Costa Rica & Panama - Eksotisk sykkelreise

HØYDEPUNKTER:

- Regnskog og dyreliv
- Aktive vulkaner
- Paradisøyene Bocas de Torro
- Den kreolske byen Cahuita
- Bananer og kaffe
- Panama-kanalen og Panama city
- Frodig planteliv
- Arenal Lake & La Fortuna
- Den avslappende livsstilen
- Strendene
- De nære opplevelser fra sykkelsetet

Last ned program

Costa Rica og Panama - eksotisk sykkelreise i vakker natur

Kommer i 2018

Der Nord-og Sør-Amerika møtes, ligger det grønne paradiset Costa Rica. Dette er en gullgruve av naturopplevelser og dyreliv, og her skal vi sykle gjennom regnskogen, langs landeveien, ved kysten og forbi vulkaner. I oppover og nedoverbakker blir vi møtt med ivrige heiarop og vink fra en alltid så smilende lokalbefolkning. I Panama venter sightseeing i Panama City og den flotte Panama kanalen. Velkommen til spennende opplevelser av natur og kultur i noen av verdens mest eksotiske områder!

Ny eksotisk sykkelrute
I år tilbyr vi en ny utgave av denne eksotiske og populære reisen. Vi starter langt nord i Costa Rica ved kysten ut mot det Karibiske hav. Vi krysser landet og kommer ut til kysten på Stillehavssiden. Herfra følger vi, med noen avstikkere innenlands, kysten i begge land, frem til vårt mål i Panama City. Rutene går ofte i svakt kupert terreng og hovedsakelig på asfalterte veier. Turen er delt opp i 9 etapper, den lengste på 69 km. Vi har satt sykkelnivået til middels og en fordel at du er sykkelvant og liker deg på sykkelsetet. Det blir et par tøffe oppoverbakker, noen av oss gikk opp i fjor, men forøvrig stopper vi ofte underveis. Målet er ikke å komme først frem, men å oppleve mest mulig underveis!

Sykkelguide og følgebuss
På hver etappe har vi med oss sykkelguide. Det er ofte stopp underveis hvor vår engelsktalende guide forteller om natur, historie, steder etc. Vi har også med oss egen buss som frakter vår bagasje og som gir oss påfyll av vann m.m. Ønsker man ikke å sykle en dag, setter man seg på bussen. Man kan også bruke bussen når som helst i løpet av etappen, her har du full frihet til å gjøre det som passer for deg. I år har vi valgt boutiquehoteller for de fleste netter. Det er flere valgmuligheter til middager de dagene middag ikke er inkludert, Esteban vil alltid gi tips og råd.

Vår lokalguide:
Vår lokale sykkel- og sportsmann heter Esteban Perez, som er en utrolig tålmodig og kunnskapsrik mann. Han legger opp hele reiseruten for oss og deltar hele veien. Esteban gir god informasjon både før, under og etter hver sykkeløkt. I tillegg leier vi inn lokale guider ved viktige severdigheter. Esteban snakker flytende engelsk og fransk og sier han gjerne vil lære seg norsk. Han har med seg en sykkelguide som sin assistent, og han vil helst ha gruppen som en fargerik «sandwich»; han og assistenten er brødet og vi er det smakfulle i midten. Vi blir alltid passet på og en av dem er alltid i teten og en er sist. I fjor fikk vi kun to punkteringer på hele sykkelruten, så det er bra sykler og bra veier. Syklene er mountainbikes med 18 gir og flaskeholder. Du kan ta med sykkelveske til å sette foran hvis du har, men det er ikke nødvendig.   

Foreløpig pakkeliste kan du lese her

Costa Rica - anbefalte vaksiner: Hepatitt A. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Gulfeber (land som krever gulfebersertifikat for reisende som kommer fra land med risiko for gulfeber). Malaria (deler av landet)

Kart