Skip to main content

Kroatia, Omis - Aktivitetsreise med fellesskap og glede

Få en forsmak på sommeren med en aktiv uke i vakre Kroatia!

Et aktiv og godt liv for deg kan være annerledes enn for en venninne, kollega eller familiemedlem. Det viktigeste er å finne noe du trives med å gjøre. På denne reisen til Kroatia og vakre Omis skal du få prøve, teste og gjøre mange morsomme aktivieter, som virkelig ikke krever noe forkunnskaper. Sammen med vår leder Linda skal får du bli med på fjelltur, sykkeltur, elvepadling og oppleve et fellesskap uten like. Det koselige familiehotellet Hotel Villa Dvor vil i tillegg skjemme deg skikkelig bort!

Høydepunkter

 • Fjelltur og sykkeltur i vakkert landskap
 • Inspirerende samtaler om hvordan du kan nå dine mål og finne din vei
 • Elvepadling i verdens klareste vann
 • Deilig lokal mat og vin
 • Super start på dagen med variert morgentrening
 • Koselig familiehotell med nydelig utsikt
 • Frokost og middag inkludert hele uken

Hva er det gode, aktive liv for deg?

Dette skal vi utforske litt i løpet av uken. Det er nemlig ikke ett riktig svar på dette - alle må finne sin egen fasit. Men det som er sikkert er at det beste tidspunktet å begynne, det er nå!

«Bare jeg blir slank nok, har spart nok, treffer den rette, eller det passer litt bedre - DA skal jeg reise, bytte jobb, begynne å trene og gjøre de spennende tingene jeg alltid har hatt lyst til!»

Kjenner du deg igjen? Vi mennesker har en tendens til å tro at alt må være på stell og en rekke krav oppfylt før vi kan gjøre det vi ønsker oss. Sånn er det ikke! Livet skjer her og nå, sies det i klisjéen, og det er sant. Du trenger ikke vente – du kan begynne med å prioritere deg selv akkurat nå! Endringer kan være vanskelig, men med de rette verktøyene for å finne ut både hva du ønsker deg og hvordan du kan nå dine mål, blir det lettere å gjøre det. Nå, ikke senere!

Omis - aktiviteter for alle

På denne reisen blir du tatt med på varierte aktiviteter i det som kalles Kroatias glemte edelsten – den lille, sjarmerende byen Omis. Kun en time fra Split, omkranset av majestetiske fjell og ved utløpet av elven Cetina, finner vi denne bortgjemte perlen. Historisk var Omis et tilholdssted for pirater, men i dag er sentrum av Omis og stranden blant de vakreste delene av Kroatias Adriaterhavskyst. Her - i hjerte av Dalmatia - finner vi alt vi trenger for en uforglemmelig ferie i Kroatia.

Ja takk, begge deler

En aktivitetsferie er litt som «ja takk, begge deler». Vi skal både kose oss med fysisk aktivitet, god mat og lokal vin, sosialt fellesskap og tid til deg selv. Du får teste ut ulike aktiviteter og kanskje finner du noe du har lyst til å fortsette med hjemme også? Det blir enkle felles treningsøkter, i tillegg til masse tid til egenpleie og avslapping. Hva med en massasje en ettermiddag? På fridagen er det mulighet for bybesøk, strand og bading, eller du kan velge flere andre aktiviteter som er tilgjengelig. På tideligere reise valgte flere av damene å teste både Via Ferrata og Zipline! Denne reisen byr også på samtaler om mål, tankemønster, hvordan endre vaner og rett og slett hvordan du kan finne balanse i livet. Hva er det gode liv for deg?

Her bor vi Hotel Villa Dvor

I Omis har vi valgt å bo på et økovennlig og hyggelig familiedrevet hotell med lange tradisjoner. Det heter Villa Dvor og er en majestetisk steinvilla med magisk utsikt over dalen og havet. På toppterrassen kan du synke ned i en deilig jacuzzi og bare slappe av etter dagens tur, og det er kort vei både til den koselige gamlebyen og til stranda. Hotellet har fokus på hjemmelaget mat og alle grønnsakene vi får servert er dyrket i deres egen hage. De produserer sin egen olivenolje og vin, og er selvforsynt med strøm fra solcellene som dekker taket. Et bærekraftig hotell! Vil du se mer om vårt hotell så har du deres hjemmeside her: www.hotel-villadvor.hr

Om lederen Linda Rønold

Din leder på denne reisen heter Linda Rønold. Linda er veldig opptatt av balanse i livet, og av både fysisk og mental trening. Linda brenner for å finne gleden ved aktivitet og vil gjerne utforske dette sammen med deg. Det gode, aktive liv handler om å finne balanse i livet. Sammen skal vi oppleve både fjelltur i nydelig landskap og variert terreng, sykkeltur og ikke minst kajakkpadling i det som omtales som verdens klareste vann!
Les mer om Linda her

Status:
Fullt

Søk reise

Dag for dag program

Dag 1: Transport til hotellet

Fly til Split, transport fra flyplass til hotellet
Vi blir kjent og snakker om hvordan uka blir. 
Felles middag på hotellet

Dag 2: Vandretur

Frokost. 
Vår guide møter oss på hotellet og sammen skal vi vandre i ca 6 timer. Vi tar med lunsj som vi spiser underveis. Ta gjerne med litt ekstra energi, som nøtter, en mellombar eller lignende. Og husk vann!
Lengde (km): 8 km (evt. 10 km)
Høyde forskjell (m): 350m (valgfri 550m).

Vi blir fraktet i minibuss og starter vadringen ved Čečuci. Det starter friskt med en stigning, før vi kommer opp til en liten fjellhytte. Der tar vi en liten pause. Deretter kan de som vil gå opp til toppen Kula (863 moh), mens de som ikke ønsker kan bli igjen ved fjellhytta Luba kuca. Når de som har gått til toppen kommer tilbake og gruppen er samlet, vandrer vi videre langs åsryggen med fantastisk utsikt og etter en stund når vi en gammel steinkirke kalt Sv. Vid. Derfra går det nedover til Lokva Rogoznica, der minibussen plukker oss opp og frakter oss tilbake til hotellet.

På turen har vi en fantastisk utstikt over Adriaterhavet, Omis, Slit, Brac og naturparken Biokovo. Terrenget er steinete og turen er middels krevende. Vi atr det i gruppens tempo - det er viktigste er å ha en fin tur sammen, ikke hvor fort vi går!

Felles middag på hotellet

Dag 3: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske Omiš eller Split på egenhånd, eller slappe av på hotellet eller stranden. Det går lokalbusser til Split, det tar ca 1 time og i Split er det et hav av butikker, kafeer, restauranter samt mye flott å se på langs havnepromenaden. Det er også mulighet for å bestille andre aktiviteter (eks. Zipline, Via Ferrate eller Rafting) eller få massasje. Dette må dekkes av den reisende. 

På ettermiddagen samles vi til en samtale der vi utforsker litt hva som er det gode, aktive liv for hver enkelt og Linda vil gi dere ulike verktøy for å nå målene deres i hverdagen. 

Felles middag på hotellet

Dag 4: Sykkeltur

Frokost
Sykkeltur i området, langs den vakre elva Cetina, gjennom små pittoreske landsbyer og litt opp i fjellene. Ruta vil avhenge av gruppens ønske. været m.m, men vi beregner at den tar 4-5 timer. I tillegg spiser vi lunsj underveis.

Vansklighetsgrad middels. Vi har gode mountainbikes med 21 gear. Vi sykler på veier som ikke er så traffikerte, har med oss lokalkjent guide og det er en trivelig runde hvor vi får opplevd og sett mye av vakre Kroatia. Både fjell, skog, elver, nydelig natur og landsbyer. Tilbake på hotellet er det deilig å slappe av i jacuzzien på taket før vi møtes til felles middag på hotellet. 

Dag 5: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd eller sammen med dine nye venner. Det er også i dag mulighet for å bestille ulike aktiviteter. Eller kanskje du vil sitte i solen med en god bok!

På ettermiddagen fortsetter vi samtalen fra dag 3, og Linda vil gi deg konkrete verktøy for hvordan du kan endre dine vaner og nå dine mål. Hvordan få til å trene jevnlig, holde på de gode vanene i en hektisk hverdag eller hvordan du rett og slett kan ta vare på deg selv på best mulig måte. For husk; det er balanse som gjelder og Lindas motto er som alltid; ja takk, begge deler!
Kanskje noen har lyst på en gåtur langs havet før middag?

Middag på hotellet

Dag 6: Padling

Frokost
Vi blir hentet på hotellet og kjører langs elven Cetina et stykke. Der får vi  utdelt båter (en slags blanding av kano og kajakk for 2 personer). Vi får grundig veiledning og selvsagt redningsvester. Sammen med en lokal guide padler vi nedover den vakre elven. Det er lett padling og ingen skumle utfordringer. Bare deilig! Når vi når utløpet der elven møter havet, går vi i land på en sandstrand som ligger ca 400m unna bysentrum i Omis. Her er det mulighet for snorkling i verdens klareste vann, kanskje etterfulgt av lunsj i byen?

Ettermiddag fri

Felles middag på hotellet

Dag 7: Fridag

Treningsøkt før frokost
Frokost
Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd med bytur, strand, sosialt samvær eller egentid - du velger!

Felles middag på hotellet

Dag 8: Avreise

Frokost
Avreise til flyplassen
Sjekk inn og vi lander i Oslo på kvelden - takk for nå!

Praktisk informasjon

Praktisk info/utstyr osv

Til fjelltur/vandring må du ha med gode sko. Det er ikke nødvendig med fjellstøvler, gode stødige joggesko eller terrengsko holder. Ta med en liten dagstursekk til utfluktene. Treningstøy er lurt til morgentreningene. Sportsbh og gode sko er viktigst her. Badetøy er også et "must", det frister garantert med en dukkert i det krystallklare havet. Lag på lag med klær, det kan blåse og en vindjakke er alltid rett. Du får pakkeliste tilsendt ca 2 uker føre avreise.

Temperaturen i Omis i begynnelsen av mai pleier å være mellom 18 og 20 grader (i skyggen).  Hjertelig velkommen! 

Bærekraftig i Omis

Bærekraft er viktig på våre reiser og vi ønsker å trekke frem noen av de tingene som gjør denne reisen til Omis og Villa Dvor bærekraftig. 

 • Kortreist mat og drikke; Hotellet dyrker egne grønnsaker, frukt og bær i hagen. Det er en åpen hage vi kan besøke, lukte og se på. I tillegg har hotellet olivenproduksjon hvor de produserer olivenolje og lager sin egen vin. Til måltidene blir du ofte servert fersk fisk som er fisket rett i nærheten.
 • Hotell Dvor produserer strøm via solcellepanel på taket. De er dermed selvforsynt med strøm, i tillegg til at de forsyner promenaden i landsbyen langs elva med strøm.
 • Hotellet er meget miljøbevist og skifter kun håndklær hvis man ønsker det (legger det på gulvet), er opptatt av å bruke lokale leverandører/kortreist mat og annet de får levert.
 • På denne reisen bruker vi lokale guider som igjen bidrar til mindre reising og opprettholder det lokale næringslivet

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo