Skip to main content

Nepal - Trekking, safari og kaffeplantasje med Ann-Helén

Dato: 24 mars - 9 april 2019
Pris: 33 600,-
Inkludert:
 • Flyreiser Osl-Ktm tur/re og Ktm-Pokh inkl skatter og avgifter.
 • 14 overnattinger på hoteller og lodger.
 • Måltider beskrevet i programmet som (inkl).
 • Program som beskrevet.
 • All busstransfer.
 • Lokale guider i Chitwan, Dhading og på trekking.
 • Offentlige avgifter, trekking permits og bærere/porters.
 • Norsk reiseleder fra begynnelse til slutt i Nepal.
Reisedagar: 17
Bestill reise

Opplevelsesreise med kontraster i Nepal

Ønsker du å oppleve Nepal og Himalaya utenfor de vanlige turistløypene, er dette turen for deg! Opplevelser fra byvandring i Kathmandu, nepalesisk matkultur og folkedans til trekking i fantastisk natur med de høyeste hvite fjelltopper og fargerike rhododendron i blomstring. Opplev også jungelen fra din egen hytte eller nyt luksus-spa med tigerbrøl i bakgrunnen. Og bli med på innhøsting av kaffebønner i verdens høyest beliggende kaffefarm.

Byvandring og arkitektur i Kathmandu og Bhaktapur

Vi starter turen i Kathmandu med et par dagers sightseeing. Vi kommer fort «under huden» på stedet med byvandring, arkitektur og folkeliv.Vi tar også turen til Bhaktapur og bruker god tid i denne unike byen som er på UNESCO’s verdensarvliste. Vi får velkomstmiddag med oppvisning av folkedans og nepalesisk matkultur. Disse første nettene bor vi på hotel i Thamel der det er god mulighet til å utforske området på egenhånd i gåavstand fra hotellet.

Mulighet for flytur over Mount Everest!

Dersom været er klart og fjellene åpne, er det mulighet for Mountain Flight for de som har lyst. En times flytur før frokost til Mount Everest!

Trekking i Annapurna

Vi tar fly til byen Pokhara som er utgangspunktet for vår trekking/fjellvandring. Annapurna og Everest er de mest kjente trekkingområdene i Nepal med flest turister, men vi har valgt en mindre kjent løype. Vi møter færre turister, men opplever like fantastisk natur! Mars og april er høysesong for rhododendronblomstring, og dette er en spektakulær opplevelse der hele fjellsider står i blomstring. Blomstringen står i kontrast til de hvite majestetiske fjellene rundt og er et sjeldent vakkert syn. Ruten er tilpasset slik at de som ønsker og klarer kan nå opp til Base Camp West på 4500 m.o.h.

Fra trekking i Himalaya til luksus lodge og jungelsafari

Etter seks dager i fjellet på Mardi Himal Trek returnerer vi til sivilisasjonen og opplever Pokhara by night. Neste dag kjører vi med buss sørover til Chitwan og Bahari Jungle Lodge. Et unikt sted som bare må oppleves! I luksuriøse omgivelser kan du både betrakte og oppleve jungelen fra din egen hytte, samt på jungelsafari i henholdsvis jeep, båt og på elefantrygg. Neshorn, krokodiller, ulike typer rådyr, leopard, bjørn, ville elefanter, tiger og et mangfoldig fugleparadis er noe av det vi får utforske! Ønsker du en liten avkobling, kan du innta lodgens luksuriøse spa, eller nyte en bok på solseng ved bassenget. Om natten er jungelens ulike og fantastiske dyrelyder rett utenfor soveromsdøren, og det skjer at vi kan høre tigerens brøl i det fjerne.

Dahlingdalen med verdens høyst beliggende kaffefarm

Etter jungel og safari kjører vi til den vakre Dhadingdalen og verdens høyest beliggende kaffefarm. Her er det langt enklere forhold enn i Chitwan, men ikke mindre opplevelsesrikt! Vi bor på Paradise Resort, en enkel resort oppe på en fjelltopp omkranset av kaffelplanter og hvite himalayafjell. Et sant paradis på alle måter! Mars og april er tid for innhøsting av kaffebønner, og vi får mulighet til å være tett på og delta i denne fantastiske begivenheten. Her kan du knytte kontakt i hverdagslivet til menneskene som bor og jobber rundt kaffefarmen, samt utforske en av de vakreste dalene i landet. Du får også oppleve på nært hold hvordan kaffefarmen bidrar til økt livskvalitet og leveforhold for det lokal nærmiljøet. Hver kveld avsluttes rundt bålet under stjernehimmelen.

Tilbake til Kathmandu og overnatting på Summit Hotel i Patan

Etter to netter på kaffefarmen returnerer vi til Kathmandu, og innlosjerer oss på det legendariske Summit hotel i Patan. Reisens siste programpost er gåtur om ettermiddagen til legendariske Patan Durbar Square. Avslutningsmiddag i den vakre Summithagen om kvelden. Bildet under viser motiver fra Summit og andre steder vi overnatter denne reisen.

Hoteller og overnatting

I likhet med alle opplevelsene og landet forøvrig, er også hoteller og overnattingssteder på denne reisen svært kontrastfylte og spennende. I Kathmandu og Pokhara bor vi på 4* hoteller, og alle er nøye utvalgt og håndplukket med tanke på beliggenhet og sjel. På trek overnatter vi på svært enkle lodger og har med egen sovepose. Kaffefarmen tilbyr også enkle forhold, men med stemning og atmosfære du aldri kommer til å glemme. I Chitwan nyter vi svært luksuriøse forhold i safari stil, også her et sted du garantert vil ønske deg tilbake til!

Enkeltromstillegg: 4500,- Dette er da kun hvor vi har hotellrom, ikke mulig for enkeltrom på trekkingen eller kaffefarmen.

Vandringsnivå - middels

Trekking betyr fjellvandring, og man trenger derfor ikke å være supertrent som på ekspedisjoner. Normalt god fysisk form er tilstrekkelig, men erfaring viser at jo bedre formen er, jo mindre krevende blir vandringen. Vi skal både opp og ned mange høydemeter, så gå gjerne mange og lange turer i forkant for å være i best mulig form. Det viktigste er god utholdenhet og
gleden over å bevege seg i (høye!) fjelllandskap.

Din reiseleder, Ann-Helén

Ann-Helén Selle Opdal er med sin oppvekst og mangeårige reiser i Nepal mer enn bare lokalkjent reiseleder. Vi nyter godt av hennes kjennskap og vennskap slik at vi får oppleve både steder og mennesker utenfor allfarvei.

Dette er en opplevelsesreise med kontraster, fra svært enkle forhold på lodger i fjellet til luksuriøse omgivelser i jungelen i lavlandet. Natur- og kulturopplevelsene står i kø, og turen vil garantert sette avtrykk i ditt hjerte - for resten av livet.

Flytider:
1 QR 176 24MAR OSLDOH 1630 0100+1
2 QR 652 25MAR DOHKTM 0320 1030
3 QR 651 08APR KTMDOH 2110 2345
4 QR 179 09APR DOHOSL 0135 0715

Søk reise

Program - dag for dag

Dag 1 Oslo - Bangkok/Doha
Avreise fra Gardermoen. Flyselskap Thai eller Qatar.

Dag 2 Bangkok/Doha - Kathmandu
Ankomst Kathmandu (1300 m.o.h.) Innlosjering på Malla hotel i Thamel. Velkomst, akklimatisering, hvile og bli kjent med gruppen. Felles middag på hotellet.

Dag 3 Kathmandu
Etter frokost (inkl) legger vi ut på sightseeing og byvandring i Kathmandu. Opplev fargerikt folkeliv, arkitektur, Kumari huset (verdens eneste levende gudinne), templer og markeder på Durbar Square. Lunch og veiledet shopping i Thamel. Velkomstmiddag om kvelden (inkl) med oppvisning av folkedans og kultur.

Dag 4 Kathmandu
Mulighet for Mountainflight til Mount Everest (8469 m.o.h.) dersom klart vær på grytidlig morgen. Etter frokost (inkl) drar vi til Bhaktapur, - eldgammelt knutepunkt på handelsruten mellom Kina og India og nå på Unescos verdensarvliste. Lunch hos Chez Caroline på Babar Mahal, - en oase i byen, med mulighet for shopping av kvalitetsvarer. Ettermiddagen tilbringes med informasjon og forberedelse av trekking. Felles middag på hotellet.

Dag 5 Kathmandu - Pokhara - Trekking
Etter frokost (inkl) busstransfer til innenlandsflyplass. Flight ca 25 minutter til Pokhara (930 m.o.h.) Busstransfer fra flyplassen til Kande (1750 m.o.h.) som er utgangspunktet og start for trekkingen. Her møter vi og blir kjent med turens portere/bærere. Lunch (inkl) i Australian Camp. Middag (inkl) og overnatting i Deurali (2142 m.o.h.) Vandre etappe ca 4-5 timer.

Dag 6 Trekking
Trek til Low Camp (3050 m.o.h.) Vandre etappe ca 7-8 timer. Frokost, lunch og middag (inkl). Mars/april er rhododendron blomstring i Annapurna, og det finnes ikke noe vakrere syn enn de nydelige blomstene i ulike farger opp mot de hvitkledde og majestetiske fjellene. På det meste kan hele fjellsider være i blomstring!

Dag 7 Trekking
Trek til High Camp (3035 m.o.h.) Vandre etappe ca 6-7 timer. Frokost, lunch og middag (inkl).

Dag 8 Trekking
Trek til Mardi Himal Base Camp West. Etter soloppgang og frokost trek til høyeste punkt for de har lyst og klarer. De som ikke ønsker å bli med til toppen tilbringer formiddagen i High Camp. Første mål er View Point (4200 m.o.h.). For de som vil er neste Base Camp (4500 m.o.h.). Vi returnerer i fellesskap ned til High Camp igjen og gjenforenes med gruppen for lunch. Totalt ca 5 timers vandring. Etter lunch fortsetter vi nedover til overnatting i Badaldanda ca 2 timers vandring. Frokost, lunch og middag (inkl).

Dag 9 Trekking
Trek til Lwang. Vandre etappe ca 5-6 timer. Frokost, lunch og middag (inkl)

Dag 10 Trekking - Pokhara
Etter frokost (inkl) legger vi ut på siste trekking etappe, ca 2-3 timer. Busstransfer tilbake til Pokhara. Her innlosjerer vi oss på hyggelig hotel. Vi nyter en vidunderlig dusj og rene klær før vi opplever Pokhara by night. Felles middag på kvelden.

Dag 11 Pokhara - Chitwan
Tidlig frokost (inkl) og deretter busstransfer ca 4-5 timer til Chitwan, stor nasjonalpark som ligger rett på grensen til India. I Chitwan innkvarteres vi på fantastiske Bahari Jungle Lodge. Dette stedet kan ikke forklares, det må oppleves! Her blir det to svært opplevelsesrike og uforglemmelige døgn med både wildlife og en smule luksus! Lunch og middag på lodgen (inkl).

Dag 12 Chitwan
Dagen er proppfull av wildlife opplevelser i Chitwan. Elefantsafari, elvesafari, jeepsafari, - alle med svært kunnskapsrike lokale guider. Basseng og solsenger på lodgen. Mulighet for spa i luksuriøse omgivelser. Frokost, lunch og middag (inkl).

Dag 13 Chitwan - Dhading
Etter frokost (inkl) må vi dessverre ta farvel med Bahari Jungle Lodge, - men nye uforglemmelige opplevelser venter. Busstransfer ca 5-6 timer til den vidunderlig vakre dalen Dhading og verdens høyest beliggende økologiske kaffefarm. Vi bor i litt enklere, men uendelig vakre Paradise Resort (1300 m.o.h.). Her opplever vi kaffedyrking på nært hold, og ikke minst hvordan denne fantastiske næringen gir både håp, arbeid og bedre leveforhold for lokalbefolkningen i Dhading. Her er god mulighet for nærkontakt med alle som bor og arbeider på kaffefarmen. Måltidene serveres med svært kortreiste ingredienser siden kaffefarmen er selvforsynt med det aller meste. Mulighet for fottur i den vakre Dhadingdalen. Om kvelden tenner vi bål og sitter under stjernehimmelen helt til vi kryper til køys. Lunch og middag (inkl). 

Dag 14 Dhading
Dersom klart vær og god utsikt blir det vekking kl 06 for å nyte soloppgangen over de hvitkledde himalayafjellene som omkranser kaffefarmen. Dagen tilbringes med opplevelser på og rundt kaffefarmen. Mars/april er tid for innhøstning av kaffebønner, - og her er en unik anledning til å delta i denne frodige høstingen av de vakre røde bønnene og få detaljert kunnskap om den lange og omfattende prosessen fra kaffebønne til kaffekopp. Opplev hvordan økologisk drift utfyller og supplerer hverandre i alt fra dyrkning av frukttrær som gir nødvendig skygge for kaffeplantene til dyrehold der urin samles til gjødsel, og bikuber og honningproduksjon som igjen for eks fremkaller sommerfugler. Dette stedet er i sannhet et paradis i ordets rette betydning! Dagen avsluttes med ny båltenning under stjernehimmelen. Frokost, lunch og middag (inkl).

Dag 15 Dhading - Kathmandu
Etter frokost (inkl) sier vi farvel til vakre Dhading og buss/jeep transfer tilbake til Kathmandu, ca 3-4 timer. Siste overnatting i Nepal på legendariske Summit Hotel i Patan. Mulighet for shopping av beste Pashmina kvalitetsprodukter veggivegg med hotellet. Sightseeing/spasertur på ettermiddag til Patan Durbar Square. Avskjedsmiddag på hotellet i den stemningsfulle restauranten og/eller hagen, og kanskje de siste kveldstimene tilbringes foran peisen i den koselige baren mens vi mimrer og gjenopplever alt som Nepal har gitt av uforglemmelige opplevelser og fotavtrykk.

Dag 16 Kathmandu - Bangkok/Doha
Etter frokost (inkl) avreise til Norge.

Dag 17 Bangkok/Doha - Oslo
Ankomst Norge.

Med forbehold om endring/justering av program grunnet uforutsette forhold og omstendigheter.
 

Avreisedato og pris

AvreisedatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris
24/03Oslo gardermoenNepal - Trekking med Ann-Helen
Leder: Ann Helen Selle Oppdal
Mer enn 833 600,-Bestill
 • NRF Logo
 • Reisegarantifondet Logo
 • IATA Logo
 • Gouda Logo