Colombia - Den fantastiske The Lost City, spennende jungeltur og ørkenstrender

HØYDEPUNKTER:

  • «The Lost City»
  • Urfolket i jungelen
  • Urfolket i strandørkenen
  • Flott jungeltrekking - 4 dager
  • Vakre Cartagena og Santa Marta
  • San Agustin - mystiske skulpturer 
  • Tierradentro - gamle gravkamre
  • Uberørte karibiske ørkenstrender
Last ned program

Kommer Februar 2018

Reiseleder: Kristi Alfredsen

Bli med Kristi på eventyr i vakre Colombia

Lonely Planet beskriver landet som en søramerikansk juvel, med en miks av spennende kultur, natur og vennlighet. Fuglen FØNIX er ute av asken –  Spennende opplevelser venter i frodige og spennende Colombia. «The Lost City» eller «Teyuna» som ble bygget av Tayruna indianerne på 800-tallet lå gjemt helt frem til 1972, da byen tilfeldig ble funnet av en lokal stamme på høydene i Sierra Nevada jungelen. I 1979 kom den på UNESCOs verdensarvliste. Vi vandrer, og overnatter i camper; senger eller hengekøyer, for å komme til denne magiske, forhistoriske byen i jungelen – kanskje Sør-Amerikas mest eventyrlige trekking. Vi møter urfolket som bor i området og lærer om deres tradisjoner, nyter skjønnheten som jungelen byr på og har forfriskende stopp med avkjøling i naturlige bassenger som vi finner på veien.

Reisen i korte trekk

Vi starter vår tur i hovedstaden Bogota, som ligger midt inne i dette frodige, vakre landet - Colombia. Spennende opplevelser venter. «The Lost City» eller «Teyuna» som ble bygget av Tayruna indianerne på 800-tallet lå gjemt helt frem til 1972, da byen tilfeldig ble funnet av en lokal stamme på høydene i Sierra Nevada jungelen. I 1979 kom den på UNESCOs verdensarvliste. Vi vandrer, og overnatter i camper; senger eller hengekøyer, for å komme til denne magiske, forhistoriske byen i jungelen – kanskje Sør-Amerikas mest eventyrlige trekking. Vi møter urfolket som bor i området og lærer om deres tradisjoner, nyter skjønnheten som jungelen byr på og har forfriskende stopp med avkjøling i naturlige bassenger som vi finner på veien.

Vi besøker Cartagena, et viktig senter for spansk kolonisering av Sør-Amerika og Santa Marta, som er den første spanske byen i Colombia og er den eldste byen i landet. Begge byene står på UNESCOs verdensarvliste. San Agustin (på UNESCOs verdensarvliste), den største gruppen av religiøse monumenter og megalittiske skulpturer i Sør-Amerika, mer enn 500 eldgamle skulpturer av ukjent opprinnelse møter oss der. Trolig historie fra 100 -800-tallet. Byen ble forlatt ca. år 1350 og gjenoppdaget på 18 – 1900 tallet. Tierradentro, (på UNESCOs verdensarvliste), der finner vi store, dype gravkammer fra 600-tallet dekorert med eldgamle malerier og utskjæringer. Området er av helt spesiell universell verdi og er en hilsen fra et ukjent folk.

Uribia, Indianerhovedstaden i Colombia og Manaure, det største saltkomplekset i landet. Vi får vårt møte med ørkenen og havet. Her finner vi spektakulære vannkanaler over den gylne ørkensanden, «fjell» av gylden sand, hvorfra vi aker til havs og vi når Punta Gallinas, det nordligste punktet av Sør-Amerika.

Trygt å reise til Colombia

Kort oppsummert er Colombia et helt trygt land å reise til! Colombias president Juan Manuel Santos for arbeidet med fredsforhandlingene med FARC.- For sin iherdige innsats for å få en ende landets 50 år lange borgerkrig, en krig som har kostet minst 220 000 liv. Prisen bør også anses som en hyllest til det colombianske folk som ikke har gitt opp håpet om en rettferdig fred, sa Kaci Kullmann Five, Nobelkomiteens leder. (hentet fra dagbladet) Noen forholdsregler må selvsagt tas, men det gjelder jo overalt. Colombia har som fuglen fønix stått opp fra Asken! Vi anbefaler å reise hit nå før turismen virkelig eksploderer og prisene i landet stiger. Er du klar for dette spennende og vakre landet de fleste har til gode å oppleve?

 

Status:
Fullt

Kart