Skip to main content

Cuba - Eventyrreise med salsarytmer og livsglede

Dato: 24 november - 5 desember 2019
Pris: 22 950,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo-Havana
 • Overnatting i delt rom i 10 netter
 • bagasje og flyavgifter
 • norsk lokalkjent reiseleder som kjenner landet
 • transport mellom aktiviteter og til/fra flyplass
 • utflukter og opplevelser og entreer - alt i følge program
 • verdens vakreste soloppgang?
 • Måltid som nevnt i program
 • herlig fellesskap med andre jenter
  - Medlem Reisegarantifondet
  - Påmeldingsfrist 01.09.2019
Reisedagar: 12
Bestill reise

En reise til Cuba gir minner for livet!

Unn deg en herlig ferie på Cuba, en av Karibiens flotteste øyer! Vi skal på oppdagelsesferd i sjarmerende koloniale byer, besøke historiske steder, gå fottur, bade, snuse inn luktene der verdens beste sigarer rulles, svinge oss til herlige salsarytmer og få en smakebit på hva livet har å by på i dette livsglade landet. Bytt ut hverdagen med en Cuba Libré og få en ferie­opplevelse du sent vil glemme!

Cuba life

Variert program med norsk reiseleder

Bli med oss i Jomfrureiser på en flott og variert reise. Vi skal lære oss å danse salsa, møte lokale venner, bade i det Karibiske havet og selvfølgelig besøke gamle Havana. Vi skal med andre ord se mye av landet og lære det bedre å kjenne, på både innsiden og utsiden. I tillegg er det lagt inn tid på egenhånd og til å oppleve landet litt som du vil. Du kan bade, nyte soltimer, gå på oppdagelsestur eller andre utflukter. Vår leder og lokalkjente guide Kristin Eriksson er er hjertelig tilstede under hele oppholdet.

Overnatting på Cuba

Her bor vi i Havana: 4 netter privat/Casa Particular i Gamlebyen

Her skal vi bo i Vinjales: 3 netter i Vinales i Pinar del Rio - Hotell Jazmines

Her skal vi bo i Varadero: 3 netter på et ekslusivt hotellanlegg med et rikt aktivitetstilbud. Hotellet ligger på Playa de las Americas-stranden og har frodig tropisk hage. Fantastiske fasiliteter og luksus. Hotellet har flere bassenger og hager, restauranter, gym og spa, og ligger kun 10 m fra stranden. Her er det all inclusive og hotellet har 5* standard.

Pakk med deg litt tålmodighet ;)

På reise til Cuba, anbefaler vi at du forsøker å leve deg inn i det lokale tempoet og i det hele tatt ta litt lett på ting, for her kan det ta litt tid :) I tillegg til denne naturlig avstressende faktoren, har Cuba en masse å by på! Det er et blomstrende kulturliv med en levende musikkscene, fargestrålende plakatkunst og vennelige innbyggere som gjerne vil bli kjent med oss. I tillegg har Cuba vakkert landskap, spennende kolonibyer og forlokkende sandstrender.

Cuba beach musicians

Havana - kulturarv med historiske bygg

Hovedstaden Havanna er med sine to millioner innbyggere Karibias største by og kan fremvise et kontrastfylt gatebilde preget av amerikanske biler fra 50-årene, rustne russiske Ladaer, hestevogner og kinesiske sykler. Havannas gamle bydel, grunnlagt på 1500-tallet, er av UNESCO erklært som en del av verdens bevaringsverdige kulturarv. Man forstår hvorfor når man beveger seg gjennom de smale, brolagte gatene, forbi tunge dører i massivt tre og under balkonger av smijern. På Plaza de Armas, byens gamle paradeplass, står det trær. Her ble byens første byråd ble valgt, og innbyggerne i Havanna tillegger trærne nesten magiske krefter. Plassen er for øvrig omgitt av vakre, historiske bygninger som Castillo de la Real Fuerza, Havannas eldste fort, og El Palacio de los Capitanes Generales – et imponerende palass i barokkstil, som stod ferdig i 1791, klar til å huse den spanske koloniens guvernør.

Cuba Havana

Håndrullet Havanasigarer

Et absolutt must på mange reiser til Cuba er å besøke en av fabrikkene som fremstiller de berømte sigarene. Her kan man se hvordan sigarene rulles i hånden og høre historien om hvordan indianerne på Cuba lærte europeerne å røyke. Uvanen spredte seg deretter til hele verden.

Cuba sigar woman
Viñales-dalen er et flott sted for store naturopplevelser. Den frodige og fjellrike dalen er et av de mest naturskjønne stedene på Cuba. Klippene er Cubas eldste, og gjennom flere århundrer har vær og vind arbeidet iherdig med klippene og gjennom tidene formet hundrevis av hull med underjordiske elver og dryppstein i rare former. Enkelte av hulene var opprinnelig bebodd av indianere. I dalområdene dyrkes kaffe og verdens beste tobakk, kalt vueltabajo, mellom de særpregede butte kalksteinsplatåfjellene som kjennetegner området.

Vinales dalen
Etter disse store kulturopplevelsen venter turiststedet Varadero oss. Her er det magisk vakker strand, fristende bølger og bad, all inclusive hotell og mange fengende aktiviteter og gode solstoler. Det er bare til å velgehva du vil prioritere akkurat da - tiden er din! Varadereo er også et litet senter med butikker, restauranter og ikke minst salsabarer som syder av liv om kvelden.

Cuba beach

Vår reiseleder Kristin Eriksen

Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. Hun er norsk, men har bodd i Havana i flere år. Hun er opptatt av at vi som reiser til Cuba får gode opplevelser i dette landet, som er helt unikt som reisemål. Med Kristins lokalkunnskap får vi opplevelsesgaranti! Kristin møter oss på flyplassen i Havana.

Kristin forteller: På reise med meg får du kjenne Cuba på pulsen og bli kjent med mitt Cuba og mange ukjente perler som en vanlig turist ikke har mulighet til å finne på egenhånd eller bli venn med. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg og hilse deg velkommen til «mitt» Cuba - hjertlig velkommen!

Mer informasjon om Cuba

Her kan du åpne og/eller printe ut masse viktig og god info om Cuba. Klikk på pdf under teksten her. Der står alt du kan tenkes å lure på innefor din reise og enda litt til. Kristin har skrevet dette og hun vet hva vi savner og trenger av info. Det er absolutt å anbedale å dra til Cuba nå før landet endres enda mer. Dette blir en fantastisk opplevelse, og du møter ærlige og åpne folk som elsker sitt land til tross for alle utfordringer de har vært utsatt for. De vil gjerne møte nye venner som inviterer til fellesskap. Gled deg!

INFO CUBA

Visum til Cuba:

​Vi anbefaler å bruke Visum Consulting hvis du trenger hjelp. Klikk her for mer info

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Avreise Oslo - Ankomst Havana:
Avreise Norge - Ankomst Havana. Her blir dere tatt imot av Kristin, vår norske reiseleder som er bosatt på Cuba. Vi innlosjeres privat i Gamlebyen. Casa Particularer er som små familiedrevne pensjonater der man kommer tettere på livet, men allikevel med en standard vi er komfortabel med. Cubaeventyret har begynt! Vi skal de neste dagene gå på oppdagelsesferd i sjarmerende gater og besøke historiske steder, gå fottur i et annerledes naturlandskap, bade, snuse inn luktene der verdens beste sigarer rulles, svinge oss til herlige salsarytmer og få en smakebit på hva livet har å by på her i dette livsglade landet. La ferien begynne! 

Dag 2. Gamle Havana til fots
Frokost er inkludert alle dager på stedet vi bor - det gjelder under hele reeien. Til fots i Gamle Havana er beste måten å virkelig FÅ ”Cubafølelsen”. Vi rusler gatelangs og stopper der noe skjer… for det gjør det alltid! Vi går utenom turistløypa, men får allikevel med oss byens landemerker, plazaer og kontrastfylte folkeliv. Vi tester ut lokale forfriskninger og suger inn stemningene fra denne byen som er et fyrverkeri for alle sanser. Mon ikke damene også skal få ordnet negler?
Felles middag.

Dag 3 Rundt Havana med buss
I dag skal vi rundt Havana med buss. Vi besøker det unike prosjektet Muraleando. Et lokalt kunstprosjekt der en gruppe ildsjeler har utsmykket en hel bydel med veggmalerier og skulpturer på en helt særegen måte. Her får vi møte kunstnerne selv og se hvordan de jobber hånd i hånd med lokalbefolkningen for å skape positive aktiviteter for hele nærmiljøet. 
Felles middag

Dag 4 Sol og bad i Havana
De fleste som kommer til Cuba drømmer om turkisblått hav og kritthvite strender og i november blir kanskje suget ekstra sterkt. Vi har derfor lagt inn en dag hvor vi i hovedsak nyter dagen med sol og bad på Playas del Este, de østlige strendene. Havana er velsignet med fantastiske sandstrender og deilige badetemperaturer spesielt i høstsesongen så noen timer her gjør godt for kropp og sjel. 
Middag på egenhånd

Dag 5.  
Etter frokost forlater vi Havana og setter kursen mot Viñales.
Felles middag

Dag 6. Viñales
Allerede neste dag skal vi på vandretur i Viñales når dagen gryr. Dalen med de snodige mogotene; de små runde fjellformasjonene som gir landskapet sitt karakteristiske preg. På turen kommer vi tett innpå det enkle livet på landsbygda. Vi får følge av en lokalkjent guide som forteller om området. Vi rusler på stier og småveier og stopper hos lokale bønder for å prøve naturlige forfriskninger. Her dyrkes tobakken som blir til verdens beste sigarer så dette skal vi også se og lære mer om. Vi ser folk langs veien utføre sine dagligdagse gjøremål på samme måte som de har gjort i årtier. Det enkle og for mange gode liv! Medbrakt lunch og kanskje byr noen lokale bønder oss inn hvor vi kan kjøpe drikkevarer og kanskje frukt eller annet lokalprodusert mmm!! Deretter blir det noen nye avslappende timer ved bassengkanten der det også opptrer forskjellige lokale musikere innimellom.  
Felles middag

Dag 7. Viñales
Denne dagen bruker vi til å bli bedre kjent i den lille byen. Byen er veldig liten, men de er koselig å spasere litt rundt i bykjernen. Kanskje går vi innom den botaniske hagen som ligger i sentrum av byen. Vi må ihvertfall innom Cueva de los Indios – den gamle indianer grotten. Her går vi gjennom vakre dryppsteinsgrotter og kommer ned til en innsjø hvor vi går om bord i båt. Denne leder oss videre inn i grotten før vi seiler ut på en underjordisk elv.
Middag på egen hånd.

Dag 8  Vinales Varadero
Vi forlater Vinales og turen går vestover til Varadero hvor vi skal nyte noen siste late dager med sol, turkisblått hav og sand mellom tærne. Vi bor på et herlig 5 stjerners strandhotell der alt er inkludert av mat og drikke samt utvalgte aktiviteter. Varadero er kjent som Cubas flotteste turistsone.
Inkluderer all inclusive

Dag 9 Varadero
Fridag. All inclusive på stranden i Varadero. 
Inkluderer all inclusive

Dag 10 Varadero
Fridag. All inclusive på stranden i Varadero:  
Inkluderer all inclusive

Dag 11 Avreisedag
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og reiser tilbake til Havana flyplass i god tid for avreise. Vi reiser hjem med mange opplevelser rikere, nye bekjentskap og minner for livet.  Inkludert frokost og mat på flyet

Dag 12 Ankomstdag Oslo
Takk for nå!

Vær oppmerkom på at endringer i program kan forekomme

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
24/11Oslo GardermoenCuba - Eventyrreise med salsa rytmer og livsgledeMer enn 822 950,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo