Budapest - påskefeiring og utflukter

HØYDEPUNKTER

  • Vakker "storby" og arkitektur
  • Sentral beliggenhet av hotell i sentrum
  • Kunnskapsrik norsktalende lokalguide Maria
  • Spennende utflukter
  • Vinsmaking og vinmuseum
Last ned program

Budapest – Donaus perle og Øst-Europa Paris 

Kjært barn har mange navn. Budapest ligger vakkert til ved elven Donau, med bydelene Buda klatrende oppover et høydedrag langs vestbredden, og flate vidstrakte Pest øst for den mektige floden. Buda og Pest var opprinnelig 2 bydeler, men knyttet sammen av de mange flotte broene har den etter hvert utviklet seg til dagens Budapest. Byen er kjent for sitt blomstrende uteliv, sine tradisjonsrike kafeer, rimelig shopping, svulmende konditorier, praktfulle termal og helsebad, vakker arkitektur og bredt kulturtilbud. Her er det utallige flotte operaer, teater, etc. Det ungarske kjøkken er velkjent over hele verden. Ungarn produserer et bredt spekter av forskjellig vin, og det er vel få som ikke har smakt en Tokajer eller annen ungarsk vin. Vår gode venninne og guiden Maria er født i Ungarn, men har bodd i Sverige og snakker skandinavisk. Maria møter deg på flyplassen og er vår lokalkjente turleder og guide i Budapest, som tar deg med på spennende utflukter og måltider i byen. 

Her bor vi 

Du bor meget sentralt på det moderene 4* hotellet Mercure Budapest Korona. Beliggende i hjertet av byen med vakre omgivelser, ved inngangen til det populære shoppingområdet. Donau, markedshall, eksklusive butikker og berømte bad ligger innen gangavstand. De tilbyr gratis Wi-Fi over hele hotellet og de har velværeområdet med både spatilbud og innendørs basseng. Her kan du nyte å bo i sentrum av Budapest og handle på Vaci Street eller i markedshallen eller ta en kort spasertur ved elven Donau. Nasjonalmuseet er også verdt et besøk, og ligger kun få minutters gange fra hotellet.

Opplev en spennende storby på våren

Været ligger normalt på 15 grader og det er hyggelig å sitte på fortauskafe og se på folk og nyte stedets magiske bakverk. Dette kan de! Maria vil også guide oss gjennom byen og fortelle om storhetstiden. Det vitner alle flotte bygnader også om. En fin opplevelse er å ta et bad i et av utebassengenen i byen, eller besøke Gellert badet. En annen opplevelse vi anbefaler er en båttur på Donau - gjerne om kvelden når alle bugnader er opplyst. Det er 1 times sightseeing med norsk guide på øret. Magisk! Husk gode og behagelige sko!

Sees vi?   

 

 

 

 

Status:
Fullt

Kart