Italia - Mat og vin, gourmetreise til Piemonte

Bli bortskjemt på gourmetreise til Piemonte - Italia

Cascina Desderi ligger på toppen av Piemonte, her får du nydelig utsikt og service uten like! Norske Trond og Roald har bygget sitt eget paradis, med nydelige rom og fantastisk svømmebasseng. Gutta varter opp, og drar frem kun de beste flaskene for våre damer. Det blir utflukter der du lærer om Italias mat og vinhistorie. Første reise går i mai, booking snarest.

Reiseledere: Trond og Roald, bosatt i Italia

Om Cascina Desderi
Vi er heldige som kjenner Trond og Roald - to flotte nordmenn som eier denne sjarmerende vingården i Piemonte. Vingården Cascina Desderi ligger åpent og fritt på en åsrygg – en ”collina”. På gården er det innredet nydelige hotellrom. Det er store rom med minst 2 senger og alle rom har privat og delikat bad. Alle er mellom 60-100 kvm. Hver utleieleilighet har også egen uteplass. Rommene i 1. etasje har egen terrasse, mens 2. etasje har balkong. Alle har også tilgang til en flott hage med soldekk og stort basseng.

Piemonte er Italias mat- og vinmekka
I tillegg til at Piemonte er Italias mat- og vinmekka, er det også Italias nest største ”fylke”, men muligens med den aller største innflytelsen av hva det gjelder vin, mat og kulinariske opplevelser. Her er det frodig og grønt hele året, med grønne hager, koller og vinmarker. Og det er nettopp vin og vingårder Piemonte er så berømt for. På hver åsrygg, sydhelling og vestvendt mark står vinrankene på geledd, snorrette med grenene intrikat flettet sammen for å gi mest mulig lys og sol til drueklasene som bugner i overflod i høstmånedene. Vingården har vi helt for oss selv - med deilig svømmebasseng.

Utflukter
Byer som Barolo, Barbaresco, Asti og Alba assosieres med fyldige, kraftige og spenstige rødviner laget på druetypene Nebbiolo og Barbera. Asti forbinder du kanskje med Asti Spumante, den litt søte musserende vinen. Her produseres også tørre musserende viner fullt på høyde med champagnen på den andre siden av fjellene. Om du synes Alba lyder kjent, er det kanskje fordi det går gjeteord om stedets hvite trøfler som kun vokser i denne delen av nordvest Italia – nettopp rundt Asti og Alba. Dette er noen av stedene vi besøker på utflukten med lokalkjente Trond Malmer. 

 

Status:
Fullt