Skip to main content

Spania, Costa Blanca - vandringsuke med lokale guider

Status:
Fullt

Velkommen til vandringsuke langs Costa Blanca

Costa Blanca eller "den hvite kyst", er en av Spanias mest spektakulære kystområder. Sommer nesten hele året rundt, fantastisk utsyn, herlig hotell, Middelhavets fristelser, vel tilrettelagde vandringsstier og personlig guiding med to guider - kan det bli bedre en uke i november? Vi skal nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under alle vandringene. Bli med!

Om Costa Blanca

Costa Blanca er meget kjent for sine fantastiske fjellområder, de strekker seg rundt hele området med sine steinete formasjoner. Den har også en rik historie, fra vakre naturparker, spektakulære slott, fantastiske fossefall og slående fjellrike klipper langs sjøen. Costa Blanca har også vakker furuskog og med sitt deilige klima med en årlig gjennomsnitt på 18 grader celsius, er dette et område som virkelig må oppleves. For ikke å nevne de vakre sandstrendene som strekker seg langs hele kysten, vakkert syn av blått hav og nydelig sjølukt. Området her er virkelig verdt turen og du vil sitte igjen med opplevelsesrike minner.

Om Albir og vandringen

6 mil nord for Alicante flyplass ligger Albir, en spansk liten by rett ved kysten av Costa Blanca. Albir er et sted med rolig og behagelig atmosfære, høyhus er ikke tillatt, maks 5 etasjer. Det er litt for enhver sjel i nærheten og byen har mye sjarm. Strandpromenaden i marmor må en ikke glemme. Den kalles "Paseo de las estrelas" eller som i hollywood, Walk of fame. Pga at det er lagt ned stjerner av kjente spanske artister og skuespillere. Flott å ta en spasertur om kvelden der i fin belysning. Så kan en også ta en tur til Altea 3 km nordover, som er en spesiell spansk "pueblo". Med sine hvite hus som klatrer på en høyde og med sin vakre kirke med blå og hvit kuppel er denne byen en opplevelse i seg selv. Her vil du føle deg hjemme med en gang i de smale smugene og vakre lokale butikkene.

Vårt hotell

Vi skal bo på et 4 stjerners hotell med en fin beliggenhet rett på stranden i Albir med gåavstand til sentrum og butikker. Her kan dere virkelig senke skuldrene, et nydelig velvære i et varmt og innbydende miljø, basseng og alle har rom med sjøutsikt hvor man kan nyte solnedgangen over middelhavet. Alle rom har havsutsikt. http://www.kaktushotels.com/en/hotels/hotel-kaktus-albir.html

Høydepunkter

- Flotte vandringer i vakre historiske omgivelser
- fabelaktig utsikt.
- Guadalest, som ligger flott til på toppen av en klippe
- kulturelle innslag med små Spanske landsbyer
- lunsjer på lokale restauranter med vinsmaking
- tid å utforske byer som Calpe og Altea
- lokalkjent engelsktalende vandringsleder og guide
- besøk på lokal vinbodega

Om vandringene

Alle vandringer i denne pakken er klassifisert med vanskelighetsgrad fra lett til hard, det er 2 guider per gruppe, dette for å bidra til å imøtekomme alle nivåer av kondisjon og evne og om noe skulle oppstå. Alle går i et rolig og behagelig tempo, målet er ikke å komme raskt frem, men viktigheten ligger på naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under hele vandringen. Det er guiden som går foran og bestemmer tempoet for hele gruppen. Men du må være glad og vant i å gå i skog og fjell for å bli med - vi vandrer ca 4 timer pr dag men har alltid gode og lange pauser.

Vi rangerer vanskelighetsgraden på rutene så nærme som mulig på følgende måte;
LS = LETT SØNDAGSTUR
L = LETT
M = MODERAT
MA = MODERAT / ANSTRENGENDE
A = ANSTRENGENDE
VA = VELDIG ANSTRENGENDE
LT = LETT KLATRING
X =
KUN ERFARNE VANDRERE

Mer om dette ser du i dag for programmet lengre ned.

Hvem passer reisen for?

For deg som kan svare på ja på alt over -- du liker å vandre, vil bli kjent med nye venninner, oppleve ny flott natur, nyte livet en uke i november i Costa Blanca. De fleste som reisre på våre vandringsreiser reiser singel men det er kun til flyplassen - herfra blir vi fort en sammensveiste gjeng som har herlige opplevelser sammen. Så ikke vær redd for å melde deg på alene - du blir garantert ikke alene på reisen. Dette vet vi etter 25 års erfaring!

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1 – Ankomst
Ankomst på flyplassen i Alicante, det er arrangert og inkludert transport fra flyplassen til hotellet, en tur på ca 40-45 min. Etter ankomst og innsjekking er resten av dagen fri for avslapning, basseng og blått hav med en nydelig solnedgang venter på dere.  Vi møtes alle til kveldens middag på hotellet.

Dag 2 - Vanskelighetsgrad; MA
Alle møtes til en god frokost.
Så går turen opp til det populære Sierra De Bernia fjellet, Her skal dere gå en rute som er ca 10 km og vil ta ca 4 til 5 timer. Dette er et imponerende fjell som stiger høyt over de omkringliggende byene. Dere vil kunne utforske et gammelt fort som dateres tilbake til 1500-tallet, det ble brukt som en utkikkspost for den spanske hæren. En veldig fin opplevelse med denne turen er når dere kryper gjennom det berømte "Sierra De Bernia hullet" som tar dere fra den ene siden av åsen til den andre, hvor dere kommer ut til en spektakulært utsikt. Alle går i et rolig og sakte tempo, målet er ikke å komme raskt frem, men viktigheten ligger på naturopplevelsene underveis. Det er viktig å ikke glemme å nyte farger, sol, lukt og ha en tilstedeværelse under hele vandringen. Etter turen skal dere nyte en deilig lunsj med drikke på en lokal fjell restaurant før dere blir kjørt tilbake til hotellet. Da er det tid for avslapning ved stranden og bassenget, og til kvelden møtes  til en god felles middag.

Dag 3 - Vanskelighetsgrad; M
Alle møtes til en god frokost. Nå skal vi på en av våre favoritt turer langs kysten, den tar dere fra byen La Cala til Villajoyosa. Ruten er ca 11 km og vil ta ca 3 til 4 timer. VI vil passere fantastiske hemmelige bukter, feiende kystklipper og et gammelt kystfort som ble brukt som et utkikk post under de mauriske tider. Deretter ble det brukt som et sted for å holde vakt under den spanske borgerkrigen, den soler seg stolt på en av klippene her og er et vakkert historisk syn. Det er mange fargerike hus i Villajoyosa og med sine pittoreske små gater, lokale kafeer er det en ganske liten og sjarmerende by, godt kjent for sitt sterke fiskesamfunn. Byen har en 3 km lang vakker sandstrand, så det kan bli tid til en liten svømmetur for de som skulle ønske det, eller begrave føttene i den hvite deilige gylne sanden. Det vil også være muligheter for en rundtur I gamlebyen. På denne turen er det medbringt niste som vil være lunsj. Resten av kvelden er fri og vi møtes for felles middag på hotellet.

Dag 4 - Vanskelighetsgrad; MA
I dag skal vi ta turen til den høyeste toppen på Costa Blanca, turen starter fra Font de l'Abre. Den rolige og vakre ruten er på ca. 12 kilometer gjennom Sierra de Aitana og den vil ta oss til det høyeste punktet i Alicante-provinsen. Vi starter som sagt fra rekreasjonsområdet "Font de l'Abre" og vi vandrer på komfortable stier hvor vi også vil se et par «isgrotter». Deretter kommer vi til  "Font de Forata" med vakker utsikt over Guadalest-dalen. På vei tilbake tar vi den botaniske ruten, som tar deg til de spektakulære delene av Partagat med sin imponerende rockformasjon. Derfra kryper vi ned "Passet de la Rabosa", en smal passasje mellom fjellets vegger som fører oss til fjellets nordlige klipper. Det er en svært anbefalt rute, veldig tilgjengelig og egnet for alle publikum. Etterpå blir det besøk på en lokal vinbodega hvor det vil bli vinsmaking inkludert tapas, hjemmelaget brød og 5 forskjellige økologiske viner. En stor lokal opplevelse.

Dag 5 - Vanskelighetsgrad; L
Etter en fin start på dagen med frokost sammen, skal vi i dag utforske Spanias mest besøkte fjellandsby Guadalest som ligger på toppen av en klippe på 800 moh. Der skal vi vandre rundt Guadelest reservoaret som har en fantastisk fjellutsikt på begge sider. Denne rolige ruten gir oss en vakker utsikt over det gamle Guadalest-slottet, som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen i Spania. Dette er en lett spasertur, med både asfaltert vei og skogssti. Turen er ca på totalt 9 km og vil ta 3+/- timer å gå. Etter vandringen går turen til Beniarda for spansk Bocadillo med drikke. Vi skal få nyte deilig tapas med vin til lunsj og få tid til å vandre litt i Guadelest by, her er det også mange små butikker for de som ønsker å handle litt. Bussen tar oss så tilbake til hotellet. Da er det tid for avslapning og egentid, og til kvelden møtes vi til en god felles middag.

Dag 6 - Vanskelighetsgrad; A
Etter en felles frokost skal vi i dag ut på den tøffeste turen på dette programmet. I dag skal vi bestige Puig Campana som strekker seg flott opp til 1406 moh og som er Costa Blancas nest høyeste topp. Du vil bli møtt med en fantastisk utsikt over et vakkert landskap over hele Costa Blanca kysten. Turen vil være på ca 14 km og vil ta ca 5 timer. Det er vandring gjennom furuskog og langs svingete stier som tar deg oppover mot Puig Campana. De siste km opp til toppen er hard og krever balanse. Dere vil vandre opp steinraus som kan føre til litt klatring men det er gode stier og guiden følger dere trygt fram. På toppen nytes en deilig medbringt niste og dere tar samme vei ned igjen til Finestrat hvor bussen tar oss tilbake til en velfortjent frikveld. Dere møtes alle til felles middag på hotellet for kvelden.

Dag 7 - FRI
Denne siste dagen er helt fri, nå kan dere nyte dagen ved det vakre middelhavet før avreise neste dag. Det er ikke inkludert lunsj denne dagen, men kan kjøpes om ønsker på hotellet. Vi anbefaler å nyte en deilig lunsj langs stanpromenaden i Albir/Altea. Frokost og middag er selvsagt inkludert på hotellet også denne dagen.
Det er også muligheter for en fjelltur denne dagen men alle aktiviteter koster ekstra, pris og betaling avtales kvelden før med dine guider.

Dag 8 - Avreise
Da er det tid for avreise, først en god frokost og etter det så pakker dere sammen gode minner og opplevelser for denne gang. Nå er dere klare for hverdagen igjen med masse oppladning av latter, sol, glede, nye venner og ny energi som blir med dere på reisen hjem.

Kart

  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo
  • IATA Logo