Skip to main content

Italia, Amalfikysten - Kystvandring, strandliv og Italienske delikatesser med Kaisa

Vandringsreise til vakre Amalfikysten med Kaisa Hafredal

Kaisa tar deg med på vandring til Italias, og kanskje verdens vakreste kyststrekning, Amalfikysten.

Høydepunkter

 • Vandringer i vakre historiske omgivelser med høydepunktet “den berømte gudestien"
 • Vandring mellom pittoreske små idylliske perler
 • Topptur til Monte Avvokata 1015 moh med panorama utsikt
 • Vandring på den naturskjønne jetset-øya Capri med båttur rundt øya
 • Sitronvandring og smaking på en økologisk sitrongård
 • Italienske herlige måltider
 • Avslutter i spennende Napoli med sightseeing og opplevelser
 • 4 * hotell med frokost og god beliggenhet i vakre Amalfi

Vandring Amalfikyste

Amalfikysten og dens vakre utsikt og idylliske pittoreske småbyer

Her tar Kaisa deg med på "gudestien", en vandring mellom fjellbyen Agerola og kystperlen Positano. Når du skuer utover middelhavet kan du se hvor neste etappe går, til øyparadiset Capri. Her blir det vandring, opplevelser og båttur rundt øya. Vi tar båten til nabobyen Maiori og starter på toppturen til byes pilgrimskirke Monte Avvocata kirken (1015 moh) i spennende terreng med magisk utsikt. Det blir mange stopp underveis hvor vi nyter blant annet den populære drinken Aperol spritz og avslutter med opplevelser i den spennende byen Napoli.

  amalfi dinner

  Vandring langs vakre Amalfikysten med kultur, natur og matopplevelser

  Dette er en flott vandringsreise med kultur og italienske delikatesser. Vi besøker pittoreske byer langs Amalfikysten, musikkbyen Ravello, perlen Positano, øya Capri og vi bor i Amalfi med den vakre Kathedralen og stranden rett ved hotellet. I Amalfi skrev Henrik Ibsen "Et dukkehjem" på La luna som er gjort om fra kloster til hotell. Her kan du drikke cappuccino i den flotte hagen og filosofere over livet i historiske omgivelser. Vi opplever sitronvandring på økologisk sitrongård, med ulike smaker med de kjente Amalfi sitronene.

  Vi avslutter uken i Napoli hvor vi får tid til både sightseeing og shopping i denne spennende byen som er i full vekst. Det blir selvsagt avslutningsmiddag med steinovn Pizza i pizzabyen Napoli. Vulkanen Vesuvio og Popei ligger kort avstand fra Napoli. En tur hit kan organiseres om ønskelig.

  Kaisa Hafredal Amalfikysten

  Her skal vi bo

  Vi skal bo på ærverdige Amalfi Residence 4* hotell, som ligger meget sentralt i Amalfi by og rett ved stranden. Et tidligere aristokratisk palass, som på 50 tallet ble omgjort til det flotte hotellet som det er i dag. Fine rom hvor alle har enten balkong med havutsikt eller terrasse ut mot den Piazza Duomo og Amalfi Katedralen. God frokostbuffet på hotelets takterasse med havutsikt. Her kan du bestille hvor mange perfekte italienske cappuccino du ønsker til frokost. Link til hotellet. Det er dessverre ingen mulighet for enkeltrom på denne reisen.

  Hotel Roma

  Siste natt befinner vi oss på Napoli. Vi skal bo på Hotel San Pietro 4 * hotell med flott takterasse og sentral beliggenhet. I Napoli kan vi besøke den flotte borgen som ligger på en høyde med utsikt over Napolibukten og et besøk til Napoli strandpromenaden. Et besøk til de smale gatene fylt med pizza steder i gamledelen av Napoli er et must og her har vi avslutningsmiddag.

  Italienske delikatesser

  Vi spiser frokost på hotellet, lunsj underveis på tur og samles til felles middag. Det vil bli herlige måltider med ferske italienske råvarer, parmaskinke og smakfulle oster med vin på spesielt utvalgte restauranter. Italiensk is og solmoden frukt er tilgjengelig for oss underveis. Italiensk gelato er en opplevelse i seg selv!

  Sunn mat Italia

  Din turleder, Kaisa Hafredal

  Kaisa Hafredaler en utdannet kostholdsveileder og coach. Hun er ­lidenskapelig opptatt av ren næringsrik mat og frisk luft. Hun inkluderer ofte yoga & mindfulness underveis på sine reiser. Hun er turleder i DNT og driver helsebloggen www.balanseihverdagen.no. Hennes destinasjoner i 2020 er: Kreta, Italia- Piemonte og Amalfi, Mont Blanc, Mallorca. Lofoten og Sør- Afrika.

  Kaisa's favorittland er Italia og hun gleder seg til å ta deg til Amalfi's vakre kyst.

  // Alle foto er tatt av Kaisa på tidligere vandringsturer

  Kaisa Hafredal

  Kaisa har stor fokus på natur og matopplevelser på alle sine vandringsreiser og har kun små vandringsgrupper med max 12 deltakere. En liten eksklusiv gruppe gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Vi starter vandringene hver dag først etter en god lang frokost.

  Vandringsnivå

  Nivå: Middels +
  Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form.

  Terreng: Fin sti, relativt lett underlag. Turen har mange trapper!

  Tips for turen: Godt fottøy er et «must». Terrenget krever ikke fjellstøvler, men gode tursko/hikingsko med god støtte og såle. Pakk både lette og noen varme klær. Temperaturen ligger normalt mellom 20-25 grader.. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske (vi kan fylle fjellvann på flaskene underveis på alle turene), gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

  Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du bør også kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

  NB! Vi ber deg fylle ut og sende inn denne obligatoriske helseerklæringen til oss innen 10 dager etter påmelding. Trykk her for skjema. Fyll inn og send det på mail til jomfru@jomfrureiser.no

  Tilbakemeldinger fra tidligere reisende:

  "Likte at turen var variert, ikke bare vandring men og kulturelle opplevelser, mat og vin. Veldig fint at vi bodde to forskjellige steder, da fikk vi opplevd veldig mye."

  "Fornøyd med alt på reisen. Opplegget var topp, fantastisk mat og syntes Kaisa er svært dyktig som reiseleder og er behagelig å reise ilag med. Følte meg godt ivaretatt av ho, og det er tydelig at ho brenner for det å vere ute og i aktivitet og sunn mat. Etter denne turen med ho har min entusiasme for det samme auka og eg har fått litt ny energi. Reiser veldig gjerne igjen med Kaisa".

  "Liten gruppe er bra, hyggelig og flink turleder. Mange fine opplevelser."

  "Kaisa er en veldig fin turleder som gjør alt for at deltakerne skal kose seg."

  Eva Hansen, som nå er klar for sin fjerde reise med Kaisa Hafredal:
  Vandringsturene med Kaisa kan jeg anbefale på det varmeste. Hun er en fantastisk reiseleder. Blid og positiv og "ser" alle i gruppen sin☺ Hun er et flott menneske å være på tur med ❤

  Status:
  Fullt

  Søk reise

  Flytider

  Flytid direkte til Roma  3 timer

  Utreise 19 april  Oslo - Roma 9:25- 12:30

  Hjemreise 26 april Roma- Oslo 13:20 – 16:30

  Dag for dag program

  Dag 1 søndag Avreise Oslo - ankomst Roma

  Direkte fly til Roma fra Gardermoen. Kun litt over 3 timers flytur. Vi ankommer Roma flyplass kl 12.30 og møtes i ankomsthallen. Minibuss direkte til hotellet i Amalfi by (ca 3,5 - 4 t). Velkomstmiddag på hovedplassen i gamlebyen Amalfi på kvelden. (inkludert)

  • Overnatting: første 6 netter: Amalfi Residence ****  Ærverdig hotell som ligger meget sentralt i Amalfi by og rett ved stranden. Kort vei til alt. Flott frokostbuffé med takterasse og havutsikt.

  Dag 2 Ravello - Amalfi via mølledalen Valle delle Ferriere:

  Etter en god frokost på hotelets takterasse tar vi lokalbussen (25 min) opp til den kjente musikkbyen Ravello (365moh). Her har vi tid til å se oss litt rundt i den sjarmerende annerkjente fjellandsbyen før vi starter turen ned mot sitronbyen Pontene og går via mølledalen «Valle delle Ferriere». Her spiser vi medbrakt lunch langs fossen, før vi går videre i natur-skjønne omgivelser til Amalfi by. Kvelden fri til å utforske det hyggelige lille sentrum av Amalfi, den flotte kathedralen og de små koselige restaurantene.

  • Distanse/tid: : 8 km – svak stigning, ca 400 m svak nedstigning, ca 2 timers vandring + pause

  Dag 3 Gudestien - Sentiero degli dei - Positano:  

  Vi tar lokalbussen (40 min) til fjellandsbyen Agerola (630 moh) som er en opplevelse i seg selv langs kyststripen i Amalfi. Vi starter turen i Bomerano og før vi legger ut på den mest berømte turen på Amalfi med enorme kystpanorama og høye klipper kan vi kjøpe med deilig lunch på bakeriet eller den Italienske delikatessebutikken. Vi vandrer mellom «havet og himmelen» på gudeveien ned til fargerike vakre populære Positano. Her blir det tid til å se seg rundt og bade før vi tar båtveien tilbake til Amalfi. Utsikten som følger oss langs Amalfi kysten tilbake er utrolig flott. Ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

   Distanse/tid: 9 km, 400 m stigning og 700 meter ned, 3,5 timers vandring + pauser. Trapper/vei ned til Positano

  Dag 4 Lemon Tour - Amalfi til utsiktpunktet Torre Ziro:

   

  Etter en sen frokost starter vi dagen med omvisning på økologisk sitrongård i flotte omgivelser i Amalfi. Her blir det ulike smaksprøver med de berømte Amalfisitronene. Blant annet sitronkake, lemonade og limoncello. Etter egen lunch i Amalfi går turen via smale smug i den historiske byen Atrani, opp igjennom Dragon valley til utsiktpunktet Torre Dello Ziro hvor vi har fantastisk by og havutsikt. Vi går tilbake via Pontone og ned trappene til Amalfi. En flott rundtur som byr på innsyn i hvordan de lokale bor og lever, samt flotte utsiktspunkter.  Ettermiddagen/kvelden til fri disposisjon.

   Distanse/tid: ca 8 km, 400 m opp/ned, ca 2,5 time + pauser

  Dag 5 Topptur Monte Avvocata 1015 moh: 

  I dag tar vi båten til nabobyen Maiori. Herifra følger vi pilgrimsveien opp til kirken som ligger på toppen av Monte Avvocata platået på over 900 moh med panoramautsikt over Amalfikysten. Vi går igjennom skog og åpent landskap. Atmosfæren på toppen med kirken og utsikten er veldig spesiell. Vi nyter medbrakt lunch på benken ved blomsterengen før vi går tilbake samme vei og tar båtenveien tilbake til Amalfi på ettermiddagen. I kveld spiser vi middag på hotellets fine restaurant i Amalfi på kvelden. (inkludert uten drikke)

  • Distanse/tid:  12 km – ca 950 m bratt opp/nedtigning, ca 5 timer vandring + pauser 

  Dag 6 Capri -  Vandring og båttur rundt øya: 

  Dagstur til frodige og vakre øya Capri. Vi tar fergen fra Amalfi (ca 50 min) over til den fasinerende øyen Capri.  Vi starter med å ta taubanen opp langs fjellet til bysentrum av capri hvor vi starter vandringen. Vi går igjennom smale gater på naturskjønne Capri med sine vakre blomster, pinjetrær og kalksteinsklipper med sjøgrønt klart hav. Etter vandringsturen er det felles lunch (inkludert) på den hyggelige lille piazzaen i den nye delen av Capri. Det blir også egentid med sighseeing eller bading på øya. Cabelseat i Anacapri tar deg opp til øyas høyeste punkt, 589 moh og har en fantastisk utsikt. Vi avslutter med en felles spennende båttur rundt hele Capri med stopp utenfor de grønne og blå grottene. Vi tar fergen tilbake til Amalfi på ettermiddagen. Kvelden til fri disposisjon.

  • Distanse/tid: ca 2 timers vandring + egen vandring

  Dag 7  Sighseeing og egentid i Napoli (Vesuvio/ Pompei):

  Etter frokost forlater vi Amalfikysten for å oppleve den interesante byen Napoli som er i stor vekst. (ca 1,5 time reisetid). Her sjekker vi inn på sentral hotell i Napoli og dagen er fri til sightseeing og shopping. Napoli ligger kort avstand fra vulkanen Vesuvio og den historiske vulkanbyen Pompei. En tur hit kan organisereres og ellers ulike aktiviteter kan avtales i gruppen. Vi samles til felles middag på kvelden til "Italiensk pizzaaften" i pizzabyen Napoli med klassisk italienske Tiramisu som dessert. (inkludert).

  • Overnatting:  1 natt i Napoli Hotel San Pietro 4 * hotell med takterasse og sentral beliggenhet

  Dag 8 Hjemreise:

  Utsjekking fra hotellet etter frokost og avreise til Roma flyplass (ca 3 time med flybuss). Avreise kl 13.20. 

  Vitar forbehold om endringer i programmet grunnet værforhold eller andre hendelser utenfor vår kontroll og ytre påvirkning. Vi viser til våre betingelser på nettsiden.

  Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo