Skip to main content

Belgia - Sykling og vandring i historiske byer, langs elver og kloster

Dato: 12.- 16.oktober 2022

Byvandringer og sykkeltur med vin, sjokolade og blomster i Flanderen

Belgia er på størrelse med Nordland og er et av Eurpas minste land. Denne helgen kan du glede deg til å bli guidet gjennom små landsbyer, store historiske byer, langs vindmøller, kanaler og broer til fots og på sykkel. Byvandring i Brüssel, landsbyene og åkrene får du en herlig smakebit på fra sykkelsetet og en dag tar vi beina fatt og opplever historiske Gent og Brügge. Vi har innkvartering på det nye Tower Hotel som ligger midt i Aalst sentrum. Helgen byr på den perfekte blandingen med herlig fellesskap, mye kultur og historie blandet med vin, blomster, øl og sjokolade. Vi blir tatt hånd om av lokale guider som viser, forteller og beskriver alt på vår vei.

Høydepunkt

 • Byrundtur i Brüssel
 • Sykkeltur fra Aalst
 • Besøk på sjokoladeverksted i Gent
 • Besøk på vingård med vinsmaking
 • Besøk på lokalt bryggeri
 • Besøk på en rosegård
 • Byvandring i Gent

Vandring og sykling

Det er lagt opp til at alle skal klare både byvandringene og sykling, terrenget er flatt og enkelt å ta seg rundt. Men vi anbefaler gode sko både til sykling og byvandringene. Her er det ofte brosteiner og asfalt. Så god støtte og demping på skoene er ikke dumt. Vi spiser lunsj underveis og middag inntar vi på små lokale restauranter.

Innkvartering ved Towers hotel in Aalst

4 stjerners hotell med god beliggenhet mitt i hjertet i Aalst, tett på gågate, shopping og togstasjon.

Dette er et mindre, sjamerende familiedrevet hotell med en hjemlig og hyggelig atmosfære og personlig service. Frokosten nytes med flott utsikt over omgivelsene fra 6 etasje, kos deg med en drink på takterrassen eller foran den koselige peisen på hotellets bar.

Alt er lagt til rette for et komfortabelt opphold når du nå skal ut på nye opplevelser.

Alle rom har eget bad, AC, safe, kaffe/te og Wifi.

Opplevelser på reisen

Aalst er en liten og veldig koselig by i øst Flandern, mellom Brüssel og Gent. Byen er stadig under restaurering og oppgradering. Tårnene Syral ruger høyt over byen og er et av de store ikonene i byen.
Byen vokste frem på 1000 tallet som et viktig stopp på handelsruten mellom Brügge og Köln og har den dag i dag en rekke godt bevarte middelalderbygninger. Byen er kjent for industri og domineres av produksjon av tekstiler, klær og tekstilmaskiner. Aalst er også kjent for sine spesialøl og sjokolade.

Sjokoladeverksted i Gent
Her skal vi se og lære hvordan sjokolade lages og formes. Vi skal lukte, smake og lage vår egen sjokolade.

Belgisk Vingård Domein De Kluizen
Vingården ligger i skyggen av Maria Mediatrix-klosteret i Affligem. Vinsortene er nøye utvalgt for å modnes selv i klimaet her, noe som er litt av en bragd i seg selv. Her vil du garantert finne disse druene Gewürztraminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin, Riesling og Grüner Veltliner på plantasjen.

Besøk ved La Vie Roser
Vi besøker La Vie Roser som har gått i generasjoner. Både far og bestefar De Ridder var rosedyrkere. I dag har Stefaan De Ridder (tredje generasjon) overtatt. La Vie en Roses dyrker økologiske roser. Dette betyr nesten ikke sprøytemidler, men stor omsorg for plantene og blomstene i stedet. Hos La Vie en Roses får du økologiske roser som du også kan kjøpe med deg. I tillegg vil du under et besøk her få gode råd om hvordan du kan dyrke noen nydelige roser i din egen hage.

Klosteret Affligem ble opprinnelig grunnlagt av 6 riddere som sluttet seg til klosteret i 1602. Gjennom århundrene ble bygningen ødelagt og gjenoppbygd flere ganger. Klosterølet med samme navn er kjent langt utenfor grensene. Dessverre brygges ikke dette lenger på stedet, men ved Affligem bryggeri i Opwijk.

Brügge
En romantisk og inspirerende sted med middalaldersk atmosfære. Med historiske, arkitektoniske og kunstneriske praktverk. Med brosteinsbelagte gater og små kanaler som snirkler seg rundt byen. En herlig by som vi får oppleve med båttur og besøk på et lokalt bryggeri.Se dag for dag program for mer informasjon

Pris: 14 690,-
Inkludert:
 • Direktefly tur/retur Oslo - Brussel
 • 4 netter i delt rom med frokost
 • 3-retters middag hver dag
 • Byvandring med engelskspråklig guide i Brussel
 • Heldagstur på el-sykkel
 • Besøk på sjokoladefabrikk med workshop
 • Besøk på vingård med vinsmaking
 • Utflukt til blomstergartneri/blomsterhage
 • Guidet besøk til lokalt bryggeri
 • Båttur på kanalene i Brugge
 • Inngang til St Bravo Katedral
 • Togtransport i henhold til program
 • Lokal engelskspråklig guide på dagsutfluktene
 • Reiseleder fra Jomfrureiser
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Reisedager: 5
Bestill reise

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 - Velkomst
Ankomst og middag på en liten lokal restaurant i Aalst. 

Dag 2 - Sykkeldag 
Dag to har vi en hel dag på sykkelsetet med utrolig mange flotte opplevelser. Vi starter dagen i Aalst. Vi sykler langs elva Dender og besøker blant annet St. Martinskirsken, som ble påbegynt i 1481 med Europas eldste klokkespill.

Med den industrielle fortid har gamle varehus blitt bygd om og nye kommet til, som blant annet nybygde Weffplein. Dette har gjort at shoppingbyen Aalst virkelig har blitt et hotspot. Vi sykler til omkringliggende områder som også leverer humle til bryggerinæringen; da byen er kjent for sine spesial øl, samt for aperitiffer og sjokolade.

Gamle Sasbrug
Den tidligere Sasbrug broen hviler i skyggen av den nåværende Wiezebrug. Sas van Wieze ble bygget i 1768 og forble aktiv til 1947. I 1972 ble det bygget en ny, permanent bro over Dender. Den gamle broen ble overflødig og ble i 1976 flyttet. Schotte-området i Erembodegem, på grensen til elven Dender, er et fint eksempel på industriell ombruk. Det yrer av aktivitet i det tidligere garveriet, med idrettssenter, ungdomssenter, ulike uteanlegg og brasserie De Looyerij. Den gamle fabrikkskorsteinen fungerer i dag som klatretårn.

Wieze
Med det tidligere Van Roy-bryggeriet og den årlige Oktoberfest, var Wieze i årevis kjent som ølets mekka. I dag lukter landsbyen hovedsakelig sjokolade, takket være Barry Callebaut, verdensmarkedsleder innen kakao og sjokoladeprodukter.

Meldert
I sentrum av Meldert kan du finne et monument av en sandstein som refererer til det tidligere steinbruddet som ble drevet av klosteret Affligem. Klosteret spilte en sentral rolle i regionens historie, ikke minst på grunn av introduksjonen av humledyrking som definerte landskapet i århundrer. Etter 1980 forsvant humledyrkingen nesten helt, men på grunn av den økende etterspørselen etter hjemme dyrket humle, dukker de meterhøye plantene opp igjen i dag.

Dag 3 - Heldagsutflukt Brugge
Heldagsutflukt med byvandring i Brugge. Vi tar toget fra Aalst til Brugge, en hyggelig togtur på litt ca 1 time. I Brugge får vi en guide opplevelse igjennom den sjarmerende byen inkludert besøk ved et lokalt bryggeri og en koselig båttur på kanalen. Før vi vender hjem og avslutter med en herlig middag på en lokal restaurant. 

Dag 4 - Byvandring Gent
Historiske Gent byr på en herlig samling av flotte bygninger langs pittoreske kanaler. Vi tar toget fra Aalst - Gent og tilbake. Under denne byvandringen vil du oppleve denne middelalderbyen til fots og blant annet se St. Bavo-katedralen (en majestetisk bygning av murstein og granitt) med det berømte maleriet 'The Mystic Lamb', samt det 91 meter høye klokketårnet (symbol på byens uavhengighet). Vi skal også innom et sjokoladeverksted å smake og lage egen sjokolade. 

St Bavo – katedralen og Gentalteret
St Bavo katedralen er en katolsk, gotisk katedral i Ghent. Gentalteret er også omtalt som «tilbredelsen av det mystiske lam», «guds lam» og liknende. Det er et stort alterskap i St Bavo – katedralen. Kunstverket ble utført mellom år 1420 og 1432 av den nederlandske renessansemaleren Jan van Eyck. Altertavlen er et polyptyk sammensatt av i alt 24 svært forseggjorte enkeltmalereier og med hengslede sidepaneler som kan åpnes og lukkes.

Vi besøker også rådhuset, St. Michiels-broen og slottet til grevene av Flanderen.

Dag 5 - Byvandring Brussel
Vi avslutter denne innholdsrike helgen med 3 timers byvandring i Brüssel. Med lokal engelsktalende guide som viser oss denne herlige byen. Her besøker vi blant annet St. Michaels – katedralen, galleriet St. Hubert, Grand Palace – torget i Brussel som er kjent for sin dekorative og estetiske rikdom og ikke minst den berømte Manneken Pis *. Vi vandrer gatelangs og opplever denne fantastiske byen Brüssel før vi tar bussen til flyplassen for hjemmreise. 

* Menneken Pis – En liten statue av en gutt som står og tisser. Dette er blitt et stort ikon for byen. Garderoben hans teller mer enn 900 klesplagg. Så hva har han på seg når du kommer?

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Oktober 2022

12/10Oslo GardermoenBelgia, Alst - Sykling og vandring i sjarmerende småbyerMer enn 414 690,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo