Skip to main content

Afrika, Senegal - Yoga, trommer, dans og kultur

Status:
Fullt

Yogaretreat, trommekurs og flotte kulturopplevelser

Vi reiser til det rolige ferieparadiset Diannah Bolong i Sør-Senegal. Det blir yoga på stranda, tromme- og dansekurs. Vi besøker barneskolen og landsbyhøvdingen, og vi skal hjelpe til med et forebyggende malariaprosjekt. Her får du virkelig påfyll av glede og energi i selskap ved å komme tett på den gjestfrie lokalbefolkningen. Dette er en reise med mening, og samtidig skaper det positive ringvirkninger for utviklingen i lokalsamfunnet.

Senegal Diannah Bolong

Høydepunkter

 • Bli kjent med lokalbefolkningen
 • Landsbybesøk
 • Yoga i idyll
 • Trommekurs og dansekurs
 • 300 meter til magisk sandstrand
 • Båttur langs mangrovene til Kokosnøttøya
 • Utflukt til fiskelandsbyen Kafountine
 • Bli kjent med dagliglivet til en kvinnegruppe på landsbygda
 • Det hellige treet i Abene

En ferie med mening

Din ferie er med på å gi ringvirkninger i lokalsamfunnet. Dette blir en gave til langt flere enn deg selv. Ved å bo på Diannah Bolong bidrar du til å øke fokuset på grønn turisme i reiselivsbransjen, kortreist mat, miljøbevisste samarbeidspartnere, du er med på å skape møteplasser mellom kulturer og bidrar til gjensidig vekst mellom vertskap og gjester.

senegal

 • Vi reiser ned med skoleutstyr til barneskolen i Diannah Bolong, og alle elevene vil få påfyll av skolesaker.
 • Vi handler hos kjente, og vi vet at når vi handler vesker eller smykker går pengene rett til familien.
 • Overskuddet til går til å hjelpe til i lokalsamfunnet med skoleprosjekt, malariaprosjekt eller miljøvern.

Egen strand rett ved vår øko camp

Her den vakre sandstranden vår. Her er turister et sjeldent syn, og vi går langs stranden til både fiskelandsbyen Kafountine og landsbyen Abene.

Senegal Diannah Bolong

Indre ro i afrikanske omgivelser

På diannah Bolong kan du bare "subbe rundt" barbeint, ligge i hengekøyen eller nyte hjemmelaget juice stappfull av vitaminer. Her tar vi livet med ro, prinsippet "African time" lærer vi fort i praksis ;)

Yoga i idylliske omgivelser

Om morgenen vil det være dynamiske klasser med kjernemuskulatur, energi-boost, og mykgjørende strekk. På kvelden slipper vi dagen med roligere sekvenser og yin yoga. Yogaen passer for alle nivåer, du trenger ikke ha erfaring med yoga fra før på denne reisen, du kan fint være nybegynner. Vi skal begynne fra scratch og så bygger vi trinn for trinn. Har du en stødig praksis fra før så sører Rebecca for at du for nok utfordring.

sunset senegal Diannah Bolong

Om Diannah Bolong

Diannah Bolong er et rolig ferieparadis omgitt av vakker natur ved kysten i Sør-Senegal. Hos oss kan du finne indre ro i afrikanske omgivelser. Vårt lille paradis består av enkle soverom i bungalows (murhus), en restaurant der vi serverer tre økologiske måltider hver dag og et stort område der vi dyrker vår egen frukt og grønt. Ikke mer enn 300 meter unna finnes kilometervis med nydelige strender og herlig badevann vi har helt for oss selv. Bli kjent med det varme og inkluderende hverdagslivet ved å leve tett på lokalbefolkningen. Slipp deg løs til herlige rytmer fra Djembe trommer eller ta en lur i hengekøyen i skyggen fra de store palmetrærne. Velkommen til oss!

Hva sier gjestene?

Et fantastisk sted å finne roen, og å finne seg selv. Utrolig hyggelig mennesker, god mat, og spennende kultur. Et inkluderende nærmiljø som med stor glede viser oss sitt liv. Den korte veien til en nydelig strand er jo også et stort pluss - Ann Kristin

Hahaha, her kan du gi blanke blaffen, lev livet uten og tenke på at andre skal dømme deg - Anita

Diannah Bolong Senegal

Din leder Rebecca van Eck og teamet på Diannah Bolong

"Diannah Bolong er min favorittplass i hele verden" forteller Rebecca. Hun har reist hit mange ganger, og dette blir 5. gang med gruppe. De ansatte på Diannah Bolong anser hun som sine beste venner og omtrent familie, og hun har reist dit jevnlig siden 2010. Moussa Fofana fra Senegal bor i Oslo, har blitt en av Rebeccas beste venner opp gjennom årene, og de jobber tett sammen for å tilrettelegge reisen for oss i Jomfrureiser. Rebecca blir din yogalærer under hele oppholdet, samtidig blir hun bindeleddet mellom Diannah Bolong og gruppen. Rebecca underviser i Hatha, Vinyasa og rolig Yin yoga på reisen. I tillegg til Rebecca er det utrolig flinke guider og ansatte på Diannah Bolong, Cools og Barros er dine økospesialister, Barros forøvrig er et vandrende leksikon som svarer på alle spørsmål om politikk, heksebrygg, språk, blomster, religion og samfunn.

Fasiliteter og overnatting i Senegal

 • På Diannah Bolong sover vi i enkle Bungalows med en. to eller tre senger.
 • Rommene har en vanlig stikkontakt og en liten lampe, noen rom har bord og stoler.
 • yggnetting er på plass i alle rom. Det finnes et eget anneks med toaletter og dusjrom i nærheten av rommene.
 • Alle rom er utstyrt med egen lås, og det følger to nøkler til hvert rom.
 • Det er ikke aircondition, men en vifte på hvert rom.
 • Rommene har kort avstand til toaletter og spisesal/restaurant.
 • Området rundt er frodig, fint for lange turer, yoga eller avslapning. Det lille ferieparadiset Diannah Bolong består av enkle soverom i bungalows, en restaurant der det serveres 3 økologiske måltider hver dag. Standarden kan sammenlignes med å være på Camping.

Se video fra Diannah Bolong her:

Søk reise

Praktisk informasjon

Fakta om Senegal

Senegal er det vestligste land i Afrika med en kystlinje på ca 600 kilometer ut mot Atlanterhavet. Senegal grenser til Atlanterhavet i vest, Mauritania i nord, Mali i øst og Guinea og Guinea-Bissau i sør. Arkeologiske funn i området viser at Senegal har vært bebodd i forhistorisk tid. Islam, den dominerende religionen, kom til området først i det 11. århundre. Senegal har 14,08 millioner innbyggere og en rekke etniske grupper, blant dem wolof (43 prosent), fula, mandinka, serer og jola. Det er ingen konflikter mellom muslimene (93 prosent) og den kristne og andre religiøse minoriteter.- Jordbruk, fiske, peanøttproduksjon og turisme
er viktig for Senegal.

Topografi og klima

Senegal har et tropisk regnklima klima i sør og steppeklima
i nord. Regntiden varer fra juli til oktober, men nedbøren er
ofte ustabil. Temperaturene er ganske høye året rundt, men
kan også svinge kraftig i regnperioder eller tørketider.

Dyreliv 

I Casamance som vi skal til kan du se et spesielt rikt fugleliv, aper og hvis
du er heldig en minikrokodille eller to.

Sikkerhet 

Det er generelt meget trygt å reise i Senegal. Landet har først nylig fått politiske forhold som er velegnet for turisme. Dette betyr at turister er sjelden vare og en positiv overraskelse for de fleste.

Reiseforsikring:
Du må sørge for å ha egen gyldig reiseforsikring. En reiseforsikring er en omfattende forsikring og gir rettigheter
ved tyveri, ulykker, sykdom, og lignende se for øvrig våre retningslinjer for reiser på våre nettsider.

Forberedelser og innsikt 

Helse og vaksinasjon
Det anbefales å ta enkelte vaksiner før avreise.
• Hepatitt A og B
• Gulfeber
• Drikkevaksine mot kolera

Vaksiner er selvsagt helt frivillig. Disse vaksinene er viktig når man skal oppholde seg i landet over lang tid og reise mye rundt. Valget er ditt, men vi ber deg kontakte ditt nærmesete smittevernkontor uansett, der får du også drikkevaksinen.
Ta kontakt med ditt nærmeste smittevernkontor for mer
informasjon, eller en reiseklinikk.
www.reiseklinikken.no

Malaria

Malariatabletter er nødvendig, i turistsesongen (oktober –
mai) er det lite innsekter, men det anbefales ikke å ta sjanser.
Malarone og Lariam er kjente merker. Myggnetting har vi
på stedet, men hvis du skal på utflukter utenfor vår regi
anbefaler vi at du tar med et eget for å være på den sikre
siden.

Diverse

• Det anbefales å ha med Antibac eller lignende.
• Husk at man bor på landsbygda i Senegal – dersom det er
spesielle ting man regelmessig har behov for bør man ta med
dette fra Norge.

Penger og valuta

Valutaen i Senegal er senegalesiske franc, CFA. 1.000 CFA er ca 12.50 norske kroner. Eurokursen er fast mot CFA, men man får mindre enn den offisielle kursen. Vi anbefaler å ha med litt Euro ved ankomst Banjul.

Program

Dag 1:
Vår reise mot indre ro og ny energi starter på Oslo lufthavn, og ankommer Banjul på kvelden
//Overnatting: Seaview Garden Hotel, eller buss rett til Senegal. Det varierer litt når grensene er åpne på kvelden, så vi overnatter i Gambia ved behov
//Inkludert: Middag

Dag 2  – Gambia, til Senegal:
Vi starter dagen med yoga, og en liten tur på marked før vi reiser til Diannah Bolong i Senegal. Omvisning på området. Det blir egentid med sol og bading, og tid til å bli kjent. På kvelden blir det stemning rundt bålet.

 • //Overnatting i enkel og sjarmerende Bungalow resten av oppholdet
 • //Inkludert: Frokost på hotellet, og 2 måltider på Diannah Bolong


Dag 3 – Yoga, intro i dans og "Bushwalk":
Vi starter dagen med yoga på stranden. Etter frokost blir det introduksjon til afrikanske rytmer via tromme og dans. Velkommen til din første “Afroøkt”! Dette blir en rolig dag, tromme og danseworkshop etter frokost i skyggen. På ettermiddagen blir det BUSHWALK Barros og Cools våre flinke guider viser deg rundt i nabolaget. Du får lære om Moringa, Baobab, urter, trær og planter som er godt for helsen og hvordan disse brukes tradisjonelt til medisin.  Kvelden avsluttes med en tur på festivalen for de som ønsker.

Dag 4 – landsbybesøk, se barneskolen og møt høvdingen:
I dag besøker vi barneskolen i Diana. Vi får hilse på elevene og se på klasserommene som er ganske annerledes en våre klasserom her hjemme i Norge. Vi besøker høvdingen i landsbyen og får lære om hvordan det er å være høvding i Casamance. Egentid med mulighet for tromming, yoga før middag

Dag 5  – yoga, malariaprosjekt og vi hjelper naboen i hagen:
Yoga før frokost. Dette blir en rolig dag. Vi fordøyer gårsdagens inntrykk  og vi skal gjøre litt nytte for oss. I hagen til Barros  dyrkes grønnsakene vi spiser på Diannah Bolong, vi skal hjelpe til å stelle i hagen, og vi skal også bidra til videreutvikling av Diannah Bolong sitt Malariaprosjekt.

Dag 6 - Utflukt til Kafountine:
Vi går langs stranda til landsbyen Kafountine som ligger omtrent en times gange unna. Vi spiser lunsj eller tar noen forfriskninger her (ikke inkludert) Det blir en litt sightseeing i området, med mulighet for shopping på et arts and craft marked. Vi tar en tur på fiskemarkedet og ser hvordan industrien fungerer med sine tonn med fisk i en bidig fart.

Dag 7 - Utflukt til Abene og det hellige treet:
Etter yoga går vi en deilig tur langs stranden, til nabolandsbyen Abene. Der står et 1400 år gammelt tre, et hellig Kapooktre som sies å være det eldste i hele Vest-Africa. I abene kan vi handle tekstiler, lokale produkter og forfriskninger. Resten av dagen er fri til disposisjon. Yoga og bålkos for de som ønsker på kvelden. De som vil kan også bli med på besøk til et lokalt kvinnedrevet kjeramikkverksted :)

Dag 8 – yoga, tromer og dans:
Yoga før frokost. Dette blir en rolig dag, tromme og danseworkshop etter frokost i skyggen. Denne dagen kan du gjøre akkurat som du vil, muligheter for å lage noe av batikk, et smykke, eller lære å lage senegalsk mat sammen med vår flinke kokk Dabba. Kvelden avsluttes med yoga og bålkos.

Dag 9 - Båttur til Kokosnøttøya: 
Bli med på en avslappende dag på eleven – vi kjører fra øy til øy gjennom mangrovene og oppdager de flotteste fuglearter underveis. Vi står opp tidlig, reiser til Kafountine og tar båt derfra.
På øya får vi møte barna som bor der, og kanskje er vi heldige og møter på medisinkvinnen eller får bli med inn på helsestasjon. Vi tar en piknik på øya med god mat og drikke. Trommekurs og yoga på kvelden.

Dag 10 - Yoga, trommer og egentid:
I dag skal vi bare nyte, og du kan bruke tiden akkurat slik du vil, kanskje en siste tur på marked, eller i nabolaget, eller bli med Dabba og forberede festmiddag. 

Dag 11 - Avreise: 
Etter morgenyoga og frokost fyller vi bussen, laster bagasjen på taket og kjører til Banjul, vi drar tidlig for å ha ekstra god tid over grensen, og så stopper vi på et enkelt hotell for å spise lunsj og ta en dusj før flyet til brussel går på kvelden. 

Dag 12 - Brussel-Oslo :  
Vi lander grytidlig i brussel og har lang ventetid her. Det er opp til deg om du vil vente på flyplassen eller bli med til byen. Sist reise tok vi en kaffe her, og så tok felles taxi inn til byen for å spise en lang og deilig frokost på et av Rebeccas favorittsteder i byen. Vi kan utforske det kjente tegneseriemuseet eller gjøre unna litt julegaveshopping før vi tar felles taxi tibake til flyplassen. 
 

Flytider

Flyreise med Brussels Airlines:

1  SN2288 11NOV OSL 0640 BRU 0850   
2  SN 203  11NOV BRU 1125 BJL 1835   
3  SN 224  21NOV BJL 2325 BRU 0635+1 
4  SN2283 22NOV BRU 1510 OSL 1710   

Praktisk informasjon

Romvalg

 • Noen rom har fått eget bad, som vil være mulig å booke mot en ekstra kostnad. (På disse badene må man ofte hente vannet selv fra brønnen, da trykket alltid er like godt) 
 • Det er mulighet for enkeltrom mot et tilegg på 1500 kr, men vi har kun 4 stk
 • enkeltrom med eget bad koster 2000, 2 stk 

Overnatting i sengal​​​​​​​

Vær tidlig ute for å sikre deg romtypen du ønsker :) 

Kart

 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo