Skip to main content

Costa Rica, Uvita - Yogareise til verdens mest økologiske sted

Dato: 21 november - 1 desember 2019
Pris: 29 900,-
Inkludert:
 • Flyresie tur/retur med rutefly, måltider ombord samt bagasje
 • All transfer i Costa Rica
 • 2 netter i delt rom med helpensjon i Alajuela
 • 8 netter i delt rom med helpensjon i Uvita
 • Utflukt til Doka Coffetour med lokal guide
 • To daglige yoga økter med Henriette Lien
 • Utfluktsforslag
 • Medlem RGF
 • Bestillingsfrist 15. august
Reisedagar: 11
Bestill reise

Costa Rica - eksotisk yogareise i tropisk natur

Der Nord-og Sør-Amerika møtes, ligger det grønne paradiset Costa Rica. Dette er en gullgruve av naturopplevelser og spennende og vakkert dyreliv. Du får daglig yogatrening med Henriette Lien, delta på fottur i tropisk regnskog og besøke kaffeplanatasje. Velkommen til spennende opplevelser i noen av verdens mest eksotiske og økologiske natur områder!

Om Costa Rica:

Costa Rica er en republikk i Mellom-Amerika - har grense både mot Karibiske havet og Stille Havet. Mesteparten av befolkningen har europeisk opphav. Costa Rica er også en av de mest velstående og demokratiske stater i Mellom-Amerika. Klimaet er tropisk, med en snitt temperqatur på 27 grader året om. Vi skal til et av verdens mest øklogiske områder på vår yoga retreat. Hele 25 % av landet er nasjonalparker eller vernede områder. Her er det tropisk regsnkog, mangroveskog og gressletter 2500 meter over havet!. Det finnes et rikt dyreliv, eks over 800 fuglearter.. Så mye å opplevel i tillegg til Herniette's daglilge yoga økter.

Vår yogaleder Henriette Lien

har lang erfaring som profesjonell danser i inn- og utland, skuespiller og programleder i TV og radio. Hun har praktisert Ashtanga-yoga i 13 år og er nå sertifisert yogainstruktør. Hun underviser i vinyasa flow, også kalt flyt-yoga. Det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner som settes sammen og blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Etter noen yogatimer vil du kjenne at du utvikler smidighet, styrke og en indre ro av å praktisere yoga regelmessig. Du vil også kjenne at yoga kan hjelpe deg med å håndtere en ellers hektisk hverdag. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre.

Henriette Lien Jomfrureiser

”Yoga gir meg balanse i livet. Det gir meg ro i en tidvis hektisk hverdag. Matten er et sted jeg alltid kan vende tilbake til hvis jeg kjenner det glipper litt. En regelmessig praksis er for meg en nødvendighet for å føle meg hel.” Henriette

På denne reisen blir det morgentimer i 90 minutters dynamisk yoga. Vi vil være innom forskjellige teknikker som Vinyasa flow og Ashtanga. På ettermiddagstimene blir det en mye roligere praksis for å runde av dagen. Vi skal praktisere yin yoga som hjelper oss å roe nervesystemet ned, lære litt thai massage, bindevevsavspenning, meditasjon, pusteøvelser og mye mer. Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i priset. Under reisen første to dager blir det minst en yogaøkt daglig (da bor vi ikke på en yogaresort). Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren yogi.

Morgentimer: 90 min med Vinyasa flow (med forskjellig tema)
Ettermiddagstimer: Yin/stretch/meditativ praksis

Om hotellene:

Buena Vista Alajuela: Som navnet sier er det en formidabel utsikt herfra over sentrale delene av Costa Rica; til San Jose’, dalen foran, vulkanene Barva og Irazu. Hotellet er bygget i en gammel spansk stil, har sol oppvarmet utebasseng, store oppholdsrom, tilbyr fotturer i området og har bar og restaurant. Alle rom har privat baderom med hårføner.

Vista Ballena hotel er en tropisk yoga resort, ligger for seg selv i regnskogen med nydelig utsikt utover Stille Havet. Området er kjent som verdens mest økologiske! Det ligger i uberørt natur og kan kjennes som ekte paradis. Men paradiset er ikke EN destinasjon men det som bobler inne i deg når du hviler øynene på naturens underverker som du nyter fra hotellets yoga sala. Hotellet har kun 20 rom, alle med privat baderom, hårføner, daglig rengjøring, AC, kjøleskap og minibar. Det er eget bassengområde og deilig pool. Det servers 3 måltider for dagen i hotellets åpne restaurant. Her brukes ferske, lokale råvarer med inspirasjon fra Italia.

Det tilbys også shuttle til stranden og tilbake for de som ønsker det – betales direkte til dem.

Utflukter som tilbys er delfin & hval safari, zip line, fottur med leder i nasjonal parken, ridning, utflukt til Nauyaca vannfallet samt snorkelturer. Det blir informert om dette ved ankomst og man velger selv hva og hvis man ønsker å delta (ikke inkludert).

Costa Rica - anbefalte vaksiner: Hepatitt A. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Gulfeber (land som krever gulfebersertifikat for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber). Malaria (deler av landet). Vi anbefaler at du undersøker med din fastlege og lokale vaksinasjonskontor.

Andre tips:

Du anbefales kun enkle og lette klær, absolutt ingen "pynte"reise. Klær du kan bruke for en tur i skogen, lag på lag egner seg best. Alltid en vindtett jakke. Kraftig solfaktor, myggmiddel og hatt er andre nødvendigheter. Og skal du besøke templer eller andre offisielle bygnader er det ikke lov med shorts, singlet, korte skjørt etc. Her er respekt et viktig ord. Landets offisielle spræk er spansk.

Velkommen til en unik og herlig yogaopplevelse i verdens vakreste naturparadis!

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 20.11: Oslo – Costa Rica
Avreise fra Oslo Gardermoen og ankomst til San Jose i Costa Rica samme dagen. Vi har et flybytte. Vi blir møtt på flyplassen av vår lokale guide og kjørt til vårt første hotell, ca 20 min transfer. Vi skal til Alajuela og hotell Buena Vista, her skal vi bo i 2 netter. Sjekk inn og godnatt!

Dag 2 21.11:  Alaljuela
Vi innbyr til felles yoga økt med Henriette i hagen – bli med om du har lyst. Frokost på hotellet. Det Costa Rica er verdenskjent for er sin kaffe og kaffeplantasjer. Vi innleder derfor oppholdet her med besøk på en ekte kaffefarm. Vi skal til Doka Coffe Estate og se hvordan tradisjonen er med å høste, male og roste kaffen. Resten av dagen til egen disposisjon, mulighet for turer i den rike naturen. Det serveres både lunsj og middag på Buena Vista.  Vi tilbyr gjerne en yogaøkt på ettermiddagen før felles middag.

Dag 3 22.11: Alajuela – Uvita
Etter morgens yogaøkt og frokost drar vi videre til vår yoga resort. Det er ca 3,5 timers avstand og vi stopper for lunsj på veien. Mye å se og vår guide er med og forteller. Vårt mål for dagen og de neste 8 døgnene er Uvita som ligger kort vei fra Stille Havet så helt sør-øst i Costa Rica. Her skal vi bo midt i tropisk regnskog med mange aktivitetsmuligheter i tillegg til våre daglige yoga klasser med Henriette. Sjekk inn og bli kjent i området før vi møtes til felles yogaøkt. Fellesmiddag.

Dag 4 – 11  23.- 29.11: Uvita
Da er det bare å nyte de neste 7 døgnene her på Vista Ballena hotel. Frokost, lunsj og middag er servert alle dager og vi har to daglige yoga klasser med Henriette som leder. Se under for aktivitetsforslag og ca pris.

Dag 12 30.11: Uvita – San Jose’
Yoga og frokost og sjekk ut – så begynner vi kjøreturen tilbake til San Jose’, vi tar pauser under veis for lunsj etc (ikke inkludert). Vårt fly tilbake til Europa går på kvelden fra flyplassen. Mat servering om bord.

Dag 13  01.12: Ankomst Oslo
Vi har et flybytte før vi ankommer Oslo på ettermiddagen. Takk for nå!

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
21/11Oslo GardermoenCosta Rica, Uvita - Tropisk yogaretreat med Henriette Lien
Leder: Henriette Lien
Mer enn 829 900,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo