Skip to main content

Costa Rica, Uvita - Yogareise til et av verdens mest økologiske steder

Status:
Fullt

Costa Rica - eksotisk yogareise i tropisk natur

Der Nord-og Sør-Amerika møtes, ligger det grønne paradiset Costa Rica. Dette er en gullgruve av naturopplevelser og spennende og vakkert dyreliv. Du får daglige yogaøkter med Henriette Lien, fottur i tropisk regnskog og besøke på kaffeplanatasje. Velkommen til flotte opplevelser i noen av verdens mest eksotiske og økologiske naturområder!

Waterfall costa rica

Tropisk klima og rikt dyreliv iCosta Rica

Costa Rica er en republikk i Mellom-Amerika og grenser både mot Det karibiske hav og Stillehavet. Mesteparten av befolkningen har europeisk opphav. Costa Rica er også en av de mest velstående og demokratiske stater i Mellom-Amerika. Klimaet er tropisk, med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader året rundt. Vi skal til et av verdens mest øklogiske områder på vår yoga retreat. Hele 25 % av landet er nasjonalparker eller vernede områder. Her er det tropisk regsnkog, mangroveskog og gressletter 2500 meter over havet! Det er et veldig rikt dyreliv med blant annet over 800 fuglearter.

Vår yogaleder Henriette Lien

Henriette Lien har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert Ashtanga-yoga i 13 år og er sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

Henriette Lien Yogareise

«Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.» Henriette

På denne reisen blir det morgentimer i 90 minutters dynamisk yoga. Vi vil være innom forskjellige teknikker som Vinyasa flow og Ashtanga. På ettermiddagstimene blir det en mye roligere praksis for å runde av dagen. Vi skal praktisere yin yoga som hjelper oss å roe nervesystemet ned, lære litt thai massage, bindevevsavspenning, meditasjon, pusteøvelser og mye mer. Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i priset. Under reisen første to dager blir det minst en yogaøkt daglig (da bor vi ikke på en yogaresort). Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren yogi.

Morgentimer: 90 min med Vinyasa flow (med forskjellig tema)
Ettermiddagstimer: Yin/stretch/meditativ praksis

Yogareise Costa Rica

Våre hotell på reisen, Buena Vista Alajuela og Vista Ballena

Buena Vista Alajuela Som navnet sier er det en formidabel utsikt herfra over sentrale delene av Costa Rica; til San Jose’, dalen foran, vulkanene Barva og Irazu. Hotellet er bygget i en gammel spansk stil, har soloppvarmet utebasseng, store oppholdsrom, tilbyr fotturer i området og har bar og restaurant. Alle rom har privat baderom med hårføner.

Vista Ballena hotel er en tropisk yoga resort. Den ligger for seg selv i regnskogen med nydelig utsikt utover Stillehavet. Området er kjent som verdens mest økologiske! Det ligger i uberørt natur og føles som et ekte paradis. Paradiset er ikke bare selve stedet, men alt du kan kjenne på innover i deg selv når du hviler øynene på naturens underverker som du nyter fra hotellets yoga shala. Hotellet har kun 20 rom, alle med privat baderom, hårføner, daglig rengjøring, AC, kjøleskap og minibar. Det er eget område med deilig basseng. Det servers 3 måltider for dagen i hotellets åpne restaurant. Her brukes ferske, lokale råvarer med inspirasjon fra Italia.

Vista Ballena

Det tilbys også shuttle-transport til og fra stranden for de som ønsker det. Dette betales direkte på stedet.

Utflukter som tilbys er delfin- og hvalsafari, zip line, fottur med leder i nasjonalparken, ridning, utflukt til Nauyaca-fossen samt snorkelturer. Det blir informert om dette ved ankomst og man velger selv om og hva man ønsker å delta på (ikke inkludert).

Tips og praktisk info

Vi anbefaler kun enkle og lette klær, absolutt ingen «pynte-reise». Klær du kan bruke for en tur i skogen, lag på lag egner seg best. Alltid en vindtett jakke. Kraftig solfaktor, myggmiddel og hatt er andre nødvendigheter. Og skal du besøke templer eller andre offisielle bygnader er det ikke lov med shorts, singlet, korte skjørt etc. Dette er viktig å respektere. Landets offisielle språk er spansk.

Costa Rica - anbefalte vaksiner: Hepatitt A. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Gulfeber (land som krever gulfebersertifikat for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber). Malaria (deler av landet). Vi anbefaler at du undersøker med din fastlege og lokale vaksinasjonskontor.

Velkommen til en unik og herlig yogaopplevelse i verdens vakreste naturparadis!

Horse riding Costa Rica

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 21.11: Oslo – Costa Rica
Avreise fra Oslo Gardermoen og ankomst til San Jose i Costa Rica samme dagen. Vi har et flybytte. Vi blir møtt på flyplassen av vår lokale guide og kjørt til vårt første hotell, ca 20 min transfer. Vi skal til Alajuela og hotell Buena Vista, her skal vi bo i 2 netter. Sjekk inn og godnatt!

Dag 2 22.11:  Alaljuela
Vi innbyr til felles yoga økt med Henriette i hagen – bli med om du har lyst. Frokost på hotellet. Det Costa Rica er verdenskjent for er sin kaffe og kaffeplantasjer. Vi innleder derfor oppholdet her med besøk på en ekte kaffefarm. Vi skal til Doka Coffe Estate og se hvordan tradisjonen er med å høste, male og roste kaffen. Resten av dagen til egen disposisjon, mulighet for turer i den rike naturen. Det serveres både lunsj og middag på Buena Vista.  Vi tilbyr gjerne en yogaøkt på ettermiddagen før felles middag.

Dag 3 23.11: Alajuela – Uvita
Etter morgens yogaøkt og frokost drar vi videre til vår yoga resort. Det er ca 3,5 timers avstand og vi stopper for lunsj på veien. Mye å se og vår guide er med og forteller. Vårt mål for dagen og de neste 8 døgnene er Uvita som ligger kort vei fra Stille Havet så helt sør-øst i Costa Rica. Her skal vi bo midt i tropisk regnskog med mange aktivitetsmuligheter i tillegg til våre daglige yoga klasser med Henriette. Sjekk inn og bli kjent i området før vi møtes til felles yogaøkt. Fellesmiddag.

Dag 4 – 11  24.- 29.11: Uvita
Da er det bare å nyte de neste 6 døgnene her på Vista Ballena hotel. Frokost, lunsj og middag er servert alle dager og vi har to daglige yoga klasser med Henriette som leder. Se under for aktivitetsforslag og ca pris.

Dag 12 30.11: Uvita – San Jose’
Yoga og frokost og sjekk ut – så begynner vi kjøreturen tilbake til San Jose’, vi tar pauser under veis for lunsj etc (ikke inkludert). Vårt fly tilbake til Europa går på kvelden fra flyplassen. Mat servering om bord.

Dag 13  01.12: Ankomst Oslo
Vi har et flybytte før vi ankommer Oslo på ettermiddagen. Takk for nå!

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo