Skip to main content

Italia, Amalfi - Sanselig yogareise med Henriette Lien

Dato: 10.- 17.oktober 2022

Sanselig yogaopplevelse på vakre Amalfikysten

I det vakre hageanlegget ved Villa Crawford får du nyte daglige yogaøkter, pust og bruke alle sansene dine. Velkommen på en fantastisk yogaferie ved Italias vakreste kystområde.

Amalfikysten, oransje solparasoller, havutsikt og fargerike bygninger

Høydepunkt

 • To yogaøkter med Henriette hver dag
 • Nydelig mat fra det italienske kjøkken
 • Vandring på «Gudenes sti» med majestetisk utsikt
 • Feriefølelsen med muligheter for bading og fotturer
 • Kafèbesøk og nye, fine bekjentskap

tre damer som sitter i skredderstilling i en grønn hage med sollys bakfra, yoga

Pust og nyt yoga i omgivelser du aldri glemmer

Dagen starter med dynamisk yoga i den deilige hagen, etterfulgt av en god frokost. Dagen nytes slik du liker best, om det er bading i sjøen, en rolig stund i hagen eller kanskje med en egen liten utflukt?

Gjennom yogaøktene kan du finne verktøy til å finne balansen i livet, og til å gi deg selv mer påfyll og energi. På den måten akkurat du trenger det. Er du helt ny til yoga, så vit at Henriette tilpasser til det nivået som passer deg best. Du velger selv hvor mye du vil delta på, og kan med god samvittighet prioritere ekstra egentid.

Ettermiddagstimen er en roligere praksis for å runde av dagen. Du får da praktisere yinyoga som hjelper deg å roe nervesystemet ned. Det blir også et innblikk i thaimassasje, bindevevsavspenning, meditasjon og pusteøvelser. Alt for å lade batteriene så mye som mulig på den mest behagelige måten.

Villa Crawfords hageanlegg, appelsintrær og sitrontrær, palmer og stier

Overnatting i Villa Crawford

Forfatter Francis Marion Crawford sin private villa ble ombygget til kloster. Senere et sanselig overnattingssted og er i dag en unik opplevelse å få komme til. Crawford skrev mange av sine verdensberømte bøker i det store hageanlegget som omringer hovedhuset. Dette er langt ifra en vanlig hotell-opplevelse!

Bilder fra Villa Crawford, et bygg helt på kanten av en klippe mot det blå, fargerikt soverom med dobbeltseng, havet, stor grønn hage, spisested ute med utsikt over havet

Villaen har en eksklusiv beliggenhet på en klippe med slående utsikt over Amalfikysten. Rett foran oss kan vi skue Capri, Ischia, Sorrento og Napoligulfen. Det er 1500 kvadratmeter med hageanlegg, skulpturer og stier å vandre på. Selve huset består av 3 etasjer og halvparten av rommene har havutsikt (ekstra kostnad). Villa Crawford er enkelt, men elegant innredet. Hotellrommene har privat baderom, klimakontroll og wifi. Det serveres frokost og middag (individuelt meny-valg med 3 retter 3 kvelder) i hotellets store sal (inkludert).

Amalfikysten, blått hav, strand og bebyggelse opp langs bratte fjellsider og klipper

Amalfikysten - skjønnhet og naturlig mangfold

Amalfi er et meget ettertraktet ferieområde. Her kan du nyte alt av nydelig mat, svært gode bademuligheter og naturopplevelser av en annen verden. Sorrento og området rundt har vært et yndet feriemål for italienere i mange år, og dette har ført til at bademulighetene rundt byen er svært gode, men også at det er private badebrygger hvor du betaler for å ligge og sole deg. Hele kysten oser av sjarm og litt luksus, men ekte liv. De romerske keiserne hadde et imperium å velge fra, men de bygget sine sommervillaer på Capri. Du vil garantert også nyte den gode vinen, sitronlikøren og maten - akkurat som dem.

Amalfikysten er på UNESCOs verdensarvliste som et område av stor fysisk skjønnhet og naturlig mangfold. Stedet har vært bosatt siden tidlig middelalder og har arkitektoniske og kunstneriske verker av stor betydning. Her er en allsidighet som er tilpasset terrengets mangfoldighet, fra vingårder i terrasselandskap og hager i nedre skråninger til brede beiteland i opplandet.

Henriette Lien, smilende dame med lyst, krøllete hår med litt rosa i, og bilde av en rosa lotusblomst med grønne blader

Din yogaleder, Henriette Lien

Henriette underviser i vinyasa flow der det legges vekt på bevegelse synkronisert med pust og asanaene/posisjoner. Det blir nesten som små korte dansesekvenser, noe alle klarer! Klassene har ofte et tema, som gir en fin variasjon i øvelsene. Henriette er også opptatt av den medisinske effekten av å praktisere yoga, som vil si hvordan organene blir stimulert, stressnivået går ned og kroppen håndterer livets påkjenninger bedre. Les mer om Henriette her.

Din leder: Henriette Lien

Henriette underviser yoga med hele verden som arbeidsplass, er forfatter og foredrags holder med bakgrunn som skuespiller, danser, programleder i radio og tv. Henriette underviser i Vinyasa flow, bevegelser synkronisert...

Pris: 18 500,-
Inkludert:
 • Fly direkte tur/retur Oslo – Napoli
 • Transport tur/retur flyplassen i Napoli – villa Crawford (ca 45 min)
 • 7 netter i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost og middag daglig) servert i vår villa
 • Daglige yogaøkter med Henriette Lien
 • Vandrings tur langs Gudenes sti med lokal guide samt transport
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.
Reisedager: 8
Bestill reise

Søk reise

Program og forslag til utflukter

Program

Morgen 
90 min med Vinyasa flow (med forskjellige tema)

Egentid
Fyll dagen med solskinn, bading eller utforsk de mange mulighetene som finnes for utflukter og fotturer (se beskrivelse under). En koselig kafétur med litt skravlings eller en god bok i fred og ro er også et godt valg. Dagen er din!

Sen ettermiddag 
Yin/stretch/meditativ praksis 

Vår villa har yogamatter tilgjengelig så det trenger du ikke å ta med deg. Yogaøktene vil foregå ute under solen i den store, rolige hagen (innendørs om været tilsier det). Det vil være en mulighet å booke privattimer med Henriette mot et tillegg i prisen. Du kan delta på reisen uansett om du er nybegynner eller erfaren yogi.

Utflukt med vandring på «Gudenes sti»
En av dagene har vi inkludert en fottur langs «Gudenes sti» med lokal engelsktalende guide. Hvis det bare er èn fottur du skal gå i Amalfi er det denne! Stien fra Agerola til Positano er lett å følge og praktisk talt uten stigning. Det er Amalfikystens mest populære vandringsrute. En utrolig vakker kyststi med majestetisk utsikt! Vi kjører med privat buss til startpunktet og blir hentet etter våre 100 trappetrinn ned til bilveien i Positano. Vi har med pikniklunsj (inkl.), og tar oss tid til en kaffepause med den deiligste iskrem på veien (ikke inkl.).

Frokost og middag daglig, servert i vår villa er inkludert.
Lunsj ordner du som du ønsker, og det er mange muligheter i nabolaget.

Forslag til utflukter

Det er bokstavelig talt et hav av utflukter og muligheter i området. Det er viktig at du gjør deg opp en mening på forhånd om du ønsker å få med deg flere utflukter i tillegg til heldagsturen til Positano som er inkludert i reisen. Her er noen forslag og litt mer info om Capri, Ischia, Positano, Pompei og Vesuvius. Disse er ikke inkludert i reisen.

Capri, spsiell steinformasjon av en øy, blått hav, blå himmel, palmeblader

Capri - beskrives av mange som verdens vakreste øy. Det går små spesialbusser mellom byene og utsikten under turen kan ta pusten fra deg. Gode sko er lurt, så du kan gå lett og raskt. Husk å beregne god tid på returen - det er mange med deg som vil tilbake på sen ettermiddagen og da blir det lett kø på båtturen.

Ischia – er en grønn vulkanøy med sjarmerende småbyer, varme kilder, vakker natur og herlige strender.

Strand med velkomstskilt til Positano, trang gate med fjell i bakgrunnen, tett bebyggelse oppover fjellsiden

Positano - her klatrer bebyggelsen bokstavelig talt på fjellveggene – utrolig spektakulært. Små koselige (men litt dyre) butikker.

Pompeii - Byene som ble begravet i Vesuvius aske i år 79 gir i dag et øyeblikksbilde av liv og plutselig død i det romerske riket under det første århundret. Regn med å bruke en hel dag på å utforske Pompeii.

Pompeii og Vesuvius vulkan statue av mann på hest, ruiner, søyler

Vesuvius - Regn med en halv dag for å oppleve vulkanen over alle vulkaner. Dra opp en klar dag slik at du i tillegg til krateret kan nyte den enestående utsikten over Napolibukten.

Denne reisen ble raskt utsolgt i 2020 men ble dessverre kansellert grunnet pandemien. Nå er vi klare igjen 😊

Kart

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

Oktober 2022

10/10Oslo GardermoenItalia, Amalfikysten - Sanselig yogareise med Henriette Lien
Leder: Henriette Lien
Fullbooket, venteliste18 500,-Book på venteliste
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo