Skip to main content

Kroatia, Omis - Aktivitetsreise med fellesskap og glede

Dato: 7.- 14.oktober 2021

Hold på sommerfølelsen i Kroatia og få en smak av det aktive, gode liv!

Et aktiv og godt liv for deg kan være annerledes enn for en venninne, kollega eller familiemedlem. Det viktigeste er å finne noe du trives med å gjøre. På denne reisen til Kroatia og vakre Omis skal du få prøve, teste og gjøre mange morsomme aktivieter, som virkelig ikke krever noe forkunnskaper. Sammen med vår leder Linda skal får du bli med på fjelltur, sykkeltur, kajakkpadling og oppleve et fellesskap uten like. Det koselige familiehotellet Hotel Villa Dvor vil i tillegg skjemme deg skikkelig bort!

Høydepunkter

 • Fjelltur og sykkeltur i vakkert landskap
 • Inspirerende samtaler om hvordan du kan nå dine mål og finne din vei
 • Kajakkpadling i verdens klareste vann
 • Deilig lokal mat og vin
 • Super start på dagen med variert morgentrening
 • Koselig familiehotell med nydelig utsikt
 • Frokost og middag inkludert hele uken

Hva er det gode, aktive liv for deg?

Dette skal vi utforske litt i løpet av uken. Det er nemlig ikke ett riktig svar på dette - alle må finne sin egen fasit. Men det som er sikkert er at det beste tidspunktet å begynne, det er nå!

«Bare jeg blir slank nok, har spart nok, treffer den rette, eller det passer litt bedre - DA skal jeg reise, bytte jobb, begynne å trene og gjøre de spennende tingene jeg alltid har hatt lyst til!»

Kjenner du deg igjen? Vi mennesker har en tendens til å tro at alt må være på stell og en rekke krav oppfylt før vi kan gjøre det vi ønsker oss. Sånn er det ikke! Livet skjer her og nå, sies det i klisjéen, og det er sant. Du trenger ikke vente – du kan begynne med å prioritere deg selv akkurat nå! Endringer kan være vanskelig, men med de rette verktøyene for å finne ut både hva du ønsker deg og hvordan du kan nå dine mål, blir det lettere å gjøre det. Nå, ikke senere!

  Omis - aktiviteter for alle

  På denne reisen blir du tatt med på varierte aktiviteter i det som kalles Kroatias glemte edelsten – den lille, sjarmerende byen Omis. Kun en time fra Split, omkranset av majestetiske fjell og ved utløpet av elven Cetina, finner vi denne bortgjemte perlen. Historisk var Omis et tilholdssted for pirater, men i dag er sentrum av Omis og stranden blant de vakreste delene av Kroatias Adriaterhavskyst. Her - i hjerte av Dalmatia - finner vi alt vi trenger for en uforglemmelig ferie i Kroatia.

  Ja takk, begge deler

  En aktivitetsferie er litt som «ja takk, begge deler». Vi skal både kose oss med fysisk aktivitet, og med mye god mat og vin. Du får teste ut ulike aktiviteter og kanskje finner du noe du har lyst til å fortsette med hjemme også? Det blir enkle felles treningsøkter, i tillegg til masse tid til egenpleie og avslapping. Du får mulighet til kulturopplevelser, bybesøk og kanskje litt shopping? I fellesskap skal du få nyte deilig, lokal mat på forskjellige restauranter, rusle langs standpromenaden og rett og slett bare nyte egentid eller tid med nye venner. Denne reisen byr også på samtaler om mål, tankemønster, kosthold og rett og slett hvordan du kan finne balansen i ditt liv, og hva som er det gode liv for deg.

  Her bor vi Hotel Villa Dvor

  Et ekte godt familie-eiet og drevet hotell har vi valgt oss på denne sensommer reisen - i Kroatia varer sommeren helt ut til siste oktober. Hotellet heter Villa Dvor og er en majestetisk villa med magsik utsikt over dalen og havet. På toppterrassen har de et stort jacuzzi - nesten basseng og det er kort vei å gå til havet for et havsbad. Hotellet har selvfølgelig herlig hjemmelavet mat, gode senger og store rom. Vil du se mer om vårt hotell så har du deres hjemmeside her: www.hotel-villadvor.hr

  Hvem passer reisen for?

  Denne reisen passer for alle som har lyst til å prøve noen nye aktiviteter og å utvide din bekjentskap med nye, hyggelige damer. Du kan gjerne reise alene, vanligvis er det 8 av 10 som reiser "singel" på våre reiser. Det eneste du risikerer er å få nye venner!
  Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige, og man kan delta enten man er nybegynner eller erfaren. Vi tilpasser tempo til gruppen. Lysten til ferie samt å oppleve noe nytt er det eneste kriteriet for å være med på reise med oss.

  Om lederen Linda Rønold

  Din leder på denne reisen heter Linda Rønold. Linda er veldig opptatt av balanse i livet, og av både fysisk og mental trening. Linda brenner for å finne gleden ved aktivitet og vil gjerne utforske dette sammen med deg. Det gode, aktive liv handler om å finne balanse i livet. Sammen skal vi oppleve både fjelltur i nydelig landskap og variert terreng, sykkeltur og ikke minst kajakkpadling i det som omtales som verdens klareste vann!
  Les mer om Linda her

  Din leder: Linda Rønold

  Linda Rønold, er 47 år og kommer fra Oslo. Hun har tidligere jobbet blant annet med rehabilitering og hennes største utfordring fikk hun da hun selv ble alvorlig syk for om lag tolv år siden. Hennes unike historie om hvo...

  Pris: 13 700,-
  Inkludert:
  • Fly tur/retur direkte Oslo – Split inkludert bagasje
  • Transport tur/retur flyplassen – hotellet
  • 7 netter i delt dobbeltrom
  • Daglig frokost og middag ved hotellet
  • Daglige treningsøkter med Linda
  • 3 utflukter med lokale guider; inkludert utstyr som sykkel, el-sykkel er mot tillegg
  • Sosialt fellesskap med andre jenter
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
  • Med forbehold om prisendring grunnet valuta og flykostnad
  Reisedager: 8
  Bestill reise

  Søk reise

  Dag for dag program

  Dag 1: Transport til hotellet

  Transport fra flyplass til hotellet
  Bli kjent og informasjons samling. Tid til å besøke stranden eller bare slappe av på hotellet. 
  Felles middag på hotellet

  Dag 2: Vandretur

  Frokost. Det blir Ingen morgen treningsøkt
  Vår guide møter oss på hotellet og sammen skal vi vandre i ca 5 timer. Ta med litt energiproviant og vi renger med å være tilbake i Omis til en sen lunsj.
  Lengde (km): 8 (valgfritt 10 km)
  Høyde forskjell (m): 350m (valgfri 550m).

  Vi starter vandringen fra en liten by Lokva Rogoznica og avslutter turen på Čečuci (distrikt Omiš). Vandreturen starter fra Lokva Rogoznica mot toppen og kirken Sv. Vid. Etter at Sv. Vid fortsetter vi i retning mot Omiš, mot Janševo ly - gå til og stopp ved fjellhus / fjellhytte Luda kuća.
  Her er det et alternativ å vandre toppen av Kula på 863 m (høydeforskjellen mellom Luda kuća og Kula-toppen er ca 200 m eller ca 20 min. tur).
  Avhengig av gjestenes ønsker kan gruppen deles inn i to grupper midlertidig. En for å vandre Kula-toppen på 863 m (høydeforskjell mellom Luda kuća og Kula-toppen er ca 200 m eller ca 20 min. Tur) med reiseleder, og andre gjester kan slappe av på fjellhuset Luda kuća. Etter å ha klatret Kula-toppen, vil hele gruppen finne på fjellhuset Luda kuća og fortsette å vandre sammen.

  *Hvis ingen ønsker å gå opp til Kula, kan de hvile litt ved fjellhuset og begynne å gå ned mot Čečuci for å møte transportbilene.

  Denne turen er full av fantastisk utsikt over Adriaterhavet, Omiš, Split, Brac, naturparken Biokovo og hele innlandet til Omiš, fra hver av toppene som nås. Spesielt hvis gjesten besøker Kula peak. Det er for det meste steinete terreng, og denne stien er moderat krevende.  

  Felles middag på hotellet

  Dag 3: Fridag

  Treningsøkt før frokost
  Frokost
  Fridag - Muligheter for å utforske Omiš eller Split på egenhånd, eller slappe av på hotellet eller stranden. Det går lokalbusser til Split, det tar ca 1 time og i Split er det et hav av butikker, kafeer, restauranter samt mye flott å se på langs havnepromenaden. 
  På ettermiddagen samles vi til en samtale der vi utforsker litt hva som er det gode, aktive liv for hver enkelt og Linda vil gi dere ulike verktøy for å nå målene deres i hverdagen. Deretter blir det en ny, deilig treningsøkt før felles middag om kvelden.  
  Felles treningsøkt på hotellet på senettermiddagen.
  Felles middag på hotellet

  Dag 4: Sykkeltur

  Frokost
  Sykkeltur til Dalmatian hinterland og Cetina canyon. Vi skal sykle gjennom ulike landsbyer, til utsiktspunkter og landemerker. 
  Sykkelturen tar ca. 4-5 timer og er 54 km lang. Vanskelighetsgrad middels. Vi har gode mountainbikes med 21 gear. Vi begynner med det tøffeste - det er en stigning opp på ca 300 meter - totalstiging på hele dagen er 500 m. Vi sykler på veier som ikke er så trafikkerte, har med oss lokalkjent guide og det er en trivelig runde hvor vi får opplevd og sett mye av vakre Kroatia. Både fjell, skog, elver, nydelig natur og lansbyer. Vi tar stopp underveis og beregner oss god tid. Vi kan stoppe for lunsj om det er ønskelig (lunsj er ikke inkludert).
  Tilbake på hotellet er det deilig på slappe av i jacuzzien på taket og nyte før vi møtes til felles middag på hotellet

  Dag 5: Fridag

  Treningsøkt før frokost
  Frokost
  Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd
  Hvis det stemning for det, fortsetter vi gjerne samtalen fra dag 3. Aktuelle temaer er kosthold, trening, hvordan få til å holde på de gode vanene over tid og hvordan kan man best ta vare på seg selv i en hektisk hverdag? For husk; det er balanse som gjelder og Lindas motto er som alltid; ja takk, begge deler!
  Treningsøkt på senettermiddagen - kansje det blir en gåtur langs havet? 
  Middag på hotellet

  Dag 6: Kajakktur

  Frokost
  Kajakkturen starter ca. 5 mil fra byen Omiš, her starter vi ferden vår nedover elven Cetina. Du får grundig veiledning i padling, du får sikkerhetsvest og vi her med lokal leder. Det er lett padling nedover og ingen skumle utfordringer. Bare deilig! Når vi når utløpet av elven der elven møter havet, går vi i land på en sandstrand som ligger ca. 400m unna bysentrummet i Omiš. Her er det muligheter for å spise lunsj dersom man ønsker det.  Nyte ettermiddagen på stranden? Eller i byen Omis eller til Split? Mange muligheter. De som vil blir med på en felles treningsøkt på sen ettermiddagen.
  Felles middag på hotellet

  Dag 7: Fridag

  Treningsøkt før frokost
  Frokost
  Fridag - Muligheter for å utforske området på egenhånd
  Treningsøkt med LInda - du velger selv om du vil delta, siste økt for denne gang
  Felles avskjedsmiddag på hotellet

  Dag 8: Avreise

  Frokost
  Avreise til flyplassen
  Sjekk inn og vi lander i Oslo på ettermiddagen - takk for nå!

  Praktisk informasjon

  Praktisk info/utstyr osv

  Til fjelltur/vandring må du ha med gode sko. Det er ikke nødvendig med fjellstøvler, gode stødige joggesko eller terrengsko holder. Ta med en liten dagstursekk til utfluktene. Treningstøy er lurt til morgentreningene. Sportsbh og gode sko er viktigst her. Badetøy er også et "must", det frister garantert med en dukkert i det krystallklare havet. Lag på lag med klær, det kan blåse og en vindjakke er alltid rett. Du får pakkeliste tilsendt ca 2 uker føre avreise.

  Temperaturen i Omis i begynnelsen av oktober pleier å være mellom 18 og 20 grader (i skyggen).  Hjertelig velkommen! 

  Kart

  Avreisedato og pris

  AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris

  Oktober 2021

  07/10Oslo, GardermoenKroatia, Omis - Aktivitetsferie med fellesskap
  Leder: Linda Rønold
  113 700,-Bestill
  • NRF Logo
  • Reisegarantifondet Logo