Skip to main content

Italia, Amalfikysten - Kystvandring, strandliv og Italienske delikatesser med Kaisa

Status:
Fullt

Ny vandringsreise til vakre Amalfikysten med Kaisa Hafredal

Kaisa tar deg med på vandring til Italias, og kanskje verdens vakreste kyststrekning, Amalfikysten.

Høydepunkter

 • Vandringer i vakre historiske omgivelser med høydepunktet “den berømte gudestien"
 • Topptur til Monte Avvokata 1015 moh
 • Vandring på den naturskjønne jetset-øya Capri med båttur rundt øya
 • Sitronvandring og smaking på en økologisk sitrongård
 • Måltider i håndplukkete restauranter
 • Avslutter i spennende Napoli med sightseeing og opplevelser - 4 * hotell med frokost og god beliggenhet hele uken

Vandring Amalfikyste

Amalfikysten og dens vakre utsikt og idylliske pittoreske småbyer

Her tar Kaisa deg med på "gudestien", en vandring mellom fjellbyen Agerola og Positano. Når du skuer utover middelhavet kan du se hvor neste etappe går, til øyparadiset Capri. Her blir det vandring, opplevelser og båttur rundt øya. Vi tar båten til nabobyen Maiori og starter på toppturen til byes pilgrimskirke Monte Avvocata kirken (1015 moh) i spennende terreng med magisk utsikt.

  amalfi dinner

  Vandring langs vakre Amalfikysten med kultur, natur og matopplevelser

  Dette er en flott vandringsreise med kultur og italienske delikatesser. Vi besøker pittoreske byer langs Amalfikysten, musikkbyen Ravello, perlen Positano, øya Capri og vi bor i Amalfi med den vakre Kathedralen og stranden rett ved hotellet. I Amalfi skrev Henrik Ibsen "Et dukkehjem" på La luna som er gjort om fra kloster til hotell. Her kan du gå å drikke cappuccino i den flotte hagen. Vi opplever sitronvandring på økologisk sitrongård, med ulike smaker med de kjente Amalfi sitronene.

  Vi avslutter reisen i spennende rustikke Napoli hvor vi får tid til både sightseeing og shopping.

  Kaisa Hafredal Amalfikysten

  Her skal vi bo

  Vi skal bo på ærverdige Amalfi Residence 4* hotell, som ligger meget sentralt i Amalfi by og rett ved stranden. Et tidligere aristokratisk palass, som på 50 tallet ble omgjort til det flotte hotellet som det er i dag. Fine rom hvor alle har enten balkong med havutsikt eller terrasse ut mot den Piazza Duomo og Amalfi Katedralen. God frokostbuffet på hotelets takterasse med havutsikt. Her kan du bestille hvor mange perfekte italienske cappuccino du ønsker kostnadsfritt til frokost. Link til hotellet. Det er dessverre ingen mulighet for enkeltrom på denne reisen.

  Hotel Roma

  Siste natt befinner vi oss på Napoli. Her kan vi besøke den flotte borgen som ligger på en høyde med utsikt over Napolibukten og et besøk til Napoli strand promenaden. Et besøk til de smale gatene fylt med pizza steder i gamledelen av Napoli er et must.

  Italienske delikatesser

  Vi spiser frokost på hotellet, lunsj underveis på tur og samles til felles middag på kvelden. Det vil bli herlige måltider med ferske italienske råvarer, parmaskinke og smakfulle oster med vin på spesielt utvalgte restauranter. Italiensk is og solmoden frukt er tilgjengelig for oss underveis. Italiensk gelato er en opplevelse i seg selv!

  Sunn mat Italia

  Din turleder, Kaisa Hafredal

  Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun inkluderer ofte yoga & mindfulness underveis på sine reiser. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Piemonte og Amalfi, Colombia, Mont Blanc og Sør- Afrika.

  Kaisa Hafredal

  Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene.

  Vandringsnivå

  Nivå: Middels +
  Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form.

  Terreng: Fin sti, relativt lett underlag. Turen har mange trapper!

  Tips for turen: Godt fottøy er et «must». Terrenget krever ikke fjellstøvler, men gode tursko/hikingsko med god støtte og såle. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader.. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske (vi kan fylle fjellvann på flaskene underveis på alle turene), gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

  Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

  NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

  Tilbakemeldinger fra tidligere reisende:

  "Likte at turen var variert, ikke bare vandring men og kulturelle opplevelser, mat og vin. Veldig fint at vi bodde to forskjellige steder, da fikk vi opplevd veldig mye."

  "Fornøyd med alt på reisen. Opplegget var topp, fantastisk mat og syntes Kaisa er svært dyktig som reiseleder og er behagelig å reise ilag med. Følte meg godt ivaretatt av ho, og det er tydelig at ho brenner for det å vere ute og i aktivitet og sunn mat. Etter denne turen med ho har min entusiasme for det samme auka og eg har fått litt ny energi. Reiser veldig gjerne igjen med Kaisa".

  "Liten gruppe er bra, hyggelig og flink turleder. Mange fine opplevelser."

  "Kaisa er en veldig fin turleder som gjør alt for at deltakerne skal kose seg."

  Eva Hansen, som nå er klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
  Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og "ser" alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤

  Søk reise

  Flytider

  Flytid direkte til Roma  3 timer

  Utreise 19 april  Oslo - Roma 9:30- 12:40

  Hjemreise 26 april Roma- Oslo 13:25 – 16:35

  Dag for dag program

  Dag 1 søndag Avreise Oslo - ankomst Roma

  Vi møtes i ankomsthallen på Chania flyplass kl. 19.10 og transporteres med minibuss (ca. 1,5 time) til hotellet i Paleochora hvor vi starter første vandring dagen etter. Velkomstmiddag og kort presentasjon om ukens program.

  • Overnatting: Paleochora 1 natt

  Dag 2 mandag Kystvandring Paleochora - Sougia:

  Fotturen fra Paleochora til Sougia går langs kysten og opp på fjellet og er en del av den europeiske vandreruten E4. Kystvandringen byr på vakre urørte strender og oldtidsbyen Lissos, med rester av tempel og teater fra år 300 f.Kr. Siste del av turen går først opp i høyden og fortsetter deretter gjennom Selinou-kløften. Det blir badepause underveis. Vi ender i Sougia, en vakker liten badeby der vi skal overnatte tre netter.

  • Distanse/tid: 17 km, 5 timer vandring + pauser. Lett kupert med to stigninger - 500 m opp-/nedstigning

  • Overnatting: Sougia 3 netter (helt langs stranda)

  Dag 3 tirsdag rundtur i Sougia+ yoga/mindfulness på stranden:

  I dag går vi en flott rundtur i Sougia hvor vi starter og ender på stranden i Sougia. Vi går opp Selinou kløften og fortsetter opp til en av Souigas høyeste topp med flott havutsikt. Vi kommer tilbake ned på andre siden av fjellet. For de som ønsker å delta på yoga etterfulgt av guidet mindfulness/avspenning på stranda med turleder er hjertlig velkommen til det før middagen på kvelden (hvis været tillater det). 

   Distanse/tid: 7 km, 2,5 timer vandring + pauser. ca 250 m opp/nedstigning.

  Dag 4 onsdag Irinikløften:

  Kreta består av mange kløfter og Irinikløften er en vakker og frodig kløft. Den har et variert terreng og her vil vi møte på geiter, elver, fossefall og duften av krydderurter. Sammenlignet med Samariakløften som er Kretas kommersielle kløft med mange turister, vil denne turen gi en større naturopplevelse. Ettermiddagen fri til å gå på stranden.

   Distanse/tid: 10 km, 3 timer vandring + pauser. 3 km vei fra kløft til Sougia. Lett kupert med noe stigning.

  Dag 5 tordag Kystvandring Agia Roumeli – Loutro:

  Etter frokost tar vi ferge til Agia Roumeli. Herifra legger vi rett ut på vandring til perlen Loutro. Her skal vi følge stien langs havet, klipper og kulturlandandskap. Turen går i et variert terreng langs kysten først til den flott Pavlos standen hvor vi kan pade og besøke den urgamle kirken. Videre fortssetter vi til vakre Marmara stranden. Her kan vi igjen bade og spise på den idylliske tavernaen ved vannkanten. Siste etappe går helt langs kysten til perlen Loutro der vi overnatter to netter.

  • Distanse/tid: 17 km, ca 5 timer+ pauser. Kupert terreng med noen bratte partier, 150 m opp-/nedstigning.

  • Overnatting: Loutro 2 netter helt nede ved Loutro bukten. Nydelig frokostbuffet ute på takterassen.

  Dag 6 fredag Fridag i kystperlen Loutro:

  Denne dagen kan du gjøre hva du vil. Hvile, bade, nyte solen eller dra på egne utflukter. Loutro er en bilfri liten perle med små spisesteder og butikker. Loutro har et fint utgangspunkt for dagsutflukter og bademuligheter enten i Loutrobukten eller området rundt.

  Dag 7 lørdag Kystvandring Loutro- Sweetwater beach-Hora Sfakion:

  Turens siste vandring går langs kysten hvor vi passerer den flotte badestranden, Sweetwater beach. Her kan vi bade, spise lunch og nyte kystlandskapet før vi fraktes med minibuss fra Hora Sfakion til Chania (ca. 1,5 timer). På kvelden samles vi på en hyggelig restaurant i Chania og inntar ukas siste felles middag sammen.

  • Distanse/tid: 8 km, 2 timer vandring + pauser, 100 m stigning - lett kupert med noen bratte partier.

  • Overnatting: Porto Veneziano Hotel. Sjarmerende hotell ved havnen i Chania med flott frokostbuffet. Link til hotellet her.

  Dag 8 søndag  Bytur i Chania - hjemreise:

  Dagen er fri til å nytes i Chania - shopping, sightseeing eller bading på Chanias bystrand. Gamlebyen og markedshallen er verdt et besøk. Utsjekking fra hotellet kl. 12:00. Vi reiser samlet fra Chania til flyplassen kl 17.30. Hjemreise: Avreise kl. 20:00 fra Chania. 

  Vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

  Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo
  • Gouda Logo