Skip to main content

Ecuador og Galapagos - mangfoldige opplevelser 

Dato: 16 - 30 november 2019
Status:
Fullt

Det største mangfold på planeten, finner vi i Ecuador, midt i verden. Med et privilegert klima og det ​​mest fantastiske landskap man kan tenke seg, er landet essensen av Latin-Amerika - et uforglemmelig og unikt reisemål. Øyer, jungel, fjell og hav. Fire verdener venter på deg sammen med vår norske guide Geir Andersen!

Om Ecuador

Befolkningen er like mangfoldig som landet og de fleste med etnisk ursprung. Med mange indianergrupper, europeere og mestiser i alle kombinasjoner. Utadvendte og impulsive, glade i å snakke og flinke til å løse alle slags utfordringer i hverdagene. Kan du litt spansk får du raskt kontakt. Ellers kan vi snakke med hender, smil og latter - alt er kontaktskapende. Landet er et av kontinentens minste, og på størrelse med Italia. Quito, omringet av fjell, er den nest høyestliggende hovedstaden i verden. Står på Unesco verdensarvliste, ligger på ekvator og har kanskje Amerikas best bevarte historiske bydel fra kolonitiden og må sies å være ganske så sjarmerende. Ecuador gir mye for pengene, bortsett fra Galapagos øyene som naturlignok er dyre. Stor pågang, begrenset tilbud og større skatter. Men et absolutt "must!" når du reiser så langt.

Om reisen

På denne uforglemmelige reisen får du oppleve et helt unikt plante- og dyreliv i kombinasjon med det spektakulære landskapet ved Andesfjellene, lavlandet rundt Amazonas og ikke minst de uforglemmelig Galápagosøyene! Høydepunktet for mange er helt klart våre dager her på Galapagos øyene, som er et natureventyr uten sidestykke! Øygruppens isolasjon fra resten av verden, har utviklet en egen dyreverden, hvor fugler og pattedyr fra sjø og land er mer nysgjerrige enn sky. Det er nesten umulig å ikke komme i nærkontakt med de fleste av artene under denne reisen. Galapagosøyene varierer fra øde vulkanske øyer med enorme lavaområder, til øyer med rik vegetasjon og gylne sandstrender.

Om programmet

Vi innleder reisen i Quito, har bytur og opplver den UNESCO bevarte hovedstaden. Med et bein i hver halvklode. Men vi foflytter oss rakst til Galapagos - vi skal fly tid og overnatte på vestkysten av øyene. Herfra har vi daglige utflukter medmange opplevelser, kamera vill gå varmt! Et selvfølgel er å besøkse Darwins senter. Vi skla vandre på øyene så gode sko er en nødvendighet - vi skla inn i de store landskilpaddenes rike. Men vi får også mulighet for salte bad, snorkling og avslappende dager i paradis. Deretter forflytter vi oss tilbake til fastlandet og mot regnskogen og vår lodge i fjellet. Tid for fugletitting, og zipline for de som vil det. Så er det vakre Otavalo, før vi besøker indianerlandsbyer og tid for shopping på de mest magiske markeder med et mangfold av produkter, farger og håndproduserte produkter. Totalt er det 13 meget inneholdsrike dager.

Din leder

Din turleder heter Geir Andersen, oppvokst i Drammen men nå bosatt i Peru. Han møtte kjærlighetene på en Incavandring for en del år tilbake. Dette har resultert i stor lokal ekspertise og kunnskap, koblet opp mot det som vi nordmenn er interessert i å oppleve i det store Sør-Amerikanske kontinent, natur, kultur og historiske og nye severdigheter. Geir møter oss på flyplassen i Quito og er med på hele rundreisen. I tillegg vil vi ha lokale engelsktalende guider, de steder hvor det er påkrevd. Besøket til Ecuador og Galapagos er lagt opp for å gjøre reisen så behagelig og komfortabel som mulig for deltakerne. Velkommen!

Høydepunkter:
- Andesfjellene
- Amazonas
- Fugletitting
- Galapagosøyene
- Fantastisk dyreliv

Hvem passer reisen for:

For deg som vil oppleve ekte Ecuador, vil se mer enn bare turistfasaden og som har det ok med å reise rundt og forflytte deg på ferien. Alle aldre er velkommen, det blir naturlig nok en del gåing så reisen passer for deg med normal kroppsaktivitet. Det er hellerIkke noe steder hvor du kan risikere høydeskrekk eller andre tøffere tilstander. Det er kriminalitet i Ecuador, men turister er ikke deres mål. Det dreier seg oftest om interne karteller og narkotika.

Søk reise

Program

Dag 1: 16.11. Norge - Ecuador, Quito (måltider på flyet)
Vi flyr via Amsterdam til Ecuador på dagen og ankommer Ecuador på ettermiddagen. Det er mulig med  fly direkte til Amsterdam fra våre største flyplasser i Norge (unngår tilslutning Oslo). Flytid fra Oslo kl. 06:30, ankomst Amsterdam kl 08:30.  Videre kl.10:15 og kl.16:15 lokal tid lander vi i Quito. På flyplassen blir vi møtt av vår lokale turleder, Geir Andersen, som tar oss med til innsjekking på hotellet. Informasjonsmøte.
Overnatting i Quito. 

Dag 2: 17.11.. Ecuador, Quito og byvandring (F) 
Etter frokost tar vi en byvandring og besøker gamlebyen, som står på UNESCOS liste over verdensarven. Vi MÅ bare besøke "mitad del mundo" der vi står med et ben på den nordlige halvkulen og et ben på den sørlige halvkulen. Vi skal også besøke en rekke andre severdigheter i byen. Kvelden er fri til egen disposisjon. 
Overnatting i Quito. 

Dag 3:  18.11. Ecuador, Quito - Galapagos, Boltra (F, L) 
Vi sjekker ut av hotellet og setter oss på flyet til Boltra, som er en av Galapagosøyene, ca. 1.000 km ute i Stillehavet. Fra flyplassen på Boltra, blir vi kjørt med buss til Itabacastredet og deretter med båt til øya Santa Cruz, som er hovedøya. Derfra tar vi buss til andre siden av øya, til havnebyen Puerto Ayora, hvor vi skal bo. Galapagosøygruppen er hjemstedet til mange dyr og fuglearter som ikke finnes andre steder i verden. Etter lunsj besøker vi Charles Darwin Reserch Senter. Her vil vi få et innblikk i studiene som Darwin gjorde, da han kom hit for første gang i september 1835. Her vil vi også få vårt første møte med kjempeskilpaddene, som kan veie opp til 200 kg. Det er strenge regler for hvor man kan ferdes på Galapagos, alt er lagt til rette for dyrelivet så dette begrenser turismen. 
Overnatting på øya Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 4: 19.11. Galapagos øysafari (F, L) 
I dag skal vi ut på vandring til Tortuga Bay, som tar ca. 1 time. Vi går gjennom kaktusskogen på en fin sti laget av lavastein. Når vi kommer frem, møtes vi av en fantastisk flott strand og en idyllisk lagune, hvor det er muligheter for å bade. Her holder mange sjøiguaner til, det er fredelige dyr så vi kommer til å få mange flotte bilder. Stranden er også tilholdssted til for blåfotsule, pelikaner og mange andre fugler. Tilbake til hotellet for lunsj.
Etter lunsj drar vi opp til øyas høyeste punkt. Her oppe er det yr og tåke nesten hele tiden, i sterk kontrast til det nedre område av øya som består av kaktusvegetasjon og lavastein.
Her oppe er det de kjempestore landskilpaddenes naturlige miljø. Vi utforsker også en av de mange underjordiske tunnelene som ble dannet under siste vulkanutbrudd.
Overnatting på øya Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 5: 20.11. Galapagos øysafari (F, L ) 
Etter frokost på hotellet reiser vi med hurtigbåt til øya Isabela (ca. 1t 45 min). Her besøker vi Laguna de las Tintoreras, hvor vi kan snorkle og er vi heldige vil vi kunne se haier, sjøløver, landøgler, pingviner, skilpadder, blåfotsule og mange forskjellige fisker. En herlig avslappende dag i paradis.
Overnatting på øya Isabela, Hotel Marita.

Dag 6: 21.11. Galapagos øysafari (F, L) 
I dag blir det en rolig dag på formiddagen som vi kan bruke til å nyte på stranden. På ettermiddagen setter vi kursen tilbake til Santa Cruz.
Overnatting Santa Cruz, Hotel Fiesta.

Dag 7: 22.11 Galapagos øysafari (F, L) 
Tidlig start for å ta en tur med yachten til øyene Santa Fe og Bartolome. Frokost på ombord. På Santa Fe får se restene etter en av de siste lavautbruddene og tar oss tid til snorkling. Så går vi opp til toppen av Bartalome hvor vi får en fantastisk utsikt over øygruppen. Det blir servert lunsj på båten på tilbakeveien til Santa Cruz. 
Overnatting på øya Santa Cruz,  Hotel Fiesta.

Dag 8: 23.11. Galapagos, Boltra - Ecuador, Quito  (F ) 
I dag tar vi farvel med øyene, men på veien til flyplassen gjør vi en stopp ved Tvillingkratrene. Det er to store kratre som ligger på hver sin side av veien. Deretter kjører vi til flyplassen og flyr tilbake til fastlandet og Quito. Transport til hotellet. Ettermiddagen til fri disposisjon. 
Overnatting i Quito. 

Dag 9: 24.11. Ecuador, Quito - Mindo, inn i regnskogen (F, L, M) 
Vi setter kursen vestover mot regnskogen i Mindo som blir kalt tåkeskogen. Dette er en av få skogsområder vest for Andesfjellene i hele Sør-Amerika. Helt unikt! Vi kommer frem til vår lodge til lunsj. Etter lunsj tar vi en tur for å se på orkideer og spennende annerledes natur. Vi tar også en omvisning for å se hvordan man lager sjokolade. Det er her den ”vokser”! Tilbake til lodgen for litt egen tid og hvile før middag.
Overnatting i Mindo, Rio Mindo Lodge

Dag 10: 25.11. Ecuador, Mindo, fugletitting og ziplining (F,L,M)
Ny dag i tåkeskogen med turer i ut fra lodgen. Tidlig start for å se etter forskjellige fugler. Er vi heldige ser vi over 50 forskjellige arter. Vandringen varer 3-4 timer. Tilbake til logden for  lunsj. På ettermiddagen tar vi en ziplining for dem som ønsker det. Turen varer ca. 2 timer. Eller vær med på sommerfugl eskusjon.
Overnatting i Mindo, Rio Mindo Lodge
 
Dag 11: 26.11. Ecuador, Mindo - Otavalo, vandring og busstur (F, L)
Etter frokost blir det en times vandring gjennom skogen. Vi besøker det privateide El Pahuma reservatet. Vi forlater Mindo og setter vi kursen mot Otavalo. Vi kjører gjennom vakre landskap fra tåkeskogen opp til fjellområde og ankommer Otavalo på ettermiddagen.
Overnatting i Otavalo,  Pincaqui  Hacienda

Dag 12: 27.11. Ecuador, Otavalo, landsby og indianermarked (F)
Vi besøker Cotacachi som er en liten landsby som er kjent for sine lærprodukter.  Vi kjører vidre til Cuycotcha som er en innsjø som ligger i et stort krater. Vi skal også besøke det kjente indianermarkedet i Otavalo som er kjent for sitt store mangfold av tekstiler og fantastiske atmosfære. Vår erfaring er at det går mer tid her enn hva man i utgangspunktet tror – vi er litt fleksible og drar videre når alle er mette på inntrykk og shopping.
Overnatting i Otavalo,  Pincaqui  Hacienda

Dag 13: 28.11. Ecuador, Otavalo - Quito, med mange stopp underveis (F, M)
Vi returnerer tilbake til Quito på tidlig ettermiddag. På veien stopper vi flere steder og besøker bl. a. landsbyen Cayambe. På ettermiddagen kommer vi frem til Quito. 
Overnatting i Quito 

Dag 14: 29.11. Avreise fra Ecuador, Quito til Amsterdam (F + mat på flyet)
Formiddagen kan benyttes til siste shoppinginnspurt. Så står hjemturen for døren og på ettermiddagen reiser vi ut til flyplassen. Flyavgangen er kl. 17:35 fra Quito.
 
Dag 15: 30.11. Ankomst Gardermoen
Vi lander i Amsterdam kl. 14:35 og i Oslo kl. 16:25.                    Takk for nå!


Forbehold om endringer av hotell som nevnt og mindre endringer i programmet.
 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
16/11Oslo GardermoenEcoadur og Galapagos - Eksotisk rundreise og mangfold
Leder: Geir Andersen
Mer enn 848 000,-Ring oss for bestilling
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo