Skip to main content

Cuba, Havanna - Yoga, salsa, strand og kultur i fellesskap

Status:
Fullt

Yoga, salsa, strand og kultur på fargerike Cuba

Å komme til Cuba føles som å reise tilbake i tid. Det er eksotisk, fargerikt, vakkert og litt kaotisk. Menneskene er rause og stolte, gatene er fulle av fantastiske biler i alle farger fra 1950-tallet og du er aldri langt unna dans og musikk. Å besøke Cuba føles litt som å være på et meget levende museum. Uansett hvor du snur deg så er det noe spennende å iaktta. Cuba - et land som bare må oppleves!

Cuba bil strand

Cuba - perfekt reisemål i januar

Når dagene er korte, mørke og kalde i Norge er det perfekt å reise til sol og varme på Cuba. Til vakre strender, asurblått hav, palmetrær, vennlige mennesker og en spennende kultur. Vi legger opp en reise som inneholder yoga, trening, salsa, ridning, strand, sightseeing, opplevelser og avslapping. Vi skal svette, le og puste hver dag. Det blir en fin balanse mellom aktivitet og hvile, og det blir tilstrekkelig med egentid du selv kan disponere som du ønsker. Du trenger ingen forkunnskaper om salsa, yoga eller annen trening. Du velger selv hvilke aktiviteter du ønsker å delta på.

Den første uken tilbringer vi utenfor Havanna og deretter reiser vi på en 3-dagers utflukt til Vinales. Våre ledere Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen gleder seg til å ta deg med til dette spennende landet!

Den første uken bor vi på hyggelige Mhai yoga retreat

Mhai yoga retreat ligger ca. 25 minutter utenfor Havanna like ved stranden. Her disponerer vi et eller to hus avhengig av hvor mange vi blir (det ene har svømmebasseng). Hvorav Havanna sentrum er full av energi, liv og røre så er stedet hvor vi skal bo mye roligere og tilbaketrukket. Det er en nydelig strand bare få minutters gange fra der vi bor. Det er enkelt å komme seg til sentrum av Havanna med buss eller taxi så her får vi det beste av to verdener.

Mhai yoga er ikke preget av luksus, men av sjarm og vennlighet. Stedet drives av fantastiske mennesker som vil ta veldig godt vare på oss. Her får vi et autentisk opphold med alt det innebærer. På Cuba går ikke alltid ting som planlagt, og det er viktig å ha et åpent sinn, være tålmodig og ikke ta ting så høytidelig. Det meste tar litt tid på Cuba.

Mhai Yoga har fokus på kortreist og økologisk mat (hovedsaklig vegatarisk, men vi får også sjømat to dager). Vi blir servert tre deilige måltider om dagen. Hovedkokken Ernesto har jobbet i noen av de beste restaurantene i Havanna. Cubansk kaffe, te og vann er tilgjengelig gjennom hele dagen uten ekstra kostnad. Gutta på kjøkkenet lager noen nydelige mojitos for de som ønsker det. Enkeltrom er mulig de første 7 nettene her.

Cuba yoga

3-dagers spennende utflukt til Vinales

Etter en uke i Havanna utforsker vi mer av hva Cuba har å by på. Vi kjører til Vinales som er ca. 3 timer fra Mhai retreat. I Vinales finner vi pastellfargede hus med gyngestoler på verandaene og her er det like vanlig med hest og kjerre som med biler. Mange av bøndene bruker fremdeles okse og plog.
Vinales-dalen ligger på UNESCOS verdensarv-liste og har et fantastisk frodig landskap med kalksteinsklipper, grotter og kaffe- og tobakksplantasjer. Mange av sigarene du får kjøpt på Cuba blir lagd her.

I Vinales er det vanlig å bli med på ridetur eller spasertur i det vakre landskapet. Noen velger å dra på klatretur, mens noen velger å dra på dagsutflukter til den vakre stranden Playa Jutias eller den nydelige øya Playa Levisa. De som ønsker kan også melde seg på salsaundervisning. Mulighetene er mange i Vinales.

I Vinales bor vi i dobbeltrom i casa particulares (hos familier som leier ut rom) - dette er en fin måte å oppleve den cubanske gjestfriheten på. Det er ikke mange rom tilgjenglige, så dessvere har vi ikke mulig å innkvartere i enkeltrom. Men etter noen herlige dager sammen er vi nå vi blitt godt kjent og det er herlige familier og oftest store rom vi blir innkvartert i.

Løsriv deg fra ditt hektiske liv og vend tilbake til enkelthet

En av de viktigste tingene Cuba vil lære deg er motstandskraft og det å være løsningsorientert. Når det for eksempel ikke finnes såpe i butikken flere uker på rad så lager de sin egen. Når strømmen går så legger de seg på gresset og ser på stjernene, eller de setter seg på fortauskanten og skravler med naboen. Cubanere er vant til at ting vi tar for gitt ikke er tilgjengelig. En uke er det kanskje ikke egg å få tak i, den neste uka får en ikke tak i mel. Men livet går videre, og Cubanere har en unik evne til å akseptere slike ting uten å la seg irritere. De er flinke til å leve i nuet, og til å finne gleden i de små øyeblikkene. De klarer seg med lite og gjør det beste ut av enhver situasjon.

Cuba mucisians

Yoga, salsa og trening på reisen

Ann-Christin vil undervise i dynamisk vinyasa/asthanga yoga samt Yin yoga mens Bente vil undervise i rolig Mediyoga. I tillegg kommer vi til å ha noen effektive 30 minutters økter med puls og styrke etterfulgt av stretch for de som ønsker det. Det blir også salsaundervisning en dag hvor alle får hver sin dansepartner og vi skal i tillegg på ridetur (for de som vil) og gåtur i nydelig landskap.

I tillegg til yoga og trening ledet av Bente og Ann-Christin vil vi også få yogaundervisning av «gudfaren av cubansk yoga» – fantastiske Eduardo Pimentel (som er godt opp i 70-åra).
Yoga on the beach

Reisen passer for deg som

  • Vil oppleve sol, varme og sand mellom tærne i januar
  • Vil oppleve en ny kultur, vennlige mennesker og spennende omgivelser
  • Ønsker avkobling og fokus på deg selv i en hektisk hverdag
  • Er nysgjerrig på yoga eller vil videreutvikle din egen praksis
  • Liker å reise i mindre grupper ( vi blir maks 16 personer)
  • Har et åpent sinn, er vennlig og inkluderende og ikke tar ting så høytidelig (Cuba er ikke et "vanlig" ferieland, vi må være litt fleksible :))

Våre ledere, Ann-Christin Hansen og Bente Kristensen

Ann-Christin Hansen har bred utdanning i ernæring, coaching, kommunikasjon og pedagogikk. Erfaring fra legemiddelbransjen og treningsbransjen. Jobber nå som foredragsholder og coach i privat- og bedriftsmarkedet. Foreleser om kosthold, kommunikasjon og selvledelse. Hun har utviklet EQU konseptet og matproduktene som er ett resultat av at hun selv har opplevd utfordringer med helsa.
Ann-Christin har en ekstra lidenskap for maten og mennesket!

Bente Kristensen er NLP-coach, helsecoach, mindfulness-instruktør, Mediyoga-instruktør samt Mediyoga stress og utbrent coach. I tillegg har hun 8 års universitetsutdanning innen internasjonale forhold, PR og kommunikasjon. Bente driver firmaet Livsendring, og tilbyr coaching, mental trening og kurs. Hun jobber også som coach og kursholder på Idrettens Helsesenter. Bente elsker å reise, og hun brenner for å dele sin passion med flere mennesker.

Håper du har lyst til å bli med oss. Vi gleder oss enormt! Reisen er åpen for menn og kvinner.

Ann-Christin og Bente

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 (fredag 17/1)

23:40: Avreise fra Gardermoen. Vi har kort flybytte i Moskva, flyr om natten og ankommer neste formiddag

Dag 2 (lørdag 18/1)

12:45: Vi ankommer Havanna og vi finner frem tålmodigheten vår. Er vi heldige går det relativt kjapt før vi er ute igjen i frisk luft, men dette kan også ta tid. Vi blir hentet på flyplassen og kjørt til Mhai yoga retreat. Vi blir servert lunsj når vi ankommer. Deretter har vi egentid hvor vi feks kan rusle en tur på stranden eller ta en liten hvil på rommet.

19:00: Mediyoga

20:00: Velkomstmiddag

Dag 3 (søndag 19/1)

07:30: 30 effektive minutter med puls og styrke etterfulgt av stretch

09:00: Frokost etterfulgt av egentid (kanskje rusle ned til stranden for å slappe av eller gå tur?)

13:30:  Lunsj etterfulgt av egentid

18:00: Mediyoga

19:00: Middag

Dag 4 (mandag 20/1)

07:30: Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)

09:00: Frokost

10:00: Sightseeing og lunsj i Havanna. Vi blir hentet i nostalgiske gamle amerikanske biler. Egentid er også lagt inn i programmet.

17:00: Vi forlater Havanna og reiser tilbake til Mhai

19:00: Middag

Dag 5 (tirsdag 21/1)

07:30: Intro til Cubansk yoga med «gudfaren av Cubansk yoga» Eduardo Pimentel

09:00: Frokost

10:00: Salsaundervisning (alle får sin egen dansepartner)

13:30: Lunsj etterfulgt av egentid (feks strand eller sightseeing)

17:30: Yin yoga

19:00: Middag

Dag 6 (onsdag 22/1)

07:30: 30 effektive minutter med puls og styrke etterfulgt av stretch

09:00: Frokost etterfulgt av egentid (feks strand eller sightseeing)

13:30: Lunsj etterfulgt av egentid

17:30: Yoga workshop med Eduardo og hans cubanske studenter

19:00: Middag

Dag 7 (torsdag 23/1)

07:30: Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)

09:00: Frokost etterfulgt av egentid (feks strand eller sightseeing)

13:30: Lunsj etterfulgt av egentid

17:30: Yin yoga

19:00: Middag (kanskje noen har lyst til å dra inn til gamlebyen og spise og deretter dra ut og danse?)

Dag 8 (fredag 24/1)

07:30: Yoga, dynamisk vinyasa/asthanga og pusteøvelser (Pranayama)

09:00: Frokost etterfulgt av egentid

13:30: Lunsj etterfulgt av egentid

17:30: Mediyoga

19:00: Avskjedsmiddag

Dag 9 (lørdag 25/1)

06:15: Frokost

07:00: Avreise til Vinales (ca. 3 timer unna).

12:00: Lunsj i Vinales

13:30: Ridetur i vakkert landskap, blant annet til tobakksplantasjene.

Middag er ikke inkludert i kveld, men det er mange restauranter å velge blant i Vinales. Det er også mulig å gå ut og danse og se på livet

Dag 10 (søndag 26/1)

Tidlig morgen: Gåtur i vakkert landskap i soloppgang med guide. Vi spiser frokost når vi kommer tilbake fra turen.

13:00: Lunsj

Denne dagen står en fritt til å gjøre det en ønsker. Det er mange aktiviteter en kan melde seg på i Vinales og en kan også dra til den nydelige stranden Playa Jutias (ca. en time i taxi) eller til en vakker øy som heter Playa Levisa. Begge anbefales på det sterkeste.

Middag er ikke inkludert denne dagen, men det er mange restauranter å velge blant. Det er også mulig å gå ut og danse etter middag.

Dag 11 (mandag 27/1)

09:00: Frokost

Denne dagen står en fritt til å gjøre det en ønsker. Det er mange aktiviteter en kan melde seg på i Vinales og en kan også dra til den nydelige stranden Playa Jutias (ca. en time i taxi) eller til en vakker øy som heter Playa Levisa.

Middag er ikke inkludert denne dagen, men det er mange restauranter å velge blant.

Dag 12 (tirsdag 28/1)

07:00: Frokost

07:30: Avreise til flyplassen

14:35: Vi flyr hjem - har kort flybytte også i Moskva på returen

Dag 13 (onsdag 29/1)

12:10: Vi ankommer Gardermoen

NB - Det blir helt sikkert endringer i programmet så fint om du har et åpent sinn og er fleksibel

Det anbefales å spise middag i Havanna i hvert fall en kveld (det er lurt å booke bord på forhånd, vi kan anbefale steder å spise). Vi drar sikkert ut og danser en kveld eller to i Havanna og Vinales. Det er også gøy å dra inn til Havanna på dagtid. Det er masse å se og gjøre. Dersom en ønsker salsaundervisning så finnes det flere dansestudioer i gamlebyen. Stranda er bare få minutters gange fra der vi bor på Mhai retreat den første uka, så for de som ønsker å slikke sol og/eller gå tur/trene på stranda så er det kort vei.

I Vinales er det også masse spennende å se og gjøre.

Soloppgang: 07:13

Solnedgang: 18:07

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo