Skip to main content

Corona virus

Coronavirus

Jomfrureiser følger nøye med på informasjonen som gis av norske myndigheter i situasjonen vi nå opplever med coronaviruset Vi forholder oss til Utenriksdepartementet (UD) sine reiseråd og anbefalinger. Vi er også underlagt RGF og pakkereiseloven. Ønsker du også å lese om UD sine anbefalinger og reiseråd kan du gå inn på www.landsider.no. Disse sidene blir oppdatert jevnlig.

Per 14. mars er dette rådet fra Utenriksdepartementet (UD):

«Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.»

Ang. våre reiser som skulle gått frem til 14. april:

Disse reisene blir nå kansellert, og de kundene som har bestilt reiser i dette tidsrommet vil bli kontaktet på epost en av de nærmeste dagene. De fleste forsikringsselskaper tar ikke beslutning eller starter med saker før tidligst 1 uke før avreise, og vi ber derfor dem det gjelder om å ha tålmodighet og visshet om at nødvendig informasjon vil bli gitt. Det er varierende hva vi som reiseoperatør får refundert fra flyselskap, hotell og aktiviteter på reisene våre i en situasjon som denne. Når vi har fått oversikt over kostnader vi må dekke på den aktuelle reisen, vil gjeldende kunder motta et brev de kan ta videre til sine forsikringsselskap for å rette krav for sin refusjon ved kansellering/avbestilling.

Beroende på hvilke forsikringsselskap du har, forholder også de seg til UDs reiseråd, dvs. når UD nå fraråder reiser til alle land, vil de aller fleste reiseforsikringer dekke avbestillingen din dersom reisen var bestilt før reiserådet ble utstedt. Flere forsikringsselskaper har endret sine vilkår til det bedre for sine kunder i forbindelse med den aktuelle situasjonen.

Reiser lengre frem (foreløpig etter 14. april):

For at en reisende skal ha rett til å avbestille, må man med sikkerhet kunne si at destinasjonen blir berørt på det tidspunktet den aktuelle turen gjennomføres. Ettersom et reiseråd vil bli fjernet så snart situasjonen anses å være mindre usikker, kan ikke kunden avbryte en reise som er langt frem i tid uten å følge vanlige avbestillingsregler.

Skulle det bli endringer i ovenstående tar vi umiddelbart kontakt med dere (som har bestilt reise hos oss) på e-post, dette gjelder helt frem til avreisedato.

Søk reise

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo