Skip to main content

Cuba, kultur- og yogareise med Henriette Lien

Status:
Fullt

Cuba, kultur- og yogareise med Henriette Lien

Cuba er landet som ikke kan sammenlignes med noe annet land i hele verden. Du må oppleve det og på reise med oss blir du kjent med våre venner og lokalbefolkningen, du får sett innsiden av øya og ikke bare det som vanlige turister blir vist. Norske Marianne bor på Cuba i Trinidad og driver guesthouse Norge, bra navn hva? Her skal vi bo, nyte livet, ha daglige yogaøkter med Henriette, dra på utflukter og bare puste ut.

Om Cuba

På Cuba møter du hele den vestindiske sjarmen: musikken, maten, strendene og livsgleden. Salsa- og mamborytmene som høres rundt på Cuba forsterker inntrykket av kubanernes livsglede. Kulturen er rik og blomstrende. Det er 50 år siden revolusjonen, men på mange områder har utviklingen nærmest stått stille siden da. Bli m,ed oss til Cuba og opplev et land med en fantastisk historie, fengslende kultur og flotte naturopplevelser!

Bilparken til Cuba er gammel. Den varierer av alt fra gamle amerikanere fra 50 tallet, russiske ladaer fra 70 tallet og «nyere» biler fra 90 tallet. Biler av nyere dato finnes, men de er vanskelig å oppdrive. Vi jobber kontinuerlig med å finne nyere biler til transport over lengre avstander. Men vær klar over at dette ikke er garantert. Bilene har dog ofte motor av nyere dato. Så biler er en kurositet og på Cuba får man bare ta det som man får det.

cuba life

Norske statsborgere trenger visum og reiseforsikring for å besøke Cuba.

Aktiviteter

I tillegg til at som står i programmet og Henriettes daglige yogaøkter, vil vi også dra på det lokale lørdagsmarkedet og konserten på Casa de musica. Alt kan ikke forhåndsplanleggges da mye skjer spontant og her og nå. Derfor har vi også en del tid i programmet som vi kan fylle med aktiviteter og opplevelser. Vi ber om fleksible innsstilling fra våre deltagere.

Slik bor vi

Overnatting på Cuba er ikke som overnatting i Norge. Hotellene er ofte gamle og staten har ikke penger til å pusse opp. Der av mye slitasje. Derfor bruker vi kun casa particular. Vi opplever at disse ofte har bedre standard og om man sammenligner prisnivå får man mye mer for pengene i casaer. Sist men ikke minsts så kommer mye nærmere det cubanske folk. Man blir kjent med familien hvor man bor og man støtter cubanerne direkte. Rommene er ofte lokalisert i huset deres, men man har likevel frihet og de er gode på å gi gjestene space. Rommene varierer noe i utforming. Noen rom har terrasse, andre ikke. Noen har egen inngang. Andre deler inngang med vertene. Noen av rommene kan være av enkel standard, andre er mer lukseriøse. Rommene er ofte ikke så store. Men de er alltid rene og vertene er alltid en veldig koselig cubansk familie. Prisen er basert på delt dobbeltrom. I noen hus må to personer dele dobbelseng.

Vår vertinne på Cuba

Vår vertinne er Marianne Gokstad Eriksen og er bofast på Cuba siden 3 år tilbake. Marianne, som er utdannet lærer og vernepleier, forteller at drømmen hennes alltid har vært å drive noe for seg selv – og gjerne i et varmere land. Så ble det Cuba , på grunn av kjærligheten. Henns mann, som er fra Cuba heter...Norge. Sammen eier og driver de Casa Norge i Trinidad.

Vår yogaleder Henriette Lien

har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert Ashtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

Henriette Lien Jomfrureiser

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

På denne reisen blir det morgentimer i 90 minutters dynamisk yoga. Vi vil være innom forskjellige teknikker som Vinyasa flow og Ashtanga. På ettermiddagstimene blir det en mye roligere praksis for å runde av dagen. Vi skal praktisere yin yoga som hjelper oss å roe nervesystemet ned, lære litt thai massage, bindevevsavspenning, meditasjon, pusteøvelser og mye mer. Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i prisen. Det er ikke sikkert at det blir både morgen- og ettermiddagsøkter hver dag grunnet vårt utfluktsprogram på Cuba. Vi tar det derfor litt som det kommer og passer inn yogaøkter så snart tiden tillater det. Minst en yogaøkt daglig. Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren yogi.

Morgentimer: 90 min med Vinyasa flow (med forskjellig tema)
Ettermiddagstimer: Yin/stretch/meditativ praksis

Tropisk og behagelig klima

Cuba kan besøkes året rundt. Landet har et behagelig tropisk klima med en gjennomsnittstemperatur på ca 29 grader. Øyas spesielle form og beliggenhet har gitt den et klimatisk særpreg. Vinden fra havet kan nå inn til alle deler av øya slik at den verste varmen blåses bort, og klimaet er derfor mer behagelig enn normalt i det tropiske området. Øya har to årstider: den tørre tiden (la seca), som strekker seg fra ultimo november til og med april og regntiden (la lluvia), som er i perioden mai til oktober. I februar er det 26 grader om dagen og 19 om natten:)

cuba musicians

Reisen passer for deg som:

  • ikke krever lukseriøst hotell men heller fokus på at det er rent og personlig
  • forstår at det kan bli en endring i programmet og at ting ikke er som hjemme ift tider og avtaler
  • vil møte lokale venner og vite at du bidrar til at mange andre får det bedre
  • vil ha en personlig og helt annerledes ferieopplevelse - helt ekte og utenom alle turisttråkk (bortsett fra Havanna)
  • vil lære mer om yoga, bli smidigere i kroppen, få mer energi og påfyll
  • av hele ditt hjerte mener at vinteren kan bli litt vel lang i Norge...

Vi gleder oss til å hilse DEG velkommen!

Søk reise

Program


08.02. Dag 1: 
Avreise fra Oslo kl. 23.40 på kvelden den 8 februar, flybytte i Moskva og ankomst Cuba 9 februar kl. 12.45.

09.02. Dag 2:
Ankommer Cuba kl. 12.45 Det er litt kaos og tar litt tid med immigrasjon – det er CUBA du skal til – så ha litt tålmodighet her. Vi blir møtt på flyplassen i Havanna av vår guide før vi kjører videre en 5 timers kjøretur til Trinidad. 
Vel fremme i TRINIDAD blir vi innlosjert i Casa de Norge og andre casaer i dette nabolag. Dette nabolaget er 10 minutters gåtur fra sentrum av Trinidad. På den måten blir vi kjent med det ekte Cuba, men også ha mulighet til å oppleve Trinidads mange severdigheter.  

10.02. Dag 3:  
I dag blir vi bedre kjent med Trinidad. 
Vi  skal på salsakurs med profesjonelle instruktører, før vi spiser en deilig felles lunsj/middag i sentrum. Etterpå går vi på konsert på Casa de Musicca. Inngang er ikke inkludert, må betales kontant der. (Dette er en vanlig søndagsaktivitet i Trinidad og da er det ekstra gøy å gå ut.)

11.02. Dag 4:
Morgenyoga på en av de mange strendene i nærheten før frokost i hver våre casa's. Nyt turkist hav og sand mellom tærne. Stranden er 15 minutters kjøring fra Casa de Norge hvor vi bor. Transport til og fra stranden er inkludert. 
Yoga økt på taket til Casa Norge på kvelden. 

12.02. Dag 5:
Morgenyoga og frokost. Så er det utfluktsdag: Bli kjent med Cuba på en ny måte. Vår guide Zeydi viser oss Trinidads skjulte sider. Trinidad without makeup. Dette er en 2-3 timers lang tur.  Avreise etter frokost.
Kveldsyoga og nyt kvelden som du ønsker.

13.02. Dag 6: 
Morgenyoga og frokost. Dagen til egen disposisjon.
Ettermiddagsyoga på stranden. Middag som du selv ønsker.

14.02. Dag 7: 
Morgenyoga og frokost. Utflukt til historiske Valle de los Ingenios eller Sukkermølledalen. Natur og historie går hånd i hånd i denne vakre dalen som gjorde Trinidad til den velstående byen den en gang var. Sukkerplantasjer, historie, natur, ruiner og arkitektur. Mulighet for å utfordre seg selv ved å ta en 5 linjers canopy over dalen. Varighet på utflukten: 4-5 timer.   
Ettermiddagsyoga. 

15.02. Dag 8:
Yoga og frokost. Nyt siste dagen i Trinidad som du ønsker. 
I kveld har vi felles avslutningsmiddag med våre lokale venner på Vista Gourmet.

16.02. Dag 9:
Morgenyoga og frokost før vi kjører til Havanna med flere stopp på veien.Vi kjører deler av etappen i nydelige Topes de Collantes, et naturreservat i utkanten av Trinidad. Vi gjør et stopp i El Nicho, som har et flott fossefall i uberørt jungel. Mulighet for et forfriskende bad. Her er lunsjen inkludert.
Vel fremme i gamlebyen blir vi innlosjert i ulike casaer hvor vi skal bo i 3 netter. 

17.02. Dag 10: 
Vi innleder med en yoga morgenøkt med Henriette, godt å strekke og tøye på kroppen etter en lang reise. Frokost på hver våre casa's. Deretter har vi guidet gåtur i gamlebyen. 
Denne Havanna-turen vil ikke bare vise deg det beste fra gamle Havana, det vil vise deg det beste fra gamle Havana fra et lokalt perspektiv. Vår guide tar deg gjennom gatene i en av de eldste byene på den vestlige halvkule. Du vil oppdage de fortryllende hemmelighetene til dette levende museum der beboerne bor blant den unike sjarmen og forfall av bygninger som dateres så langt tilbake som 1500-tallet.

Havana er den største byen i Karibia, og ble utpekt som verdensarvsted ved UNESCO i 1982. Restaurering skjer langsomt, så mens mange av hovedbygningene er utmerket restaurert til sin opprinnelige herlighet, har andre tatt på seg sitt eget blikk ved å være igjen å bli eldre naturlig, nesten forsømt siden revolusjonen triumferte for mer enn 50 år siden.

Underveis kommer du til å ta inn noen av byens mest ikoniske severdigheter, som Capitolio, Gran Teatro, Parque Central, Bacardi-bygningen, kunstmuseet, Calle Obispo, Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza San Francisco de Asis, Plaza Vieja og Hotel Ambos Mundos samt noen av de mest kjente barene. Kostnader for evt entreer, forfriskninger er ikke inkludert.

Du har også tid på egen hånd til å utforske Havanna i dag. Middag på egenhånd.

18.02. Dag 11: 
Yogaøkt med Henriette før frokost på våre casa’er. Dagen i dag byr på spennende kjøretur med gamle amerikaner biler. Noen av Havannas mest ikoniske severdighetene er de klassiske amerikanske biler. Denne to-timers lange turen gir deg sjansen til å oppleve lokal legende og får se Havanna i stil.

Du vil ri på gatene i byen i en klassisk 1950-tallet amerikansk cabriolet, cruise deg gjennom Havannas forsteder av Centro Habana, Miramar, og Vedado. Vi passerer flere interessante steder, for eksempel Malecon, den glamorøse 5th Avenue i Miramar, antiimperialistisk Square og Revolusjonsplassen.

Vi spiser en felles avskjedsmiddag før vi setter nesa hjemover til Norge imorgen.

19.02. Dag 12:
Vi spiser frokost før vi reiser til flyplassen hvor vårt fly tar av kl 14.35. Det vil bli servert mat ombord på flyet. 

Forbehold om endringer i programmet, vi er på Cuba og ting skjer - vårt ønske er gjennomføre minst en yoga økt daglig - i tillegg til alle våre kultur opplevelser - og 2 yoga økter pr dag når det lar seg gjøre.  Vi ber om fleksibel innstilling fra alle deltagere. 

Flytider

Utreise

8 februar kl. 23.40 fra Oslo Lufthavn og lander i Moskva kl. 04.15 den 9 februar.
Videre tar vi flyet som går kl. 07.40 fra Moskva og lander i Havanna kl. 12.45.

SU2535  08FEB  OSLSVO       2340 0415+1     
SU 150   09FEB   SVOHAV      0740 1245
      

Hjemreise

19 februar tar vi flyet fra Havanna kl. 14.35 og lander i Moskva kl. 10.00 den 20 februar.
Her tar vi neste fly kl. 11.15 og lander på Oslo Lufthavn kl.12.10

SU 151  19FEB  HAVSVO       1435 1000+1     
SU2174  20FEB  SVOOSL       1115 1210

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo