en fantastisk flott strand og en idyllisk lagune, hvor det er muligheter for å bade. Her holder mange sjøiguaner til, det er fredelige dyr så vi kommer til å få mange flotte bilder. Stranden er også tilholdssted til for blåfotsule, pelikaner og mange andre fugler. Tilbake til hotellet for lunsj.
Etter lunsj drar vi opp til øyas høyeste punkt. Her oppe er det yr og tåke nesten hele tiden, i sterk kontrast til det nedre område av øya som består av kaktusvegetasjon og lavastein.
Her oppe er det de kjempestore landskilpaddenes naturlige miljø. Vi utforsker også en av de mange underjordiske tunnelene som ble dannet under siste vulkanutbrudd.
Overnatting på øya Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 5: Galapagos øysafari (F, L ) 
Etter frokost på hotellet reiser vi med hurtigbåt til øya Isabela (ca. 1t 45 min). Her besøker vi Laguna de las Tintoreras, hvor vi kan snorkle og er vi heldige vil vi kunne se haier, sjøløver, landøgler, pingviner, skilpadder, blåfotsule og mange forskjellige fisker. En herlig avslappende dag i paradis.
Overnatting på øya Isabela, Hotel Marita.

Dag 6: Galapagos øysafari (F, L) 
I dag blir det en rolig dag på formiddagen som vi kan bruke til å nyte på stranden. du kan også bli med å se huler og labyrinter med mulighet for å se hammerhai og pingviner. På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til Santa Cruz.
Overnatting Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 7: Galapagos øysafari (F, L) 
Tidlig start for å ta en tur med yachten til øya Bartolome. Frokost ombord på yachten. Når vi kommer frem til Bartolome får vi se en av de siste lavautrbruddene, før vi snorkler litt. Vi går opp til toppen av Bartalome hvor vi får en fantastisk utsikt over øygruppen. Det blir servert lunsj på båten på tilbakeveien til Santa Cruz. 
Overnatting på øya Santa Cruz,  Hotel Fiesta.

Dag 8: Galapagos, Boltra - Ecuador, Quito  (F ) 
I dag tar vi farvel med øyene, men på veien til flyplassen gjør vi en stopp ved Tvillingkratrene. Det er to store kratre som ligger på hver sin side av veien på toppen av Santa Cruz. Deretter kjører vi til flyplassen og flyr tilbake til fastlandet og Quito. Transport til hotellet. Ettermiddagen til fri disposisjon. 
Overnatting i Quito. 

Dag 9: Ecuador, Quito - Mindo, inn i regnskogen (F, L, M) 
Vi setter kursen vestover mot regnskogen i Mindo som blir kalt tåkeskogen. Dette er en av få skogsområder vest for Andesfjellene i hele Sør-Amerika. Helt unikt! Vi kommer frem til vår lodge til lunsj. Etter lunsj tar vi en tur for å se på de forskjellige orkideene og spennende annerledes natur. Vi får også en omvisning for å se hvordan man lager sjokolade. Det er her den ”vokser”! Tilbake til lodgen for litt egen tid og hvile før middag.
Overnatting i Mindo, Rio Mindo Lodge

Dag 10: Ecuador, Mindo, fugletitting og ziplining (F,L,M)
Ny dag i tåkeskogen med turer i ut fra lodgen. Tidlig start for å se etter forskjellige fugler. Er vi heldige ser vi over 50 forskjellige arter. Vandringen varer 3-4 timer. Tilbake til logden for  lunsj. På ettermiddagen tar vi å tester ziplining for dem som ønsker det. Turen varer ca. 2 timer. Eller vær med på sommerfugl ekskursjon.
Overnatting i Mindo, Rio Mindo Lodge
 
Dag 11: Ecuador, Mindo - Otavalo, vandring og busstur (F, L)
Etter frokost blir det en times vandring gjennom skogen, hvor vi besøker det privateide El Pahuma reservatet. Vi forlater Mindo og setter kursen mot Otavalo. Vi kjører gjennom vakre landskap fra tåkeskogen opp til fjellområde og ankommer Otavalo på ettermiddagen.
Overnatting i Otavalo,  Pincaqui  Hacienda

Dag 12: Ecuador, Otavalo, landsby og indianermarked (F)
Vi besøker Cotacachi som er en liten landsby som er kjent for sine lærprodukter.  Vi kjører vidre til Cuycotcha som er en innsjø som ligger i et stort krater. Vi skal også besøke det kjente indianermarkedet i Otavalo som er kjent for sitt store mangfold av tekstiler og fantastiske atmosfære. Vår erfaring er at det går mer tid her enn hva man i utgangspunktet tror – vi er litt fleksible og drar videre når alle er mette på inntrykk og shopping.
Overnatting i Otavalo,  Pincaqui  Hacienda

Dag 13: Ecuador, Otavalo - Quito, med mange stopp underveis (F, M)
Så står hjemturen for døren, vi transporteres fra Otavalo til flyplassen i Quito. 

Takk for nå!
Med forbehold om endringer av hotell som nevnt og endringer i programmet.

 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

November 2022

14/11OSLOEquador og Galapagos - Eksotisk rundreise og mangfold
Leder: Geir Andersen
349 990,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo