Skip to main content

Cuba - Eventyrreise med salsa rytmer og livsglede

Dato: 24 november - 4 desember 2019
Pris: 25 000,-
Inkludert:
 • Fly tur/retur Oslo-Havana
 • Overnatting i delt rom i 9 netter
 • bagasje og flyavgifter
 • norsk lokalkjent reiseleder som kjenner landet
 • transport mellom aktiviteter og til/fra flyplass
 • utflukter og opplevelser og entreer - alt i følge program
 • verdens vakreste soloppgang?
 • sykkel til disposisjon i Varadero
 • Måltid som nevnt i program
 • herlig fellesskap med andre jenter
  - Medlem RGF
  -Påmeldingsfrist 01.09.2019
Reisedagar: 11
Bestill reise

En reise til Cuba gir minner for livet!

Unn deg en herlig ferie på Cuba, en av Karibiens flotteste øyer! Vi skal de neste dagene gå på oppdagelsesferd i sjarmerende koloniale byer, besøke historiske steder, sykle, gå fottur, bade, snuse inn luktene der verdens beste sigarer rulles, svinge oss til herlige salsarytmer og få en smakebit på hva livet har å by på her i dette livsglade landet. I Santa Clara besøker vi Che Masoleum der vi lærer om revolusjonshelten Che Guevara, og vi besøker byene Trinidad, Vinales og Cienfuegos før vi reiser til late dager med sol og bad i det eksotiske strandparadiset Varadero. Bytt ut hverdagen med en Cuba Libré og få en ferie­opplevelse du sent vil glemme!

Variert program med norsk reiseleder

Bli med oss i Jomfrureiser på en flott og variert reise. Vi skal lære oss å danse salsa, møte lokale venner, bade både i Atlanterhavet og Det karibiske havet, se museet til Che, sjekke ut sigarområdet, Trinidad og selvfølgelig gamle Havana. Vi skal med andre ord se mye av landet og lære det bedre å kjenne, på både innsiden og utsiden. I tillegg er det lagt inn tid på egenhånd og til å oppleve landet litt som du vil. Du kan bade, nyte soltimer, gå på oppdagelsestur eller andre utflukter? Vår leder og lokalkjente guide Kristin Eriksson er er hjertelig tilstede under hele oppholdet.

Overnatting på Cuba

Her bor vi i Havana:
Hotel Miramar
ligger i bydelen Miramar og kort avstand til gamle Havana og andre viktige severdigheter. Dette er et 4* hotell med stor utendørsbasseng, gym og tennisbane.
Mer info om hotellet: http://www.hotelmiramarhavana.com

Her skal vi bo i Trinidad: Casa Particularer (privat men profesjonelt)

Her skal vi bo i Varadero:
Dette er et ekslusivt hotellanlegg med et rikt aktivitetstilbud. Anlegget ligger på Playa de las Americas-stranden og har frodig tropisk hage. Fantastiske fasiliteter og luksus. Hotellet har hele 4 bassenger og hager, restauranter, gym og spa, og ligger kun 10 m fra stranden. Her er det all inclusive og hotellet har 5* standard.
Mer info om hotellet: https://www.melia.com

Vår reiseleder Kristin Eriksen

Kristin er lidenskapelig opptatt av Cuba. Hun er norsk, men har bodd i Havana i 15 år. Hun er opptatt av at de som reiser til Cuba får gode opplevelser i dette landet, som ikke er som noe annet reisemål, og med hennes lokalkunnskap får vi opplevelsesgaranti i dette spennende landet. Kristin møter oss på flyplassen i Havana.

Kristin forteller: På reise med meg får dere kjenne Cuba på pulsen og bli kjent med mitt Cuba og mange ukjente perler som en vanlig turist ikke har mulighet til å finne på egenhånd.

Mer om Cuba:

Her kan du åpne og/eller printe ut masse viktig og god info om Cuba. Klikk på pdf under teksten her. Der står alt du kan tenkes å lure på innefor din reise og enda litt til. Kristin har skrevet dette og hun vet hva vi savner og trenger av info. Det er absolutt nå du skal dra, før det endres enda mer. Dette blir en fantastisk opplevelse, og du møter ærlige og åpne folk som elsker sitt land til tross for alle utfordringer de har vært utsatt for. De vil gjerne møte nye venner som inviterer til fellesskap. Gled deg!

INFO CUBA

Visum til Cuba:

​Vi anbefaler å bruke Visum Consulting hvis du trenger hjelp. Klikk her for mer info:

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1. Avreise Oslo - Ankomst Havana:

Avreise Norge - Ankomst Havana. Her blir dere tatt imot av Kristin, vår norske reiseleder som er bosatt på Cuba- Vi går samlet til en nærliggende lokal restaurant for en liten smakebit på cubansk mat og drikke før vi stuper i seng for å være uthvilte til neste dag. Cubaeventyret har begynt! Vi skal de neste dagene gå på oppdagelsesferd i sjarmerende gater og besøke historiske steder, gå fottur i et annerledes naturlandskap, bade, snuse inn luktene der verdens beste sigarer rulles, svinge oss til herlige salsarytmer og få en smakebit på hva livet har å by på her i dette livsglade landet. La ferien begynne!  I Havana og i gamlebyen bor vi lokala "Casas" - absolutt beste steder å bo her! Her bor vi i 3 netter.

Dag 2. Gamle Havana til fots

Til fots i Gamle Havana er beste måten å virkelig FÅ ”Cubafølelsen”. Vi rusler gatelangs og stopper der noe skjer… for det gjør det alltid! Vi går utenom turistløypa, men får allikevel med oss byens landemerker, plazaer og kontrastfylte folkeliv. Vi tester ut lokale forfriskninger og suger inn stemningene fra denne byen som er et fyrverkeri for alle sanser. Det blir en tradisjonell lunch på en privatdreven restaurant og etterpå fortsetter vi vandringen. Mon ikke damene også skal få ordnet negler?

På kvelden blir det en salsaklasse før middag. Vi skal få en smakebit på bevegelsene og rytmene som cubanerne har i blodet. Hvis dette faller i smak kan vi fortsette kvelden på en av Havanas mange salsaklubber. De modigste kaster seg med i dansen. Uansett er det en opplevelse å nyte synet av parene som svinger seg til fengende cubanske rytmer ut i sene nattetimer. Mulighetene for en dans er aldri langt unna her i dette landet og om vi vil eller ikke, kryper de legendariske rytmene litt og litt under huden på selv den stiveste nordboer.

Dag 3 Rundt Havana med buss

I dag skal vi rundt Havana med buss. Vi besøker det unike prosjektet Muraleando. Et lokalt kunstprosjekt der en gruppe ildsjeler har utsmykket en hel bydel med veggmalerier og skulpturer på en helt særegen måte. Her får vi møte kunstnerne selv og se hvordan de jobber hånd i hånd med lokalbefolkningen for å skape positive aktiviteter for hele nærmiljøet. Vi får musikalske opplevelser med mulighet for å delta i den cubanske dansegleden. Her spiser vi lunch og deretter kjører vi forbi en del andre av Havanas severdigheter. Vi finner en ny restaurant til felles middag om kvelden

Dag 4 Sol og bad i Havana

De fleste som kommer til Cuba drømmer om turkisblått hav og kritthvite strender og i november blir kanskje suget ekstra sterkt. Vi har derfor lagt inn en dag hvor vi i hovedsak nyter dagen med sol og bad på Playas del Este, de østlige strendene. Havana er velsignet med fantastiske sandstrender og deilige badetemperaturer spesielt i høstsesongen så noen timer her gjør godt for kropp og sjel. Er været for ruskete har vi andre opplevelser på lur. På kvelden kommer det amerikanske biler for å ta oss på en times rundtur ved solnedgang. Deretter håper jeg vi kan finne en hyggelig restaurant og nyte vår siste kveld i Havana.

Dag 5. Pinar del Rio

Etter frokost forlater vi Havana og setter kursen med buss mot Cubas vestligste provins Pinar del Rio. I en av de små landsbyene underveis har vi lagt inn et bonus-stopp hos Señor Pelegrin. En økolandsby midt i ingenting som skaper utvikling og optimisme for både unge og gamle! Her skal vi spise lunch og nyte noen deilige timer før vi fortsetter turen til Vinales som blir vår base de neste dagene. Her innlosjeres vi på hotell Jazmines som ligger nydelig til med utsikt over hele dalen. Det pleier og smake med et par rolige timer ved bassenget når vi kommer frem. Senere venter en deilig middag hos Marlen på Restaurant Paraiso. Hun frister alle med en egenkomponerte antistress coctail eller kanskje frister det mer med en  mojito som avslutning på kvelden!

Dag 6. Vinales

Allerede neste dag skal vi på vandretur i Vinales når dagen gryr. Dalen med de snodige mogotene; de små runde fjellformasjonene som gir landskapet sitt karakteristiske preg. På turen kommer vi tett innpå det enkle livet på landsbygda. Vi får følge av en lokalkjent guide som forteller om området. Vi rusler på stier og småveier og stopper hos lokale bønder for å prøve naturlige forfriskninger. Her dyrkes tobakken som blir til verdens beste sigarer så dette skal vi også se og lære mer om. Vi ser folk langs veien utføre sine dagligdagse gjøremål på samme måte som de har gjort i årtier. Det enkle og for mange gode liv! Medbrakt lunch og kanskje byr noen lokale bønder oss inn hvor vi kan kjøpe drikkevarer og kanskje frukt eller annet lokalprodusert mmm!! Deretter blir det noen nye avslappende timer ved bassengkanten der det også opptrer forskjellige lokale musikere innimellom.  Om kvelden blir det helstekt gris hjemme hos Maricela. I tillegg blir det cubansk husmannskost på sitt beste fra familiens egen hage. Vi spiser middag på takterrassen etter å ha sett solen gå ned bak fjellene.

Dag 7. Vinales

Denne dagen bruker vi til å bli bedre kjent i den lille byen. Byen er veldig liten, men de er koselig å spasere litt rundt i bykjernen. Kanskje går vi innom den botaniske hagen som ligger i sentrum av byen. Vi må ihvertfall innom Cueva de los Indios – den gamle indianer grotten. Her går vi gjennom vakre dryppsteinsgrotter og kommer ned til en innsjø hvor vi går om bord i båt. Denne leder oss videre inn i grotten før vi seiler ut på en underjordisk elv. For de som ønsker litt mer spenning frister det kanskje med en tur i byens nyåpnede taubanen (ikke inkludert). Her seiler man i 4 forskjellige strekninger høyt til værs gjennom det vakre landskapet. Det er ikke fysisk krevende men noen vil kanskje heller ta en tur innom naboens spennende skulpturhage. Dette blir vår siste dag i Vinales.

Dag 8  Vinales Varadero

Vi forlater Vinales og turen går vestover til Varadero hvor vi skal nyte noen siste late dager med sol, turkisblått hav og sand mellom tærne. Vi bor på et herlig 5 stjerners strandhotell der alt er inkludert av mat og drikke samt utvalgte aktiviteter. . Varadero er kjent som Cubas flotteste turistsone og kåret til en av verdens 10 flotteste strender. NYT!

Dag 9 Varadero

Fridag. All inclusive på stranden i Varadero:

Dag 10 Varadero

Fridag. All inclusive på stranden i Varadero:  

Er det ønskelig kan vi i felleskap utforske den lille byen eller besøke akvariet, men erfaringene tilsier at vi oftest blir på hotellet som tilbyer en rekke aktiviteter både på dag og kveldstid.

Dag 11 Avreisedag

Vi sjekker ut av hotellet og reiser tilbake til Havana flyplass i god tid for avreise. Vi reiser hjem med mange opplevelser rikere, nye bekjentskap og minner for livet.

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
24/11Oslo GardermoenCuba - Eventyrreise med salsa rytmer og livsgledeMer enn 825 000,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo