Skip to main content

Corona virus

Coronavirus

Jomfrureiser følger nøye med på informasjonen som gis av norske myndigheter i situasjonen vi nå opplever med coronaviruset Vi forholder oss til Utenriksdepartementet (UD) sine reiseråd og anbefalinger. Vi er også underlagt RGF og pakkereiseloven. Ønsker du å lese om UD sine anbefalinger og reiseråd kan du gå inn på www.landsider.no. Disse sidene blir oppdatert jevnlig.

Per 15. mai er dette rådet fra Utenriksdepartementet (UD):

«Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20.august»

Vi følger alltid UDs reiseråd og kansellerer derfor i samråd med Virke Reiseliv alle våre utenlandsreiser frem til 20.august. Når en reise blir kansellert vil alle de reisende bli kontaktet. De reisende vil da få i henhold til Pakkereiseloven § 22 tilbakebetalt hele det innbetalte beløpet.

  • våre reisende vil bli kontaktet i reisedatoens rekkefølge med informasjon om kansellering og refusjon
  • vi oppfordrer alle våre jenter som skal på reise om å avvente for mer informasjon.

Utenlandsreiser etter 20.august

Har utenlandsreisen avreise etter 20.august kommer vi tilbake med mer informasjon om denne reisen på et senere tidspunkt, ettersom det da vil komme ny og oppdatert reiseråd. Et reiseråd vil bli fjernet så snart situasjonen anses å være mindre usikker. Velger den reisende å avbestille en reise som vi i Jomfrureiser enda ikke har stengt/kansellert gjelder våre generelle avbestillingsvilkår. https://www.jomfrureiser.no/reisevilkor

Tilbakebetaling

Til informasjon vil refundering fra Jomfrureiser ta noe lenger tid enn vanlig. Fredag 24. april besluttet norske myndigheter en 3 måneders utsatt betalingsfrist for aktører i reisebransjen. Fristen forlenges fra 14 dager til 3 måneder, og vil gjelde alle pakkereiser som avbestilles eller avlyses i perioden 1. mars til 14. juni 2020. Det vil i praksis si at Pakkereiselovens regel om 14 dagers tilbakebetalingsfrist er overstyrt, og at vi som bransje har lengre tid på å utbetale utestående beløp til våre kunder. Dette er selvsagt ikke en optimal løsning, verken for oss eller for deg som kunde, men i en meget vanskelig situasjon er dette dessverre helt nødvendig for at vi skal kunne opprettholde videre drift. Les mer hos regjeringen.no

Når du reiser med Jomfrureiser er du alltid dekket av Pakkereiseloven, og vi stiller garanti til Reisegarantifondet. Alle som blir berørt av kanselleringer vil få tilbake de innbetalte kostnadene. Men vi ber om forståelse for at dette kan ta tid, men kan forsikre dere om at vi gjør vårt ytterste i denne krevende situasjonen og takker for all støtte og forståelse.

Søk reise

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo