Italia, Cinque Terre - vandring i vakre byer

Dato: 12 - 19 juni 2018
Pris: 14 800,-

Høydepunkter

• Vandring i vakre omgivelser
Cinque Terre-kystens beste strender
• Deilig italiensk mat
• Kokkekurs
• Vakker og unik utsikt

• Idylliske, pastellfargede landsbyer
• Båttur fra Portovenere

Last ned program

Pittoresk vandring i Cinque Terre, Italia

En 8 dagers rolig vandringsreise til Cinque Terre byr på fantastiske ferieminner. Vi går på godt opptråkkede stier langs kysten med fantastisk utsikt, gjennom vinranker og fargesprakende fiskerlandsbyer. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Daglige vandringsturer, utflukt til nasjonalpark samt herlig fellesskap. Hjertelig velkommen til italiensk sjarm og ferieminner du aldri vil glemme!

Cinque Terre

Dette kalles de fem små yndige byer som nesten vokser opp av Middelhavet og som er unikt sammenbundet av stier og trapper gjennom fjell, skog, olivenlunder og vingårder. Vandringene, som ofte går langs kysten på vel opptråkkede stier har en fantastisk utsikt som skal nytes! Vi har 5 dager med vandring ledet av Giulia, vår italienske, men engelsktalende guide. Vi vandrer fra 8,2 til 13 km pr dag. Her bruker vi god tid og målet er ikke å komme først frem, men best frem. 

Monterosso, Bonassola og Pisa

Vi bor 6 døgn i badeperlen Monterosso (en av de 5 små byene) og har dette stedet som utgangspunkt for våre vandringsturer. Monterosso har egen strand, det er kort vei dit fra hotellet (ca 100m) og byen har mange butikker og restauranter. Det har et herlig miljø, så her er det deilig å nyte ettermiddager etter endt vandring - enten ved bassenget, i byen eller på stranden. En dag tar vi også en vandring til den lille byen Bonassola. Nest siste dagen reiser vi til Pisa og har felles bytur her. Vi overnatter i Pisa og nyter den siste dagen i byen med det skjeve tårn. Du velger selv om du vil bli med til Lucca siste dagen eller ta det med ro i Pisa med egne aktiviteter før flyet går hjem til Norge om kvelden.

Her bor vi i Monterosso

Hotel Marina er et privateid ekte italiensk hotell, Det ligger rolig til innerst i en gate, og har kun 25 hotellrom. Hotellet har en stor hage (unikt i Monterosso) som det er deilig å sitte i, og kanskje lese en bok eller nyte et glass hvitvin etter endt dagstur. Fra hotellet er det kun 100 meter til havet og stranden, og rett rundt hjørnet begynner byen. Så her er det nærhet til alt og enda en stor fordel - ingen biltrafikk! Stor buffetfrokost, smart før vi skal på tur, og restaurant om kvelden tilbys. Hotellet har også heis. 

Vandringsnivå - middels

Fotturene er ikke veldig harde, men det er en fordel å være vant til å gå turer da det er noe stigning.

Fullt program finner du litt lenger ned på siden.

VIKTIG INFO

Det er meget populært område å vandre i og begrenset hotellkapasitet. Vi anbefaler at du bestemmer deg - og bestiller tidlig! Vi har kun mulighet til å å tilby 3 enkeltrom denne perioden.
Tillegg for enkeltrom: kr 3000,- 

Les om vår generelle utstyrsliste for vandringsreiser her: her

Velkommen til Cinque Terre med Jomfrureiser! Den 09.01.18 ble det innført turistskatt på overnattinger i Monterosso. Beløpet er €1,50 pr natt og person og dette betales ved avreise av gjesten.

Pris:
14 800,-
Dager:8
Inkludert i reisen
• Flyreise Oslo - Pisa t/r med skatter
• Transport fra/til flyplassen
• 6 netter på 3* hotell i Monterosso
• 1 natt på hotell i Pisa
• Frokost alle dager
• 2 felles middager, en med kokkekurs
• Lokal engelsktalende guide i 7 dager
• Entre til Nasjonalparken 2 dager og tog til/fra Monterosso
• Felles vandringer og utflukter i følge program
• All transport under uken med tog og båt

Bestill reise

Program - dag for dag

Dag 1, tirsdag 12.juni
Vi lander i Pisa kl 16.25. Vår engelsktalende venninne og
 lokale guide, Giulia Marsigli, henter oss på flyplassen og vi kjører i buss til Monterosso. Felles middag på en lokal restaurant i Monterosso. Bli kjent og velkommen!

Dag 2, onsdag 13. juni
Vi spiser en god frokost på hotellet før vi starter vår felles vandringstur. I dag skal vi vandre til Levanto. Vi starter vesterut og litt oppover – der en herlig utsikt venter oss. Totalt vandrer vi ca 3,5 time og 8,2 km. Relativt lett vandring i dag. Det er en total høydeforskjell på 550 meter. Vel fremme i den lille fjellbyen tar vi en god pause og spiser lunsj på en lokal restaurant (ikke inkludert i pakken). På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Monterosso. Kvelden på egenhånd.

Dag 3, torsdag 14. juni
Dagen starter med frokost og så er vi i gang – dagens mål er Bonassola og Framura. Dit er det kun 2,5 times vandring. Vi går 5,5 km og total høydedifferanse er 350 meter. Derfor har vi også et tilbud til i dag for de som ønsker det - til Deiva Marina. En flott vandretur med fantastisk utsikt. Totalt blir det da 12,5 km og 657 høydemeter forskjell. Vi tar tog tilbake til Monterrosso og avslutter dagen med kokkekurs på hotellet. Vi lærer å lage Pesto! Felles middag på hotellet i kveld.

Dag 4, fredag 15. juni
Etter frokost tar vi toget til Riomaggiore. Herfra skal vi gå til Portovenere. Det er 13 km, og vi bruker ca 5 timer på dagsturen. Høydeforskjellen er 723 m. Det blir tid til å nyte den pittoreske byen Portovenere med alle fortausrestauranter før vi tar båt hjem. Aldeles nydelig utsikt hele veien tilbake til Monterosso. Du ser alle de 5 byene i Cinque Terre. Kvelden til egen disposisjon. 

Dag 5, lørdag 16. juni
Frokost først, så skal vi vandre gjennom 3 av de 5 pittoreske og sjarmerende Cinque Terrer byer - fra Monterosso til Soviore og videre til Vernazza. Vi tar en pause her før vi vandrer videre tilbake til Monterosso. Det blir en rundtur og ikke frem og tilbake. Totalt er det 10,1 km i dag 
og en høydeforskjell på 643 meter, og det tar ca 4 timer. Tid til å nyte ettermiddagen ved stranden eller bassenget. Kvelden til egen disposisjon. Felles middag for de som vil - dette avtaler vi nærmere.

Dag 6, søndag 17. juni
Frokost og vår siste vandringsdag. Vi skal gå fra Monterosso til Corniglia – Volastra og til Riomaggiore. Vi går totalt 10 km, høydeforskjell på 471 m og vi bruker ca 4 timer. Ettermiddagen og kvelden som du ønsker. Tid for å pakke…

Dag 7, mandag 18. juni
Vi reiser til Pisa etter frokost og bor her siste natten. Tid til å utforske denne skjønne italienske byen som har mye mer å by på en kun et skjevt tårn! Vi går til toget i Monterosso med vår bagasje (kort vei) og tar toget til Pisa sammen med Giulia og sjekker inn på hotell sentralt i Pisa. Her blir det så 2 timers sightseeing. Vi har ikke inkludert felles middag i kveld men vil anbefale en god restaurant for gruppen. 

Dag 8, tirsdag 19. juni
Frokost på hotellet i Pisa. Nyt dagen som du vil! Alternativt kan du bli med på en kort togreise til byen Lucca (ikke inkludert i pakken). En annerledes by som er kjent for sitt sjarmerende hesteløp midt i byen en gang i året. Det er dessverre ikke i dag, men byen er verdt et besøk i seg selv. Vi har sen retur hjem på kvelden og felles transfer til flyplassen fra hotellet i Pisa. Ankomst Oslo før midnatt. Takk for nå!

 

 

 

 

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
12/06Oslo GardermoenItalia, Cinque Terre - Pittoresk vandring med lokalkjent leder214 800,-Bestill